Bizonyos nézőpontból egészen váratlanul hétköznapi meccs lett a kövesdi

Mezőkövesd – Honvéd 1-2 // osztályozókönyv

Szinte minden a megszokott rendben történt:

 • odafelé menet elfüstöl az autó, menteni kell; (a sztráda mellett szerencsére felvesz minket egy srác, és behoz a meccsre.)
 • Gazdag góljánál a mosdóban vagyok – ismét nem látom; (ez már tényleg vicc. esküszöm, szándékosan csinálja velem.)
 • győzelem Kövesden.

Nincs bajom az ilyesmi hétköznapokkal, mert kalandosak, szórakoztatóak, utólag mesélhetőek, azonban ha odafelé történik, akkor legalább egy meccsre igyekvő ember nem jut el a meccsre, és az nagyon rossz.

Persze, mulatságnak sem olcsó, a háta közepére kívánja az ember, hogy a sztrádán adja meg magát az autója, minket mégis valahogy mindig megtalál a szerencsétlenség. Két éve Paksra menet, akkor hazafelé vontattak minket; tavaly Debrecenből hazafelé, akkor mentő jött a kocsiért, és tegnap, Kövesdre oda. Ilyen széria egyszerűen nem létezik. Előtte soha, de tényleg soha semmi bajunk nem volt, pedig az utóbbi pár évben alsó hangon megkerültük együtt a Földet mindenféle eszközökön utazva.

Négy meccs hét pont //

Május elején, amikor szóba került a folytatás, két dolgot szerettünk volna:

 1. a kupát valahogy – pipa, megvan
 2. 7-8 pontot, ami elég lehet a bennmradáshoz – pipa, megvan

A kupát behúztuk, a bennmaradáshoz elengedhetetlenül szükséges pontokat úgy néz ki szintén. Kezdhetünk pár apróságot újragondolni:

 1. a Kövesd 5, a Felcsút (vesztett pontokkal) szintén 5, a Diósgyőr (vesztett pontokkal) 3 pontra van tőlünk, miközben 12 szerezhető, vagyis a hullámvasút újra a dobogó irányába mutat.
 2. újra kell gondolni a Pisonttal kapcsolatos várakozásokat. Amit reméltünk tőle előzetesen, azt szinte az első körben hozta, miközben a csapat egyre többet játszik felszabadultan, esetleg jól. Az InStat adatai döbbenetesek, évek óta nem látott számokat villantunk mostanában.

A Debrecen ellen még döcögött, a kupaelődöntőben szenvedtünk, aztán hirtelen, szinte a semmiből jól játszottunk a kupadöntőben, hogy azóta tartani kezdjünk egy szintet. Egy csomó dolgot továbbra sem értek (pl. a cseréket, a – nevezzük így – rotációba kerülő játékosok névsorát), egy átlagos idényben azt mondanám, képtelenség, hogy működjön, hogy hosszú távon fenntartható legyen ez az állapot. Ehhez képest azt kell tapasztaljuk, működik. Nincs válaszom arra, hogy mitől, csak bambulok ki a fejemből, és élvezem a csapat játékát – és az eredményességet.

Június 30. //

Több szerződés is lejár alig két hét múlva. Értem, hogy sűrű a program, hogy a következő szezonról alig tudni valamit, hogy a fene se tudja a piac miként reagál az elmúlt hónapokra, hogy most inkább gyorsnak kellene lenni, vagy kivárásra játszani. Nem tudom, nyilván nem értek hozzá.

Mindezektől függetlenül, a jövő évi keret alapja nyilvánvalóan a jelenlegi keret lesz, vagyis jó lenne látni, hogy milyen maggal számolhatunk. Lovric kap egy újabb évet? (Alap, kapjon, parádés formában játszik, a pótlása közel sem megoldott.) Nagy Geri? Kukettónak lesz helye és posztja az új Kispestben? Bevállaljuk továbbra is a nyilvánvalóan nem költséghatékony, azonban remek biztonságérzetet nyújtó Tujvel-Levkovich párost? Mi lesz a kölcsönbe érkezettekkel?

Egyáltalán ki az, akivel a klub számolna, mint a következő Kispest alapja, és ki az, aki magával se akar számolni? Egyáltalán mi az a projekt, amiről beszélünk, amihez játékosokat keresünk? Egy bödös szót se hallottunk még róla, és most ne jöjjön nekem senki Urbányi Pista bullshiteléseivel, amivel körbehaknizta a magyar sportsajtót (hívták!), mert pont azért imádom a palit, hogy képes hosszasan semmit se mondani, cserébe az egyszeri hallgatóság elalél a szövegétől, és mindent, de tényleg mindent képes belelátni. Pista parádésan beszél a tömegekhez, minket viszont nem a tömegeknek szánt szövegek érdekelnek. Ugyebár.

Vö.: a tavalyi ankéton úgy körbe lett nyalva a seggünk mindenféle semmitmondással, és ezt a semmit úgy benyalták a tömegek, hogy még most is képtelenek szabadulni egy valag akkor elhitt hülyeségtől. Nincs ezzel baj, a tömegek igénye a hit, a biztonságérzet, hogy nem kell gondolkodniuk a mindennapok nyűgjein, mert ott van kéznél a válasz, legyen az bármilyen irracionális akár. A modern marketing, a politikum rendre él ezzel az eszközzel, és nagy általánosságokat puffogtatva, pont azt mondva, amit hallani szeretne a hallgatósága, hinnivalót ad a tömegeknek, akik ezért cserébe a ragaszkodásukkal és a fogyasztásukkal fizetnek.

Két hét, négy meccs, szinte másnap vége, jó lenne látni, mennyi tiszta vizet bír el a poharunk.

Osztályozóköny //

címlapkép: honvedfc.hu

“Bizonyos nézőpontból egészen váratlanul hétköznapi meccs lett a kövesdi” bejegyzéshez 156 hozzászólás

 1. Tudjátok, a pohár és hogy félig tele van, vagy épp annyira üres-e. Nos, én soha nem értettem azokat, akik az félig üresre szavaztak, különösen úgy, hogy csak kívülről, felelősség nélkül tették ezt. De lehet persze továbbra is igényekkel előállni, de illene ehhez tenni is valami relevánsat.

  1. Mondjuk ez épp a blogger(ék) felé nem jogos kritika. Aki üzemeltetett már bármilyen honlapot és vele folyamatos tartalomszolgáltatást, az tudja, hogy mennyi meló és energia ez, pláne színvonalasan: nagyon-nagyon sok. És igen, pénz is. Akkor is, ha a bloggerek rendszeresen írják, hogy ez hobbi és szerelem, de eredményében jóval több annál. Tehát itt azért bőven megvan a “releváns” asztalra tétel, ha a felelősségi kör nem a csapat, hanem “csak” a blog üzemeltetését is érinti. Azt is botorság a szemére vetni, hogy ellendrukker lenne – erre bizonyíték az, hogy a blog körül egy erős Honvéd-érzelmű közösség van, és a blog alapvető iránya a csapat szeretete (nem a tulajoké: ez mondjuk valóban különbség). A csakblog ráadásul évek óta a legfontosabb érdemi folyamatos információforrásként és olvasmányos tartalomként is szolgál.

  2. Szurkolunk és ott vagyunk a legsz..rabb helyzetben is a csapat mellett, ez azért elég releváns!! Az igényekhez nem kell tennünk semmit csak megfogalmazni, mert miattunk van a profi foci és nem fordítva!!

 2. Egyetértek a poszttal. Egyre jobb a csapat, Ugrai szárnyal, a meccselés továbbra is érthetetlen, de valahogy mégis működik. A zöldek már bundákat kiáltanak, meg a Felcsút harmadik helyét, de nem hiszem hogy erről lenne szó.

  1. Ha a köv 4 meccs jól alakul, akkor hagynám Trezit. Bódog stílusát kedvelem, de benne nagy a kockázat, hogy ezzel a kerettel mire menne. Ugrai és Lanza tuti menne, utóbbi akár már ettől függetlenül is.

   1. Nálam a Pisont már bejátszotta magát a csapatba – hogy ezzel szép aképzavarral éljek.

    És persze vissza a Diszkoszt!

 3. OFF: Hanta, borzasztó fapados ez a felület! Plíz, vissza a Disqust! Szerintem összejönne rá a támogatás.

 4. Egy adalék tegnaphoz.
  14 játékos lépett pályára, ebből 8 magyar, amiből 6 a kezdőben (5 saját nevelés, 4 a kezdőben), 3 magyar állampolgár játszott (Tujvel, Kamber, Lovric), és 3 külföldi (2 kezdő, 1 csere)
  Kispadon magyar edző dirigál, egy klublegendánk.
  Pár hónapja volt olyan, h 8 külföldi kezdett, külföldi edző a padon, és egy nézhetetlen fos plusz eredménytelen játékunk volt.
  Nem vagyok nagy magyarkodó, ezt mindenki tudja, de számomra egyértelmű, h klubidentitást építeni, stílust teremteni ezzel a Pisont féle csapattal, koncepcióval lehet, vagy ehhez hasonlóval.

  1. Egyetértek + még egy nagyon fontos adalék: az akadémisták játékstílusa jobban illik egymáshoz.

   Tehát ne Kukocokat, meg Georgeokat keressünk, hanem az akadémistákra épülő csapatra olyan játékstílus focistákat, akik őket jól kiegészítik – Lanza, Ugrai ilyen, Mezhgrani is, akik a kisjátékban ügyesek.

   Sajnos, Hídi stílusa is elüt kissé ettől.

    1. Sztem is nagyot ment. És nagyokat megy egy ideje. Supka harmadik eljövetelekor itt volt fél évet: semmi nem volt amit előadott. Most úgy játszik, ahogy elvárható.

  2. Már Uzoma is magyar állampolgár, csak Mezghrani volt a kezdőből olyan, akinek nincs magyar útlevele.

 5. Egy hónapja szinte azt sem tudtuk, hogy lesz-e foci idén. Azóta van kupagyőzelem és van csapat. Fogalmunk sincs, hogy ősszel hogy kezdődik az idény. Neked meg az a legnagyobb bajod, hogy nem tudod, kik fognak játszani? Irigylem, hogy ezek a legnagyobb problémáid. Egy éve azt ígérték, hogy saját legendákra és nevelésre építünk. Van saját legenda (Pisont, Dajka, Urbányi), jól teljesítenek. Van saját nevelés, az eddigiek (Gazdag, Nagy, Hidi) mellett Banó-Szabó a sérüléséig jól muzsikált, Szendrei most stabilan, kiválóan tolja, megjött Tóth Péter, László Dávid, tegnap Irimiás, ott van Czipf, Buna és a többiek. Ha fanyalogni akarsz, az szíved joga, de ez egyre szánalmasabb. Épül valami új, ami jónak tűnik, de te nem tudod megállni, hogy ne fanyalogj. Szánom, hogy ennyire futja csak tőled. Tudod, a szurkoló dolga nem feltétlenül az, hogy felelősség nélkül igényei legyenek, hanem az, hogy a háttérből támogassa a csapatot. Ha valaki vezérürünek gondolja magát és az évek óta egyre alacsonyabb szintű szövegeire gondolva még fontosnak is, erre építve pedig tényezőnek, az lehet, hogy a kocsmában menő, de egyébként kínosan együgyű.

  1. Károly,

   nem értem, miért kell így bántani egymást.

   Hanta csak azt írta le, hogy bőven vannak kérdések a csapat összetétele körül:

   Szendrei szerződése egyesek szerint lejár nyáron – érte biztosan sorba fognak állni
   Lanza – úgy néz ki – távozik
   Ugrainak csak télig van szerződése, ha pénzt akarunk kapni érte, most kéne eladnunk
   King visszamegy az MTK-hoz
   Kamber és Lovric most sem lesznek fiatalabbak, szép, amit tesznek, de már tényleg nagyon égető lenne a pótlásuk
   Nagy Geri helyzete is nehezen értelmezhető

   Szerintem meg kéne azokat becsülni, akik véleményeket írnak le – nem kell egyetérteni velük, sőt vitatkozzunk, de nagyon rossz tendencia az, hogy azokat szapulják itt, akik mernek sajátos véleményt megfogalmazni.

   Én nagyon hálás vagyok Hantának, amit eddig a szurkolói közösségért tett, nagyon hiányzott a blog az elmúlt hetekben.

  2. Engem csak egy apróság érdekelne (a félig tele/üres pohár egész pontosan 50%-ban töltött, és attól függően üres, vagy tele, hogy mi a célod egy pohár vízzel. Ha házat oltani, akkor édesmindegy, ha szomjas vagy, akkor jó a félig tele is, ha rizst főzöl, és folyamatosan elforralod róla a vizet, akkor az hiába félig tele/üres, nem lesz elég a rizshez. Minden nézőpont kérdése), mégpedig az a rész, hogy mi az az új, ami épül?
   Már csak azért, mert két hét múlva vége a bajnokságnak, a keret egy nagy részének lejár a szerződése, a csapatnak csak megbízott edzője van, nem látni, hogy lenne pénz az erősítésekre, nem látni egyáltalán se a tulajokat, se a klub képviseletében bárkit, nem látni szponzorokat a klub körül, nem látni igazából semmit. Szóval per definitionem mit nevezel te építkezésnek? Hogy Pista beteszi a fiatalokat pár percekre, miközben az olasz nem csinált ilyesmit? Ennyibe bele lehet látni az épülő valami újat, valami jót?
   Konkrétan: mi lesz itt két hét múlva, amiben már most biztos vagy, és rá lehet fogni: tudatos építkezés?

   1. Ha te valamit nem látsz, akkor az biztos nincs is? Vagy pontos infóid vannak arról, hogy kivel tárgyalnak a hosszabbításról és kivel nem, sőt, hogy mekkora pénzek állnak rendelkezésre? Mert ha igen, akkor erről kellene inkább írnod, nem?

    1. Pont ez az, hogy semmi info!!! Se az elképzelésről, se a stadionról, se semmiről..
     Nem értem, ezen mit nem értesz? Azért mert neked nem hiányoznak ezek, másoknak még nagyon is.

   2. Ki vagy te, hogy úgy gondolod, neked majd engedik látni? Toporzékolhatsz, de akkor megtehetnéd (megtehetted volna!) ugyanezt nagyobb léptékben, más ügyek miatt, a világ folyása miatt, miért úgy, miért nem amúgy?? Te még hiszel a “jogaidban” ember? Meg abban, hogy számít a “véleményed”? Véleményekkel tele a padlás. Mindenkinek van véleménye. Olyan naív vagy, hogy azt hiszed, a tiéd érdekel valakit a Honvédnál? Jó reggelt kívánok, üdv Orwelliában.

    1. sajnálatos, hogy nem viszik el az ilyen bloggerekhez hasonlókat a rendőrök:( akkor megtanulnák, hogy fogják be a pofájukat, nem rájuk tartozik!!!!

  3. Károly, Károly mondtam, hogy ne idd meg azt a második kávét!

  4. Buna eltünt, nem tudom mi van vele ? A keretben sincs,viszont Tóth P. Irimiás és Juhász Zs. bekerült. !
   Az szakvezetők körébe én még bevenném Kovács Kálmánt,úgy illene a Pisont,Dajka mellé.

  5. Károly! Tiszteletben tartva a véleményed, ugyanakkor: ezt komolyan gondoltad? Ne szórakozzál már, légyszi. Olyan emberrel kötekedsz, aki aztán végképp nem érdemli meg. Inkább írjál a faszabúkra, ez nem idevaló. Köszönöm szépen.

  6. “Tudod, a szurkoló dolga nem feltétlenül az, hogy felelősség nélkül igényei legyenek, hanem az, hogy a háttérből támogassa a csapatot. Ha valaki vezérürünek gondolja magát és az évek óta egyre alacsonyabb szintű szövegeire gondolva még fontosnak is, erre építve pedig tényezőnek, az lehet, hogy a kocsmában menő, de egyébként kínosan együgyű.” Ez nagyon ott van. Big like. Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy állandóan “igényeket” kell megfogalmazniuk és a nem tetszésüket mindennel kapcsolatban. Nagy divat most “protestálni”. A blog szerzője is állandóan fanyalog. Mindenen. Talán azt gondolja, “ő adófizető”, vagy “az ő pénze”, és ezért “joga van tudni”…? Legalábbis ilyenek szoktak lenni a zsigeri válaszok. Nem tudom itt mi a motiváció. De ez a fajta számonkérős beállítottság rémesen naiv és megmosolyogtató.

 6. Kááááároly, meglep, hogy szombaton billentyűzetet ragadtál. Mondjuk ezért kár volt.

 7. Tudjátok, a pohár és hogy félig tele van, vagy épp annyira üres-e. Nos, én soha nem értettem azokat, akik az félig üresre szavaztak, különösen úgy, hogy csak kívülről, felelősség nélkül tették ezt. De lehet persze továbbra is igényekkel előállni, de illene ehhez tenni is valami relevánsat.

  1. Mondjuk ez épp a blogger(ék) felé nem jogos kritika. Aki üzemeltetett már bármilyen honlapot és vele folyamatos tartalomszolgáltatást, az tudja, hogy mennyi meló és energia ez, pláne színvonalasan: nagyon-nagyon sok. És igen, pénz is. Akkor is, ha a bloggerek rendszeresen írják, hogy ez hobbi és szerelem, de eredményében jóval több annál. Tehát itt azért bőven megvan a “releváns” asztalra tétel, ha a felelősségi kör nem a csapat, hanem “csak” a blog üzemeltetését is érinti. Azt is botorság a szemére vetni, hogy ellendrukker lenne – erre bizonyíték az, hogy a blog körül egy erős Honvéd-érzelmű közösség van, és a blog alapvető iránya a csapat szeretete (nem a tulajoké: ez mondjuk valóban különbség). A csakblog ráadásul évek óta a legfontosabb érdemi folyamatos információforrásként és olvasmányos tartalomként is szolgál.

  2. Szurkolunk és ott vagyunk a legsz..rabb helyzetben is a csapat mellett, ez azért elég releváns!! Az igényekhez nem kell tennünk semmit csak megfogalmazni, mert miattunk van a profi foci és nem fordítva!!

 8. Gondolatok a tegnapi meccsről (Hosszú! Nyiss egy sört mellé!):
  – Hosszú évek böjtje után végre igazi Honvédos SMART játékot láttunk !
  Amikor a játékosok gondolkodnak, mindegyikükben megvan a váratlan mozdulat. Amikor olyan labdakihozatalokat látok hogy anyáááád ! Amikor a játékosok nem bujkálnak a védőfalban hanem mutatják magukat és KÉRIK a labdát. Amikor a megkapott labdát nem tutujgatjuk hanem élből rúgjuk tovább (mert van szabad ember, aki tudja hova kell helyezkedni!) vagy megcsináljuk a cselt egyszer…..vagy kétszer ( Viva Szendrei !).
  A Kövesd nem volt szar. Játszotta amit tud, csak az ellenfelek már felkészültek belőlük. Mi is szemtelenül kiszopattuk a 4-5 fős rapid-letámadásaikat (Egyszerűen kipasszolgattuk őket villámgyorsan).
  A meccs eredménye nem érdekel. Inkább az hoz lázba hogy ismét megcsapott az okos-játék, az igazi Honvéd feeling ! Erre a produkcióra már hajlandó vagyok bérletet vásárolni !

  Lanzafame : olvasom fórumokon ” De szemetek vagytok hogy leszóljátok. Tett ő annyit a klubért…bla-bla”
  A sport örökigazsága latinul : Hit et nunc ! Itt és most! A régit tiszteljük , legendáriázzuk, de mindig a mostban kell eredményt felmutatni.
  Példának okáért szivesen behoztam volna a szünetben a jól fejelő Dajkát, de mivel 60 körül jár, így már nem fér be a csapatba. És ettől nem vagyok szemét hogy ezt mondom, és tisztelem Dajka eredményeit és csodáltam góljait !
  Ugyanez van az olasszal. Tisztelem és elismerem eredményeit, de azzal a teljesítménnyel + az ezért járó magas fizetéssel inkább csak károsítja a klubot. Azaz ár-érték arányban nem megfelelő. Ezért a pénzért hoznék 2-3 szerb duplatüdejű szélvész gyilkológépet, vagy dél-amerikai cselezőkirályt.
  A hisztit NE tűrje az edző !
  Tudjuk hogy az olasz nehéz eset. Nekem még megvan valahol az a kisvideó edzésről 2018-ból, amikor a nagylabdán King egylábon állva erősíti a bokáját, egyensúlyoz. Bobál Dávid sunyiban rángatja Kinget hogy leessen ( ez a zrika még simán belefér), aztán megjelenik a képen Lanza és izomból tökönrúgja a labdán egyensúlyozó (rehabilitációt végző) Kinget….

  Ahhoz hogy az olasz maradjon 2 dolognak kell teljesülnie :
  – Lejjebb adni a fizetési igényét
  – sokkal nagyobb alázattal és sokkal több munkával beállni a sorba.
  Ha ebből a kettőből legalább az egyikre nem hajlandó akkor mennie kell…
  itthon nem fog kelleni így sehova. Olasz 2-ben pedig nem fogják pályára engedni ilyen hozzáállással.

  Számháború
  Rendkívül örülök hogy folyamatosan mutatkoznak be az újabbnál újabb akadémisták !
  Nagyon drukkolok nekik hogy egy szép pályafutást tudjanak befutni
  DE !
  Kedves fiatalok ! Válasszatok már rendes futball számot a mezetekre ! Ez nem az NBA kosárlabda bajnokság ! Ne a mezszámotokkal próbáljatok kitűnni hanem a teljesítményetekkel !
  Régen mindenki azért küzdött hogy 1-11-ig megkapja az egyik mezt. Ez rangnak számított !
  Ha valaki már huszon- vagy harmincon-túli mezben játszott, az azt jelentette hogy nem meghatározó játékos hanem csak tartalék.
  Ha egy fiatal beverekedte magát a csapatba, akkor a következő szezonban válogathatott a felszabaduló alacsony számmezőből. ( A legrangosabb a 10-es volt, de ugyebár az nálunk vissza van vonultatva).
  a kapusok is választhatnák vére a tradicionális 1-12-23-as számokat.
  Nézzük a nagycsapatnál számításba vett fiatalok mezeit :
  Berla 66 , Horváth Milán 91, Juhász Zsombor 93, irimiás 85, Tóth Peti 92 , László Dávid 82.
  Edzői nyilatkozatok :
  Végre tartalmas, kimerítő, szakmai nyilatkozatokat kapunk Pisonttól. Megtudjuk hogy meccs előtt mi volt a terv, mi valósult meg, a mérkőzés alakulása milyen változásokat kivánt meg. Picit így beláthatunk a kulisszák mögé.
  A hideg kirázott a régi semmitmondó, pofonért kiáltó nyilatkozatoktól a múltban, hogy :
  “pontot, pontokat akartunk szerezni” , ” Megyünk tovább az úton…” ” Ki kell javítani a hibákat..” , ” Ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, és a következőre kell koncentrálnunk.”
  Imádtam a héten Babar Laci “trezi” pólóját, stilszerűen a pisonti ’90-es évek főszponzorának a Gösser betűtipusával. Kár hogy nem kerül tömeggyártásba. tuti vennék belőle !

  1. Pistához még egy megjegyzés, nso-s nyilatkozat:
   “A második félidőben hiányzott a játékunkból a támadás, inkább tartottuk az eredményt. Ebben van hiányérzetem, de ez elsősorban az én váltásom miatt történt, tanult belőle az ember.”
   Mikor hallottam utoljára azt egy Honvéd edzőtől, hogy beismeri, valamiben Ő is hibázott, 10-15 éve?

   1. Dolcetti mister vállalta magára a felelősséget egy lilák elleni csúnya égés után.

  2. Ez nekem is feltűnt, hogy mennyire tudatosan szakmaiak és felelősségvállalóak egyszerre Pisont nyilatkozatai. Rossi mondott hasonlókat bizonyos periódusaiban.

 9. A jövő évi csapat miatt én is aggódom.Szendreinek,Ugrainak,Lovric-nak,Mezának tessék odatenni egy hosszabbítást mihamarabb.Remélem a kapusok is maradnak.Védelembe,középre,csatársorba minimum 1-1 ember kell(ene).Kérdés,hogy mit enged a pénztárca.Lanza sztem elmegy.

 10. Pisont cseréi néha tényleg érthetetlenek, de mivel ő az edző, biztos tudja, mit miért tesz. Tegnap Geri cseréje indokolt és szükséges volt, szegény teljesen formán kívül van mostanában. George cseréjét nem értettem, amikor teljesen kitámadott a Kövesd, lehet, a gyors Moutari egy elfutással eldönthette volna a meccset. Nagyon remélem, a Lanza problémát sikerül megoldani, biztosan nem felejtett el focizni, sok gólt szerezhetne még nekünk! Miért kellene Ugrait eladni?! Hosszabbítani kellene vele, végre úgy játszik, ahogy tud! Hemi minden évben az El-ről beszélt, majd amikor összejött elengedte/eladta a meghatározó játékosokat, nem erősített. Kíváncsi vagyok, az új tulajdonosok mit fognak most lépni, megerősítik-e a keretet? Most fog kiderülni mennyire mondták komolyan, a legjobbakkal leszünk versenyben! Más, valaki tud valamit, hogy áll a Bozsik építése? Most már legalább két hónapja nem láttunk képet a stadion belső állapotáról. Székek felszerelésre kerültek? Van már fű a játéktéren?

 11. Sok minden sz.rt lehet mondani a magyar nb1-ről, de egy biztos:

  a kiesés elleni harc az utóbbi években egyszerűen brutálisan izgalmas…

  Paks vezet a ZTE otthonában

    1. Bobál remeklése számomra nagyon meglepő, azt hittem, hogy ő egy jó másodosztályú játékos, de rámcáfolt. Ami meg az edzőkérdést illeti, már Hemi alatt is többször írtam, szívesen látnám nálunk Márton Gábort (kispesti kötődés, támadófoci, fiatalok beépítése), igazolja is, hogy jó edző.

     1. Későn érő típus.. Mártont én is szíveen látnám nálunk.

 12. Sok minden sz.rt lehet mondani a magyar nb1-ről, de egy biztos:

  a kiesés elleni harc az utóbbi években egyszerűen brutálisan izgalmas…

  Paks vezet a ZTE otthonában

    1. Bobál remeklése számomra nagyon meglepő, azt hittem, hogy ő egy jó másodosztályú játékos, de rámcáfolt. Ami meg az edzőkérdést illeti, már Hemi alatt is többször írtam, szívesen látnám nálunk Márton Gábort (kispesti kötődés, támadófoci, fiatalok beépítése), igazolja is, hogy jó edző.

     1. Későn érő típus.. Mártont én is szíveen látnám nálunk.

 13. Én szeretném, ha küzdenénk, ha mindent megtennénk azért, hogy Lanza maradjon és észhez térjen. A klub, a vezetés, a szakmai stáb, a csapat és mi, szurkolók – és persze Lanza. Sajnos az ő személyisége alapvetően olyan, hogy csak akkor képes kiemelkedően teljesíteni, ha ő a “király”. Ezért nem tudott maradandót alkotni Olaszországban, nálunk viszont igen. Ha most megsértődik, és lelép, szenvedni fog, bárhová megy. Meg kell értenie, hogy kicsit megkopott a sebessége, ezért már nem lehet ő a “király”, de még mindig sokat segíthet nekünk, lehet másod-, meg harmadvirágzása. Nézze csak meg Kambert vagy Lovricsot.
  Itt jön be a mi szerepünk. Tett ő annyit értünk, hogy megpróbáljunk segíteni neki, hogy ezt megértse. A klub üljön le vele beszélni, kommunikációs szakember, sportpszichológus közreműködésével. Mentsük meg magunknak és magának Lanzát. Ne legyünk már közönyösek. Ne dobjunk el egy értékes embert ilyen könnyedén. Urbányi Pista, egyszer már bizonyítottál, itt egy újabb nehéz feladat.

 14. A két Bobált hazahoznám. Kell egy középső védő + egy csatár. Hátha. Bár ma sztem csak két gólt lőtt BGeri. Nem 3at. Egy lassítás nagyon gyanús.
  Két hét múlva lejár a szerződésük a ZTE-nél. Reális lehet.

  1. Jó lenne, de nem hiszem, hogy a ZTE tulaja elengedné őket. Sanszos a hosszabbítás.

  2. Szerintem Dávid sajnos már nem nb1-es szint. A cseheknél a tök utolsó csapatba sem fért be, most a kiesés ellen menekülő Zete hátsó alakzatából szorult ki tartósan. Nagyon ritkán kezdő. Nekünk nem ilyen védőre van szükség, ha valóban komoly céljaink vannak.
   Más kérdés mennyire akar Geri még a tesójával egy csapatban játszani. Előbb-utóbb meg kell azt lépnie, h erősebb klubba igazol, ahova a tesója nem követi.

   1. Valami fejben nem lehet rendben most nála. 24 évesen “már nem az a szint”? Most kellene igazán annak a szintnek lennie. Ha két évvel ezelőtt simán hozott egy nb1es szintet, stabil kezdőként, akkor én most is képesnek tartom rá.

    1. Úgy értem, h amikor nálunk volt, már akkor is lassult, és elképesztő hibái voltak. Nincsenek belső infoim, de én anno azt gyanítottam, túl sok izmot pakoltak rá hirtelen, és ettől lassult le.
     Az utolsó hónapjaiban nálunk sem volt már nb-es szint véleményem szerint, még akkor is, ha mint egykori technikás védő nagyon kedveltem a játékát.
     Beszédes, h padon van a Zetében is és előtte a Teplicében is, bár akkor ha jól rémlik, volt egy súlyos sérülése.
     Két hónap múlva 25, és egy kiesés ellen menekülő csapat kezdőjébe se tudja beverekedni magát.
     Igazad van, annak a szintnek kellene lennie, de nem az.
     Amikor utoljára hozta ezt a szintet kb 3 éve volt, azért a még kicsit gyengécske nb1-ünk is fejlődik minden évben. Más már a követelmény sebességben, gondolkodásban, fizikailag stb a 3 évvel ezelőtthöz képest, ergo a posztriválisok is általában képzettebbek, vagy jobban fejlődtek/fejlődnek.

     1. Dukla Praha.
      Érdekes, én teljesen úgy emlékszem, hogy alapember volt a 17/18-as évben :))) Stabilan és nagyon jól játszott. Pont ezért sajnáltam, hogy elment. Lehet már megszépültek az emlékek :D

      1. Ja bocs Dukla Praha.
       Nálunk az uccsó hónapokban borzalmas hibákat vétett, de persze mindenkinek lehet rossz periódusa. Ám azóta sehol se tudott stabil kezdő lenni, ez azért jelent valamit.

     2. Azért voltak elképesztő hibái nálunk mert szélső v e dőként játszattuk amit ő nem tud.
      DÁVID KLASSZIK BELSŐ VÉDŐ!! Abban viszont az egyik legjobb…

      1. Középső védőként is voltak hajmeresztő hibái, de kinek nincs. A gond inkább az a jelenlegi helyzetben, h a Zetében ősszel hellyel-közzel kezdő volt középső védőként, de óriási hibái voltak, és tavaszra kikerült a kezdőből.
       A 3 évvel ezelőtti Dávid jöhet, de szerintem már nem lesz ugyanaz, mint volt. Persze cáfoljon rám.

   2. szerintem ezt rosszul látod.
    Dávidban mindig is nagyobb akaraterő volt, mint Gergőben.
    úg tudom, h szeretett volna nálunk kikötni, de nem jött össze 2 alkalommal sem.
    simán megújulna a régi/új közegben és lehetne rá építeni a jövő védelmét!
    én hoznám, ha lehetőség lesz rá.

    1. Lehet. Sosem állítottam, h tévedhetetlen vagyok. 😀
     Több, mint 2 éve nem tud stabil kezdő lenni Dávid. Ez nem lehet véletlen.

     1. ha valaki nincs a “helyén”, akkor nem képes jól teljesíteni.
      úgy érzem, h nálunk a régi lehetne

 15. Minden tiszteletem a Legnagyobb Királyé, de ott van a stábban még egy ember, nem mellesleg egy klublegenda, aki rendkívül sokat tesz a csapatért. Nem látok a kulisszák mögé, de azt gondolom, hogy jól “súg” az edzőnknek és a játékosoknak, mind a felkészülés, mind a meccsek közben. Dajka Lászlónak hívják.

 16. http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/tzatziki-somogyi-zsolt-jegyzete-2767229
  ‘Régen éreztem ilyet: felvillanyoz egy magyar játékos teljesítménye. És nemcsak azért, mert gólt lő, gólpasszt ad – olyat sokat látni. Hanem mert Ugrai Roland sztorija élesen rávilágít arra, mitől beteg még mindig a magyar futball és mitől lehetne jobb… Várom a Honvéd meccseit, főleg miatta. A kupadöntő óta érzem ezt: felszabadultan, könnyedén játszik, vállalkozik, cselez, olyan kreativitás jellemzi, amely a legnagyobb kincs a mai labdarúgásban.’

 17. Én szeretném, ha küzdenénk, ha mindent megtennénk azért, hogy Lanza maradjon és észhez térjen. A klub, a vezetés, a szakmai stáb, a csapat és mi, szurkolók – és persze Lanza. Sajnos az ő személyisége alapvetően olyan, hogy csak akkor képes kiemelkedően teljesíteni, ha ő a “király”. Ezért nem tudott maradandót alkotni Olaszországban, nálunk viszont igen. Ha most megsértődik, és lelép, szenvedni fog, bárhová megy. Meg kell értenie, hogy kicsit megkopott a sebessége, ezért már nem lehet ő a “király”, de még mindig sokat segíthet nekünk, lehet másod-, meg harmadvirágzása. Nézze csak meg Kambert vagy Lovricsot.
  Itt jön be a mi szerepünk. Tett ő annyit értünk, hogy megpróbáljunk segíteni neki, hogy ezt megértse. A klub üljön le vele beszélni, kommunikációs szakember, sportpszichológus közreműködésével. Mentsük meg magunknak és magának Lanzát. Ne legyünk már közönyösek. Ne dobjunk el egy értékes embert ilyen könnyedén. Urbányi Pista, egyszer már bizonyítottál, itt egy újabb nehéz feladat.

 18. http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/tzatziki-somogyi-zsolt-jegyzete-2767229
  ‘Régen éreztem ilyet: felvillanyoz egy magyar játékos teljesítménye. És nemcsak azért, mert gólt lő, gólpasszt ad – olyat sokat látni. Hanem mert Ugrai Roland sztorija élesen rávilágít arra, mitől beteg még mindig a magyar futball és mitől lehetne jobb… Várom a Honvéd meccseit, főleg miatta. A kupadöntő óta érzem ezt: felszabadultan, könnyedén játszik, vállalkozik, cselez, olyan kreativitás jellemzi, amely a legnagyobb kincs a mai labdarúgásban.’

 19. Egyetértek a poszttal. Egyre jobb a csapat, Ugrai szárnyal, a meccselés továbbra is érthetetlen, de valahogy mégis működik. A zöldek már bundákat kiáltanak, meg a Felcsút harmadik helyét, de nem hiszem hogy erről lenne szó.

  1. Ha a köv 4 meccs jól alakul, akkor hagynám Trezit. Bódog stílusát kedvelem, de benne nagy a kockázat, hogy ezzel a kerettel mire menne. Ugrai és Lanza tuti menne, utóbbi akár már ettől függetlenül is.

   1. Nálam a Pisont már bejátszotta magát a csapatba – hogy ezzel szép aképzavarral éljek.

    És persze vissza a Diszkoszt!

 20. Egy adalék tegnaphoz.
  14 játékos lépett pályára, ebből 8 magyar, amiből 6 a kezdőben (5 saját nevelés, 4 a kezdőben), 3 magyar állampolgár játszott (Tujvel, Kamber, Lovric), és 3 külföldi (2 kezdő, 1 csere)
  Kispadon magyar edző dirigál, egy klublegendánk.
  Pár hónapja volt olyan, h 8 külföldi kezdett, külföldi edző a padon, és egy nézhetetlen fos plusz eredménytelen játékunk volt.
  Nem vagyok nagy magyarkodó, ezt mindenki tudja, de számomra egyértelmű, h klubidentitást építeni, stílust teremteni ezzel a Pisont féle csapattal, koncepcióval lehet, vagy ehhez hasonlóval.

  1. Egyetértek + még egy nagyon fontos adalék: az akadémisták játékstílusa jobban illik egymáshoz.

   Tehát ne Kukocokat, meg Georgeokat keressünk, hanem az akadémistákra épülő csapatra olyan játékstílus focistákat, akik őket jól kiegészítik – Lanza, Ugrai ilyen, Mezhgrani is, akik a kisjátékban ügyesek.

   Sajnos, Hídi stílusa is elüt kissé ettől.

    1. Sztem is nagyot ment. És nagyokat megy egy ideje. Supka harmadik eljövetelekor itt volt fél évet: semmi nem volt amit előadott. Most úgy játszik, ahogy elvárható.

  2. Már Uzoma is magyar állampolgár, csak Mezghrani volt a kezdőből olyan, akinek nincs magyar útlevele.

 21. OFF: Hanta, borzasztó fapados ez a felület! Plíz, vissza a Disqust! Szerintem összejönne rá a támogatás.

 22. Kááááároly, meglep, hogy szombaton billentyűzetet ragadtál. Mondjuk ezért kár volt.

 23. Egy hónapja szinte azt sem tudtuk, hogy lesz-e foci idén. Azóta van kupagyőzelem és van csapat. Fogalmunk sincs, hogy ősszel hogy kezdődik az idény. Neked meg az a legnagyobb bajod, hogy nem tudod, kik fognak játszani? Irigylem, hogy ezek a legnagyobb problémáid. Egy éve azt ígérték, hogy saját legendákra és nevelésre építünk. Van saját legenda (Pisont, Dajka, Urbányi), jól teljesítenek. Van saját nevelés, az eddigiek (Gazdag, Nagy, Hidi) mellett Banó-Szabó a sérüléséig jól muzsikált, Szendrei most stabilan, kiválóan tolja, megjött Tóth Péter, László Dávid, tegnap Irimiás, ott van Czipf, Buna és a többiek. Ha fanyalogni akarsz, az szíved joga, de ez egyre szánalmasabb. Épül valami új, ami jónak tűnik, de te nem tudod megállni, hogy ne fanyalogj. Szánom, hogy ennyire futja csak tőled. Tudod, a szurkoló dolga nem feltétlenül az, hogy felelősség nélkül igényei legyenek, hanem az, hogy a háttérből támogassa a csapatot. Ha valaki vezérürünek gondolja magát és az évek óta egyre alacsonyabb szintű szövegeire gondolva még fontosnak is, erre építve pedig tényezőnek, az lehet, hogy a kocsmában menő, de egyébként kínosan együgyű.

  1. “Tudod, a szurkoló dolga nem feltétlenül az, hogy felelősség nélkül igényei legyenek, hanem az, hogy a háttérből támogassa a csapatot. Ha valaki vezérürünek gondolja magát és az évek óta egyre alacsonyabb szintű szövegeire gondolva még fontosnak is, erre építve pedig tényezőnek, az lehet, hogy a kocsmában menő, de egyébként kínosan együgyű.” Ez nagyon ott van. Big like. Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy állandóan “igényeket” kell megfogalmazniuk és a nem tetszésüket mindennel kapcsolatban. Nagy divat most “protestálni”. A blog szerzője is állandóan fanyalog. Mindenen. Talán azt gondolja, “ő adófizető”, vagy “az ő pénze”, és ezért “joga van tudni”…? Legalábbis ilyenek szoktak lenni a zsigeri válaszok. Nem tudom itt mi a motiváció. De ez a fajta számonkérős beállítottság rémesen naiv és megmosolyogtató.

  2. Engem csak egy apróság érdekelne (a félig tele/üres pohár egész pontosan 50%-ban töltött, és attól függően üres, vagy tele, hogy mi a célod egy pohár vízzel. Ha házat oltani, akkor édesmindegy, ha szomjas vagy, akkor jó a félig tele is, ha rizst főzöl, és folyamatosan elforralod róla a vizet, akkor az hiába félig tele/üres, nem lesz elég a rizshez. Minden nézőpont kérdése), mégpedig az a rész, hogy mi az az új, ami épül?
   Már csak azért, mert két hét múlva vége a bajnokságnak, a keret egy nagy részének lejár a szerződése, a csapatnak csak megbízott edzője van, nem látni, hogy lenne pénz az erősítésekre, nem látni egyáltalán se a tulajokat, se a klub képviseletében bárkit, nem látni szponzorokat a klub körül, nem látni igazából semmit. Szóval per definitionem mit nevezel te építkezésnek? Hogy Pista beteszi a fiatalokat pár percekre, miközben az olasz nem csinált ilyesmit? Ennyibe bele lehet látni az épülő valami újat, valami jót?
   Konkrétan: mi lesz itt két hét múlva, amiben már most biztos vagy, és rá lehet fogni: tudatos építkezés?

   1. Ki vagy te, hogy úgy gondolod, neked majd engedik látni? Toporzékolhatsz, de akkor megtehetnéd (megtehetted volna!) ugyanezt nagyobb léptékben, más ügyek miatt, a világ folyása miatt, miért úgy, miért nem amúgy?? Te még hiszel a “jogaidban” ember? Meg abban, hogy számít a “véleményed”? Véleményekkel tele a padlás. Mindenkinek van véleménye. Olyan naív vagy, hogy azt hiszed, a tiéd érdekel valakit a Honvédnál? Jó reggelt kívánok, üdv Orwelliában.

    1. sajnálatos, hogy nem viszik el az ilyen bloggerekhez hasonlókat a rendőrök:( akkor megtanulnák, hogy fogják be a pofájukat, nem rájuk tartozik!!!!

   2. Ha te valamit nem látsz, akkor az biztos nincs is? Vagy pontos infóid vannak arról, hogy kivel tárgyalnak a hosszabbításról és kivel nem, sőt, hogy mekkora pénzek állnak rendelkezésre? Mert ha igen, akkor erről kellene inkább írnod, nem?

    1. Pont ez az, hogy semmi info!!! Se az elképzelésről, se a stadionról, se semmiről..
     Nem értem, ezen mit nem értesz? Azért mert neked nem hiányoznak ezek, másoknak még nagyon is.

  3. Károly! Tiszteletben tartva a véleményed, ugyanakkor: ezt komolyan gondoltad? Ne szórakozzál már, légyszi. Olyan emberrel kötekedsz, aki aztán végképp nem érdemli meg. Inkább írjál a faszabúkra, ez nem idevaló. Köszönöm szépen.

  4. Károly, Károly mondtam, hogy ne idd meg azt a második kávét!

  5. Buna eltünt, nem tudom mi van vele ? A keretben sincs,viszont Tóth P. Irimiás és Juhász Zs. bekerült. !
   Az szakvezetők körébe én még bevenném Kovács Kálmánt,úgy illene a Pisont,Dajka mellé.

  6. Károly,

   nem értem, miért kell így bántani egymást.

   Hanta csak azt írta le, hogy bőven vannak kérdések a csapat összetétele körül:

   Szendrei szerződése egyesek szerint lejár nyáron – érte biztosan sorba fognak állni
   Lanza – úgy néz ki – távozik
   Ugrainak csak télig van szerződése, ha pénzt akarunk kapni érte, most kéne eladnunk
   King visszamegy az MTK-hoz
   Kamber és Lovric most sem lesznek fiatalabbak, szép, amit tesznek, de már tényleg nagyon égető lenne a pótlásuk
   Nagy Geri helyzete is nehezen értelmezhető

   Szerintem meg kéne azokat becsülni, akik véleményeket írnak le – nem kell egyetérteni velük, sőt vitatkozzunk, de nagyon rossz tendencia az, hogy azokat szapulják itt, akik mernek sajátos véleményt megfogalmazni.

   Én nagyon hálás vagyok Hantának, amit eddig a szurkolói közösségért tett, nagyon hiányzott a blog az elmúlt hetekben.

 24. A jövő évi csapat miatt én is aggódom.Szendreinek,Ugrainak,Lovric-nak,Mezának tessék odatenni egy hosszabbítást mihamarabb.Remélem a kapusok is maradnak.Védelembe,középre,csatársorba minimum 1-1 ember kell(ene).Kérdés,hogy mit enged a pénztárca.Lanza sztem elmegy.

 25. Pisont cseréi néha tényleg érthetetlenek, de mivel ő az edző, biztos tudja, mit miért tesz. Tegnap Geri cseréje indokolt és szükséges volt, szegény teljesen formán kívül van mostanában. George cseréjét nem értettem, amikor teljesen kitámadott a Kövesd, lehet, a gyors Moutari egy elfutással eldönthette volna a meccset. Nagyon remélem, a Lanza problémát sikerül megoldani, biztosan nem felejtett el focizni, sok gólt szerezhetne még nekünk! Miért kellene Ugrait eladni?! Hosszabbítani kellene vele, végre úgy játszik, ahogy tud! Hemi minden évben az El-ről beszélt, majd amikor összejött elengedte/eladta a meghatározó játékosokat, nem erősített. Kíváncsi vagyok, az új tulajdonosok mit fognak most lépni, megerősítik-e a keretet? Most fog kiderülni mennyire mondták komolyan, a legjobbakkal leszünk versenyben! Más, valaki tud valamit, hogy áll a Bozsik építése? Most már legalább két hónapja nem láttunk képet a stadion belső állapotáról. Székek felszerelésre kerültek? Van már fű a játéktéren?

 26. Gondolatok a tegnapi meccsről (Hosszú! Nyiss egy sört mellé!):
  – Hosszú évek böjtje után végre igazi Honvédos SMART játékot láttunk !
  Amikor a játékosok gondolkodnak, mindegyikükben megvan a váratlan mozdulat. Amikor olyan labdakihozatalokat látok hogy anyáááád ! Amikor a játékosok nem bujkálnak a védőfalban hanem mutatják magukat és KÉRIK a labdát. Amikor a megkapott labdát nem tutujgatjuk hanem élből rúgjuk tovább (mert van szabad ember, aki tudja hova kell helyezkedni!) vagy megcsináljuk a cselt egyszer…..vagy kétszer ( Viva Szendrei !).
  A Kövesd nem volt szar. Játszotta amit tud, csak az ellenfelek már felkészültek belőlük. Mi is szemtelenül kiszopattuk a 4-5 fős rapid-letámadásaikat (Egyszerűen kipasszolgattuk őket villámgyorsan).
  A meccs eredménye nem érdekel. Inkább az hoz lázba hogy ismét megcsapott az okos-játék, az igazi Honvéd feeling ! Erre a produkcióra már hajlandó vagyok bérletet vásárolni !

  Lanzafame : olvasom fórumokon ” De szemetek vagytok hogy leszóljátok. Tett ő annyit a klubért…bla-bla”
  A sport örökigazsága latinul : Hit et nunc ! Itt és most! A régit tiszteljük , legendáriázzuk, de mindig a mostban kell eredményt felmutatni.
  Példának okáért szivesen behoztam volna a szünetben a jól fejelő Dajkát, de mivel 60 körül jár, így már nem fér be a csapatba. És ettől nem vagyok szemét hogy ezt mondom, és tisztelem Dajka eredményeit és csodáltam góljait !
  Ugyanez van az olasszal. Tisztelem és elismerem eredményeit, de azzal a teljesítménnyel + az ezért járó magas fizetéssel inkább csak károsítja a klubot. Azaz ár-érték arányban nem megfelelő. Ezért a pénzért hoznék 2-3 szerb duplatüdejű szélvész gyilkológépet, vagy dél-amerikai cselezőkirályt.
  A hisztit NE tűrje az edző !
  Tudjuk hogy az olasz nehéz eset. Nekem még megvan valahol az a kisvideó edzésről 2018-ból, amikor a nagylabdán King egylábon állva erősíti a bokáját, egyensúlyoz. Bobál Dávid sunyiban rángatja Kinget hogy leessen ( ez a zrika még simán belefér), aztán megjelenik a képen Lanza és izomból tökönrúgja a labdán egyensúlyozó (rehabilitációt végző) Kinget….

  Ahhoz hogy az olasz maradjon 2 dolognak kell teljesülnie :
  – Lejjebb adni a fizetési igényét
  – sokkal nagyobb alázattal és sokkal több munkával beállni a sorba.
  Ha ebből a kettőből legalább az egyikre nem hajlandó akkor mennie kell…
  itthon nem fog kelleni így sehova. Olasz 2-ben pedig nem fogják pályára engedni ilyen hozzáállással.

  Számháború
  Rendkívül örülök hogy folyamatosan mutatkoznak be az újabbnál újabb akadémisták !
  Nagyon drukkolok nekik hogy egy szép pályafutást tudjanak befutni
  DE !
  Kedves fiatalok ! Válasszatok már rendes futball számot a mezetekre ! Ez nem az NBA kosárlabda bajnokság ! Ne a mezszámotokkal próbáljatok kitűnni hanem a teljesítményetekkel !
  Régen mindenki azért küzdött hogy 1-11-ig megkapja az egyik mezt. Ez rangnak számított !
  Ha valaki már huszon- vagy harmincon-túli mezben játszott, az azt jelentette hogy nem meghatározó játékos hanem csak tartalék.
  Ha egy fiatal beverekedte magát a csapatba, akkor a következő szezonban válogathatott a felszabaduló alacsony számmezőből. ( A legrangosabb a 10-es volt, de ugyebár az nálunk vissza van vonultatva).
  a kapusok is választhatnák vére a tradicionális 1-12-23-as számokat.
  Nézzük a nagycsapatnál számításba vett fiatalok mezeit :
  Berla 66 , Horváth Milán 91, Juhász Zsombor 93, irimiás 85, Tóth Peti 92 , László Dávid 82.
  Edzői nyilatkozatok :
  Végre tartalmas, kimerítő, szakmai nyilatkozatokat kapunk Pisonttól. Megtudjuk hogy meccs előtt mi volt a terv, mi valósult meg, a mérkőzés alakulása milyen változásokat kivánt meg. Picit így beláthatunk a kulisszák mögé.
  A hideg kirázott a régi semmitmondó, pofonért kiáltó nyilatkozatoktól a múltban, hogy :
  “pontot, pontokat akartunk szerezni” , ” Megyünk tovább az úton…” ” Ki kell javítani a hibákat..” , ” Ezt a mérkőzést el kell felejtenünk, és a következőre kell koncentrálnunk.”
  Imádtam a héten Babar Laci “trezi” pólóját, stilszerűen a pisonti ’90-es évek főszponzorának a Gösser betűtipusával. Kár hogy nem kerül tömeggyártásba. tuti vennék belőle !

  1. Pistához még egy megjegyzés, nso-s nyilatkozat:
   “A második félidőben hiányzott a játékunkból a támadás, inkább tartottuk az eredményt. Ebben van hiányérzetem, de ez elsősorban az én váltásom miatt történt, tanult belőle az ember.”
   Mikor hallottam utoljára azt egy Honvéd edzőtől, hogy beismeri, valamiben Ő is hibázott, 10-15 éve?

   1. Dolcetti mister vállalta magára a felelősséget egy lilák elleni csúnya égés után.

  2. Ez nekem is feltűnt, hogy mennyire tudatosan szakmaiak és felelősségvállalóak egyszerre Pisont nyilatkozatai. Rossi mondott hasonlókat bizonyos periódusaiban.

 27. A két Bobált hazahoznám. Kell egy középső védő + egy csatár. Hátha. Bár ma sztem csak két gólt lőtt BGeri. Nem 3at. Egy lassítás nagyon gyanús.
  Két hét múlva lejár a szerződésük a ZTE-nél. Reális lehet.

  1. Jó lenne, de nem hiszem, hogy a ZTE tulaja elengedné őket. Sanszos a hosszabbítás.

  2. Szerintem Dávid sajnos már nem nb1-es szint. A cseheknél a tök utolsó csapatba sem fért be, most a kiesés ellen menekülő Zete hátsó alakzatából szorult ki tartósan. Nagyon ritkán kezdő. Nekünk nem ilyen védőre van szükség, ha valóban komoly céljaink vannak.
   Más kérdés mennyire akar Geri még a tesójával egy csapatban játszani. Előbb-utóbb meg kell azt lépnie, h erősebb klubba igazol, ahova a tesója nem követi.

   1. szerintem ezt rosszul látod.
    Dávidban mindig is nagyobb akaraterő volt, mint Gergőben.
    úg tudom, h szeretett volna nálunk kikötni, de nem jött össze 2 alkalommal sem.
    simán megújulna a régi/új közegben és lehetne rá építeni a jövő védelmét!
    én hoznám, ha lehetőség lesz rá.

    1. Lehet. Sosem állítottam, h tévedhetetlen vagyok. 😀
     Több, mint 2 éve nem tud stabil kezdő lenni Dávid. Ez nem lehet véletlen.

     1. ha valaki nincs a “helyén”, akkor nem képes jól teljesíteni.
      úgy érzem, h nálunk a régi lehetne

   2. Valami fejben nem lehet rendben most nála. 24 évesen “már nem az a szint”? Most kellene igazán annak a szintnek lennie. Ha két évvel ezelőtt simán hozott egy nb1es szintet, stabil kezdőként, akkor én most is képesnek tartom rá.

    1. Úgy értem, h amikor nálunk volt, már akkor is lassult, és elképesztő hibái voltak. Nincsenek belső infoim, de én anno azt gyanítottam, túl sok izmot pakoltak rá hirtelen, és ettől lassult le.
     Az utolsó hónapjaiban nálunk sem volt már nb-es szint véleményem szerint, még akkor is, ha mint egykori technikás védő nagyon kedveltem a játékát.
     Beszédes, h padon van a Zetében is és előtte a Teplicében is, bár akkor ha jól rémlik, volt egy súlyos sérülése.
     Két hónap múlva 25, és egy kiesés ellen menekülő csapat kezdőjébe se tudja beverekedni magát.
     Igazad van, annak a szintnek kellene lennie, de nem az.
     Amikor utoljára hozta ezt a szintet kb 3 éve volt, azért a még kicsit gyengécske nb1-ünk is fejlődik minden évben. Más már a követelmény sebességben, gondolkodásban, fizikailag stb a 3 évvel ezelőtthöz képest, ergo a posztriválisok is általában képzettebbek, vagy jobban fejlődtek/fejlődnek.

     1. Azért voltak elképesztő hibái nálunk mert szélső v e dőként játszattuk amit ő nem tud.
      DÁVID KLASSZIK BELSŐ VÉDŐ!! Abban viszont az egyik legjobb…

      1. Középső védőként is voltak hajmeresztő hibái, de kinek nincs. A gond inkább az a jelenlegi helyzetben, h a Zetében ősszel hellyel-közzel kezdő volt középső védőként, de óriási hibái voltak, és tavaszra kikerült a kezdőből.
       A 3 évvel ezelőtti Dávid jöhet, de szerintem már nem lesz ugyanaz, mint volt. Persze cáfoljon rám.

     2. Dukla Praha.
      Érdekes, én teljesen úgy emlékszem, hogy alapember volt a 17/18-as évben :))) Stabilan és nagyon jól játszott. Pont ezért sajnáltam, hogy elment. Lehet már megszépültek az emlékek :D

      1. Ja bocs Dukla Praha.
       Nálunk az uccsó hónapokban borzalmas hibákat vétett, de persze mindenkinek lehet rossz periódusa. Ám azóta sehol se tudott stabil kezdő lenni, ez azért jelent valamit.

 28. Minden tiszteletem a Legnagyobb Királyé, de ott van a stábban még egy ember, nem mellesleg egy klublegenda, aki rendkívül sokat tesz a csapatért. Nem látok a kulisszák mögé, de azt gondolom, hogy jól “súg” az edzőnknek és a játékosoknak, mind a felkészülés, mind a meccsek közben. Dajka Lászlónak hívják.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.