Az új tulajok levelet írtak a szurkolóknak, mi pedig kitesszük

Az ingyenkontent, az ingyenkontent, és egyébként is levelet kaptunk, lájf!

Úgy általálában szeretjük, ha leveleztek velünk, mert addig se nekünk kell gondolkodunk a tartalmon. Az ilyen elhavazott napokon egyébként is külön örülünk mindennek, amivel időt tudunk nyerni egyéb ügyes-bajos dolgainkra.

Múlt héten például Barla jelentkezett drónfelvételekkel az épülő Bozsikról, most pedig az új tulajdonosok léptek ki a szurkolók elé, és fogalmaztak meg egy levelet, amit változtatás nélkül közlünk veletek a hajtás után. (Jó, azért néhány elütést kijavítottunk, pl. az NB1-et NB I-re, vagy a 12.-et tizenkettedikre, mert nekem valamiért zavaró, ha a húsz alatti számok nem betűvel vannak kiírva. Ellenben az hatalmas öröm, hogy az “önökért” kis ö-vel van írva, mert én még úgy tanultam, és felesleges modoroskodásnak tartom, ha valaki máshogy használja. Ráadásul és valójban semmi rendszer sincs a nagybetűs formában.)


Tisztelt, !

Mint már értesülhetett arról, hogy cégcsoportunk, a Metalcom Zrt-hez tartozó Reditus Equity Zrt. megvásárolta George F. Hemingway vállalkozásától a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét, ezáltal tulajdonosaivá váltunk az NB I-es futballcsapatot működtető társaságnak. Büszkék vagyunk arra, hogy mostantól mi is részeseivé válunk a klub hihetetlen történelmének.

A Budapest Honvéd Magyarország egyik legpatinásabb és harmadik legeredményesebb labdarúgó csapata. Klubunk gazdag történetét a tizennégy bajnoki cím és a hét kupagyőzelem fémjelzi legjobban. Olyan legendák játszottak csapatunkban mint Puskás Ferenc, Bozsik József, Kocsis Sándor, Czibor Zoltán, Tichy Lajos és Détári Lajos. A két évvel ezelőtt megszerzett bajnoki cím óriási élmény volt mindannyiunknak. Köszönet érte Hemingway úrnak, és minden résztvevőnek.

Tudjuk, hogy a Honvéd utánpótlásképzése rendkívül eredményes az utóbbi években. Erre a továbbiakban is építünk. Sőt, erősíteni is szeretnénk. Célunk, hogy minél több tehetséges fiatalt építsünk be az első csapatba, illetve adjunk a korosztályos és felnőtt válogatottaknak. Minél erősebb magyar labdarúgást szeretnénk, és ehhez elengedhetetlenek a magyar játékosok. A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság megmutatta a magyar labdarúgásban lévő potenciált. Mi klubtulajdonosként mindenben segíteni akarjuk labdarúgásunk felemelkedését.

Magyarország egyik legnagyobb futballklubjaként a múlt arra kötelez bennünket, hogy továbbra is sikeresek legyünk. A Budapest Honvédnak minden évben a bajnoki dobogóért, a kupagyőzelemért és ezen keresztül a nemzetközi kupaszereplés jogáért kell harcolnia. Mi ehhez biztosítani fogjuk a feltételeket. A klub gazdálkodása és pénzügyi helyzete stabil. A feltételek továbbra is adottak lesznek.

Nagy várakozással tekintünk új arénánk 2020-as átadása elé. Reméljük, hogy az új stadion igazi katlan lesz, ahová remegő lábakkal érkeznek majd az ellenfelek. Az új aréna óriási lépés lesz a Honvéd történelmében, s amely remélhetőleg újabb sikerkorszakot indít el a klub életében.

Tisztelt, !

Tudjuk, hogy a szurkoló a csapat tizenkettedik játékosa. Szurkolók nélkül nincs labdarúgás. A sikerek elsődlegesen önökért vannak. Céljaink, vágyaink eléréséhez csak együtt tudunk tenni. Ebben számítunk az együttműködésükre, mert együtt vagyunk erősek.

Hajrá, Honvéd! Csak a Kispest!

Sportbaráti üdvözlettel:

Bozó Zoltán
dr. Mendelényi Dániel


címlapkép: pixabay/atlantios

“Az új tulajok levelet írtak a szurkolóknak, mi pedig kitesszük” bejegyzéshez 39 hozzászólás

 1. Kivancsi leszek a kommunikacios stilusra es strategiara! Lesz e valami specialis “uj talalmany” az NB I-ben, mint pl Hemi rendszeres online chat-je volt? Engem kommunikacios kreativitassal le lehet venni a labamrol, ahogy sok mas embert is.

  De mindegy is, csak abban remenykedek, hogy nem lesz egyoldalu a kommunikacio, atlag szurkoloknak is lesz lehetösegük beszelni velük, nem csak a szurkoloi csoportok vezetöinek stb….

 2. “A klub gazdálkodása és pénzügyi helyzete stabil”

  Ezt miért kell annyiszor hangsúlyozni? Nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy “a kormány a helyén van”

 3. És van bíró aki meg meri tenni…😉juhász + edző kiállítva! Kíváncsi leszek hogy megkapja-e az alap 2 meccset.. szerintem nem.

      1. Itt vagyok én, olvasok mindent, CSAK az utóbbi időben nem írogattam. :)

  1. Csak belenéztem a tegnapi MK meccsbe (egy kávézóban, le volt véve a hang a tv-n)…
   Tőzsér szabálytalan Juhásszal, spori lefújja, majd Juhász ahogy áll fel egy irgalmatlan nagyot belerúg Tőzsér combjába hátulról (NEM véletlenül…)… játékok kívül… Ez a 30. perc környékén volt… Ez miért nem piros több meccses eltiltással?
   Pár perccel a fenti eset előtt pedig szerintem egy teljesen jogos tizit nem adtak meg a Debrecennek (nem volt hang a tv-n lehet előtte les volt vagy valami más, csak futólag néztem, ezért nem is írom biztosra…).
   Az hogy a Fehérvár és főleg Juhász ellen nem fújnak ilyesmiket az utóbbi időben, ,,már meg sem lep…”, de fura hogy semmilyen cikkben, fórumon még csak meg sem említik ezeket a szitukat…
   …,,Szeretnénk azonban némi tiszteletet látni az elmúlt másfél év eredményeiért.” – ez a mondat Nikolics szájából meg nevetséges… csak azt kaptok öreg évek óta.. ami szezononként tizenpontokat jelent…

 4. Amit kommunikációban, PR-ban szeretnék, mint 12. játékos (Bocs Hanta, nekem számmal szebb a tizenkettő):
  1. rendszeres online chat a vezetőkkel (nem feltétlenül a tulajokkal, kompetens ügyvezető is ok), őszintébb kommunikáció (igazolási tervek, költségvetés, stb)
  2. folyamatos tájékoztatás a stadion építéséről
  3. vegyenek egy kamerát és streameljék az edzőmeccseket, illetve az M4 által nem streamelt/közvetített kupameccseket (persze, ha utóbbit engedi az MLSZ) Pl. a soroksári visszavágóra nem tudok kimenni. Ha nem adja az M4, akkor szégyen, hogy egy elődöntőt a szurkolók nagy része nem láthat.
  4. alkalmazzanak egy normális honlap fejlesztőt, aki gatyába rázza ezt a rettenetes katyvaszt.
  5. nekem nincs bajom a jelenlegi címerrel, de ha lecserélik a mostanit, akkor előtte írjanak a csakblognak. Az oroszlános 3D-s hatásúnak örülnék. Ja, és a címerrel kapcsolatban legyen online és akár a meccseken személyes szavazási lehetőség. A lényeg: széleskörű szurkolói támogatás legyen.
  6. ha felmerül a névváltoztatás, akkor arról is kérdezzék meg a szurkolókat. (személy szerint én is Budapest(i) és Honvéd párti vagyok)
  7. a bérleteseket jobban becsüljék meg, pl kis ajándék a bérlet mellé vagy utalvány az ajándékboltba, stb.
  8. közösségi programok családoknak
  9. a Kanyar képviselőivel a vezetőség folyamatosan egyeztessen, idegenbeli meccseken is támogassák a szurkolókat (pl nem megfelelő körülmények, túl alacsony létszámkorlát a vendégben, hazainál magasabb jegyárak, stb. esetén)
  10. Aranyoroszlánok egy kicsit felturbózott változata a heti történésekről, mint Honvéd TV. Mehet akár online is. (youtube, facebook)
  Egyelőre ennyi jutott eszembe, de biztos vannak olyan dolgok, amiket kihagytam.

  1. 6. A Budapest név le van védetve, és a fővárosi közgyűlésnél kell engedélyeztetni. Úgy tudom, hogy a Budapesti verzióban nem is lehet használni, vagy csak nagyon ritkán adják meg – mi pár éve kértünk engedélyt egy rendezvényhez, és csak az i nélküli verziót kaptuk meg. Egyébként furán is mutatna: amikor legutóbb a DVSC EL-ben ment, mindenhol Debreceniként utaltak rájuk, mert nem vágták, mi az az i a szó végén.

   1. Gondolom, ha marad a név, akkor nincs gond, mert feltételezem Hemi kért rá engedélyt. Budapestit pedig sanszos, hogy megadnák, ha a régi csapatra hivatkozva kérik.
    Én nem ragaszkodom az i-hez, max hagyománytiszteletből.
    Nemzetköziben valóban egyszerűbb, egyértelműbb i nélkül.

    1. Budapesti Honvéddal az a baj, hogy úgy hívják a Budapesti Honvéd Sportegyesületet, aminek a focicsapat nem része, úgyhogy szerintem nem engednék (olyan, mintha az Újpest megint UTE akarna lenni).

     1. Igen, ezt adom. Valami kellene pluszban, hogy ne egyezzen, vagy marad a mostani.

    2. A “Budapesti Honvéd” egy másik sportegyesület neve.Azé, amelyről 1991-ben levált a futballszakosztály.

     Egyébként meg ez a budapestezés rendesen túl van fújva. Az égvilágon semmit nem profitált a klub a jelenlegi nevéből. Másfelől meg pl. Rossi nagyon jól tudta, hogy amikor a Kispest-Honvéd ellen játszott, akkor Puskás csapata volt az ellenfele.

     Nem értem, miért ne lehetne a név Honvéd-Kispest, ami a tradíció mindkét szálát megjelenítené.

  2. Mindenben egyetértek.
   A névvel kapcs.-ban,ha szavazásra lenne bocsátva,az ellenfél szurkerei tuti a Kispestre szavaznának,mert akkor még ostobább módon tudnak picipestezni.
   Amúgy én pl egyre inkább a Budapest Honvéd felé húzok,bármennyire is szeretem a Kispest nevet is.

 5. ezt a harmadik legeredményesebbet nem tudom, hogy számolták ki. Bajnoki címben, dobogós helyezésben, kupagyőzelmekben is csak negyedikek vagyunk a fradi, mtk, újpest hármas mögött. Esetleg valami megfoghatatlanabb (harmadik legnépszerűbb, harmadik legnagyobb) működhetne, de ez így nem korrekt.

  1. elvileg harmadikak vagyunk a meccseink idegenbeli látogatottsága tekintetében..
   Eredmények tekintetében viszont ne csak a bajnoki címek számítsanak, hiszen nem volt más magyar klub, ami olyan magasságokba lett volna, mint a Honvéd az 50-es években és a 60-as évek elején. Még a Liverpool elleni kupameccsek során is az angol sajtó “Pride of Hungary”nek becézte a klubot..

   Szerintem amúgy nem létezik első számú, második számú magyar klub, annyira sokszínű (volt eddig) a magyar klubfutball..
   Sajnos, Orbánék próbálnak változtatni ezen..

  2. Ezt én sem értettem,azt hittem én vagyok a hülye és az mtk,vagy ute nagyon kevés mk győzelemmel rendelkezik(ránézni meg renyhe voltam) .Bajnoki sikerekkel tisztában vagyok azért,más klubok tekintetében is.

  1. Supkát 5 meccs után már élve elégették volna, a hamvait pedig kilőtték volna az űrbe.

 6. Miért érzem úgy, hogy van, aki tényleg azt hiszi, hogy ezt ők írták?

  1. Nyilván a pr-feladatokat ellátó ellátó munkatárs írta. És? Mi ezzel a probléma?

   1. Szerintem random ember írta, akinek semmi köze a vezetőséghez. Nem hiszem, hogy üzengetnének a csak taccsnak, anélkül, hogy ezt más csatornán keresztül megemlítenék.

 7. Korrket, ha érzékelik a szurkolók súlyát!
  és ezzel elég is volt a szövegből…jöjjenek a tettek…várjuk a koncepciókat, szezon után az erősítéseket és bármikor a szponzorokat!
  munkára, mindenki…
  otyi-tyotyi….sok a rizsa!
  https://youtu.be/Bo_EAUrX4uQ?t=59

   1. igenigen…:) és még azt kérdezném az új tulajoktól, hogy jók a nyilatkozatok…de Ki csinál szódát..? :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.