Mastodon

Volt egy jó félidőnk, de ennyi még a Paks ellen is kevés

Paks – Bp. Honvéd 0-0 // plusz osztályozókönyv

Sokkal okosabbak nem lettünk ettől a null-nulltól sem. Az első félidőt egyértelműen uraltuk (még megvárom az InStat részletes számait, de nem hinném, hogy ennyire benéztem volna), széthúztuk a mezőnyt, sokat passzoltunk, többnyire jól, helyzetekbe is kerültünk, vagy legalább helyzetek közelébe, szóval az elmúlt hetekhez képest nem volt rossz. A második már igen, igaz, akkor nem történt semmi érdemleges a pályán sem.

Valami feszültség még (azonban?) látszik a csapaton, hogy egyszerre bátortalanok (félnek?), és egyszerre vállalkoznának, hogy a vége általában egy ordas nagy besülés legyen, földrehuppanással és némi reklamálással. A labdaszerzéseikből indított támadások, vagyis ellenfél térfele felé történő elmozdulások jelentős része így végződött. Kár, mert addig passzoltunk, akár a pálya teljes szélességében is, majd amikor elfogyott a tudomány, nem volt már hova és kinek, akkor szembesültünk a szomorú valósággal.

De erről majd részletesebben Pisont beszél.

Pisont egy // nincs középcsatárunk.

Ha Pisont is ezt mondja, akkor nyilván lehet benne valami. Állítom, az elmúlt egy év talán legnagyobb bűne és szakmai melléfogása volt elengedni Danilót.

Tényleg azt hittük, hogy ha az utolsó tíz évben összesen két rendes középcsatárt sikerült levadászni (Torghelle pár hetét hagyjuk), akkor majd a semmiből hozunk egy új Eppelt vagy Danilót? Miközben tudjuk, az 5-3-2-es játékrendszer nagyjából megköveteli, hogy legyen egy b*szó nagy centered, aki még ügyes is valamennyire.

Kulach és George szépen illik a sorba, amit Testardi, Bonazzoli, Kone, Kader Keita, Traoré, Ibrahima, Bottone, Bozovic fémjelez, és sorolhatnám a végtelenségig. Hozzájuk képest Gyula egy félisten, Délczeg egy közepes szent kategóriája, és még Diabyt is simán boldoggá avatnánk.

Ehhez képest itt volt kéznél egy Danilo, akit ismertünk, tudtuk mire képes (csereként nyolc-tíz gól közeli szezonokra!). Jó, 33 éves, vagyis nem a jövő reménysége, cserébe ebben a korban megúsztuk volna olcsóért, és amíg nem találunk a helyére valakit, addig bőven ellébecolt volna. Esküszöm, nem itt tartanánk.

Ugrai nem megoldás, tegnap is inkább kiment a szélre, még reménytelenebb helyzetbe hozva a középen szétforgácsolt Lanzát. Azt pedig hagyjuk, hogy Ugrait direkt néztük, és konkrétan tízből kilenc párharcát simán elvesztette, rendre hihetetlen könnyedén vették el tőle a labdát.

Pisont kettő // a Honvéd játéka nem az ívelgetés.

Nem is az ívelgetős sztori a lényeg benne, hanem ahogy beszél a Honvédról. Többes szám egyes személyben, mintha arra célozna, itt még nincs vége a közös munkának.

Az ívelgetéshez annyit, hogy lásd az első pontot. Ha már a nagy végszükségben nincs jobb ötleted, és felküldöd a labdát, hátha valaki majd megtartja, lefejeli, érkezik egy újabb hullám, és akkor lesz valami, akkor nem árt, ha van egy középcsatárod. Lásd az előző pontot.

videós összefoglaló //

egyelőre az m4sport.hu oldalán. Érdemes megfigyelni, hogy amíg az első félidőből volt mit, addig a másodikból szinte csak a lefújást sikerült bevágni.

statisztika 1 //
Screen Shot
via MLSZ/InStat
öröm //

a hétvégén az MFA két növendéke is debütált az NB I-ben. László Dávid nálunk, Farkas Aurél a Kaposvárban a Mezőkövesd ellen.

statisztika 2 //

Pisont az utóbbi években a harmadik edző, aki két meccsre ugrott be, és a harmadik akivel ilyenkor nulla gólt lőtt és egy pontot szerzett a csapat, valamint a második meccsen újoncot avatott.

  • 2010 Szalai László
    • Siófok 0-1 // Nagy Geri és Baráth a padon
    • Vasas 0-0 // Nagy Geri első meccse
  • 2014 Jasper de Muijnck
    • Paks 0-0
    • Kecskemét 0-1 // Koszta Márk első meccse
  • 2020 Pisont István
    • Diósgyőr 0-4
    • Paks 0-0 // László Dávid első meccse, Megyeri Gábor a padon
osztályozókönyv //

a videók a honvedfc.hu sajtótájékotatós videójából lettek kivágva.


? A poszthoz itt lehet hozzászólni:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||