Tartsatok velem, és nézze mindenki otthonról a szombati meccset

Tegyünk meg mindent azért, hogy minél hamarabb véget érjen ez a zártkapus rémálom.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer valóban komoly témáról is írni fogunk. Az egész egy játék, az életünk, a klubszeretetünk, ahogy megéljük a rajongásunkat, ahogy szinte bármilyen őrültségre kaphatók vagyunk, ha meccsről, a Kispestről van szó – most azonban komolyra fordultak a dolgok.

Kiugrott szociológusként ha valamitől, akkor a magyar társadalom általános mentális állapotától hajlandó vagyok tartani, és mivel a magyar társadalom nincs felkészülve az olyan jelenségekre, mint a világjárványokkal járó korlátozások, félek, hajlamos a végletek szerint megélni a következő heteket. A pániktól a merev tagadásig terjedő skálán bármilyen attitűd előállhat, és azon se lennék meglepődve, ha megjelenne a végleteknek egy furcsa keveréke is.

A péntek reggeli helyzet szerint a Honvéd-Kisvárda meccset zárt kapukkal rendezik meg szombaton. Eközben Csehországban és Szlovákiában már a szórakozóhelyek működési idejét is korlátozták, több helyen bezárják az iskolákat, törekednek arra, hogy az emberek a lehető legkevesebbet érintkezzenek egymással, így lassítva a vírus terjedését.

Azt hiszem, nem kell bizonyítanom, hogy a Kispestért a világ végére elmennék, elképesztően furcsa volt már azt is megélni, hogy tavaly egy lipóti edzőmeccset ki kellett hagynom. A törökországi edzőtáborok egyenesen megőrjítenek, évek óta tervben van, hogy legközelebb oda is ki kéne utazni.

Szombaton azonban a televízióban fogom nézni a meccsünket.

Mert ez az egyetlen racionális döntés. Nem kocsmában, nem haverokkal, hanem otthon, egyedül.

Gondoljunk bele, különböző tereken, különböző emberekkel érintkezünk, majd összefutunk sokan, hogy pár óra múlva újra másokkal, máshol, a családunkkal. Egy meccs miatt, ahol amúgy sem lehetünk jelen.

Ha most valami felesleges kivagyiság, akkor az a Fáyhoz kimenni és kintről szurkolni; vagy sokan összegyűlni egy kocsmában és együtt nézni.

Soha nem hittem volna, hogy le fogom írni ezt a mondatot, mégis: kivételesen kérnék mindenkit, a Kisvárda elleni meccset otthonról, a saját tévéjén nézze.

Vannak az életben fontos dolgok, amelyek közül sokunknak pont a Kispest az egyik legfontosabb, és éppen ezért, hogy minél előbb véget érhessen ez a rémálom, ami miatt üresek maradnak a lelátók, minden tőlünk telhető apróságot meg kell tennünk – magunk, a szeretteink és a klubunk érdekében.

Ha ehhez az kell, hogy otthon, családi körben nézzünk meg egy mecset, akkor otthon, családi körben nézzük meg azt a meccset. Ezzel egymásra és másokra is vigyázunk.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

ps: a legkevésbé sem tartom szurkolóbarátnak, hogy az MLSZ nem a bajnokság felfüggesztése mellett döntött.

A poszthoz kivételesen bekapcsolva hagyom a kommentelést, azonban kérek mindenkit, csak felelős hozzászólások miatt ragadjon billentyűzetet.

címlapkép: StockSnap/Pixabay


Frissítések //

🗣 A poszthoz itt lehet hozzászólni:

“Tartsatok velem, és nézze mindenki otthonról a szombati meccset” bejegyzéshez 75 hozzászólás

 1. Amúgy vajon mi oka van annak, hogy egyátalán zárt kapuval megtartják a meccseket? Nálunk jóval fontosabb fociligák is felfüggesztették a bajnokságukat, mi viszont tényleg ennyire fontosnak tartjuk azt, hogy megadjuk a lehetőséget annak, hogy a nemzetközi játékosok miatt azért valóban kockázatosabb eseményeineket megtartsuk?

  1. Akkor biztos nekik is fizetés nélküli szabadságra kellene menni, és veszélybe kerülne a megélhetésük.😷

  2. Jogos a felvetésed. A foci EB kb 100%-ig biztos, h halasztva lesz, vagyis nekünk sem kell “időben” befejezni a bajnokságot, nyugodtan el lehetne halasztani 3-4 fordulót.

    1. Úgy értettem, első körben ezt a döntést meghozhatnák, mert mondjuk 4 forduló jelenleg kb másfél hónap szünetet jelentene a válogatott szünet miatt. Bár ugye lehet az UEFA az NL playoff meccseket is törli addig, ki tudja.

     1. Tartok töle, hogy olyan idök jönnek a köv fél évben, hogy ez lesz a legkisebb bajunk

 2. A távolság miatt eddig is fotelszurkoló voltam (évi 1-2 meccs a helyszínen), most legalább nem tudok irigykedni a stadionban lévőkre.

 3. Mondjuk az Mlsz részéről jöhetne egy olyan nemes szurkolóbarát gesztus, hogy arra az időszakra, amíg a zártkapus szankció van érvényben, szerződik mondjuk az M4-el, hogy mindegyik meccset közvetítse, és ne csak a .hu-n.
  Tudom! Kezeket a bilibe..:)

  1. igen, és ilyenkor már az egyszerre játszásnak sincs értelme, nem fognak többen kimenni a stadionokba közvettítés hiányában :)

 4. Sziasztok!
  Nagyon meglepődtem, amikor újra megláttam a régi fórumot. Köszönjük! Ha lehet én is amellett kardoskodnék, hogy maradjon ez a felület!

 5. Kérem szépen a fotel az sajnos nem a lelátó,nem gondoltam,hogy ilyet megélek!!De a helyzettel egyetértek,

 6. Szerintem ennek a zártkapusdinak semmi értelme…a foci a szurkolókért van. Az, hogy a csapatok kényelmesen elfocizgatnak egymással, komikus és abszurd…Itt le kellene zárni a bajnokságot és átszervezni az egész kiírást.

 7. Holnap szerintem pörögni fog a fórum, akár mi lesz az eredmény, mivel mindenki otthonról nézi streamen, asszem nem tv-s meccs.

  Hanta, én a redditen is kommentelgetek, amikor időm engedi, de teszt gyanánt speciel én arra kérlek, hadd lehessen itt kommentelni holnap, mert jó pár arc (fejből áfonya bácsi, kgyula) nem jött át redditre, és nekem jó pár ember véleménye/humora hiányzik, még akkor is, ha legbelül teljesen megértem, miért léptél az ügyben.

  Ha Hanta így dönt végül, és újra itt kommentelhetünk még ha csak 1 meccs erejéig is, akkor bár kb egy senki vagyok itt, arra kérek mindenkit, h próbáljuk meg nagyon kultúrált mederben tartani az egészet, mert valahol mi egy “család” vagyunk, még ha több néven is (HONVÉD,KISPEST). :)

  1. Nagyon-nagyon egyetértek ezzel a gondolattal, talán még egy utolsó esélyt megérdemelne ez a közösség, hogy képes amúgy kulturáltan együtt szurkolni, beszélgetni.

  2. A magázódós felmenők még ok… de a bírót nem lehet “kultúráltan szídni” .:)
   pl…Látta ezt Laszka úr, hogy kocsog Andó-Szabó megint mi a q..a édes …jáért nem fújta be a 11-est, amikor Lanza úrat felrúgták, mint veréb a lóxart…?
   Maradok tisztelettel:
   Pelso, Pannon földről
   ———–
   ui. komolyabbra fordítva, van igazság abban, amit a magázódással kapcsolatban írtál…

  3. Melyen Tisztelt Sztefo Ur!

   Szeretnem megengedni magamnak azt a bator gondolotatot, hogy attol tartok nem ezen mulik majd!

   Mindazonaltal javaslatat megfogadva, probalok igazodni hozza.
   Barati Tisztelettel,

   Laszka

   Ui.: Ha a magazodas megkövetelese lenne a minimum a forumon, ugy a felmenöink emlegetese is kulturaltabban hangzana!

 8. Bocsánat mindenkitől, hogy megint magamról beszelek: én duplan nem örülök a zártkapunak. Minden otthon nézett meccsen 200/120 a vérnyomásom, a lelátón – nyilván a közeg teszi- csak 150/100, ami sokkal egészségesebb. A hangulatról meg nem is kell semmit mondani, aki megteheti, hogy kijárjon, tudja miről beszélek.

  Engem zavar, hogy újra lehet itt is kommentelni, ezt gyorsan abba kéne fejezni… jó, nem is. 😜😃

  1. Akkor dúdoljuk:
   Kétszáz-százhúsz felett észre sem veszed,
   És elhagyod a valóságot.
   Kétszáz-százhúsz felett átértékeled
   Magadban a világot.

   1. a 80as évek szocializációs lenyomatának feelingjét vélem felfedezni a newton familiás idézetben.. :D

  2. Ott a kanyarban vérnyomást is mérnek nem csak sört ? Egyszer benézek oda mi mindenről maradtam még le .Mondjuk nekem is jobb a vérnyomásom ,ha szoba biciklin nézem a meccset.

 9. Szerintem nem rendezik meg a holnapi mérkőzéseket.
  Drukkolok, ne legyen igazam, de az események alakulástörténete ezirányba mutat.

  1. Most neztem az eredmenyek. com-on.(… by Hanta) Kis tulzassal ket orszagban lesznek holnap meccsek: Liberiaban es nalunk. Nem orulnek ha igazad lenne. (Egyebkent sztem meg lesznek tartva, de ha
   a) 1 focista/edzo pozitiv mintát produkal
   es/vagy
   b) a jarvany hirtelen berobban
   akkor nyilvan lefujjak az egeszet. Ez sokkal inkabb a jovo, vagy azt koveto hetekben lehetséges)

   1. Én még bekalkulálnám azt a hírt a focin kívüli világból, hogy az iskolák bezárása is megjelent a horizonton…

    1. Allitolag keddtől , de annyi a remhir, inkabb nem figyelek oda…

     1. Ezt most az összes parlamenti párt kérte a kormánytól…..

   2. Szerintem adja akkor a Kisvárda elleni meccset majd akkor az Eurosport! Végre az egész világ megcsodalhatja az ungaresecattanaciot! :)

 10. Őszintén örülök hogy újra van komment :) Köszönöm Hanta!
  Bár Reddit is elment, és maximálisan megértettem az érvelésedet, de azért mégiscsak itt az igazi és nagyon remélem, hogy holnap is bekapcsolva marad ez a lehetőség.

 11. Szintén nagyon örülök,hogyújra itt üdvözölhetjük egymást és csak remélni tudom normális mederben folytatódik a párbeszéd!

 12. Idézem magam, mielőtt elterjed egy félreértés:

  A poszthoz kivételesen bekapcsolva hagyom a kommentelést, azonban kérek mindenkit, csak felelős hozzászólások miatt ragadjon billentyűzetet.

  1. :( akkor Hanta kardja lebeg a fejünk fölött…. Magánvéleményem, olvasva a kommenteket, hogy délután óta itt példaértékűen működik minden és nem egy tecchalott állapot van mint odaát volt. Persze tudom a brend a tiéd, a tiétek és itt nem igaz, hogy az fizeti a cehhet, aki a zenét rendeli…

   Amúgy Gyirmót – Soroksár megy előben az m4-en.

 13. Jó újra itthon lenni! Én maradnék! :)
  Mélyen egyetértek azokkal, akik szerint a zárt kapus forduló teljesen szürreális és értelmetlen.

 14. “Adjátok vissza a hegyeimet” …..megadatott!

  Köszönöm ezúton is a bölcs döntést és ha másra nem is, de remélem pedagógiai célzatra jó volt ez a “száműzetés” és tényleg bízom benne és reményemet fejezem ki, hogy nem lesz olyan indok, ami miatt újra “zártkapus” kommentelést kell olvasnunk. Tudom ezzel Hantát már-már MLSZ akarom mondani Csakblog Fegyelmi Bizottsági elnöki szintre magasztalom fel, de remélem, hogy nem fog sor kerülni a jövőben ezirányú alapot adó határozatának az újbóli kihirdetésére!
  Addig is kongjanak a lelátók, izzon a képernyő és gyűljenek itt a civilizált kommentek!

 15. Ti belegondoltatok már abba a borzalomba, hogyha most felfüggesztik a bajnokságot, akkor Sannino még jövőre is itt lesz??
  Tényleg, mintha valami kínzóeszköze lenne a sorsnak számunkra.

  1. Biztos, hogy ez a poszthoz tartozó felelős hozzászólás?

   1. Most mondanam, hogy definiald a felelos hozzaszolas fogalmat, pontosan, a hatarok kijelölésevel, adekvat peldakkal alatamasztva, de ezt a bloggernek kellene irnom ( ugye, most lanyanak mondom, anyja is ertsen belole…)
    Sztem nem irt semmi olyat ami gaz lenne. Kurvara nem birom a palit, de mostanaban aki panaszkodik ra, az hulye. Bocs, ez utobbi nem rad vonatkozik.

    1. Az első bekezdést semmilyen szinten nem értem. (Próbálom:1: a felelős hozzászólás sztem a poszthoz szól hozzá, a konkrét bejegyzésben nem láttam az edzőkérdést érintő írmagot sem. 2, az anyja-lánya metonímiát végképp nem értem: a blogger lánya lennék? hát ez komolytalan, a bloggert egyszerűen nem ismerem, csak olvasom – a lány általában ismeri az anyját).
     Nem panaszkodtam senkire, kérdeztem valamit, megnyugodtam, nem vagyok hülye.
     Önkritika: ez a válasz sem a poszthoz szól hozzá, tehát én sem vagyok felelős hozzászóló. Sajnálom.

     1. Magyarazom.
      1. Annyit akartam irni, hogy a felelos hozzaszolas fogalma meglehetosen szelesen ertelmezheto. Latod: szted szigoruan a poszthoz szol hozza. Sztem meg nem feltetlenul. En ugy gondolom ha nem vitazok faszsagokon, nem floodolok, nem provokalok, trollkodok, ilyesmi, akkor a komment tekinthető felelosnek.
      2. A “Lányának mondom, anyja is értsen belőle” egy mondas. Kb azt jelenti, hogy bar nem neked cimeztem, de neked szol. Itt ugye neked irtam, de mindenki olvassa, es mivel inkabb a bloggernek, Hantanak szol(na), ezert ugy teszek, mintha neked mondanam, de neki cimzem. Meglehetosen gyava dolog amugy, de nem akartam kvazi üzenni, ha erted… Nem gondolom, hogy Hanta lanya vagy😊
      Az utolso gondolat meg arrol szolt, hogy sztem bendeguz sokat valtozott előnyére. A redditen igy volt. Itt en pl. blokkoltam, de most, hogy visszatertunk kivettem a blokkbol. Ezert probaltam altalanos alannyal fogalmazni, es kertem bocsanatot toled, nehogy felreertsd.

      1. 1. szerintem jót tesz az írásnak is ha arról szólnak a hozzászólások, mert akkor egy diskurzusban mozgunk, olyan mintha egy nyitott műhöz hozzátennénk még valamit…
       2. tényleg nem vagyok a lánya::)
       3. Bendegúz nélkül, ahogy pl. nélküled sem, nem élvezném a hozzászólásokat, de hagy zavarjam a komfortzónáját, ha sztem nem a cikkhez szól hozzá.

       1. Ez már megérte, az anya-lánya marhulás miatt én már szívesen olvastam :)

       2. Szerintem a kommentem maximálisan az íráshoz tartozik, mivel elhúzódó probléma szakmai következményéről írtam, ami fél év alatt is súlyos károkat okozott a klub utánpótlásának és eredményekben is rosszabbul állunk, mint tavaly.

        1. Tudjuk, ismerjük a véleményed, hiszen több hónapja minden egyes posztnál leírod gyakorlatilag ugyanezt.Nagyon is tisztában vagy azzal, hogy nincs teljes egyetértés ebben a témában, ill nem azzal fog megoldódni a problémád, hogy minden nap leírod itt! Akkor miért van erre szükség?!
         Mi ez, ha nem trollkodás és provokáció?!

         1. Ritka, de nem értek egyet veled. :)
          Ha egy-egy téma kapcsán, más-más aspektusból leírja, miért tartja rossznak Sanyi-bát, az OK, ez a véleménye, joga van leírni. Amíg nem kötekedik, személyeskedik addig nincs semmi gond. Ha nincs érdemi ellenérv (pl. konkrét cáfolat egy állításra), de mégis megy a válasz, na azt nem kéne, mert abból alakulnak ki a végtelen viták.

         2. Te ugyanúgy leírod a véleményed minden egyes nap, csak a különbség, hogy még érveket sem teszel hozzá, csak betámadod azokat és vitákat szítasz azokkal szemben, akik másképpen látnak dolgokat, mint te.
          Emellett éppen te voltál, aki korábban napi szinten szídtad itt Danilot, mondván, hogy milyen gyenge játékos, a Highlanders-szel két éven folytatott küzdelmedről – aminek csak Hemi távozása vetett véget – nem is beszélve.

          1. 👍👍
           Ez nagyjából így van.
           Várom az önkritikát tőled is..

 16. 😞😒😏😌😉😋😃😂🤣😁👍👍👍Ezzz azzz!!!! Le a Redittel!!
  Sziasztok! Újra érdemes élni..!😉
  Szerintem a hátralévő fordulók eredményét nyugodtan kigenerálhatnánk a FIFA 2020-ban,😉sajnos a jelek szerint min 3-5 hónap mire túl lehetünk a nehezén.

 17. Elmondom, szerintem hol tartunk:
  Albert Camus: Pestis, Jelenkor, 2019
  69. oldal:
  “Innen kezdve azt lehet mondani, hogy a pestis mindnyájunk ügye lett. Eddig, a sajátos események fölött érzett minden meglepetésünk, nyugtalanságunk ellenére ki-ki folytatta tovább a maga megszokott kis tevékenységeit.És alighanem maradt is volna minden a régiben. De mihelyt bezáródtak a kapuk, valamennyien rádöbbentünk,az elbeszélőt is beleértve, hogy most már egy hajóban evezünk, és ezzel együtt kell élni valahogy”
  és még hátravan 306 oldal.

  1. “Könnyedebb” kapcsolodó olvasmány lehet: Stephen King – The Stand/Végítélet és Michael Crichton Androméda törzs. Most lesz egy kis időnk olvasgatni, úgy tűnik.

 18. Elso hozzaszolasom miota reddit vagy mi a franc van. Meg hireket sem neztem annyiszor. Szornyu a helyzet. Itthon marad az iskolas lanyom szombat van reggel de nem tudom mi lesz az oktatassal mert terv nelkul hoztak dontest. Ovodas lanyom megy oviba iskolas nem? Ennek megint mi ertelme?

  1. Volt ido terveket kesziteni most meg kapkodnak. Zombiorszag??? Nem kell panik azert nem a vilagvege jott el csak komolyan kell venni

   1. Nemcsak komolyan kell venni, hanem ez egy nagyon súlyos probléma. Sajnos, a kommentedből is látszik, mennyire nem értik meg az emberek, hogy mi történik.

    1. Oszinten. Igen sulyos , de azert nem a vilagvege jott el. Nem kell panikolni csak betartani par tanacsot ovintezkedest. Ettol tobbet ugysem lehet. A gazdasag valoban meg fogja erezni foleg a mi szar gazdasagunk

     1. most akkor túlzott a reakció vagy épp kevés ? szerintem fölös hangulatkeltés, amit csinálsz. :/

   2. mindenki követi az eseményeket és próbálja csökkenteni a kockázatokat…vagy
    látsz példát jobb megoldásokra ?
    gondolom a tervek része, hogy nincs suli és a többi felsorolt döntés, felkészülés.
    gyanítom, hogy az óvoda is zárni fog…

 19. Egyébként korábban többen írták itt, hogy sokan betegséggel küzdenek. Nekik veszélyesebb lehet a vírus.

  Minden jót és egészséget kívánok nekik!!

 20. Ha már úgy se mehet be senki, valaki szóljon a managementnek, h a kivetítőn jelenjenek meg mondjuk a tavalyi kupadöntő fotói a szurkolóseregről bemelegítéskor, h érezzék, mi most is támogatjuk őket. Persze ne a meccs alatt, olyankor a labdára figyeljenek. 😁
  Ez csak egy ötlet, lehet hogy hülyeség persze.

  1. lehet hangot is lejatszani a mecs alatt szorkolasbol osszeallitani egy vegtelenitett felvetelt pl

 21. Felelős hozzászólásként közérdekű közlemény. Reddit miatt elkallódott törzskommentelőket régi szurkertársaik várják a poszt alatt!
  Ugyanide nem teljesen felelősen a nyolcvanas évekből. (állítólag megtörtént egy strandon) “Achtung, achtung! Elveszett egy német kisfiú.”

  1. Jo lenne, de sztem valami eltort. Ha marad is a kommenteles ( kisebb osszegbe fogadnek, hogy nem) lehet akkor sem jonnek mar vissza sokan. Lassie, afonya, Czibulyas Dani, nem sorolom nekem ki hianyzik.

   1. + nekem hiányzik régebbről VirágPeti… és szívesen látnám gyakrabban A69W, Sforza + medvepuszi kommentjeit…

   2. Ezen a felületen bármikor, (Re)Edit nem jön be…! Ti is hiányoztok, mindannyian! 😉

  2. Én is ezt akartam írni, egy egyszeri regisztráció és minden posztnál egy plusz kattintás, ennyi. Tegyétek meg, uncsibb az élet nélkületek!

 22. Telegram….. Azt hiszem nekem ennyi volt itt, unom már ezt a marhaságot itt, így, ebben a formában. Lehet, hogy egy szociológus kísérlet részesei vagyunk?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.