Íródik -e tovább az elmúlt évek kispesti meséje? – hosszú beharangozóhajrát nyitunk a szombat elé

E kép czukksági faktorára már nincsenek szavak. Jó lenne holnap egy hasonló fotó, mondjuk Lovrics -Supka kivitelben, a hátsó pólópápa meg legyen Kaszás Kálmán <3

Hosszú hajrát nyitok a mai nappal és ezzel a poszttal a holnap elé. Lehet, hogy ez lesz végleg a beharangunk és a kibeszélőnk az IDEI NAGY MECCS elé – de valamiért úgy sejtem, Hanta sem hagyja ki a ziccert, hogy holnap reggel ne töltsön fel egy “Minden InStat mutató szerint jobb a Videoton, így fix Honvéd sikert várok” jellegű posztot, amiben 80%-ban a saját lapcsánkareceptjeit elemzi, de ha így lesz, legalább sokat olvashattok ráhangolódásként. Én mostanában is keveset írtam, munka, munka, munka, meg lekaptak a kezemről is egy ganglion nevű cuccot, ami a kinövések Rouanija: veszélytelen, ámde ronda, így gépelni se nagyon tudtam, csak olvastam a posztokat és a kommenteket, és ma ömlesztve reagálok pár dologra.

Egy felemás idényen csúsztunk-másztunk keresztül, aminek a fináléja feledtethet minden kellemetlenebb, vagy egyelőre még nehezen megítélhető részt – valahogy így tudnám összefoglalni az érzéseimet a holnap előtt és a múlt vasárnap után. Valahol a lelkem mélyén adná magát a párhuzam 2009-cel, amikor egy bűnrossz év után, többek között 6 meccses vereségsorozatból (aminek a végén kisBabarral ketten győzködtük Sisát az öltözőfolyosón, hogy ne mondjon le két nappal a győri meccs előtt, nem vicc) mentünk bele az MK döntőbe (ma már tudjuk, hogy a 2008 tavaszit követően akkor ismét egy olyan kerettel, amelyiknek a kedvenc majomfaja a rhesus, másnéven BUNDER volt), de az a helyzet, hogy ez nem áll. Ugyanis hiába fanyalgok és fanyalgunk sokan, eredményileg ez nem volt egy bűnrossz év, mégha játékban néha valóban… de negyedikek lettünk, zsinórban harmadik éve kvázi-élcsapatként, MK-döntőbe masírozva, ahol megint egyik szemem sír, mert milyen ellnfelek ellen má’, a másik szemem viszont nevet: hol van a Vidit (és az általuk búcsúztatott Fradit) leszámítva a többi NB1-es csapat? Nekik ki tiltotta meg, hogy kiverjék a gyengébbeket, alsóbb osztályúakat? Egy döntőbe jutásért sosem kell szégyenkezni, azt hiszem.

A nagy kérdés így számomra most nem az, hogy megérdemeljük-e a végső sikert, bár nem tagadom, az elmúlt hetekben az is gyakran megfordult a fejemben, hogy mi igazából akkor nyetünk MK-t a szurkolóságom alatt, amikor megszenvedtünk azért. Például veretes ellenfeleket kiverve (Fradi 1996, MTK 2007) egy szemmel láthatóan jó és koherens, egymásért küzdő kerettel (1996, 2007), egy erősebb ellenfelet is heroikusan legyűrve a döntőben (1996,2007). De akkor mi volt 2009-ben, ott miért nyertünk? Na ja, már meg is dőlt a klasszikus, perszonális Honvédtörténelemi visszatekitésre alapozott RW-logika. Ezért is mondom, hogy hiába gondoltam 4 hete azt, hogy jobb lett volna a DVSC vagy a Torz ellen megmérettetni elődöntőként, és egy férfias csatában jutni a fináléba, mert igazából a jelen átmeneti évben már a döntőig elmászás is örvendetes, a hőstett pedig jöhet most.

Kell is hőstett, magunkon túlnövő teljesítmény, mert a rangadókkal idén hadilábon álltunk. Nem mondom, hogy Rossi mester anno annyira elkényeztetett minket e téren, mert a bajnoki idény 1-1 Fradi-, Vasas- és Vidiverését leszámítva ő is rendre Sophokles-t olvasott a kispadon ezek ellen a gárdák ellen- de legalább egyszer-egyszer, pont a legfontosabbkor elkaptuk őket 2016-17-ben. Supkánál is ez megvolt az első két érájában, idén csak a szoros helytállásra tellett, leszámítva a Fradi elleni utolsót – igaz, pont ezek a tisztes helytállások hozták el a legszerethetőbb meccseinket a szezonban. Innen nézve nem lehetetlen a képlet. Csak egy kicsit kell rátenni azokra a pörformanszokra, és ha a Vidi nem fog ki nagy napot, bármi lehet. Azt a kis pluszt pedig rá lehet tenni egy meccsen – 2 éve ez az idény 75%-ában is sikerült! Most csak egy meccs kell!

Igazából “csak” ennyi kellene ahhoz, hogy a mese folytatódjon. Az a csodálatos MESE, ami a semmiből kezdődött 2 és fél évvel ezelőtt, októberben, mikor én épp Atletit néztem Madridban, közben itthon a Kanyar 25 éves jubileumot ült, a Csapat pedig elkezdett nyerni, hogy aztán tavasszal a mese egy őrült utazásba forduljon, addig soha nem látott extázissal a végén, ami kapcsán valahol mind érezzük, hogy sose lesz még egy ilyen az életünkben, és ami olyan erős volt, akkora hatással, hogy a már jóval fékezettebb habzású következő és az idei idényt is áthatotta, eegészen mostanáig… És egyfelől igaz, hogy sokan ezért sarazgatjuk az utóbbi évet, mert nagyok lettek az elvárások, másrészt ez segít is abban, hogy én például kis túlzással kibírnék újabb 24 évet, akkora töltést adott 2017. (Felhorgadó kommentelőinknek üzenem: csak viccelek, de 5 évre így is jól vagyok Honvédilag).

Persze ez, hogy a kispesti boldogságmérőm így feltöltődött, nem jelenti azt, higy nem vágyok sikerre, például holnap. Nagyon drukkolok a csapatnak, mert a végére ezt az idei keretet is megszerettem (többé-kevésbé), és hasonlóképp szorítok a sokszor szakmányban szidott Supinak, aki, mint már többször kifejtettem, sokszor érdemtelenül kapta az ívet, néha meg jogosan, de többnyire mégis az első megállapításom felé hajlok. Ha ezt a holnapot ő behúzná, azzal jó eséllyel sokaknál alakítana a róla kialakult képen, és ezt megérdemelné az emúlt másfél év először kisebb, majd tavaly nyáron nagyobb stabilizációs munkájáért. Vannak rossz berögződései, hibás döntései, de becsülettel melózott ebben a másfél évben, a csapattal együtt megérdemelne egy szép zárást, sőt, akár folytatást, hacsak a design sálak ajatollája Szombathelyről nem sétál már a székház irányába Kispest déli része felé.

Olvasom az érdekesebb kommenteket az elmúlt hetekben, amikor épp akad időm. Hanta ugye sokszor mondja, írja, hogy ő ugyan nem, én azonban, szégyen, nem szégyen, bevallom, át szoktam futni a sztenderd hozzászólóink érdekesebb írásait. Somát, AW69-et, Lassie-t, Pelsot, papparamot, Thibbyt, HorváthCsabát, a jó öreg kgyulát, még akkor is, ha szétolt, amiért sikesdizem Nagy Gerit, hihi, Áfonyabácsit, aki már hiányzik önkéntes számüzetése óta, Latabár czukkot, a lelkesedés nonpluszultráját: Czibulyás urat, Prison Mikit és bendegúzt, és még számos drukkert, akit most kihagytam. Nem mindenkivel értek egyet, néhányukkal már vitázni is leálltam, de mindenki értékes része ennek az egésznek. Hiába írnánk ezt a blogot, ha csak ketten olvasnánk, a mi eszmecseréinkre ott vannak a meccsek meg előtte a Guriga. Viszont sok posztunk azáltal nyer értelmet és éled fel, hogy Ti olvassátok, megszakértitek, ellenkeztek vagy hozsannáztok, dicséritek, vagy szétalázzátok, és ettől mondjuk a mi véleményünk nem változik, de maga az elindított téma életre kel. Én imádom nézni ezt a folyamatot.

Imádom nézni, na igen, odáig, amíg nem egymás anyázásába fordul a vita, amíg nem merevszik meg a két álláspont a véleménybarikádok két oldalán, hogy már olyan hangnemben mennek az acsarkodások, mintha egy fradiblogot olvasnék a Gyáli út alsóról. És nem-nem, itt most nem a moderátorkodás fog jönni, csak egy jelenségre hívnám fel a figyelmet. Próbálja ki mindenki a nagy viták idején beleképzelni magát a másik pozíciójába, és megérteni az érveit. Nem kell elfogadni, de megérteni lehet. A hideg ráz ki attól, amikor már kezdjük azt csinálni, mint az ótvar nagypolitika, hogy van egy tábor, aki szerint a többiek Hemy-hívők, és van egy másik csapat, aki szerint pedig az előzőek NER-huszárok. Bár kétségkívül van példa mindkét extremitásra, az is szíve joga bárkinek. De az a tendencia, hogyha én leírom, hogy félek az új igazoláspolitikától, mert pl. Gosztonyi nem lenne ide szerencsés, akkor az legyen a tromf, hogy “persze, mert visszasírom Hemyt“, az tarthatatlan, minden normális beszélgetést letör. Már maga Hemy papa esete is. A búcsúposztban is leírtam, semmi sem fekete és fehér, az Öreg se volt az, voltak hibái, és jó dolgai is (ennek fele direkt, fele indirekt) – de ettől még nincs Hemy házioltárom otthon, viszont nem is gyűlölettel nézem “a Lanzát kiárusító vén kufárt, aki mindent csak azért tett, hogy otthon a Yucatánon vakartassa a hátát a pénzből Sunnyboy-jal“. Középút, ez a lényeg, és értelmes vita. Annak mindig van helye.

Végül, bár ezzel kellett volna kezdenem, az elmúlt havi kommentek között elbújt két szomorú utalás is, így ezúton kívánok Pelso és Thibby kollegának is jó egészséget és teljes felépülést, hogy még sokáig olvashassuk előbbi úrtól az “jó gyerek az RW, csak ne lenne ez az állandó sörmantrázása, magyar ember egy jó vörösborra esküldjön” kezdetű hozzászólásait, Thibbytől pedig a fardijelenség csodálatos helyretételeit, amit mindig kuncogva olvasok.

Amit pedig mindannyiunknak kívánok, az az, hogy holnap este fél 10 után ne hőzöngéstől legyen hangos a metrópótló, ellenben Gajda polgi vasárnapja azzal induljon, hogy hajnalban kelti őt a városüzemeltetés: eldugult a Templom téri szökőkút, mert beleszorult a lefolyóba fél lábbal egy közel kétméteres, kopasz horvát állampolgár, aki egy félig széttépett, Huszti feliratú pólóban donaldkacsázik a vízben, fején egy furcsa alakú serleggel, amin piros és fekete szalagok lógnak, és azt ordibálja: “nem fogol nyugottan alunni”. Mindeközben mellette egy copfos blogger szürcsöli betevő IPÁját és a fejét csóválja: “Toncsi. Nem futballista. Imádom.

“Íródik -e tovább az elmúlt évek kispesti meséje? – hosszú beharangozóhajrát nyitunk a szombat elé” bejegyzéshez 130 hozzászólás

  1. Akkor már inkább a Szécsivel kellett volna. Zsóri helyett van Cipfünk!
   A komának volt egy villanása (~ezen elment a bronzérmünk…. :( ), azon kívül semmi (szoli, séró, szedett szemöldök?!)

   1. Hülye, ha elmegy Debrecenből. Ott akkor is maradna “valaki”, ha nem megy neki, másutt meg dobni fogják.

    1. Hulye a debrecen ha nem adja el MoST.

     Ott tudják hogy véletlen volt a mozdulata, nem egy Ronaldinho.
     Most van nimbusza, most tudják az emberek kicsoda.
     Most lehet érte pénzt kérni.

     3 év múlva nem lehet majd

 1. Valamit maggyarázzatok el nekem. Úgy tudom, hogy 22.000 férőhelyes a Grupi.
  Miért éppen 8.000 jegyet kaptunk?
  Mennyit kapott a Vidi?
  Mi van a maradék helyekkel?

  1. Durván 18200 jegy foglalható, ebből 8000Honvéd, 7800 mol, 3000 lezárt a többi semleges+ vip

 2. Gyorsan reagálva mindenre :

  – A semleges térfél videóról : Bánja a faszom hogy hogyan vették meg a klubot meg miből. Engem csak annyi érdekel hogy stabilan jól működjön, jó játékosokkal , új stadionnal. Mi nem a vezetőkbe vagyunk szerelmesek, vagy játékosokba , esetleg edzőkbe hanem magába a klubba, a vörös-fekete szinekbe.

  – Pomper Tibi : Remek hogy a saját kis intelligens stílusában nekünk szurkol!! ez jó jel !! Ugyanis ő régen is a tippmix és a bundázás császára volt.Tehát ha nekünk szurkol akkor lehet hogy tudja a tutit. Netán az albán susogott valamit ? vagy Ibrahim ? Mindegy, csak legyen meg a kupagyőzelem !Ez most mindennél fontosabb !!

  – Storck : Storck Urat nem tartom egy kimagasló szakembernek nemzetközi szinte. Viszont itthoni viszonylatban ő igenis egy nagyágyú. Jó érzéssel tölt el hogy a tulajdonosváltás után már tudnak ilyen nevek röpködni hogy Storck és Bogdán. Ez már sejtet valami nívóféleséget.
  A sok szerelmesnek mondom hogy Supka nem végzett jó munkát.Ő egy igazi közép-alsó-szar kategóriájú magyar edző. Futballja nézhetetlen, meccsbe belenyúlni nem tud, motiváció nulla, stb. Ha itt nem kapott volna munkát az Öreg távozása előtti utolsó etapra mindenmindegy alapon akkor ma is az NB2-ben ücsörögne. Hosszú évekig az egyik NB1-es klub sem látott benne fantáziát…Talán nem véletlenül.
  Híres Gabi más eset. Őt csípem : szókimondó, vagány, vezér alkat.

  Nagy Laci : Páran megkérdőjelezték sporigazgatói tehetségét.. Nos ő csendben teszi a dolgát és magyar viszonylatban az egyik legjobb munkát végzi. Szoláriumozás nélkül, sztárallűrök nélkül. Sok játékos idehozatala, menedzselése az ő nevéhez fűződik. Sok modern elképzelés amiről az itthoni kluboknak fingja sincs. KEdvencem a 2017-es bajnoki motivációs videó tőle ( ő volt az ötletgazda). Meg kell becsülni és hosszútávon itt kell tartani !

  Várom a vitatkozókat, ÉRVEKKEL !

  1. Storck: nem vitatkoznék, de az ő fizetése szövetségi kapitányként két évre 780 millió forint volt, plusz a sportigazgatói fizetése (bizony, napi több 1 millió forint, plusz lakás, autó, telefon stb.). Szerinted ez a magyar realitás?
   Supka: negyedik helyen végeztünk a bajnokságban, kupadöntőt játszunk. Mi lenne a jó munka?

   1. Év elején tuti elfogadtam volna, DE így utólag:
    – simán kellet volna hoznia bronzot,
    – “néha” örültem volna nézhetőbb focinak,
    – T Patrik nagy melléfogás, nem tudom a Luki mire ment volna, de azon a néhány meccsen több gólt rúgott,
    – TP egy csomó játékpercet elvett pl N’Gog elől, inkább Őt kellett volna “erőltetni”
    – minden tiszteletem Heffler hozzáállásáért, szorgalmáért,
    mezőnymunkájáért (kézcsókom :) ), de kb. rajta és Supin kívül mindenki rájött, hogy az állított labdához nem lett volna szabad odaengedni…
    pl ezekre figyelhetett volna – szerintem

    (25! pont hátrány a fagyival szemben!, o győzelem, o rúgott /tétmeccsen!/ a fagyi és a molfehérke ellen – nálam ez ~nem nyerő)

    1. A fagyit legutobb elkaptuk 3-2-re:) Am a tobbivel egyet kell ertenem

     1. Igen, de az csak nekünk volt tétmeccs… a fagyi könnyen vette…

    2. ezzel a kerettel még a 4. hely sem volt sima. a nézhető foci meg tényleg szubjektív – mikor volt utoljára nézhető focink?
     TP-vel és Hefflerrel egyetértek.
     a fagyi és benzinkutas csapat értéke kb. 4-5-szöröse a miénknek, és Rossival sem aláztuk őket végig. nekem például sokkal fájóbbak a diósgyőr, a felcsút és a debrecen elleni pontvesztések…
     lehet szeretni vagy utálni Supkát, de amikor elment az olasz és Eppel, mindenki az nb2-t jósolta nekünk.

  2. Alapvetően akár igazad is lehetne Supkával kapcsolatban…azt viszont hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen meggyengített kerettel értük el ezt az idei eredményt. Elfelejtjük, hogy egyedül Supi mester ismerte fel Holender valódi szerepkörét és így lett belőle magyar gólkirály és válogatott játékos.

   Ami Hefflert illeti….egy szorgos kis hangyácska jut róla eszembe, de semmiképpen sem egy kezdőjátékos.
   Tischler….nem értem hogyan engedhetett ennyire le, de jelenleg nagyon mélyen van, ilyen teljesítménnyel vétek rá pazarolnunk a játékperceket. N`Goggal egy napon sem említhető, sőt: szerintem a fiataljaink is jobbak már nála.

  3. Miutan most indulok , tedd meg kerlek , hogy kinek az idehozatala es menedzselèse volt nag6 laci èrdeme? Előre jepzem lanza cordella munkàssàga.

   Ha leirtad leirom kilet uldozott el az àldasos tevèkenysège eddig ès kiket fog mèg!

   Supiròl csak annyit , hogy elfelejted milyen kerettel dolgozott. Milyen kerettel dolgozott Rossi mikor bajnok lett vagy vèrhòd amikor elbaszott mindent ès milyen a kerete most Supinak???
   Tovàbbà 1 2 apròsàg:
   – nem irtàl semmilyem ervet csak azt , hogy Supka szar nagy laci kiràly Mièrt?????
   -az ùj tulajokat dicserted de eddig kiket hoztak ide ? Itt a storck meg a bogdannazert gondolod , hogy tàrgyaltak veluk mert a sajto megirta? Ha a Guardiolàt is megirjak elhiszed?

   1. Mèg 1 gondolat. Nem tudom mennyien tudjàtok , de nl botcsinàlta jàtèkosmanager (cordella szent ùtmutatàsai àltal tanulva a munkàt) aki emelett elmèletben a sportigazgatòi posztot is betöltenè.
    Ezzel 2 baj van.
    1. Az az èrdeke egy jàtekoskufarnak , hogy a sajàt jàtekosait eladja egy sportigazgatonak meg , hogy a klubnak a legjobb jàtèkosokat biztosìtsa. Ugye làtid az ellenèrdekeltseget?
    2. Egy sportigazgatò szakember egyeztet.az edzovel aki megmondja milyen posztra kell jatekos es arra szerez embert. Nl nem szakember ezerr kerulnek pl. Gosztonyik a kepbe amik a mostani jatekrendszerunkbe nem is alkalmasak.

    Vègül pedig egy kis műhelyinfo. Bàr meggan nekem is a vèlemènyem Gròf mostani valtasàròl de meg csak nem is adtak neki alternatìvàt ès nem is ajànlottak neki semmi 1 ft tal tobbet se! Ez 2 embernek volt koszonheto nl es gp!

    1. Eddig a Honvédnál MINDENT hemingway döntött el!!!
     Mondom MINDENT!

     Nagy laci, meg a Gács, maximum bólogathattak az öreg döntésire.
     Tehát a szakmaiság hibái hemingway hozzá nem értésének köszönhetőek!! Lásd amikor egy edzőmeccsen azt mondta a frissen hozott fekete játékosra “ 10 gólt fog lőni tavasszal”.

     Nagy Laci NULLA forintból gazdálkodott, abból kellett volna csodát tennie.

     -Botkát ki adta el a fradinak?? Nagy Laci vagy hemingway??
     -Prosserért kinált nagy pénzre ki nem tudott “nem”-et mondani?

     Szóval az eddigiek alapján megitélni a Nagy Lacit nettó butaság.

    2. Nagyon köszönöm véleményed. Tiszteletem azért hogy anyázás nélkül, kultúráltan csinálod.
     A válaszaim a következők amiket az eddigi forrásaimtól tudok :
     Nagy Laci konkrétan nem hozott ide senkit, lehet félreérthetően írtam. Ő az új játékos beintegrálásban segít rengeteget illetve a játékos budapesti beilleszkedésében. Illetve a scoutok koordinálásában.
     Supka kerete véleményem szerint papíron sokkal erősebb mint a 2017-es bajnokcsapat volt. A koncepció akkor is és most is ugyanaz : Legyen egy erős technikás csatár elől (Eppel-N’Gog ), legyen egy sztár támadóközéppályás ( Lanza – Ben Hatira) , legyen egy elfogadható kölcsöncsatár ( Balázs Zsolt- Tischler) , legyen a keretben 2-3 fiatal , és legyen egy alap kispesti váz.
     Hosszú idő után idén igazoltunk először posztra. Pl Uzoma jött hiányposztra, két sztár is jött (n’Gog,Ben Hatira , jöttek kész játékosok a kukában guberálás helyett ( Kálnoki, Batik,stb )
     Az más kérdés hogy a remek Supka Úr ebből az elegyből nem tudott normális csapatot gyúrni egy olyan idényben ahol az első két csapat után szinte SENKI nem akart indulni a nemzetközi kupaindulást érő helyekért !!
     A nagycsapatok ellen szinte helyzetünk sem volt, nemhogy gólunk ( leszámitva a fradi ellni tétnélküli gálameccset 3-2). Nem tudtunk mérkőzést megfordítani ! (Motiváció, csapaterő hiánya, nem betanított presszing taktika vészhelyzet esetére, egyenlítésre,fordításra ) Nem sikerült mérkőzést befolyásoló cseréket beküldeni (Szinte borítékolható volt mikor ki megy be.
     Ellenben Rossi ( igaz kötelezőből) de bátran bedobta a fiatalokat. Az utolsó 10 percekben rengeteg meccset nyertünk, iszonyatosan precízen begyakorolt taktikai elemek voltak. Már a kezdő sípszó előtt a játékosok olyan mértani pontossággal álltak fel mint egy sakktáblán.Több mérkőzésen is titkos kulcsszerepet kaptak taktikailag játékosok ( Pl. Zsótér gólja a fradi ellen, ahogy a két csatárunk kinyitotta a rést)
     Az új tulajok tényleg még nem tettek le semmit az asztalra. Én is kiváncsian várom mit fognak csinálni. De már az megdobogtatta szivem hogy a sajtó megszellőztette Storckot és nem Horváth II. Pista bácsi sztáredzőt , illetve a kapuba egy Bogdán Ádámot és nem Mikorka Kálmán NB3-as cserekapust.
     Az eddig pontosnak tűnő információim szerint :
     Gróffal igenis MEG AKART állapodni az új vezetőség. A tárgyalást nem NL vagy GP vezette hanem kimondottan felső NER tulaj szintről.De állítólag kevesellte Gróf menedzsere a lóvét mert a fradinál megközelítőleg háromszoros pénzt ajánlottak.
     Az info szerint Gróf csak egy előszerződést írt alá a fagyihoz, ha befut egy külföldi csapat akkor elmegy oda. ( Ennek napról napra egyre kisebb a sansza).
     Illetve az elüldözésekről még annyi infót kaptam hogy a tulajok SZINTET akarnak lépni, tehát fel akarnak zárkózni tudásban és lehetőségekben a két nagy csapathoz, európai futball akarnak játéktudásban,gondolokodás gyorsaságában, stb ezért elképzelhető hogy nagy népvándorlás lesz. Hallani olyanokat hogy akár a keret 60-70% is rövid idő alatt kicserélődhet mert rájöttek hogy átlag magyar játékosokkal nem mennek semmire csak futhatnak a kidobott pénzük után.Illetve átlag felletti vagy kimagasló tudású edzőt akarnak a fantasztikus Supka úr helyet.
     Na majd meglátjuk.
     Most Te jössz, Te mit hallottál, kiket üldöztek el és kiket fognak az infóid alapján ?

   2. Várom az “elüldözöttek”listáját.

    Tényleg kivancsi vagyok kik azok a nagy tehetségek, sztárjátékosok akik “el lettek üldözve”.
    Mivel lehet elüldözni egy játékost? Nem utalták át a fizetését, vagy mi?

  4. Nagy Laci egy olyan ember aki a szívét lelkét beleteszi abba amit csinál.
   ILYEN emberekre van szükség a klubnál!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.