Lassan a kedvenc meccshelyszínem lesz ‘kövesd

Négyből négy, nem mondom, hogy nem vagyok picit meglepve ettől a sima indítástól, és ez azért nem rossz érzés. Tény, hogy nem  a Bohóc legerősebb kvartettje volt az eddigi négy ellenfél, és hogy az igazi rázós kör majd most jön, de ettől még most fújhatunk egyet: 12 ponttal állunk, azaz Mezőkövesden is állva maradtunk, abban a városban, ami másfél éve szinte a líbling stadionunk a szerzett győzelmek arányát tekintve – a kétezres évek közepének REAC-pályája ugrik be, ha hirtelen hasonló szépemlékű túrahelyszínt keresek.

…pedig ez nem így indult annak idején. Első dél-borsodi vendégeskedésünk nem véletlen manifesztálódott egy “Matyó kátyú” modorcímű posztomban még 2014 tavaszán, de a következő jelenésünk 2016 őszén, hiába volt turbósítva Zsoldy úr visszatérésével és Hidinek adott zseniálpasszával, mégis 3:1 lett a vége oda. Akkoriban eldöntöttem, én oda többé soha, majd a kövi tavaszon mégis ott voltam a Diók ellen (2:0 oda), és akkor viszont tényleg végleg megfogadtam: ‘kövesd ennyi volt.

Aztán persze ezt is annyira tartottam meg, mint amikor a kiesésünkkor, 2003 nyarán, végleg elköszöntem a szurkerségtől (látjuk), és ez a szerencse! Mert tavaly májustól kezdve volt itt 5-1-es gálaelőadás, Bobál bebasztaaaaa, aztán Dark utolsó utáni perces állva fejelt gól, meg idén tavasszal szar-formában-is-nyerés. Főleg a talján Mercenary élt nagyon ezeken a ‘kövesdi találkozókon, csak a darkos derbin nem talált be, a többin úgy muzsikált, hogy ha Hegyi Iván velünk egykorú tollforgató lenne, kb úgy írt volna ekkoriban róla, hogy ő a bohócliga Mozartja. (Anno persze én is ezt írtam, hogy rohaggyak meg, hihi. Egyébként az is. ) Nos, ilyen előzmények után mostanában sosem kérdés, hogy megyek.

Mentünk is, és minden olyan lett, ahogy az szokott lenni. NER-ezés ide, NER-ezés oda, Hanta beharangjában is ott volt az alapelem, hogy a ‘kövesdet valahogy mindig ütjük, és amikor még nem láttam, hogy kész a posztja, és nekiültem saját beharangot hegeszteni, én is valami ilyesmi címben gondolkoztam: “Kánikula, este, új csatárigazolás: vagyis sztenderd ‘kövesd“, és most mindegy, hogy N’Gog csak a lelátón ült, a lényeg a sztenderdség, az állandóság, az a konstans állapot, amit az újabb mezőkövesdi kirándulásaink jelentenek: meleg van, szemedbe tűz a nap, a meccs nagy része szenvedés, aztán 1-2 góllal nyerünk (kivéve, ha öttel, amikor negyedszázadonként bajnokok leszünk).

És sztenderd lett az egész hangulat is. Ábel megint bever lefele két jó Palóc kézműves sört, amiből Hanta fél óránként kér egy kortyot, de csak, hogy közölje, a szkopjei ipari balkán szar jobb volt, és különben is, enne egy káposztás hasét. Így a Palócok Ábelre maradnak, aminek az eredménye az, hogy az első félidőben előadást tart nekem a posztmodernről az irodalomban meg a történelemtudományban – ez már nekem is magas volt néhány helyen, pedig nem tartom magam sem egyszerű arcnak. A Nap továbbra is vakít, Dombót továbbra is betalálja a tábor (tavaly után ismételten), kérdem a többieket, miért, olyan kis ártalmatlan NB2-es kapuskának tűnik a srác, Ábel erre fuldokolva a sírva-röhögéstől közli, hát nem érted, ilyen névvel ez felhívás keringőre… a Mezőkövesd továbbra is meddőn támad, aztán 20 perc után fordul a kocka, és mi kezdjük a meddő mezőnyfölényt, ami kitart a végéig. Mondom, hogy sztenderd.

Támaszkodok a korlátra alul, amire Ábel feloktrojálta az új Charlie Brown-os drapiját, amire látom, hogy nagyon büszke, egyébként tényleg nem rossz, bár én sosem voltam egy kiemelkedő Snoopy-fan, de az ötlet jó. Másnak is tetszik: egy csöppnyi szőke kisfiú csodálja a molinót percekig “nekem is van ilyen, de kosárlabdás“, majd kérdi Ábelt: “ez most mosolyog, vagy szomorú?” “Hát persze hogy szomorú“- közli kéjesen Ábel, ám mielőtt újabb arcot ránthatna be a Kispestiség Örök Pikírt Mocsarába, a kisfickó chipsért indul zarándoklatra a fölső széksorok felé. Boldog lélek.

A második félidő ugyanígy folyik tovább, mint az első. A szünetben még Pinokkió interjúvol meg minket, hogy hát hogy látjuk ezt, és nem igaz, hogy Laczkó meg Batik, a Fradiból ha valaki idejön, az minősíthetetlen. Mikor volt itt utoljára onnan jó igazolásunk? (Keller, motyogom, de a derék korzókápó rám sem hederít felindultságában.) Bezzeg, ők csak a jókat viszik el, Bari, Mátyus, Kovácsbéla, most az olasz (Szabó Tibi, folytatom magamban a sort, Budovinszkynél pedig már magam is röhögök). Aztán most itt játszik majd a tábor előtt a Batik, még majd szidják is, még szarabb lesz… – szomorkodik Pinokkió, akiről meg kell állapítsam, hogy egy úr, miután Ábel kérdésére közli, ő sosem szid saját játékost, legfeljebb magában. (Ezt a kitétel nem igaz a partjelzőkre, akik még az első félidőben egy benézett tizi-ítélet után kapták meg Pinokkiótól a klasszikus “a hátad legyen előré“-t).

Aztán megint az történik, mint idén sokszor. Vadi kap (szerez) labdát középen, végre ő, és nem a szürke Pilík, aki mióta megjött, be lett rakva osztogatóembernek, pedig az Vadi volt az első 4 tétmeccsen, és bizony kurva jól nyomta abban a szerepkörben. Ezt a védekezősítést nem tudom mire vélni, remélem csak belelátom ezt a dologba, és nem Supka döntött úgy, hogy inkább Pilík karmesterkedjen. Mert hiába van a cselákak 10-ből 8 jó passza, ha azok kockázatmentes tologatások; míg Vadinak 10-ből 6 a jó indítása, de abból a 6-ból 5 kulcspassz. Mert most is: felnéz, picit megtorpan, majd úgy keni Holender elé, hogy az ziccer, és Filip végre higgadt, elhúzza Dombó mellett, és 0:1.

Aztán ez kitart a végéig, annyira, hogy még én, az örök stresszhuszár is valahogy érzem a 75. perctől kezdve, hogy nem lesz baj, hiába ível be oldalról a hazai csapat, hiába hadonászik a kétméteres Addams-family lakájnak öltöző Kuttor Kutya a pálya szélén, és hiába nem tud helyzetbe kerülni elöl Lukács. Ez most meglesz, mosolygok, és meg is lett valóban.

A csapat nem játszotta élete játékát, de stabilitás az volt, és ennek örvendek. Hantának üzenem, a legjobb ötöt már karcolhatja fel az exceljébe részemről. Botit tenném az első helyre, aki a Paks után nekem másodszor is bizonyította, hogy beleérni látszik a középsőhátvéd védelemvezéri kabátjába; utána Vadi, köszi a gólpasszt, élmény volt. Nagy Gergő elképesztő munkája ma nálam a bronzra jó, Filip a gól és meló kombóért jöhet negyediknek, ötödik pedig a csöppnyi Uzi. Grófnak is mehet egy különdíj, magabiztos volt hátul, tetszett.

Egy biztos: ezért a sorozatért, ha nem is kell lótúlsóoldalra átesve szobrot elmelni a keretnek, a taps azért bőven kijár (még azzal együtt is, hogy kicsit azért ficamlik a csukló közben a luxemburgi bénázás miatt). Viszont a bevezetőben írtak nagyon is állnak: nehéz hetek következnek. Videoton, DVSC, Fradi, Újpest, az álmoskönyvek szerint ez még általában sem lenne könnyű, semhogy albérletben. Mert hiába optimisták sokan, Ábel szerint például többen leszünk a Hungárián, mint a Bozsikban, mert idegenben is mennyien vagyunk mindig, hát nem tudom. Tény, a Hungárián mindig tele a vendég, ha ott szereplünk, de most az egész stadit kéne megtölteni. A többiek szerint az akusztika majd segít; “itt kevesen is sokan lehetünk“. Meglátjuk. Én csak annyit tudok: az elmúlt években se a Fradinak, se az MTK-nak, se a Dióknak, se a Vasasnak (nekik aztán NAGYON) nem jött be ez az albérletesdi, a hazai környezet hiánya hosszú távon bizony kiütközik. 3-4-5 meccsen át még üdítő is lehet egy környezetváltozás, de ha csak a 2006 őszi csepeli kiköltözésünkre gondolok, és arra, hogy az utolsó meccseinken ott voltunk vagy 200-an, akkor nem leszek hurráhangulatú. Szóval jön egy plusz faktor, várjuk, hogy szól ez bele a dolgainkba. Mindenesetre az első feladatot teljesítettük, a 3, kötelezővé váló hazai után sorrendben a 4. meccs is beszákolva. Ez pedig nem egy rossz kiindulóhelyzet.


Osztályozókönyv //

Nyugi, lesz külön posztban is, de most idő hiányában ide szúrom be, és amúgy se szeretném elvinni a fókuszt az összefoglalóról.

“Lassan a kedvenc meccshelyszínem lesz ‘kövesd” bejegyzéshez 100 hozzászólás

 1. Na, akkor most már aktuális:

  augusztus 8, 17:00 –> fradi – Paks
  augusztus 8, 19:30 –> Kispest – MOL fidi

  Fradi meccsnek vége lesz 18:50 körül, fradisták elindulnak akármerre hazafele 7 körül.
  Ti hogy érzitek? Lesz matek, vagy nem lesz matek? Gondolom fel lesznek készülve a szervek is erre…

  1. Fagyi már rég nem az mint volt a 80-as, 90-es, 2000es években! Hipós már alulról… és a bandája se G szektoros többé! Nincs is már G szektor!
   Nem lesz ott semmi…

 2. A Kövesd tavaly is sokkal több pontot szerzett idegenben, mint hazai pályán. Nem véletlen, amíg egy csapatban Tóth Bencus az “agy”, addig esélyük sem lesz felállt védelem ellen hatékonynak lenni, lehetnek bárkik a csatársorban. Örvendetes, hogy végre összeállt náluk a Tóth-Kisszakály páros, számomra teljesen érthetetlen, hogy ez a két csávó hogy tudja magát évről évre eladni az NB1-be.

  1. Mind a kettőben sokkal több van és sokkal kevesebb alázat mint amit az ingerküszöb megkívánna!
   NB2 mind a kettő! Egyetértek!!!

   1. Tóth Bence klasszik magyar ígéret……nagyon jól rúg, és technikás is csak mentálisan annyira gyenge….vagy inkább olyan buta hogy ezt a karriert futja be. Kár érte

 3. Lukács helyett a vidi ellen megnézném N’Gogot, két dolog miatt: Lukit néha óvatosan fel tudnám képelni, amiért minden meccs végén a szögletzászlóhoz viszi a labdát ahelyett hogy támadna, pedig általában egy ember szokott már csak előtte állni. Egy csatárnak illene azért megcsinálni egy-egy cselt. Másrészt meg emlékezzünk a duci Pereára első meccs, vidi, gól. N’Gog is bemutatkozhatna hasonlóval.

  1. Én meg pont azt mondom, hogy a meccs végén szambázzunk csak az ellen szögizászlójánál, pörögjön csak az óra, ha ellenünk csinálják oltárira felbassza az agyamat ;D

   1. Csakhogy szerencsétlen 3 másodpercig tartja a labdát általában (ami ugye nem túl hosszú idő) aztán még ki se megy, hanem általában az ellenfél támad belőle.

  1. Hát, nem tudom… Balhés játékos lehet, és ha nálunk meg jó a hangulat az öltözőben, nemigazán hiányzik egy ilyen figura. Mindenesetre szerencséje van, hogy az edzője türelmes ember, hogy csak kitette a keretből és nem pofozta fel azért a “produkcióért”, amit a Felcsút ellen művelt. (Talán csak nem oda akar menni, és “kiharcolta”, hogy szabadlistára tegyék?)

   1. A Paks elleni meccsen Gazdaggal volt Ugrai, ha Gazdi jóban van vele, nem hinném, hogy olyan balhés játékos lenne, Gazdi nem a kicsapongásokról,nagyképűségéről híres. Ahogy én tudom fradis barátoktól nem egy bulis fajta Ugrai Vernes és Busai viszont nagyon is.

  2. Ugraitól tartanék. Ha Vernes Rikárdó puszipajtása, akkor öltözőilag ide nem biztos, hogy annyira kéne

  3. Ugrairól valamiért mindig a Mucsi Zolis villanyszerelős jelenet jut eszembe: “Róóóland, Róóóland, narkós g**i, hozzál már valamit, hogy rá tudjak állni…”

  4. Ugrai viszonylag értelmesebb, mint a többi éjszakai bulibáró (ő legalább nem szórja el az összes pénzét…)
   De Vernes Rich legjobb haverját ne hozzuk már ide…

 4. Szídják sokan, hogy mi miért a macronban vagyunk… Hát, a Nike a fradistáknak a mezt 40 ezer (!!!!) forintért adja…

  Ilyenkor azért megértem, hogy inkább legyen egy hazai márka, amit a NIke csinál, meg az adidas, az már pofánköpés

  1. a fradi pont, hogy nem fizet a mezekért, ők az egyetlen magyar csapat, akik a nagy szurkolói bázis miatt ingyen kapják a mezt a beszállítótól. A fradi minőségibb mezben játszik, mint a mi macronunk, a macron is tudna 30-40 ezres mezt szállítani, ha azt kérné a klub. De egyébként van direkt ezért szurkolói replica mez, ami egy olcsóbb technológiával készül. Piacgazdaság van, ha a nike túl nagyot akarna nyerészkedni, akkor át lehet menni másik beszállítóhoz. Egyébként a 2rule tulajdonosa bevallotta, hogy nem tudja olcsóbban adni a mezt, mint az adidas (de miért is tudná, hiszen nem érvényesül a méretgazdaságosság).

   1. Hemi elszolta magat, hogy mi is ingyen kapjuk a mezt a Macrontol. Gondolom öltözteti az egesz akademiat, ami eleg nagy költsegmegtakaritas lehet. Ezert kiemelt szponzorok nalunk.

   2. Ne viccelj, a Nike és az adidas nemcsak a mezeket adja méregdrágán, hanem már mindent… EGy edzőcipó 30 ezer forint, egy futócipő újabban 40, sőt akár 50 ezer forint!
    Teljesen lehúzzák az embereket, az emberek meg a divat miatt szinte kényszerűen veszik a cuccokat..

    Nem értek egyet a 2rule központi piacosításával, de azzal igen, hogy legyen egy erős hazai márka.

    1. Legyen persze….. :)
     A Toti (Kaposvár) és emlékeim szerint a Rucanor (Újpest és talán a Vác) volt a múltban, amely hazai produktum volt, de egyik sem tudott tartósan sikert elérni.
     Szerintem “rangja” van annak, hogy egy csapat miben játszik és tehet bármit egy mesterségesen feltuningolt zöldmezős beruházásként létrejövő magyar márka, hosszabb távon ez halott dolog. Kizártnak tartom, hogy nemzetközi szinten sikeres tud lenni egy ilyen produktum, a piac felosztatott és betelt. A magam részéről nem voltam egy Macron fun, de áldom Hemingwayt, hogy 5 évre bebetonozta a céget mint technikai szponzor. Nem kell attól tartani, hogy olyan helyzetbe kell kerülnünk, hogy “illő” lenne már nekünk is 2rule-ban játszanunk.

     1. Egyetertek. Kicsi orszag vagyunk, ezert az eszunket kellene hasznalni maskepp nem lesz eselyunk. Kar, hogy az oktatas manapsag nem prioritas.
      Amugy en sem ertem miert van az, hogy csak Adidas, Nike meg turul van es miert nincsenek kisebb es normalis cegek.

 5. Gyerekek, ez a Drazic a Kövesdben nagyon jó futballista. Tegnap nem volt rossz megmozdulàsa, élmény volt nézni a jàtékàt. Megkockàztatom, hogy a Fradinak és a Vidinek sincs ilyen tàmadója, Lanzàt is ideértve.

  Danilo nagy kedvencem, szerintem tegnap is hasznos volt, de hova tūnt az erõnléte? Régen ez annyit futott, h szemmel is nehéz volt követni..
  Szerintem az utolsó 30 percben màr küzködött, hä normàlis àllapotban lett volna 3-0ra nyertünk volna. Simàn megfutottuk volna a Kövesdet.

  1. a Drazic jó lenne? aki nem tud elmenni Batik mellett? neee :D

   Danilo nekem pont olyan mint Lukács. Tökéletes csere lenne a 65-70. percben, a már fáradtabb védőkkel szemben. Nem bírja végig, a második félidőben elvesztette a párharcokat.

  2. Drazic? Olyan gólpaszt kapott Nagy G. -től hogy majd frászt kaptam, de elügyetlenkedte.

   1. No, no, Batik fedezte… félre a tréfát, tegnap Batikra nem lehetett panasz, Drazic, meg remek focista… Mi voltunk nagyon jók, ezáltal, Koszta, Drazsé nem tudott villogni!

    1. Én is így gondolom.
     Drazicot jobbnak látom Scepovicnàl, Finnbogassonnàl, Bödénél is, jàtékban kezd Lanza szinten mozogni, igaz, olyan lövökéi talàn nincsenek.

     1. 1 csatárt a gólok, gólpasszok minősítenek… ehhez képest tegnap igazi helyzetük sem volt.
      nézzük meg majd szezon végén mit mutat drazsé.

 6. a nézőszámos felvetésre reagálva, kimondottan várom az MTK stadionos “idegenbeli” meccseket.
  Ugyanis, az új stadionos idegenbeli meccseinken sokkal jobb a hangulat (felcsút, kövesd, balmaz, loki).
  Mert túlnyomórészt a csapatot éltetjük, végig meg a taps, éneklés.
  És ami fontos nem jönnek el a károgók, nem szidják a saját játékost, nincs buzihemingéj, meg addelaklubbot, etc.
  Idegenben jó dolog szurkolni :)

 7. csakfociról:

  “A vavel.com spanyol “kiadása” is megerősíti a korábbi híreket, melyek szerint a másodosztályú Real Oviedónál már nem tartanak igényt Hidi Patrik játékára, így a korábbi Honvéd-középpályás távozhat.”

  Kérdés, hogy hová…..?

  1. Biztos fog találni magának csapatot. Olyat, mint ez volt, vagyis másodosztályút, biztos. Ami egyben jobban is fizet a legtöbb magyar csapatnál.

 8. Szeretnem elmondani, hogy Dombo mekkora pirosponotot kapott nalam, amikor a Holendert az ütközes utan azonnal stabil oldalfekvesbe probalta tenni, majd amikor Danilo lent maradt elsönek ert oda segiteni. Szimpatikus ficko!

  1. Szerintem is, ráadásul amikor leütközte Filipet, nem is tehetett róla, mert két védője lökte két oldalról, így a szabadrúgás sem volt jogos, de a lelátói anyázás különösen nem.

    1. Már ezért sem érdemelt jó osztályzatot Erdős, mert teljesen indokolatlan volt a szabadrúgás kifelé. Senki nem bántotta a kapust, akinek abszolút védettsége csak az öt és felesen belül van. Ezen kívül rendszeresen nem fújt le faultokat, amit bizonyára a “kemény, férfias játék” engedésének tart…

    2. Hát pont ezt írom, hogy nem volt az. Igazából két kövesdi “támadta” a kapust, ráadásul az ötösön kívül.

 9. RW, a legnagyobb merenyletünk a fagyival szemben N’Jodo volt, es nem Szabo Tibi vagy Budo :)

 10. Ki fogja pótolni ezeket az embereket, akik itt beszélnek???
  Pótolhatatlanok..

  1. Legendák! Példaképek! Akárcsak azok a játékosok, akikről beszélnek!

 11. nálam Supka leírta magát, mert Danilót már előbb le kellett volna hozni, és nem a 90. percben. ráadásul Kukoc a helyére, na menjen a pics@ba!

  1. Kukoc a hosszabbításra állt be, láthatóan már csak időhúzó cserének…nem tök mindegy akkor már, hogy kinek a helyére áll be?

   1. kaphatott volna 20-30 percet Cipf is. és akkor talán még a gólra is rámehettünk volna, nem csak az időhúzásra.

   2. kaphatott volna 20-30 percet Cipf is. és akkor talán még a gólra is rámehettünk volna, nem csak az időhúzásra.

    1. Ugyan már.. Többször kapott Cipf 20-30 perceket, de őt eddig még mindig leütközték. Tehetséges játékos, de még fejlődnie kell.
     Danilo fáradt volt, de azzal, hogy Supka a pályán hagyta, éreztette vele, hogy bízik benne, ami többet jelent..
     Nem cserélgethetsz le csak úgy kulcsjátékosokat, mert széttöröd őket..

     1. ja, és Cipf úgy fejlődik, ha ül a kispadon. LOL.
      tehát Danilo maradjon fenn fáradtan a pályán, ne csináljon sz@rt se, de az önbizalma rendben legyen? ha valaki nem ismeri fel, hogy a játékhoz már nem tud többet hozzátenni, és ezt magára is veszi, az nem kulcsjátékos, hanem csak egy önző f@sz.

      1. Azért nem csak az edzőn múlik az ő játéka 8Cipf-re gondolok), ha már most kiforrott, jó játékos lenne nyilván többet játszana, de így marad az, hogy kivárja a sorát és addig kihasznál minden lehetőséget.

       1. 17 éves, nyilván nem kiforrott a játéka, és sok minden múlik rajta is. és a 20-30 perc lehet, hogy sok neki. de hogy a pár percet ne kapja meg egy megnyert meccsen, az felettébb érdekes.

     2. Úgy gondolom Cipf beállítása értelmetlen dolog lett volna, mert:

      1, Hudák és Szalai megették volna
      2. meg is sérülhetett volna
      3, nem tudta volna elöl tartani a labdát.

      Jobb volt hogy Danipaci maradt, ameddig lehetett.

     3. Szerintem is így van,ahogy mondod.Hangsúlyozom,szerintem is.Mielőt a latabàr meg az àfonya bàcsi nevezetű két ,és most itt egy komoly kâromkodàs következne,bele ..at.

      1. Valami másik gyógyszerre kéne átállnod, a személyiségzavar mellett kezd az üldözési mánia is elhatalmasodni rajtad. :(

        1. Én szeretem a mondatait, mindig van bennük valami feladvány, ami dolgoztatja az agyat. :)

    2. Tény. Viszont a Mezőkövesd azért elég veszélyesen játszott, gondolom Supka nem akart kockáztatni egy fiatal beállításával.

     1. mert az ország legjobb bal lábának beállítása nem kockáztatás? :-)

    3. Már bent volt Lukács, két fiatal rutintalan, még kiforratlan játéka 20-30 percen keresztül lehet még ránk jelentett volna veszélyt, egyelőre jó volt ez így, persze arra a 2-3 percre jöhetett volna bárki.

 12. előbb szavaztam,. mint olvastam a blogot, de sikerült ua, a Top 5öst jelölnöm, mint író úrnak. :) bár más sorrendben.
  szerintem több szakaszban a játékunk is rendben volt.
  Piliket nézve Vadócz még magasabb polcra került a tegnapi meccs alapján is… reméljük idővel mutat vmit a jó cseh, mert eddig ez csak langyos víz.

  1. Nekem tetszett Pilik, jól passzol, magyar szinten kifejezetten képzettnek tűnik.

   1. az a gond vele, hogy csak alibi passzai voltak eddig…
    tuti többet tud, csak kicsit bevállalósabban kéne játsszon.

    1. Ez a baj, hogy sokan úgy anyáznak itt játékosokat, hogy alapszinten nem akarják megérteni, hogyan és milyen céllal zajlik a játék, a taktika a pályán. Már bocsánat.

     Manapság a fociban egy középpályásnak nem az a dolga, hogy felvállaljon mindenféle rizikós cselt és passzt, hanem pont az, hogy megtartsa a labdát, azt minél biztosabban és gyorsabban tegye tovább.. Ha ezt nem teszi, akkor játszik rosszul, mivel az eladott labdákból az ellenfél kontrázik.
     Ebben Pilik nagyon jó volt tegnap, nagyon szép háromszögeléseket csináltak Vadóczékkal.
     Ha valaki figyelte alaposabban, nagyon komolyan fel volt építve a középpályás játék, abban a pillanatban, hogy megszereztük a labdát, Vadócz, Nagy és Pilik szabályos háromszögeket alakítottak ki, így tudtunk a vezető gólunkig szinte végig labdabirtoklási fölényben játszani egy nb1es szinten nem rossz középpálya ellen. Ahogy lejött Pilik, utána már egyáltalán nem volt nálunk a labda, ez is érdekes.
     Az hogy tegnap Vadócz volt a mezőny legjobbja, az nem azt jelenti, hogy Pilik rosszul játszott.
     Így is volt egyébként egy gyönyörű külsős beadása, ami pont Holender fejére ment a hosszún, csak elcsípték és volt két nagyon jónak tűnő lövése, ami elakadt a blokkban.

     Múlt héten rossz volt Pilik, de akkor sem azért, mert “alibizett”, hanem mert pontatlan volt a játéka.

     Az én személyes, szerény véleményem szerint a szélsőink nem tudnak eleget hozzátenni a támadásokhoz. Hiába teszi ki Uzomának Pilik, nem jönnek a beadások, vagy a betörések szélről.
     Uzoma és Heffler is viszonylag jó védekezésben, de támadásokban nem érik el King szintjét sajnos.

     1. hol látsz anyázást ?
      ” alapszinten nem akarják megérteni, hogyan és milyen céllal zajlik a játék,”
      gondolod, hogy ilyen indítással másképp fogom nézni a csávót ?
      egyelőre Vadócz , Nagygeri és Gazdag adnak/adtak fazont a középpályának.
      Piliket kimondva/kimondatlanul Vadócz pótlására hozták, oda kevésnek érzem…nem értem ez miért anyázás…
      “Kicsit így kezdem érteni, miért nem tűnik olyan lelkesnek ez a csávó, hogy nálunk játszhat…”
      -írod fentebb.
      a játéka talán kicsit magyarázat arra, hogy miért nem ott játszik.

      1. Azt nem állítottam, hogy ha Vadócz távozik, akkor őt tudja pótolni,.. De ettől még erősítés, nagyon is…
       Azért lehúzott 10 évet a cseh első osztályban, mégha kisebb csapatokban is.

       1. Nem ugyanarról beszéltünk + jössz az “anyázással”…
        Az nem kérdés, hogy erősítés lehet a csávó, én csak azt nem látom benne egyelőre, hogy úgy mozgassa a csapatot mind Vadócz és dobjon olyan labdákat, amit pl. amit Filip elé odatett vnap.
        Mindenképp van benne potenciál és elméletileg (a videója alapján) még gólerősebb kellene legyen, mint Krisztián, csak jó lenne, ha villantana ebből vmit lassan.
        Bár nem verseny, de ami a játékunkat illeti, Vadócz érkezése után elsőként írtam le, hogy válogatott szintű középpályánk lesz…
        és nyilván a kényszer miatt is, SAnak sem volt sok választása, mint hogy ide helyezte a hangsúlyt a játékban.
        A “játszós+szűrős” középpálya mellet, a gyakori letámadásokkal annyira sikerült meglepni az eddigi ellenfeleket, hogy 4 győzelmet hozott a CSapat.
        kövesden olyan szinten uraltuk a játékot néha, amit utoljára talán Illésék idején láttunk.
        Persze a keményebb meccsek most jönnek, de ebben a csapatban benne van annak a lehetősége, hogy a pártcsapatok ellen is tudunk villantani valami váratlant ebből az alapjátékból kiindulva.

     2. Azért hogy megszépíti az idő a dolgokat. Ikenne Kinget kedveltem a megalkuvást nem tűrő játékáért, azért, mert bevállalt cseleket, szóval lelkes kis játékos volt ott jobbfutóban, de azért szimpátia ide, szimpátia oda, én úgy láttam, hogy tíz beadásából ha kettő ment oda, ahová kellett. (Egy biztosan a legjobbkor a legjobb helyre, ami aztán bajnokságot ért.)

      De hogy annyira jó lett volna, hogy pl. Uzoma nem éri el azt a szintet? Hááát… Ja, persze, a megszépítő időmúlás. :)

   1. majd a pontozásból kiderül ki hogy látta.
    lehet h én várok túl sokat tőle, de mégiscsak Vadócz-szerűnek lett titulálva

 13. Pilik miatt belenézegettem a cseh bajnokságba.. meglepődtem..

  Slavia és Sparta Praha, Plzen, Liberec, Ostrava.. 3-4 csapat, amelyik 5-8-9-12 ezer néző előtt és kulturált stadionban játsza a mérkőzéseket.. a góllövő-listákon nincsenek olaszok, vagy szerbek, 80-90%-ban cseh játékosok évekre visszamenőleg..

  Kicsit így kezdem érteni, miért nem tűnik olyan lelkesnek ez a csávó, hogy nálunk játszhat…

  https://www.youtube.com/watch?v=9xp45PZeTrc

  1. Ezen nincs semmi meglepo, a “magyarfoci” egy zart, csak onmagaban ertelmezheto kepzodmeny.

 14. Gróf leigazolt vmi menedzserirodàhoz… Nagyon magabiztos a Kapuban mostanàban, gondolom, feldobta egy ajànlat is.. Rossz lenne, hä most elmenne tölünk, fontos làncszem a védelemben.
  Thoughts?

  1. Kérdezd tőle. Neki kell hogy legyen elképzelése. Hogy a szurkoló miről agyalog egy játékos sorsát illetően, annak semmi jelentősége (szerencsére).

  1. még 10 centi és átmegy a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémiára :)

   egyébként a többi a kicsi.
   Temesvári kb Lovriccsal egyforma magas

 15. Kerestem az osszefoglalot a youtube on de meg nincs (?) ugyhogy megneztem a ket evvel ezelotti 1:5-ot es a felcsuf elleni 4:3 mat es most egy kicsit jobban erzem magam :)

  1. az is mekkora gyasz mar, hogy keptelenek felrakni 2 nappal a meccs utan… :(((

 16. N’Gog bemutatkozása fogja meghatározni szerintem, hogy érdemes volt-e külföldről idehozni egy leszálló ágban lévő “sztárt”, vagy jobban jártunk volna egy hazai szinten már kipróbált Arabulival, Remilivel vagy hasonló “hazai” csatárral…azért egy mélyriportot el tudnék képzelni N’Gog-gal. Hogy miért került leszálló ágban, milyen tervekkel jön ide, hallott-e rólunk, követné-e Lanzafame-t a Fradiba, vagy azért lojálisabb személyiség, stb. stb. :)

  1. ne rohanjunk előre…amikor az olasz idejött, akkor még ő sem tudta, hogy követni fogja magát (+a pénz szagát) a fradiba :/

   1. Okés..ezt a kérdést ki lehet hagyni…de azért jó lenne többet megtudni a srácról.

  2. Nem sok értelme van összevetni Arabulival és Remilivel, akiknek esélyük sem volt idekerülni. Ezek ugyanis olyan játékosok, akiknek – mivel gólt tudnak lőni – anyagi igényeik is vannak. Ezért hiába igazolhatók ingyen, annyiba kerülnének, amennyit a tulaj nem hajlandó fizetni. A válasz pedig kézenfekvő: nem érdemes, mert – ahogy írod – a már kipróbált “hazaiaktól” tudjuk, hogy mit várhatunk. A “mélyriport” meg valóban mély lenne, már ami a színvonalát illeti. Mivel profi futballista, biztos nem mondana olyat. hogy ha hívná a Fradi, akkor odamenne, viszont ha hívná a Fradi havi 8 millióért, egész biztos, hogy odamenne. A profi futballisták idióta panelszövegeit meg ismerjük, ahhoz nem kell interjú… :)

   1. Jó, az a fradis részt poénnak szántam. De attól még érdekel, hogy hogyan került a Liverpoolba, miért nem elégedettek vele a szurkolók, hogy került Skóciába, történt-e olyan dolog, ami megakasztotta a pályafutását, milyen célokkal jött ide, ismerte előtte-e a magyar bajnokságot, stb. stb. Lehet, hogy sablon nyilatkozat lesz, de legalább lesz valamiféle elképzelésünk a srácról.

  1. És Bobál hogy játszik ott? Vagy még mindig padoztatják?

    1. Na jó de ezt nem értem. Ha ilyen rosszul kezdték az évet, akkor miért nem próbálják ki Dávidot? Vagy akkor miért igazolták le? :O

      1. Jiří Hemingway-nek hívják valszeg, akkor az ottani Fotbalový Klub tulaját:)

       1. nem…Jiří Sabao.. .:D
        és több 100 videót néztek meg az elemzői mielőtt kiválasztották Dávidot

      2. Akkor nem marad más, mint reménykedni egy hatalmas eltiltás/sérülés hullámba, hátha úgy kap lehetőséget bizonyításra! :)

     1. Gondolom, komoly edzőjük van, aki nem cserélgeti meccsről meccsre a kezdőcsapatot, illetve akinél a bizalom nem négy meccsre szól.
      Aztán vagy bejön neki ez a türelem, vagy úgy rúgják ki, hogy Prágát sem fogja megtalálni, nemhogy a Dukla-stadiont… :)))

    2. vajon mit tett szegény Dávidunk…?
     rosszul helyezkedett a padon ?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.