Magunknak tesszük nehézzé a sorsunkat // osztályozókönyv @ Felcsút

Felcsút – Bp. Honvéd 2-2

Az van, hogy Felcsúton kellett volna elkapni a fonalat, ami úgy történik, hogy nagyjából hozzuk a Fradi elleni formánkat, játékunkat, és ha az két meccsen át működik, miközben az Újpest és a Debrecen is vereséget szenved, akkor a hátrány mínusz kettő, felszívjuk magunkat, és bármi lehet a végén.

Nem így történt. Inkább kerestünk egy másik fonalat, a jobban ismertet, a biztosat, a szenvedőset, amikor szaladnunk kell az eredmény után, amikor rosszak vagyunk, és ahol bele kell nyúlni a csapatba menet közben, hogy történjen valami, és ahol reménykedünk, hogy lesz kivel belenyúlni, és nem csak bambán bambuljuk a padot, ahol Tischler jelentené a megoldást bármilyen felmerülő kérdésre.

Ez történt Felcsúton. Hoztuk a szokásos szenvedést, ismét az ellenfélnek voltak inkább helyzetei, mi találtunk egyet jókor, jó pillanatban, ahogy Filip talált másik kettőt a Hungárián is, így legalább egy fejmosásra jók lehettünk a félidőben. Volt honnan visszajönni.

Kukoc, Lovric, 2-2.

Fél óra van hátra, nagyon kéne a győzelem, ember nem tudja, mikor fordítottunk meg meccset utoljára. Kellenek a pontok, kellenek a Felcsútnak is, nagyon szoros az alsóház, egy döntetlennek két pontra zuhannának a kieséshez. Hajtanak piszkosul, a franc se érti kinek és miért, de hajtanak. Knezevicnek nem ellenfél Kukoc, hamar kiszagolják, hol lehet kapargatni, miközben a másik oldalon Hefi se találja magát, továbbra sem az ő posztja a teljes oldalt bejátszó jobbszellő. Középen megvagyunk, a szélek nem működnek.

Előre viszont alig valami. A Felcsút ott szorít meg minket, ahol nagyon fáj, és nem engedi, hogy gyorsan átlépjünk a középpályán, hogy pillanatok alatt fordítsunk. Kukoc egyszer tud elmenni, abból lesz a gól, a másik szélen semmi, Gazdi és Ben-Hatira elveszik a tömegben, szenvedünk, és egyszerre hiányzik az ötlet, amivel fel tudnánk oldani a helyzetet, valamint a vagányság, hogy valaki bevállalja. Talán Ben-Hatira próbálkozik, de egyedül kevés. Működő középpálya nélkül marad két célembered elől, az egybites játékot könnyű leolvasni, meg is teszi az erre bőven képes Komjáti.

Sajnálom, hogy ennyi volt benne, de igazából azt sajnálom, hogy képtelenek voltunk felszabadultan játszani. Nem tudom mi kellene hozzá, talán a harmadik-negyedik hely elengedése, hátha akkor, tét nélkül, nyomás nélkül? Most már úgyis nagyjából mindegy, két meccs, három pont, nem lehetetlen, csak nagyon nehéz. (Nem fogom elengedni, mert nem. Amíg esély van a harmadik, addig a harmadik, amíg pedig a negyedikre, addig a negyedik helyért kell menni, a lényeg, hogy minél feljebb a tabellán. És nem, nem kurvára mindegy, hogy nyolcadik vagy kilencedik, mert egyértelműen nyolcadik. Máshogy nem érdemes.)

Kettő-kettőnél ment a gyömöszölés, igazából benne volt, hogy valaki a semmiből talál egyet, és akkor ötven százalék sansszal mi leszünk boldogok, azonban az előző bekezdés zárójegyes részének fenntartása mellett, egyáltalán nem a ponton, pontokon rugózott az agyam. Néztem a meccset, láttuk a korábbi meccseket, és adta magát a kérdés: mire lehet elég egy nyár, egy alig másfél hónapos nyár? Új csapat építésére semmiképp, ellenben azt sem állíthatjuk, hogy lesz egy alap, amiből lehet dolgozni, mert nem, a bajnokcsapat szépen elfogyott, ami marad belőle, az nem nyilván nem gyenge eresztés, de ahhoz kevés, hogy kijelentsük: 2019/20-nak komoly célokkal megyünk neki. Persze, lehetnek majd komoly céljaink, jöhet egy jó átigazolási szezon, de őszintén, ha most még nem tudunk szinte semmit, akkor mit várunk, ha július közepén már bajnokság? Nem lesz egyszerű, félek, egy erősen átmeneti év következik. (Igen, jövőre már tuti kiesünk, írják majd a nagyokosok, ezért innen üzenném nekik, hogy már idén kiestünk, csak még nem árulták el nekünk, mert biztos nagy lenne a felháborodás a facebookokon.)


Meccsvideó egyelőre az m4sport.hu-n.


Osztályozókönyv //

címlapkép: Lovric fejese a hálóban. fotó: 1909foto

“Magunknak tesszük nehézzé a sorsunkat // osztályozókönyv @ Felcsút” bejegyzéshez 115 hozzászólás

 1. Mezei szurkolóként van egy két meglátásom a tegnapi meccsel kapcsolatban.

  1) Elég elkeserítő, hogy a két legharcosabb játékosunk az egész csapatban a két 30+-os középhátvéd Lovric és Kamber. Hatalmas tisztelet nekik, a csapat legtöbb tagja elszégyelhetné magát, hogy nem hajt LEGALÁBB annyira, mint ők ketten.

  2) Heffler csak töltelék és pont. (Tudom, itt jönne Hefflerné nyafija, hogy én mit értem el, meg hogy a férje ilyen meg olyan fantasztikus futballista blablabla.)

  3) A középpályánk NULLA. A jó passzok kb 90%-a hátrafelé vagy oldalra megy. Gazdagra nagyon haragszom, mert korábban láttuk, milyen hasznosan és jól tud játszani, de ebben az évben egyszerűen sokszor hátráltatja a csapatot a lassú, körülményes játékával.

  4) Nincs értékelhető csatár a kispadon.

  5) Az is elkeserítő, ha nincs Kukoc, akkor csak 3 meccsenként jön be kb 1-2 értelmes beadás.

  6) Még mindig tartom magam ahhoz, hogy más edző kell, mert Supka kb egy taktikát tanít, és amikor hosszabb ideig itt van, akkor mindenki kiismeri és b..hatjuk a szezont.

  Röviden ennyi.

  1. Szomorú, hogy a meccsek után milyen sok bullshit hozzászólás érkezik a taktikát illetően – olyan emberektől (pl. Lassie), akik át sem látják azt, hogy taktikailag pontosan mi történik a pályán.

   Valami (vagy inkább valaki – konkrétan az edző személye) nem tetszik, akkor kössünk bele, amibe lehet és az olyan jól hangzik, hogy rossz volt a taktika. Igaz, hogy fingunk nincsen róla, hogy mi az, de azért írjuk le.

   Tegnap egy eléggé harapós és jól összerakott Felcsút ellen három meccslabdánk is volt, ennek ellenére Supka a hibás.. Persze, tudjuk.

    1. Látom, megértetted a mondanivalót…

     …a magyar focistáknál csak a (m)agyar szurkolók reménytelenebbek.. :(

     1. Egy ártatlan kérdés volt, amire nem kaptam választ, de köszönöm a direktívat és az iranymutatast, hogy miként kell az elvárt irányban gondolkodni! A magam részéről akkor sem tudok lelkesedni egy ilyen produkcióért. Egy felcsút ellen, a többi eredmény ismeretében ilyen hozzáállás megmagyarázhatatlan. Nekem erre nem magyarázat a Felcsút felmagasztolása és taktikája.

      1. Látom, szereted játszani az értetlent. A taktikáról volt szó, hozzá nem értők szerényebben adják elő erről a kritikáikat.

       1. Neked tetszett a TAKTIKÁNK az első félidőben? Gondolom volt ilyen…. persze mezei szurkolóként lehet, hogy arra a szellemi magaslatra ami a szakmai vonalat illetően te itt sejtetsz nem érek fel, de azért kíváncsi lennék a véleményedre…
        Jelen helyzetben tegnap ment el a dobogó vagy a negyedik hely esélye és az a hozzáállás ami volt az első félidőben elfogadhatatlan.

        1. Nem a taktika nem tetszett, hanem a játékosok teljesítménye. Az nem taktikai hiba, ha egyes játékosok nb2es teljesítményt nyújtanak egy nb1es meccsen és nem tudnak pontosan passzolni, beadni, vagy elrúgni egy labdát pl. a második kapott gól előtt, esetleg ziccereket hagynak ki.
         Második félidőben három ziccerünk volt, ez nem taktikai hibára mutat rá.

         1. Ebben teljesen igazad van. Meg is volt a szünetben a fejmosás és 2 játékos lehozatala, de egy felcsút ellen egy ilyen fontos meccsen egy félidőt kidobni az ablakon az több mint bűn. Edző, játékos, nemlétező pszichológus?? Valaki hibázott! Hazai pályát varázsoltak a szurkolok, nem egy oroszlánbarlangban kellett felépni. Sajnos az egész szezonban, egy-két meccs kivételével tendencia volt az elején a bealvás, az elképzelés nélküli játék és aztán jött a futás az eredmény után több kevesebb sikerrel. Ennyire egysikú és kiismerhető koreográfia jellemezte ezt a szezont, sehol egy változtatás, új impulzus, más hozzáállás a játékhoz.

          1. Sajnos azt kell mondanom, hogy ahol Gerik a szakemberek, ott miért is várjuk a magyar foci felemelkedését. Majd rájönnek egyszer, ha tök üres lesz a stadion, hogy valami nem stimmel.

          2. A stadonok már most is üresek!
           Könnyen lehet, hogy ott, ahol min.30- 40 éve tartó, a társadalmunk jelentős részére a folyamatosan erősödő negatív gondolkodás, pesszimizmus, letargia jellemző, és ez a közeg hatátozza meg pl jelen esetben a futballunkat / mint egyik lehetséges, teljesítményt hatásosan romboló szegmensként / lehet, hogy eme kaszt egyik jeles képviselője hibát követ el azzal, ha pl a ” Geri-féle szakvéleményt” cinikusan kezeli!
           Nem könnyű eldönteni, melyik volt előbb; tyúk vagy a tojás! Sokak szerint a kakas! ;) :)

          3. Bizony, h üresek, pedig micsoda ígéretek voltak 8-9 éve, és mekkora propaganda körülötte (nemzeti ügy stb), mégis kevesebb ember jár, mint amikor kijelentették, 2018-ra 10 ezer nézőt akarnak meccsenként, amit később módosítottak 8 ezerre.
           Az alábbi cikkben konkretizálják, h 2011-ben majd 4 ezer szurkoló volt a meccsátlag (fordulónkénti átlag 31 ezer / 8 meccs), míg az idei bajnokságban éppen átlépi a 3 ezret (19 ezer / 6 meccs).

           Ha kerekítjük, akkor 4 ezerből elveszett átlag 1000 szurkoló 8 év alatt, vagyis kb 25%. Nyilván ilyen kis számoknál ez majdnem mindegy, de a tendencia látható.

           https://m.hvg.hu/sport/20190505_Heti_80_ezer_embert_vartak_az_uj_stadionokba_a_negyede_sem_jott_ossze#rss

          4. A tényekkel nehéz vitába szállni? Mi lehetne a megoldás inkább ez itt a kérdés? Mindenhol Európában csapig vannak a Stadionok, sajnos ez egy nagyon összetett, sok elemből álló történet, hogy ide jutottunk. Egy szegmenst nehéz kiragadni és nem is visz jó felé de, az is biztos, hogy ez hosszú távon változni fog, de a jelen sajnos döbbenetes.

          5. Ez tényleg hosszabb vitatéma lehetne. Az mitől biztos, h hosszú távon változni fog? Én pont azt látom, h a magyar foci nem is egy generációt elvesztett. Az én 40 feletti generációmat egyre kevésbé érdekli, a 30-asokat annál is kevésbé, a 20-as éveikben járók pedig végképp elenyésző százalékban érdeklődnek a magyar foci iránt, sőt néha konkrétan hülyének néznek, h “Sztefo nem viccelsz, te nézed tv-n a magyar focit, és még ki is jársz néha meccsekre?”.

           Ha egy kötődés nem alakul ki gyerekkorban vagy tinédzser években, akkor utána már szinte lehetetlen. Most nagy tömegben beszélek, nyilván vannak kivételek.

          6. Teljesen igazad van, ugyanezt tapasztalom én is. Nekem az is fokmerő, hogy az éppen adott munkahelyemen mennyi az a kolléga szám, akivel érdemben tudok beszélni a fociról. Ez a grafikon sajnos balról – jobbra haladva vészesen tendál a nullához. Jelenleg egy cca száz fős munkahelyen vagyok, itt egy ember van, akivel holnap reggel a kávé mellett tudok beszélni mondjuk a Petrjak sztoriról… {nagy fagyista egyébként}. Azonban én valahol mégis optimista vagyok, tíz év múlva szerintem helyére kerülnek a dolgok. Ha a gazdaság ilyen mértékben fejlődik, előbb utóbb nem lesznek költségvetési gondok a klubboknal. A társadalmi szegmens sajnos az a nehezebb kérdés, valóban “kihalt” egy generáció aki meccsre jár, de ha a siker esélye meglesz {lsd. EB őrület, válogatott meccsek} akkor talán jönni fognak a “népek” de ez alsó hangon is még egy évtized.

          7. “Ha a gazdaság ilyen mértékben fejlődik…” ????
           Most csak foci/sport oldalról (mert ez a fórum nem az a fórum):
           Nem akarlak elkeseríteni, de valójában jelentős visszafejlődés tapasztalható a gazdaságban, több szinten is. Elsőként érdemi területeken nincs nemzetközi szinten elfogadható területeken növekedés, az építőipart vedd le, az autógyártást és az EU támogatásokat kérdőjelezd meg. A gazdaság tartós reál GDP-je max. 1-2%, ami alacsonyabb a valós inflációnál (és most konjunktúra van a világgazdaságban). Másrészt a jelenlegi trendek és bér/jövedelemeloszlás mellett tovább nyílik majd az olló a magas és jellemző/alacsonyabb jövedelműek szabadon (szórakozásra) elkölthető jövedelme mellett. A magasabb jövedelműek egyre kevésbé fognak magyar focira nézőként érdeklődők/vevők lenni (snassz lesz megjelenni egy magyar meccsen, ha részt vehet egy Barca, MU, … meccsen), inkább kimennek egy Barca-Real, … meccsre kijárni, tehát a nézőszám további apadására lehet számítani. Harmadrészt pedig a világgazdasági konjunktúra a vége felé jár, tehát a (közvetlen és közvetett) költségvetési/TAO pénzek is apadni fognak az egyesületeknél. (Szerintem ez egy közepes scenárió és alakulhat ennél sokkal rosszabbul is a helyzet, pozitív scenárió egészen más országirányítási gondolkodásmód mellett képzelhető el.)

          8. Bizony sźóról szóra ez a helyzet,talán csak annyit még,hogy a 1-2% inkább 0,8.

          9. “Ha a gazdaság ilyen mértékben fejlődik, előbb utóbb nem lesznek költségvetési gondok a klubboknal.”
           De hát most sincsenek, az állam pumpálja az egészbe a pénzt. Létezik az, hogy pont ezért nem fejlődik/fejlődhet a focink és nem is fog, amíg ez így lesz?

          10. Nem akarom más irányba terelni, de a kozmetikázott propaganda számoknak nem hiszek. A tágabb környezetemben azt látom, h a családok nagy része évről-évre lejjebb csúszik anyagilag, egyre többet szenvednek, h befizessék a számlákat, élelmet, ruhát vegyenek a gyerekeknek, iskoláztassák őket stb, a legtöbb család egyre kevesebbet jár nyaralni, mert nem engedheti meg magának. Én nem látom ezt a gazdasági fejlődést.

          11. Igen egyszerű a válasz. Túl sokan akarnak jól élni a labdarúgásból. Engem ez nem is zavarna, ha labdarúgás lenne, de hogy hat méterről még a kaput se találják el, (és ez totál hazai jelenség) az azért enyhén szólva is bosszantó.

          12. Ha a taktikát hibáztatjuk az a baj, ha a játékosokat akkor meg az a baj. Netán a saját nevelésűeket akkor meg bunkók vagyunk, pedig csak kritikus szurkolók.

     2. Szerintem ha csak így tudsz kommentelni (semmit mondóan, az érdemi választ kerülve) akkor annak nem sok értelme..

    1. Fuh, ez valami teljesen más, amiről te írsz és az, hogy akit nem kedvelek, próbálom megutáltatni a többiekkel mindenféle szakmaiatlanul összehordott hablattyal, amit szuggerálok beléjük hétről-hétre
     Ha szakmailag kikezdhető, amit írok, mert nem értek hozzá, akkor csak szerényen kezdem ki a kikezdhető szakmai véleményemmel a szakembert, legfeljebb annyit mondok, hogy nem tetszik, amit csinál.

     p.s. majd segíts, hol írtam, hogy nem lehet véleménye az embereknek.. pro és KONTRA

     1. Nyilván, ha valakinek kedvence/utáltja van, az nyilván befolyásolja a véleményét is. Remek példa erre, hogy az extrém népszerű Gróf (és pl. Nagy Geri) még akkor is jó pontokat kap a közösségtől, ha közük sem volt a meccshez.
      Azonban amíg egy tisztességesen megírt valamire egy foghegyről odavetett “szakmaiatlan” szó a reakció, azt érv hiányában nehéz beszélgetésnek, netán vitának nevezni, tehát marad a következtetés: magával a vélemény létével van a baj.

      1. Nem most írok erről először, de nem fogok hetente belemenni vitákba, fentebb amúgy tettem erről megjegyzést, amivel rámutattam, hogy miért hülyeség.
       Litániát viszont nem akarok írni most (pedig tudnék).
       Annak is mi értelme van, hogy a bajnoki hajrában jönnek a Supka-ekéző kommentek, nem tudom…

       1. Én a döntőig tuti nem szidom Supit és valahogy az kéne, hogy a csapat is, meg mindenki beálljon mögé, mert így van a legtöbb esélyünk.

   1. Hi Geri! Én szívesen olvasnék egy más szemmel készített összefoglalót a taktikáról mindkét csapatnál, ezek megvalósításáról, játékosaink teljesítményéről. Ha időd engedi, oszd meg velünk! Én örülök, ha itt többféle vélemény is megjelenik, főleg ha mezei szurkolóként még a szakmai finomságokkal is jobban megismerkedhetem.

  2. Heffler a középpályán jól teljesít, de a szélsőjáték már nem neki való.

  3. Csak annyit kérdeznék, hogy miért, tényleg, miért szükséges a zárójeles rész? Ha nem szimpla provokáció és/vagy személyeskedés, akkor milyen többletinfromációt tartalmaz? Hefi valóban nem élete meccsét hozta tegnap, ezért jogos a kritika, de miért nem elég ennyi? Úgy látom sosem fogom felfogni az internetet :(

   1. ezt nem értem..
    most akkor te a mi hozzászólásaink miatt törölted az előző szekcióban a kommenteket, vagy Andreáé miatt?
    Emlékeim szerint csak tisztelettel írtunk Hefflerről, én annyit írtam a meccs vége felé, hogy a támadások segítése érdekében Hefflert kellett volna lehozni, mivel a szélen lassú, így nem bír felzárkózni a támadásokhoz..

    1. Töröltem mindent, válogatás és olvasásás nélkül, ami az első komment alatt volt. Nem fogok erre másfél percnél több időt szánni az életemből, már bocs. Ha igazságtalan, akkor az. Pont leszarom.

     1. Rendben, kifejezetten én kértem a törlését, de utána olyan kiemelt kommentet írtál, mintha mi sértegettük volna Hefflert és ez lett volna a probléma.

      1. Igen, lehet kissé félreérthető a pontokba szedett megfogalmazás, pedig nem, nem azzal van bajom, ha egy játékost _kritika ér, ha az megmarad a kritika szintjén.

       1. Én abszolút tisztelem Hefflert, azt is leírtam a feleségének, hogy csak azzal van a bajunk, hogy az életkora miatt lelassult, szélen pedig kell a sebesség ahhoz a játékhoz…

        de Uzoma sokkal komolyabb kritikákat kapott.
        Ennyi történt. j

        Viszont van igazság abban, amit írsz, hogy tisztelettel írjunk a sajátjainkról

       2. Szóval ha az utcán látok egy kupac kutyaszar, akkor írjam azt, hogy bűzös fekete kutyából származó kupac…
        Felhívott téged? Nem vállalod fel a kritikus hangvételt, mert félsz. Kb. Erről van szó!

     2. Hanta, Te mindig szart emlegetsz, hogy mit és hogyan szarsz. Pedig ha valaki sokszor emleget valamit, akkor azt bevonzza. Egyszer rád fog borulni egy stráfkocsi gőzölgő ragadós szar. :-))) kikecmeregni is nehézkes lesz, mert az ujjaid közé beragad a sok szar.

   2. Én sem fogom teljesen megérteni az internetet. Főleg a tegnapi után, amit részleteiben nem olvastál, pedig lenne mit kitárgyalni. (lentebb írtad bendeguznak, olvasás nélkül töröltél)
    András reakciója a tegnap történtekre utalás volt, a feszültség szelepként való levezetéseként. Itt nem Heffler a probléma egyikünk szerint sem.

   3. Rám most kimondottan jó benyomást tett Supka. A meccs utáni nyilatkozata teljesen korrekt volt , és egyben igaz is.

    http://honvedfc.hu/hirek/az-egyik-szemunk-sir…/2019-05-04

    Szinte teljesen megegyező összeállítás egy teljesen más arcát mutatta a fagyi elleni meccsen. Akkor mi okozza ezt a nem kicsi formahanyatlást ? A Felcsút játéka volt teljesen más ? , vagy a mi fiaink nem voltak fejben a pályán ? Én inkább a másodikra voksolnék és egyben azt a megállapítást teszem , hogy a mai élsport egyik legfontosabb eleme a mentális felkészülés. Ezt korábban már írta itt valaki a blogon , egyre jobban tudok vele azonosulni. Akkor már csak az a kérdés ez kinek a feladata , ki tudja ezt megoldani ? Edző, sportigazgató ( konkurencia állítása csapaton belül ) , külső szakember ? Erre keressük meg a választ.

    1. Jogos felvetés, egy állandó, profi szakember kellene ehhez(és nem az edző!)” Ugyanakkor ez egy nagyon kényes, bizalmi terület, mert elengedhetetlen a személyes/magánügyekkel való foglalkozás játékosonként, tehát félig-meddig pszichológusa a játékosoknak, másik része a munkának pedig csoport motiváció ami szintén nagyon bonyolult feladat.

  4. Mivel nagyon érzékennyé alakult itt már az úri közönség,ezért óvatosabban fogalmazok a megszokottnál a két nagy harcos (+Batik)esetében:1.Miért a Heffler fejelt azon a helyen az első gól előtt?2.minden “nagyharcra” hosszú-hosszú oldalpasszolgatással pihentek rá saját térfélen 10x kb a meccsen.3.Kinek kellett azon a helyen a 2.gólnál a kippattanót tisztázni ill utána a Hatira helyett harcolni a labdáért?4.A környéken nem jártak kulcsmomentumoknál,ahol poszt szerint kellett volna.

 2. Igazából, nem értettem az első félidőt. Mégis mire számítottunk? Az agyhalott szurkoló is sejtette, hogy a felc@út támadni fog 1000-el. Úgy kezdtünk mint aki még igazából fel se ébredt. Mi lehetett a taktikai elképzelés? Hogy lettek a játékosok felkészítve? A videó elemző mit elemezett? A felc@út hetek óta ilyen felfogásban játszik. Kb. Csak ennyi jutott hirtelen az eszembe.

  1. az agyhalott szurkoló is sejtette, hogy a felcsút “támadni fog ezerrel”…

   ..közben meg egyáltalán nem támadott, hanem betömörültek és kontrákra, illetőleg gyors felfejlődésre rendezkedtek be… :) Teljesen mást játszottak, mint korábban.

   ..ennyit a hozzáértő megjegyzéseitekről a taktikát illetően..

   1. Ja, annyira betömörültek, hogy az 4. percben majdnem vezettek. Mi meg mintha ott se lettünk volna. Az első félidőben szinte pályán se voltunk. Az utolsó 15 percben is főleg ők támadtak. Egyébként kösz az észrevételed Latyi.

 3. He-he-he!
  Zokognak a fratyisták, hogy van az a NER pénz, ami még nekik sincs!!!!! Isten bizony a tegnapi napnak ez volt a legjobb, legszórakoztatóbb pillanata/híre. Még hogy a holló nem vájja ki a holló szemét!!!!! :-)))))
  Ja, és majd elfeledtem, hogy ez a felcsút a harmadik legértékesebb játékosállománnyal rendelkezik!!!!

  1. Fradinak több pénze van, csak elbalfaszkodták a dolgot…. Azt hitték rebrov személye miatt van ott a kis csinovnyik

  2. Konnyen lehet, hogy a szolipali csak egyszeruen elbaxta az ugyet aztan most masokra mutogat. A fideszotont se ertem, hogy pont ez az egy jatekos kell nekik, mintha nem lenne tobb tucat hasonlo, de mindegy ez a ket ellenszenves csapat pont megerdemli egymast.

   1. Két legyet egy csapásra! Azért ezzel nem kicsit gyengitette is a riválist a Videoton. Egyébként szerintem is szolipaliék azt hitték, hogy az ukrán hasra esik, hogy a nemzet (bajnok) csapatában játszhat és ez neki megtiszteltetés, csakhát ugye ma már nem létezik “fradisziv” helyette $ kötegek vannak.

    1. Az régen is csak egy mítosz volt, tisztelet a kivételnek. Azt hiszem, Furulyás volt az elnökük, amikor egy interjúban mondta, h a legtöbb játékosnak csak súlyos milliókért dobog a “Fradi szív”.

    2. a “fradiszív” sosem létezett, csak egy kibaszott mítosz, mint a jeti.

  3. Úgy látszik futballbizniszben is létezik az a szó, hogy karma… :)

    1. Teljesen jogosak a linkelt részek üzenetei.
     Sokkal, de sokkal több tiszteletet érdemelnek a játékosaink, akkor is amikor még itt vannak (még ha egy-egy gyengébb napjuk is van/volt), és akkor is, ha már más csapatban játszanak.
     Ja, és ez az edzőre is érvényes!!!!

     1. Na, persze!Különösen a macskazabáló meg a botka nevezetű.Ne basszuk már el játék lényegét,mert ennyi erővel járhatnánk meccsre vmelyik makiföldre vagy steaua meccsre is,b+!

  4. Mekem a stílus tetszik, ahogy a helyzetet kezelik.
   Nem néztem, de a nevét nem írták kisbetűvel, mint Nemecsek Ernőét?

 4. Kicsit off! A Magyar kupa meccsről tudtok valami infót? Milyen kártya kell hozzá, jegyek, árak, sehol semmi infó pedig 3 hét és döntő :/

  1. Lelépett Hemingway, máris sunyulhatnak a munkavállalók… Nem korrekt! Nagyon nem!!

   Nemhogy közvetíteni kellene, hanem már streamről is kellene adni – amúgy is motiválná a fiatalokat.

   1. Eurosport 1 meg a Skysport is adja,különben renonc!Ja!És a CNN is ,de ők csak úgy diliből,nem? :-)

    1. :D Értem a poént, de hogy hogy mozognak a fiatalok, egy-egy nagy tehetség, az adott esetben fontosabb, mint a nagycsapat..

      1. Azért az fura, hogy az UP központba nem fért be egy Nb3-ra minősített center pálya :(

       1. De vajon tényleg nem fért be, vagy csak valami más indokból nem ott játszik az MFA? Ez nagyon érdekelne.

 5. Vilinek a harmadik meccse az nb3-as csapatban és még nem lőtt gólt, ma le is cserélték 68 perc után.

  Ami öröm, hogy az egykor nagy tehetségnek tűnő, sajnos súlyos sérülést szenved játékosunk, Rózsahegyi már második mérkőzésén volt egymást követően kezdő és most gólt is lőtt.

  A másik gólt Májer Milán szerezte.

  1. Ezt a Vilit nyugodtan elvihette volna az Öreg magával a Yukatan félszigetére, senki nem hiányolná, azt hiszem…

 6. Az utolsók sorrendje, a Felcsút az utolsó fordulóban a Fradival játszik, ami kiszámíthatatlan, hogy mennyire lesz formában – így csipkedniük kell magukat már az Újpest ellen is. A baj, hogy nekünk már az nem elég, hogy az Újpest csak ikszel, ha az utolsó fordulóban viszont nyernek…

  Hogy ki lesz a kieső, megtippelhetetlen, de az MTK mélyrepülése döbbenetes.

  7. PAFC 10 6 15 34–44 36
  8. Paks 8 12 11 31–42 36
  9. Kisvárda 9 8 14 34–46 35
  10. MTK 10 4 17 39–48 34
  11. DVTK 9 7 15 29–53 34
  12. Haladás 8 5 18 30–49 29

   1. Jó lenne benntartani az MTK-t, mert az 1 vagy 2 plusz “hazai pályát” jelentene jövőre. :)

     1. No jó, de ha mindenképpen bent kell (illik) tartanunk, akkor legalább a diókat verjük már meg rendesen, nehogy hiába zakózzunk a libásoktól.

  1. Tényleg jó meccs volt, csak hideg, eső, és aljas szél fújt végig. Májer góljánál érthetetlen, hogy Kunsági mit csinált.
   Elméletileg lesz róla videó egy-két napon belül a KTE oldalán.

   1. Adayilo, az új nigériai szélső hátvéd, aki az utolsó 15 percben játszott, milyennek tűnt a mozgása alapján? Gyors?
    Rózsahegyi milyen volt?

    1. Rózsahegyi semmilyen, talált egy gólt, de semmi extra.
     Adayilo vicces volt, amikor bejött, rögtön lebirkózott egy kecsóit. Később volt pár villámgyors elfutása, olyan labdákat ért el, amiért esőbe a labdaszedő gyerek sem ment volna :D Beadása nem volt igazán, húsz perc alatt csak azt lehetett látni, hogy jó erőben van.
     Inkább Beglarishvili lecserélése volt vicces. Egy kecsói úr beordította Pisontnak: Pista, legalább enni adnátok a gyereknek :)

     1. Köszi :) :)
      Sajnálom Rózsahegyit.. :( Adayilot remélem, nyáron nem zavarjuk el, King is később érte utól magát képzettségben.

 7. Elkezdődött a Ramadan: Mezghrani, Hatira, Bamba off… :( :(

  ennek is miért pont a kupadöntőre kell esnie..

  1. fél 8-kor kezdődik a meccs, kb. akörül megy le a nap itthon. ráadásul a ramadán alól felmentést kapnak a csatában harcolók :-)

   1. Tavaly Mo Salah sem kapott felmentést, pedig az BL-dönt volt..

    Hiába fél8kor kezdődik a meccs, mert addigra már be kellett volna rámolnia legalább háromszori étkezést a srácainknak…

    1. A játékosokon múlik, a modernebb felfogás szerint az élsportolók is kivételt tehetnek. Kérdés, ők hogy állnak ehhez

    2. Pontosan. Plusz addig eltelik majd három hét, tehát veszítenek az erejükből.
     Mezhgrani vajon egyáltalán felépül addigra?

   1. Ben-Hatirától mintha olvastam volna egy interjúban, h eléggé vallásos, bár nem biztos, h jól emlékszem.
    Ismertem olyan arabot, aki pl nem is volt annyira vallásos, mégis tartotta a ramadánt. Szóval változó, ki tartja, ki nem.

    1. Én azt olvastam valahol, hogy Hatira régebben próbálta tartani, de a foci miatt nem ment, úgyhogy feladta.

     1. Pedig néha úgy tűnik, mintha egész évben próbálná tartani.
      Remélem, ha tényleg elkezd böjtölni, az nem lesz rossz hatással az amúgy is harmatos fizikumára.

     2. Úgy emlékszem, azt olvastam, egy csapattársa mesélte ezt magáról, és pont azt mondta: csodálja azokat, akik bírják, pl. Ben-Hatirát

 8. Hétvégén Szendrei is eltűnt a ködben.. sem u19-ben, sem NbIII-ban nem játszott..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.