Európa, gólkirályság, osztályozókönyv, miegymás

MTK – Bp. Honvéd 1-4

Megvan: a Kispest Európát választotta. Nem volt egyszerű, de ahogy 2011/12-ben, valahogy mintha most sem akarta volna nagyon más rajtunk kívül.

Az utolsó öt fordulóban az Újpest 2, a Debrecen 7, mi pedig 9 pontot szereztünk, ami azért is fura mert az előző öt fordulóban az Újpest 9-et, a Debrecen 10-et, mi pedig csak 5-öt, és nem mondanám, hogy parádés volt a sorsolásunk. Igaz, tíz fordulóval ezelőtt még ki mondta volna meg, hogy az MTK ennyire összeomlik.

Mindegy, a lényeg, hogy megvan, és most sajnálhatjuk az elmúlt fordulókat, ahol pontot-pontokat buktunk ilyen-olyan hibákból. Ebben simán benne volt a bronz. Gondoltátok volna tavasz elején? Hiába, a magyar futball egy csodálatos dolog, ahol nem csak bármi, hanem ha létezik, akkor a bármi ellentéte is megtörténhet, sőt, az akármi és annak fordítottja is. Lásd példánkat.

A nap kronológiája percekre bontva //
 • 19. // Debrecen – Paks 1-0, a tabella: Debrecen 51, Újpest 49, Honvéd 47
 • 20. // MTK – Honvéd 0-1: Debrecen 51, Honvéd 49, Újpest 49
 • 21. // MTK – Honvéd 1-1: Debrecen 51, Újpest 49, Honvéd 47
 • 23. // Debrecen – Paks 2-0
 • 30. // Debrecen – Paks 2-1
 • 33. // Debrecen – Paks 3-1
 • 36. // Diósgyőr – Újpest 1-0: Debrecen 51, Újpest 48, Honvéd 47
 • 52. // Debrecen – Paks 4-1
 • 53. // MTK – Honvéd 1-2: Debrecen 51, Honvéd 49, Újpest 48
 • 76. // MTK – Honvéd 1-3
 • 82. // Diósgyőr – Újpest 2-0
 • 91. // Diósgyőr – Újpest 3-0
 • 91. // MTK – Honvéd 1-4

Sajnos, egyetlen percig se álltunk a dobogón, a halvány esély mindvégig halvány esély maradt.


Filip a gólkirály //

Három egymást követő évben három különböző kispesti lett a gólkirály. sorrendben:

 • 2016/17 Eppel 16
 • 2017/18 Lanzafame 18
 • 2018/19 Holender 16 (és Lanzafame 16)

Utoljára 1985 és 87 között fordult elő, hogy ugyanaz a csapat adja háromszor egymás után a gólkirályt. Akkor Détári triplázott, és hogy mennyire szolgai a másolat, az egyik évében volt egy társa: a tatabányai Kiprich.

Olyan pedig, hogy egy csapat három különböző játékosa legyen egymást követő három évben a gólkirály, legutóbb 1953 és 55 között volt példa: Puskás, Kocsis, majd Czibor és Machos együtt. Úgy látszik, kifejezetten kispesti műfajról beszélhetünk. (1917 és 20 között nagyon hasonló történt az MTK-nál, annyi különbséggel, hogy Schlosser, Schaffer, Schaffer és Orth volt a sorrend, vagyis Spéci duplázott a közepén.)


Egyelőre ennyi, hétfő van, munkanap.


Osztályozókönyv //

Igen, N’Gog-ra, hiába duplázott, nem lehet szavazni, mert idén az volt a játékszabály, hogy a listába kerüléshez legalább 30 percet a pályán kell töltenie az adott játékosnak. Nem az utolsó fordulóra fogunk kivételt tenni.

címlapkép: 1909foto

“Európa, gólkirályság, osztályozókönyv, miegymás” bejegyzéshez 179 hozzászólás

 1. A két gólt szerző N’Gog kihagyása a listából, nem szerencsés szerintem. Tudom, hogy játékperchez van kötve, de tulajdonképpen eldöntőtte a meccset.

  1. Mivel őt úgyis mindenki betenné a top5-be így 5+1 lesz a kiírás.

  2. Én már a Diók ellen is hiányoltam. Ott is nagyon jól szállt be. Gól és kapufa, aminek a kipattanójából gól lett.
   Jövőre állítsunk a szabályon: 30 perc, vagy ha jelentőset alkotott. Tudom, más farkával verem a csalánt. Bocs, Hanta. :)

   1. “30 perc, vagy ha jelentőset alkotott” – ez már magában egy előre értékelés lenne. Valahogy majd finomítunk, például azzal, hogy ha 30 perc alatt, akkor gól, gólpassz, védett/kiharcolt büntető, tehát ha “kemény adat” jön létre, akkor esetleg. De ahogy magunkat ismerem, sebtiben találunk ki valamit az első meccs után, amikor legeneráljuk a formot :)

    1. Akkor a legtisztább az, hogy aki a pályára lépett. Ha 2 perc, akkor 2 perc. ha valakinek ennyi elég a legjobb teljesítményhez, az lelke rajta. Ha meg ennyi idő alatt 3 gólt rúg, akkor egyértelmű.

     1. Tényleg. Max. három emberrel lenne hosszabb a lista. És ez úgyis csak egy játék.

 2. Nonszensz, hogy a Debrecen ne akarta volna a 3. helyet, minden meccsen úgy küzdöttek, mint a sakál.
  Aki ilyet ír, az nem nézte a riválisok meccseit, összefoglalóit. Ez nem baj, csak akkor ne írjon ilyet.
  Az Újpest szintén, a játékosaik többsége lépne (vissza) nyugat felé, nekik kb. a legnagyobb esély az, ha megmutathatják magukat külföldön. Ott szerintem Vignjevic volt a probléma, aki baromi sablonossá tette a lila-fehérek játékát.

   1. Csak néhány kérdés:
    – tehát ha rosszul játszik, gödörbe kerül egy csapat, akkor nem akarják a győzelmet?
    – Olyan opciók nálad nem léteznek, hogy pl. a bajnoki hajrában, amikor a többi csapat is jobban koncentrál, már nem tudják úgy érvényesíteni az akaratukat??
    – Ezentúl minden pályán való történést bundával magyarázunk, szakmailag már nem?
    – Másrészt ha a Debrecen nem akarta volna, akkor tegnap miért nyertek?
    – az Újpestnek mi lett volna ebben a biznisz? Játékosoknak és vezetőknek, amikor ők a piacból élnek?

    Csak azért, mert mi meg kifejezetten jól játszottunk v legalább jobban, mint az ellenfél és úgy hullajtottunk pontokat (pl. Mkövesd elleni 1-3, Vidi elleni 0-1, Debrecen ellen 1-1, DVTK ellen 4-4) , ennyi erővel rólunk sokkal inkább mondható lett volna, hogy szándékosan nem akarunk 3. lenni…

    1. Ujjuj, itt akkor komoly szövegértési problémák lesznek. Sehol nem írom, hogy bunda, és a mintha is dőlttel van, ahogy volt 2011/12-ben is, amikor szintén az utolsó öt fordulóra omlanak össze a közvetlen ellenfeleink. Még célozgatás szintjén sincs ilyesmi leírva, tényleg nem érdemes olyat belelátni, ami nincs.

     1. Tulajdonképpen a vezetői ukáz is egyfajta bunda, ha arra irányul, hogy negatívan befolyásolja az eredményeket pl. pénzügyi okokból.
      A lényege a megjegyzésemnek az volt , hogy nem feltétlenül jó, ha már az első megközelítésben sem futballszakmailag magyarázzuk a történéseket (meg sem kíséreljük), hanem valamiféle összeesküvés-elmélettel.

      1. ez részben a blog sajátossága, szakmai értekezéseket ne nagyon keress itt (sajnos/nem sajnos, nem akarom eldönteni). ugyanez mondható el a bírókról vezetett statisztikákról is (rendszeresen feljön, és az egyik legfélrevezetőbb dolog, ami itt meg szokott jelenni). a legkevesebb szó gyakorlatilag magukról a meccsekről/futballról szokott esni a beszámolókban, inkább általános hangulat, érzések, politika, körülmények, összeesküvés-elméletek stb. (ismét, nem mondom, hogy ez baj, csak megállapítás).

       1. Jap, tényleg valami ilyesmi. Én szakmai meglátásokba biztos nem bocsátkoznék, legfeljebb, ha van időm, egy/pár statisztikát megosztok, amit vagy mi számolunk ki, vagy hozzájutunk valahonnan, aztán a közösség úgy értelmezi, ahogy tudja. (Egyébként ha valaki figyel, minden ilyen posztban benne van a google docsos táblahalmunk elérhetősége, szóval bármikor visszakereshető, minden átlátható, ahogy szoktuk.)
        A közeg viszont számunkra is értelmezhető, és mivel megéljük, ezért szerintem különösen érdemes foglalkozni vele, miközben a száraz meccsleírás (Danilo passzát Holender helyezte szépen a bal alsóba) számomra teljesen érdektelen, és amúgy is, ezer helyen el lehet olvasni, ha valaki kíváncsi rá. Nem illik ilyet mondani, de ha valaki ilyesmire kíváncsi, akkor ott a Lokiblog, ahol a Debrecennel valami hasonlót csinálnak, és – bevallom – nekem olyan szinten érdektelen emiatt, hogy azt nehéz kifejezni. Egyszerűen nincs miről beszélgetni a posztok után. Leírás, leírás, leírás, semmi értelmezés, és csá.

        1. “Danilo passzát Holender helyezte szépen a bal alsóba” – ráadásul ez így scifi lenne. (Bocs, Danilo, de nagyon haragszom rád a tegnapi nempassz miatt.)

   2. Nekünk meg előtte volt az, nem? Nem hiszem, hogy megmondták az egész csapatnak 5 fordulóval ezelőtt, hogy kézifék és ennyi..

    1. Igen, inkább úgy tűnik a játékos mentek el nyaralni korábban mnt kellett volna. Vagy mindenki a jövőjére gondol már – valahol máshol. Jó, hogy mi meg pont a végére tudtunk felpörögni.

   1. Kérdés, hogy most akkor állított-e egyáltalán valamit, mert kissé ellentmondásosan most lentebb azt írja, hogy nem..

 3. Danilót csak én cseréltem volna le rögtön az önzőzése után, vagy ez még belefér?

   1. csak a gólkirályi cím miatt neki kicsit fontosabb volt a gól, nem gondolod?

    1. Holender is önzőzött egy csomót az elmúlt hetekben, kockáztatva a csapat helyezését.
     Kár bűnbakokat keresni, Danilonak is fontos lett volna a gól a kupadöntőre, hogy önbizalma legyen.

    2. persze. De attól még önzőzött, pedig a csapatnak meg a 3 pont kellett, ami még fontosabb, mint az ő gólkirályi címe!

     De ne értsd félre, nem kritikaként írtam, csak tényszerűen. Én is ellőttem volna a helyében. Danipaci is ellőtte. Csak azért azonnal cserélni, mert nem a gólkirályi címet nézte, szerintem nem kell. Az más kérdés, hogy az ember kicsit csóválja a fejét ilyenkor.

     1. ja, csak ha nem lövi be, akkor a csapat se szerez 3 pontot, meg a csapategységet is szétzilálja. nagyon kontraproduktív.

    3. A “csapatjáték” fontosabb vagy hogy 1 ember kapjon egy érmet??
     Önzőzött ez nem kérdés

     Az más dolog hogy a szuroló egy “fura állatfaj”. Ugyanazért a dologért tudja utálni is a játékost, meg szemet is tud hunyni felette…

    4. Első a csapat, majdnem elbénázta Filip, és ha az nem megy be és ők vezetnek…

  1. Már csak 3500 jegy áll rendelkezésünkre. Aki nem igyekszik, könnyen lemaradhat! 🙂

 4. Mivel ez egy csapatjáték, az önzés megengedhetetlen. Mindig a legjobb helyzetben lévő csapattársunkat kell megjátszani. Ha gólkirályi cím a tét, rúgja ő a tizenegyest. Kivétel, ha minimum már 3 góllal vezetünk, akkor lehet egyéni érdekét is támogatni.

  1. Ezt majd magyarázd el egyszer pl. Cristiano Ronaldonak is..
   Nézzétek azt az oldalát is, hogy egy szerződése lejárta előtt álló labdarúgó egy ilyen góllal például esélyt tud adni magának egy új szerződésre, vagy önbizalmat tud szerezni a következő meccsekre..
   A futball nem ilyen egyszerű játék..
   Danilo egyszerűen ott hibázott, hogy kihagyta a helyzetet.

   1. Ha berúgja, akkor is bunkóság nem passzolni. Így meg a csapattal is majdnem kiszúrt. Ha Lencse nem bombázza az égbe a tizit, el is úszhatott volna az Európa Liga.
    És talán nem minden játékosmegfigyelő totál hülye, hogy csak a gólokat figyeli. Egy ilyen helyzetben tutira játszó, tehát passzoló csatár is nagy érték. Így meg, hogy kimaradt, igazi öngól magának.

    1. Filip meg a góljánál volt önző, szarul is rúgta, csak Horváth bevédte. Passz lett volna a tuti, a csaptérdek.

     1. Visszanéztem. :) A gólja előtt Filip kétszer is benézett középre, miközben futott a kapu felé, de szerintem akkor még nem láthatta Hatirát, annyival hátrébb volt. Aztán tényleg rossz helyre rúgta, de legalább erősen, így bement valahogy. :) Danilo viszont egyszer sem nézett oldalra, csak a kapust nézte meg egyszer.
      Az volt még a komoly különbség a két helyzet között, hogy Hatirával jött egy védő, Filip viszont teljesen egyedül érkezett, szóval Filip passzában több kockázat lett volna.
      Viszont a visszanézéskor azt is észrevettem, hogy egy másik helyzetnél, még az első félidőben, amikor Danilo egyedül ment a kapusra, és elgurította mellette, de a labda lelassult, és az mtk védő kirúgta, szóval azt vettem észre, hogy Danilo ott mintha passzolni akart volna a középen érkező Filipnek. Úgyhogy beírtam neki egy jó pontot is a nagy rossz pont mellé.

  2. ha belövöd csaszar vagy, ha kihagyod miert nem passzoltal??? ha passzolsz es kihgyjak akkor miert nem löttel? ugyan a csatar dolga, hogy golra törjön, hogy öszinte legyek, Daninak azt siman be kellett volna rugnia, egy az egyben kapussal szemben…

   1. Mire az önbizalma. 5-böl 4-et nem rúg be. Nem úgy mint N’Gog akinél fordított az arány.

    1. ezt ebben a helyzetben en is ellöttem volna….mondjuk ballal, mert ballabas vagyok :) Danilo jo döntest hozott, egyedül ott hibazott, hogy nem esszel lötte el

 5. hiányolom az új vezető és a sajtósok munkáját a kupadöntő hirdetésében. van egy érdekes cikksorozat, de kb. ennyi. lehetne régi nagyjainkkal is reklámozni a döntőt, hogy ők is ott lesznek, a legutóbbi kupagyőztes csapat tagjait elérni, a fővárosban flyer-eket kiszórni és még annyi lehetőség van.. ha nem leszünk legalább 6-7 ezren, az a klubnak is a hibája lesz

  1. Egyetértve a leírtakkal egy kis adalék: Vidi oldal D4 szektorában a vendégszektorhoz közel befoglalódott 11 oszlopnyi (374 db) jegy. Gyanítom ezek valamilyen ingyenjegyek lehetnek. Nálunk ilyet eddig nem láttam. Talán érdemes lenne elkezdeni a jegyek szórását a helyi iskolákban.

    1. Bár elég szar helyen van ahhoz, hogy ott szponzor jegyek legyenek. Esetleg párszáz Köfém, vagy Grundfos melóst tudok ott elképzelni.

     Szóval az sem kizárt, hogy elkezdték leszűkíteni a területüket a fő közvetítői állás felől, hogy ne nézzen ki nagyon szarul a foghijjas lelatojuk.

     1. Még így is 841-el többen leszünk jelen állás szerint! :)

   1. Ahhoz a klubnak be is kéne ruházni, vagy lehet szponzor is, Vidinél simán lehet, hogy felvásárol a MOL, vagy a Market 500 jegyet, aztán elosztogatja.

    1. Egybekötik egy vasárnapi békemenettel, buszoztatás, báyerzsóti, egy kis patakiattalosz, nő és persze cserpalkovics-juhászrolcsi népdalcsürdöngölés…

   2. Az MLSZ felajánlott mindkét csapat számára ingyenjegyeket. A Honvéd az MFA régióhoz tartozó testvércsapatoknak, azaz gyerekeknek osztja szét a jegyeket. Ez esetben lehetséges, hogy a fehérvári oldalon is erről lehet szó.

    1. Nem vonom kétségbe, amit írsz, mivel logikus, csak fura, hogy a mi oldalunkon (B2-C4) nem látsz ilyen egyértelműen befoglalt szektorrészt, mint a Vidi D4-es szektorában. Ha kikerültek a jegyek, akkor azok vélhetően tömbben lettek eladva. Ezt a foglalási mintában látnunk kellene.

   1. Az rossz hír lenne, Feczesin rég volt jó formában, most se megy neki a dél-koreai másodosztályban, míg Gosztonyi elcseszte a karrierjét, az ő szintje max. a Kisvárda..

    1. Feczesinert raadasul fizetni is kellene….33 eves jatekosert, meg elvböl nem fizetnek soha…

   2. Szomorú lenne, remélem csak a menedzsereik dobták be, most kb. mindenkit össze fognak boronálni velünk

  1. Nagyon rossz elöjel lenne..
   Arra mutatna, h pl a Dvtk hoz hasonlo módon könnyen a magyar menedzserek kezéb kerülhetünk akik az olcson jot helyett a drágán és sokszor sz. rt probálják majd ránkverni.
   Hemi leg nagyobb vivmánya az volt, h ezt elkerültük..

    1. Értem a poént, de a fociban ezt megcsinálják tulajokkal, akik nem értenek hozzá és nincs idejük ezzel foglalkozni

     1. Értem, és adom is, amire utalsz, csak én nem tennék különbséget külföldi és magyar menedzserek között. Mellesleg ha vkit, hát Hemingwayt ijesztően sokszor megvezették légióssal/magyarral, kb. annak arányában, ahogy szerződtette őket. Ez persze bizonyos szintig visszavezethető arra is, hogy mennyiért és milyen fizetésekkel hozta ide a selejtet. Mondanám, hogy idővel ez jobb lett, de érzésem szerint csak a fiatalpénz idején volt más a helyzet, azóta újra kezdett rossz irányt venni az egész. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az új tulajoknak (ha hinni lehet, kicsit több pénzből, de teljesen tapasztalatlanul, nem tudni kikre bízva a szakmunkát) hogyan sikerül majd kerülgetniük az aknákat.

      1. Itt az a baj, h ezekkel még sporolni se lehetne, vinnék a pénzt

   1. Hemire nehez volt dragat reverni ha sz@r volt ha nem volt sz@r :) amugy egyetertek inkabb egy gyengebb kepessegü sajatneveles, mint egy vilagvandor megelhetesi labdarugo, aki ha baj van elsökent pattan…

    1. Heminél Zsolnai jelentette a törést én úgy érzem. Sok pénzért vette és fos volt.

      1. Njodo volt a legjobb igazolasunk :)))) ha nem igazoljuk le, akkor sosem adhattuk volna kölcsön a fratyinak es nem tudtam volna annyit nevetni rajtuk :)

  2. Ők erősítések lennének, Feczesin az öregfiúk, Gosztonyi meg az nb3-as csapatunknak.

  3. Nagyon nem kellenének ide!Semmivel nem lennénk előrébb velük. Gosztonyi már a Várdában sem mutatott semmit, Feczesni meg…hagyjuk. Akkor inkább valóban jöjjön Koszta, és még egy gyors léptékű csatár így elől meglennénk. (Drazsic?)

   1. Megélhetési kabaré labdarúgók. Takarodjanak innen,mielőtt még megérkeznének. Ilyen motivációhiányos,kiégett focistákkal nagyon gyorsan az nb2-ben találnánk magunkat.

  4. Öltözői/morális szempontból, szakmailag, és a jelen formájukat tekintve is ez egy KATASZTROFÁLIS döntés lenne. Rudolf Gergővel nem akarnak bepróbálkozni? Vagy Komant haza? Atya Ég, ez gyönyörű lesz, ha ebbe az irányba megyünk el. Remélem csak egy félrement pletyka ez.

   1. Méltatlan lenne, ha Vincze Gábor és Pomper nem kerülne a radarra, csak mert már abbahagyták. Mondjuk utóbbi kint volt a tegnapi meccsen, véletlen?

    1. Viszont gumicsontnak zseniális. Alig van, aki nem harapott rá. Miközben nem tudni, ki lesz az edző.
     Ez azért nagyon gáz…

     1. Ha kamu,ha nem,legalább le lett tisztázva a dolog. Kb a 100% látja úgy,hogy ezek az egyének kárt okoznának a klubnak.

    1. Urbányi Amerikábóljöttem Pesta meg pályaedzőnek! 🤣

     1. Urbányi jó arc,Kispest szurkoló.
      Viszont ilyen Fecze,Gosztonyi félékkel még viccelődni sem lenne szabad. Ide olyan játékos kell,aki sikeréhes,motivált+focizni is tud valamennyire. Gosztonyiékból az első kettő totálisan hiányzik,a harmadik sem vmi nagy extra.

    1. Hát ha a pletyka igaz,akkor valaki csak kell hogy akarja nem?

 6. Ha jól számoltam, akkor mi pont nem leszünk kiemeltek az EL-ben a 2.5-ös koefficienssel, a vidi (9) meg a Loki (3) igen. Ami ugye nem jelent semmit, mint tudjuk, csak érdekességként.

 7. Nem tudom pontosan mizu a KLTE 1%-kal, nem láttam nagy hírverést, de azért ma eszembe jutottak, szóval ment a felajánlás. Ha még valaki megfeledkezett volna erről az opcióról, éjfélig még van ideje: 18254280-1-43

  1. Tőlem is ment! Valóban alig lehetett megtalalni, nem nagyon volt promotálva.

 8. Erről tudni közebbit?
  (Kovács Kálmán FB infó)

  “Szombat 10 óra MAGYAR FUTBALL AKADÉMIA Cím: 1194 Budapest, Temesvár utca 1/C, Bozsik József sétány
  Szuper hírek! Azt írtam, hogy színes beszélgetés lesz az edzés után és ez jó irányba változott! Most azt gondolom, hogy nagyon színvonolas beszélgetés lehet a névsorból itélve. A játékosok a következők: GARABA IMI, NAGY ANTI, SZURGENT LAJOS BÁ’, GELEI KARCSI, DISZTL PETYA, CSEH BANDI, VARGA JÓZSI, ANDRUSCH JÓZSI, LIPPAI SANYI, ÁRKI GABI, OROSZ FERI, PISONT PISTI. BÁNFI JANI később érkezik de a beszélgetésen már ott lesz. Számomra nagyon kedves névsor és remélem még bővülni fog! Igyekszem”

  1. Nyilván szép és jó, de nem lenne jobb 2-3 fős csoportokban szervezni beszélgetést? Több alkalom, egyszerre kevesebb ember.

  1. Grat!!! A mai vásárlók ügyesek voltak. Több, mint 400 jegy. :) Biztosan a vasrnapi eredmény is rásegített a vásárlókedvre.

   És kicsi hiányzik az 5000 eladott jegyhez. Holnap szerintem meglesz. Azt gondolom, a helyszíni vásárlásokkal el fog menni az összes. Talán ott már nem is jut mindenkinek.

  1. Őt például el tudnám képzelni Kispesten. Hozzáteszem Supkát a tulajék helyében nem piszkálnám, szépen összerakta a tavaszi Csapatot. :)

   1. Mit tekintesz tavaszi csapatnak?
    Az utolsó 15 meccset tekintve 9. hely a tabellán.

    1. Szerintem arra gondolt, h az utolsó 6 bajnokin nem kaptunk ki, és rúgtunk 14 gólt.

    2. A tavaszi Kispest hányadik helyen van a tabellán? Azért vegyük figyelembe a játékosállományunkat is. Én EL mérkőzések előtt nem hoznék ide új edzőt, nehogy úgy járjunk EVDM-mel. :(

     1. “A tavaszi Kispest hányadik helyen van a tabellán?”
      Nem értem a kérdést. 18 forduló ősszel, 15 tavasszal. Amit írtam az a tavaszi.
      A kövesdi, miskolci és a Hali elleni vereség annyira azért nem dobott fel.

    3. Az első négy alapján meg az első…
     Egy szezont egészében kell értékelni, az alapján 4. lettünk és a végén ha nincs annyi buta pontvesztés, sima 3ak vagyunk

   2. Csertői,Supka. Mindenki más nálam kurva gyenge a magyar edzői karból.

 9. Mit szólnátok egy Supka Attila szakmai igazgató, Csertői Aurél vezetőedző pároshoz?

  1. Megelőztél! Pont erre gondoltam én is mikor este olvastam a hírt.

  1. Szerintem ő megfizethetetlen kategória, simán külföldön tud maradni. Nagy erősítés lenne, jó kis kapus.

 10. Tippmix oddsok a kupadöntőre:

  Honvéd győzelem: 3,60
  döntetlen a rendes játékidőben: 3,15
  Vidi győzelem: 1,95

 11. https://www.digisport.hu/38077/nem-csinalnek-semmit-maskeppen

  Nagy Geri tesz egy célzást arra, hogy Gazdag még jövőre is itt lehet a klubnál.
  Ez örömteli, hiszen ezek szerint még nincs borítékolva a távozása és mivel Gazdag az egyik legjobb magyar középpályás , ha a befejéseknél önbizalmat szerezne, nagyon komoly “erősítés” lenne jövőre.
  Szerintem Gazdagban nagyon sok van még.

 12. Nem tudjátok véletlenül az ajándékbolt üzemel? Van valami Kupadöntős cucc?

    1. Nálunk közel 5000 a fidinél egy ezressel kevesebb fogyott. Ehhez jön a semleges + VIP szektorok.

   1. 17807 foglalhatóból, 9779 ment el ma de 10 ig.
    Elkelt: H 4817, V 3381, S+Vip 1581
    Maradt: H 3225, V 4150, S+Vip 653

  1. Feldobta a napomat ez a hír! Nagyon örülök! Ez az Dani! CSAK! 😎😀

  2. Ami a legszebb az egészben az az, hogy villámgyorsan kikerült az oldalra! Mintha javulna a kommunikáció!

 13. Ennél jobban nem indulhat a nap! Gazdag Dani maradt! Ja és most kérem a sok fanyalgót, aki anno lebunkózta a “bemutatkozó, zsebre tett” kezű Lóránth Zoltánt, hogy kövesse meg. Ebből is látszik, hogy ne ítéljünk elsőre!Dani is kiemelte, hogy sok köszönhető az ő munkájának is, hogy maradt!

  1. Ez nem oszt nem szoroz. Mondhatnak ész nélkül is egy összeget, amire a legtöbb ember nem mond nemet.
   Nézzétek meg azt a videót, amin 4 játékos, Nagy Gergő, Gazdag, Májer, Banó-Szabó beszélt. A lényegi kérdés: padon a Premiershipben vagy pályán a Championshipben? 3 válasz – köztük emlékeim szerint Gazdagé is -, hogy padon. Lehet, hogy őszinte volt, de nem jó az optikája.

   Szóval Lóránth – ha rajta múlt, nem tudom, hogy melyiknek mi a feladata – munkája nem ezen mérhető le, hanem a kívülről jötteken. Koszta pl. rendben lenne, de Gosztonyi nem. Eppel rendben lenne, de Feczesin nem. Ezzel nem azt mondom, hogy őket kellene kiszemelni.

   1. Igen…érdekes volt, hogy a legidősebb (Nagy Geri) mondta, hogy ő inkább a Championshipbe játszana, mert úgy van fejlődés. És igazából ez a fajta mentalitás hiányát látom. :(

    1. Az a durva, hogy még csak nem is érzik, miért gáz a kispados válasz :( ez nyilván generációs dolog, nem ők tehetnek róla, de ha már akadémia, ott nem pont ilyesmikben kéne jó szemléletre nevelni a gyerekeket?

     1. Hát uraim kövezzetek meg, de nekem egyértelműen a pad ebben a választásban. Mert, ha ott padra ülhetnék akkor az nekem egyértelműen magasabb szint!
      Ezt el tudtam érni, erre érdemesnek tartanak. És onnan már csak rajtam múlik, hogy mikor kerülök be! És, hogy bejerülnék az tuti, mert a belem is kihajtanám érte! Azt meg, hogy ott milyen lehetőséged van tanulni, Zoli utalt rá!

      1. Hát nem tudom…erről a fejlődésről azért mondjuk egy Bobál mesélhetne, aki egészen a cseh élvonal kispadjáig jutott. De nálunk Bamba is sokat mesélhetne a padozásos fejlődéséről. Én úgy gondolom, hogy egy kiemelkedő játékkal a Championshipbe simán eljuthat az élvonal kezdőiig. Akár azzal a csapattal akivel játszott. De egy 19 éves embernek ne legyen padozás az alternatíva, még ha ezzel több pénzt is keres, mint egy osztállyal lejjebb aktív focival.

       1. Azért írtam, hogy ebben a választásban! Amit írtál az más kávéház!

    2. Banó és Májer csak poénból mondta a padozást, látszik is rajtuk. Fiatal srácok, és poénra vették azt a szitut, hogy Supka folyamatosan padoztatja őket. Ez nyilvánul meg itt, ezért van ott a mosoly az arcukon. Ezzel ne hergeljétek magatokat.

     Egyébként pedig nem tartom valószínűnek, hogy a PL / Championship kérdés kapcsán rögtön a pénzre gondoltak. Ha PL padon ülsz a Poolban ma, akkor pl. egy Klopptól tanulsz, és nem akárkikkel edzel, és nem akárkik ellen lépsz pályára, ha csak fél órára, akkor annyira. Ez is egy szempont.

   2. Egyetértek veled! Azonban hogy jól végezze a munkáját, – ami majd nekünk is pozitív megítélésű lesz – ahhoz az is kell, hogy jobban megismerjék és ráhangolódjanak a klubra. Észrevegyék, hogy az utóbbi években a csapategység, a jó morál és a közösség volt sok esetben az igazi hajtóerő. Ezért érdemes előbb az értékeinkkel hosszabbítani és hozni olyan játékosokat, akik ide illenek. (Feczesin és Gosztonyi nem! ) Koszta; Ikenne – King; Megkockáztatom, hogy még a focizni nem tudó, de hangulatot teremtő Kukocot is elbírná a csapat:)

    1. Kingecske többet serült mar mint egeszseges es Mezghrani is jobb a posztjan, cserepadra meg üljön magyar es ne egy legios….

    2. King helyett egy saját nevelés legyen Mezghrani mögött a csere..

   3. Eppel is felmerült valahol pletykaként,vagy csak példának vázoltad fel?

    1. Feczesinnel nem akartam Lanzafamet párba állítani, mivel személy szerint nem lennék oda a gondolattól. Röviden: példa volt.

 14. A hosszabbítás ténye mellett ezek a mondatok is bizakodásra adhatnak okot.

  “Ezek szerint csábító jövőképet vázoltak fel előtted a vezetők.

  Abszolút, a tervek szerint még tovább fejlődhet, erősödhet a Honvéd, a stadionunk is épül, úgy érzem, egy nagy klub van alakulóban, s kifejezetten örülök, hogy ennek én is részese lehetek.”

  1. Nekem ez az érdekes mondat rész:

   “Nem akarok álszent lenni, télen előfordult, hogy az átigazoláson is gondolkoztam,”

   Valószínűleg többeknek is forgott mindenféle dolog az agyában. Kamber célzott is erre, hogy fejben nincsenek egyben az emberek. Remélem ez a hosszabbítás fejben helyre teszi Gazdit is és most már a focira tud koncentrálni. Akkor tényleg fejlődhet még és talán kaphat egy “gólrúgócipőt” is!
   Sok lehetett a bizonytalanság a játékosok körében ebben az idényben. Mert azt ne mondja senki, hogy nem tudtak arról, hogy mi megy a háttérben. Így viszont nehéz csak a játékra koncentrálni. Remélem nyugodtabb időszak jön és a játékosoknak elég lesz csak a focira összpontosítani, nem kell egyéb hülyeségekkel foglalkozni és akkor ki tudják hozni magukból ami bennük van. Aztán meglátjuk az mire lesz elég…

 15. Csak én nem találkoztam Lassie MTK elleni értékelésével?

  1. Én is hiányolom a skótjuhász-elemzést, remélem hamarosan ” Lassie hazatér”!!! 😉

 16. Grat Gazdagnak és a tulajoknak is!
  Dani remek döntést hozott a saját szempontjából is(a ratyi fradiban csak lenullázódott volna játékosként a cserepadon).
  Neki vagy a Kispest,vagy külföld az opció.

 17. Hát még néhány kulcsemberrel (N’Gog, Nagy Geri, Mezghani, Kamber, Batik, Banó-Szabó, Ben-Hatira) kéne hosszabítani, melléjük egy-két ütősebb igazolás, és jók leszünk! :)

  1. ja, majdnem mindenki :DDDD
   jellemzoen egy pletyka reagalnak az emberek, amit a 3. repost utan mar tenykent kezelnek.
   ilyenkor johetene az uj kor latabarja, a belso ember, aki elhint nemi valos infot.
   kicsit tobb konkretummal, mint hog van penz szarasik, bl kor meg hasonlok :D

   1. 1 Ezt nem olyan ember dobta be.
    2 Ezek szerint van.
    3Módosítok. Az akkut Hemi hívők.

    1. pont ez a lenyeg, hogy nem olyan dobta be, es arra tudna az uj latyi reflektalni, hogy valos e az info. (mar ha tenyleg belsos, es nem csak puffogtatja a fenti dolgokat).
     illetve a szarasig penz nalam nem azt jelenti, hogy meg tudunk tartani valakit, de erre is majd feny derul amikor el kezdunk meneteli az el-ben 8-)

  2. Nem láttam,hogy annyira fikázták volna(de lehet csak elkerülte a figyelmemet).
   Azt viszont leírtuk a békesség kedvéért előre,hogy fecze,gosztonyi nem idevaló és remélem nem is hagyják magukat ilyen arcokkal bepalizni.
   Jobb ilyeneket megbeszélni,mint hallgatni róla.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.