Utolsó utáni célnak maradt: a felsőház

ZTE – Honvéd 2-0 // Osztályozókönyv

Az első félidő tetszett.

A második nem.

Az első félidőben felszabadultnak tűntünk, be mertünk vállalni cseleket, passzokat a Zete térfelén, néha kifejezetten látványosan játszottunk. Nem állítom, hogy tudatosan, de mindenképp látványosan. Jó volt nézni. Közben hátul mázlink volt.

Aztán Batik berúgta, miközben Bobál mögötte méteres lesen. (Vagy mégsem.) Pech. Nem omlottunk össze, de nem is volt benne a játékunkban a gól. A Zete csinálta amit tud, helyzetekben került, nekünk újra mázlink volt, és közben a játékunk is megadta magát. Szenvedtünk, daráltunk, közel fogalom nélkül, mert menni kell előre, az benne van a srácokban, azonban a mit csinálni már nem.


Ez egy ilyen év.

Két meccs van hátra, egyetlen értelmes cél maradhatott: az első hatban végezni, hogy a következő év sorsolásánál legalább több meccset játszhassunk otthon, a vélhetően elkészülő új Bozsikban. Ennyi.

Valahol szánalom, de tényleg ennyi.


Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett. Fogalmam sincs kire vár a munka, hogy az egyelőre ismeretlen összetételű társaságot újra felépítse, de nem irigylem a szerencsétlent. (edit: elismerem, erősre sikeredett mondat. A szétesett helyett talán a mély válságban van jobban fedi azt, amit kívülről érezni.)

Hihetetlen mélyen vagyunk, hiszen nemhogy alapkérdésekben képtelenek vagyunk konszenzusra jutni, hanem úgy tűnünk, mint akik elengednek bármit, de tényleg bármit a rövid távú sikerek (sikereknek vélt dolgok) érdekében. Elmondom a mostanában gyakran hangoztatott hasonlatomat, aztán értse mindenki úgy, ahogy érteni szeretné (nem három pont, nem sportlapos megoldás, érteni fogod):

Ha engem leigazolna teszem azt, a Fradi. Valószínűtlen, meg rólam is van szó, de tegyük fel, hogy leigazolt a Fradi, mert hatalmas szükség van a szaktudásomra, nélkülem egy betűt sem lennének képesek leírni. Az mindegy, hogy nekem se megy igazán, ellenben már a nagyapám is, valamint óriási megtiszteltetés.

Szóval ott állok, zöld-fehér klaviatúrával, turulos egérrel, és hugyoznom kell. Hopp, nini, egy szobor. Valami Albert van ráírva. Biztos, lehet több szobor is van a közelben, ha ez még csak az A-betű. Wécé meg sehol. Megkerülöm a szobrot, odahugyozok a tövébe. Slicc fel, munka elvégezve.

Szerintetek a Fradinak hogyan kellene reagálnia a helyzetre? Áthelyezni máshová Albert szobrát, és egy Toi-toit állítani a helyére? Csak mert olyan hetyke kis kurzív betűm vannak?

(Az, hogy a fenti szobor szép, esztétikus, funkcionális, vagy mittudoménmi, az egy másik beszélgetés tárgya.)

Tudom, én élek egyszerű világban, de az én világomban vannak dolgok, amiket nem szoktunk kétségbe vonni, amiket adottságként fogadunk el. A bennem élő Kispest éppen miattuk válhatott valóban létező Kispestté, jóval többé, mint egy szócikk a Wikipedián; egy fogalomtárrá, hivatkozási hellyé, és ne szépítsük, a személyiségem komoly részévé. Kitaláltam, elképzeltem sokakkal együtt egy Kispestet, és szépen, fokozatosan azzá is váltam, váltunk.

Az én Kispestemben minden szobornak ott van a helye, ahol.


2019/20 egy ilyen év, több szakaszból rakták össze. Hamarosan vége, egyetlen célunk maradhatott (a felsőház), és tegyünk meg mindent azért, hogy meglegyen.

Konkrétan nem érdekel hogyan, de a pályán és körülötte azt szeretném látni, hogy ez a legfőbb cél. Utána majd értékelünk.

Ha elfogadod a céljainkat, akkor a teljesítményedet; ha képtelen vagy elfogadni a céljainkat, akkor az itt töltött idődet, és további pályafutásodhoz sok sikert kívánunk.

Olyan ne legyen, hogy nagyon sok ember a világ végére is elmegy a Kispest szó hallatán, és akkor azok, akik hivatalosan képviselik a Kispestet, egyszerűen szembe köpik, szarnak a fejére. Meg kellene végre érteni, a Kispestben érdem játszani. Nem mindig tűnt annak, és most is vannak problémák, mégis, kurvára nem mindegy, hogy ki kerülhet fel ugyanarra a listára, ahol Bozsik, Tichy, Puskás, satöbbi neve is olvasható. A szurkolók többsége eladná a lelkét az ördögnek, ha csak egy percet kaphatna.

Aki nem tiszteli a klubot, aki nem tisztel minket, az felőlem mehet. Tényleg nem érdekel. Ha az kell, hogy huszonöt fogalmatlan akadémistával induljunk neki egy idénynek, azonban a huszonöt fogalmatlan akadémista be akarja bizonyítani, hogy ér valamit, hogy megérdemli a mezt és a tiszteletünket, akkor pont le fogom szarni az eredményességet.

Amíg azonban szerződtetett játékosokból áll a Kispest, addig tessenek már kurvára megdolgozni minden nyamvadt pontért, minden egyes tapsért. Minden melóban vannak szar napok, elviselhetetlen partnerek, olyan megrendelések, amit gumikesztyűben se szívesen piszkálunk meg, azonban a cégünk felé illik lojálisnak lenni, mert az életrajzunkba ezek a napok is bekerülnek, és ha egyszer úgy alakulna, hogy egy másik, jobb céghez kerülhetnénk, akkor: majd értesítjük. Nyugi, sosem fognak értesíteni, már egyetlen értestés is felülírná a világ összes alaptörvényét. Te közben leírtad magad, elterjedt rólad a szakmában, hogy finnyás, válogatós munkatárs, aki egyes témákban ugyan perfekt, azonban nem lehet rábízni semmit, mert megbízhatatlan.

A futballnak is így kellene működnie egy normális világban.

Az ember ilyenkor visszavesz az igényeiből, beáll a sorba és bizonyít. Magának és a cégnek, sőt, a cégen keresztül az egész szektornak. Baromi sok meló felépíteni magad, miközben elég pár pillanat semmissé tenni. Igazságtalan? Időegyenleg szempontjából az; viszont a fenntarthatóság oldaláról egyáltalán nem. Szeretünk azokban megbízni, akikben holnap és holnapután is meg lehet bízni, akikkel valóban érdemes számolni.


Mindegy, hagyjuk, messzire visz. Itt már rég nem a Zetéről van szó.


Osztályozókönyv //

“Utolsó utáni célnak maradt: a felsőház” bejegyzéshez 168 hozzászólás

 1. Semmi vész nem történt tegnap. Csupán az egyik megszokott dolog : játékosaink nem szeretnek/tudnak futni. Márton Gabi nyilatkozatában meg is említi kulcs dolognak hogy bármennyire is fáradtak a háromnaponta meccstől, tudták hogy szétfutással nyerhetik meg a meccset mert mi lusták vagyunk.
  a másik : Nekem szimpatikus a Pisont-Dajka stáb de a tegnapi meccs megint óriási edzői baki volt. ha tudom hogy 2 ilyen gyors szélsője van az ellenfélnek akkor nem 4 védővel állok fel hanem 5-tel. És felhívom a figyelmét a két szélső védőmnek hogy a 3. percben olyat rúgjanak oda ( akár sárgalapért) hogy radónak és Bőlének ne legyen kedve rohangálni.
  Nagyon tetszett Irimiás játéka ! Már a múltkori beállásakor i s kérte a l abdákat, igyekezett résztvenni mindenben, dobálta ki jobbra-balra a zsugákat. Most is nagyon hasznos volt. sok szerelés, csel, helyzet. Igazi szorgalmas középpályás.
  A nap csalódása Nagy Geri volt. a nyilatkozatok jól mennek, a videókon szereplés csodásan megy, de közben 90 percet nem bír, 45 perc alatt pedig szinte nem tlaálkozott emberrel. Ő az a játékos aki a megfáradt Hidit, Szendreit helyettesítve-kirotálva a hátára kellett volna hogy vegye a csapatot.
  Sok új játékos kell. Leginkább 3(!!!) azonnal bevethető csatár !
  A fiatalok mehetnek az Nb2-be erősödni, csak irimiást és tóth Petit kell itt tartani. Jöhet vissza a 4gól+4 asszisztos Májer, mert ő okos a gyors egyérintős,cselezős játékhoz, illetve jöhet vissza Herjeczki 4gól+2 gólpassz idén. Ő rendkívül szorgalmas, sokat fut.

  1. Na most akkor megint Nagygeri!
   1; Amit le ad a média nyomtatott vagy videó formátumban, az szinte mind egy elvárt és megkomponált hablaty! Szerinted Nagygeri akart úgy bevonulni a videó elején, mint Edvard király?! Hagyjuk már az ez irányú hülyeségedet!
   2; Az miért baj, hogy pl lojalitást emleget?!
   Úgy, ahogy Baráth, Holcsika, meg még sokan mások is rajtuk kívül elhagyták a klubot pár ezer bruttó euró plusszért, úgy Ő is tiplizhetett volna már réges régen!
   3; Milyen.nap csalódásáról beszélsz?! Mivel csinált tegnap többet pl egy Hidi Patrik mint pl ő?! Szerintem nem csalódás volt, hanem spontán szerencsétlen, mert míg mások / pl Gazdag, Ugrai, Mezga, Szendrei, Hidi, stb, jelzem nem célom kiemelten bántani egyiket sem! / sorozatos hibáiból nem vezetett a zte 4-5 góllal, addig neki volt egy hibája, ráadásul nem is a saját posztján, amit másik 3 társa sem volt képes utólag korrigálni az ötösön belül egy szem csatárral szemben, abból természetesen gól született..
   4; Honnan veszed, hogy nem bír 90 percet?!
   Láttad a polárját, vagy most natur ehhez a megjegyzéshez volt hangulatod?!
   De, ok! Legyen igazad, nem bír 90 percet. Annak az okát tudod-e?! Hiszed-e, hogy létezik olyan, hogy játékos jobb oldali hajszálfájdalomra hivatkozva aki heteket, hónapokat sumákol el, míg másik fájdalomcsillapítókkal küzd a címeredért?!

   Értem én, hogy szurkolói habitus, meg hogy információhiányból származó tudatlanság, meg stb! De! Akkor javaslom, maradjunk csendben vagy beszéljünk másról!

   1. És te akarod elhitetni h nem az apja vagy? Vagyis a nagyapja. Szánalmas…

      1. Akkor miért rugózol mindig rajta?!
       Ha ezen érzésedben / hogy ez fals v sem, már nem is akarom bizonygatni / általam megerősítve érzed magad, akkor azután attól boldogabb, kiegyensúlyozottabb ember leszel?
       Ha igen, nekem nem kerül semmibe / föleg itt egy nicknév mögé bújva :) /, szívesen cselekszem jót es teszlek boldoggá téged ” őszinte ” valomásommal: JB! Figyelj! Nagygeri nagyapja vagyok!
       Nagyon szép napot kívánok neked és jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!

  2. Remélem az illetékesek is olvassák Lassie19 hozzászólását! Big like!

  3. Olvasgatom a hszokat. Nekem lehet kicsit mas a velemenyem. Beszeltek arrol hogy 10 embert kell idehozni meg stb stb.
   Ha most egyszerre a csodaval hataros modon tudnank 10 ertelmes ebbol 5 nb1 top jatekost idehozni akkor vagy egy valag love kellene amit meg az olajosok sem tudnanak vagy hatalmas mak.

   Velemenyem szerint maradjon ugy minden mint eddig es maximum 2-3 tenyleg top jatekos talan belefer.

   Persze par jatekoa mehet (kukesz, cipf, gyuri, )
   De a tobbiek kb kellenek.

   Zsoter itt lubickolna szeretett itt lenni 1 megvan.
   Csatarsor ha lanza marad jovo evre elegseges.
   Kp: Valoban kell Gazdi melle valaki de nem iranyitoba hanem utkozo embernek. Igazi melysegi utkozo labdaszedo aki lat is a palyan. Ha szerencsenk van ide meg kell egy aki hasonlo mint Gazdag. Lat es tud jatszani. Van tobb a piacon aki magyar es lejar a szerzodese vagy elengedik persze azoknak ido kell. En inkabb egy kb 30 eves kulfoldit hoznek erre a posztra.

   Vedelem rendben van jovo evig biztosan. Niba batik lovresz kambi boven eleg.

   Kapus poszt megvan bar en Tujvelt sokkal labdabiztosabbnak lato. Robi kezeben neha rugo van eletveszelyes amit csinal de 1 evet tuti marasztalnam aztan lehet jo lenne. Persze ha a fradi nem igazol kapust akkor ott lenne egy jo igazolas.

   Eszre kell venni nem duskalunk a penzben. Nem kell sok inkabb 2-3 jo jatekos. Tolteleknek meg ott a tobbi.

   Na fikazzatok.

   Ja es a stab maradjon.

   1. Csak egy apró észrevétel. “Csatársor elégséges,ha Lanza marad.” Ugrain kivűl nincs klasszikus csatár a keretben, Lanza nem az, George egy rossz vicc, mehet vissza ahonnan jött. Cipfet és hasonló képességű fiatalokat ifiket hagyjuk már. Minimum két használható csatárt hozni kell nyáron!!!

   2. Évek óta nincs igazi támadó, írányító középpályásunk, de szerinted még mindig védekezőre lenne szükségünk? Komolyan mondod?

  4. 2 belső védő , 1 szélső védő , 1 kp. És ha Lanza megy Ugrai melle kell meg egy center

  5. Herjeczki szerintem nem illik hozzánk, meg gyengébb, mint Lukács szélsőként.

   Májer viszont kellene – középpályára!!

   1. Májer szerződèst bontott Gyírmóton és jönne vissza hozzánk,de állítólag még edzeni sem engedik a Bozsik környékére.Szóval sztem a Májer vonal nem fog menni.Herjeczki nem Nb1 szint,fizikálisan pláne nem.Cipf témában sajna arra hajlok,hogy ő sem érett meg az első vonalra.Viszont Szendrei,Irimiás,László esetében látnék potenciált.Edzőnek meg valakit hozni kell,mert trezi nem tud meccselni.Nibát sokan jónak látták tegnap..hát nem tudom,életveszély hátul.

    1. Mayer a mi játékosunk ! Kölcsönbe volt adva ! Miért ne engednek ? Az anyukája is nálunk dolgozik a Honved tv-nél . Ez baromság !

 2. A komment-szekcióról:

  Az nagyon jó, hogy nincsenek lájkok, mert azzal csak egymást heccelik az emberek
  Viszont kb. 80 hozzászólás után szétesik a rendszer, nem lehet követni a kommenteket, összegyűri a kommentfolyamot a rendszer

  A tegnapról:

  Végre építkezés volt, Szendrei, Irimiás és Cipf is olyan fiataloknak tűnnek, akik már, vagy hosszabb-rövid időn belül minőségi nb1-es játékosok lesz. Ezért nekem a tegnapi meccs érdekesebb volt, mintha George-okkal nyertünk volna a Zete ellen.
  REmélem, a hátralevő két mérkőzésen is lesznek fiatalok a kezdőcsapatban.

  1. Cipf leginkább egy kis beképzelt pozőrnek tűnik, nem labdarúgónak, vagy sportolónak. Szendrei OK, Irimiás bíztató.

   1. Egyetertek. Cipf semmi. Mar tavaly is ez volt a velemenyem, sose ertettem akik kedvelik, vajon mit latnak benne?!
    Szendreibol akar nagy spiler is lehet, Irimias tetszik.

    1. Én nem értek egyet a Cipfet fikázókkal, látszik, hogy technikás a srác, valakinek több idő kell.

     Néhányan már elkezdtek utazni Cipfre, amig gusztustalan, 19 éves fiatalról beszélünk, aki a technikájára épít, aminek a kibontakoztatásához jóval több idő kell – Bobál Geri 25 éves korára lett nb1-es focista, de Cipf sokkal biztatóbb.

     1. Amen.
      Azert ne fogadj ra, de hajlando vagyok bocsanatot kerni tole, ha 5-6 even belul beérik. En azt mondom MOST, hogy nem fog. A hozzaallasa nagyon hettyego.

      1. Nem értem miért savazzátok a blogbejegyzések tartalmát. Gyerekek ez még mindig egy blog, ahol annak vezetői a saját gondolataikat osztják meg, amire mi, olvasók reagálhatunk a komment részben, lehet vitatkozni kulturált keretek közt. Ne akarjunk már minden bejegyzésnél fűbe fába belekötni és megmondani kinek mi legyen a véleménye.

       1. Csak kerdem: ezt miert nekem irtad? (mar, ha jol ertelmezem a pontozott vonalakat)

  2. Katasztrofa volt (foleg a masodik). Valami valtozas kell, ez igy nb1 kozepere jo talan jovore. (En ugy gondolom evekig nem lesz SEMMI esélyünk bajnoksagot nyerni, de a 3-4. hely azert elerheto, es talan lehet szerencsenk is, az mindig benne van a pakliban).
   Teljesen mas velemenyen vagyok, amig a foci nem lesz pontozasos sportag, mint a ritmikus gimnasztika addig sztem az eredmeny az elsodleges es nem a jatekszepseg. Nekem a csunya játékkal elért 70-80 pont azert tobbet jelentene mint a gyonyoruvel elert 40.

  3. Egyetértek…a kommentszekció borzalmas lett. A lájk dologgal nincs gond, személy szerint jó érzés, ha egy hozzászólásomra sok lájk érkezik, mert az azt jelenti számomra, hogy sokan úgy gondolják a dolgokat, ahogy írom.
   Ami a fiatalokat illeti, nos nekem is az egyik szemem sír, a másik nevet…egyrészt bosszantók a vereségek, főleg, hogy mi is hajtottunk, másfelől, olyan srácokat látni a pályán, mint László, Irimiás, Szendrei, Cipf, jó érzés, remélem ők hosszú távon is megragadnak a Csapatban.

 3. Semmi vész nem történt tegnap. Csupán az egyik megszokott dolog : játékosaink nem szeretnek/tudnak futni. Márton Gabi nyilatkozatában meg is említi kulcs dolognak hogy bármennyire is fáradtak a háromnaponta meccstől, tudták hogy szétfutással nyerhetik meg a meccset mert mi lusták vagyunk.
  a másik : Nekem szimpatikus a Pisont-Dajka stáb de a tegnapi meccs megint óriási edzői baki volt. ha tudom hogy 2 ilyen gyors szélsője van az ellenfélnek akkor nem 4 védővel állok fel hanem 5-tel. És felhívom a figyelmét a két szélső védőmnek hogy a 3. percben olyat rúgjanak oda ( akár sárgalapért) hogy radónak és Bőlének ne legyen kedve rohangálni.
  Nagyon tetszett Irimiás játéka ! Már a múltkori beállásakor i s kérte a l abdákat, igyekezett résztvenni mindenben, dobálta ki jobbra-balra a zsugákat. Most is nagyon hasznos volt. sok szerelés, csel, helyzet. Igazi szorgalmas középpályás.
  A nap csalódása Nagy Geri volt. a nyilatkozatok jól mennek, a videókon szereplés csodásan megy, de közben 90 percet nem bír, 45 perc alatt pedig szinte nem tlaálkozott emberrel. Ő az a játékos aki a megfáradt Hidit, Szendreit helyettesítve-kirotálva a hátára kellett volna hogy vegye a csapatot.
  Sok új játékos kell. Leginkább 3(!!!) azonnal bevethető csatár !
  A fiatalok mehetnek az Nb2-be erősödni, csak irimiást és tóth Petit kell itt tartani. Jöhet vissza a 4gól+4 asszisztos Májer, mert ő okos a gyors egyérintős,cselezős játékhoz, illetve jöhet vissza Herjeczki 4gól+2 gólpassz idén. Ő rendkívül szorgalmas, sokat fut.

  1. Herjeczki szerintem nem illik hozzánk, meg gyengébb, mint Lukács szélsőként.

   Májer viszont kellene – középpályára!!

   1. Májer szerződèst bontott Gyírmóton és jönne vissza hozzánk,de állítólag még edzeni sem engedik a Bozsik környékére.Szóval sztem a Májer vonal nem fog menni.Herjeczki nem Nb1 szint,fizikálisan pláne nem.Cipf témában sajna arra hajlok,hogy ő sem érett meg az első vonalra.Viszont Szendrei,Irimiás,László esetében látnék potenciált.Edzőnek meg valakit hozni kell,mert trezi nem tud meccselni.Nibát sokan jónak látták tegnap..hát nem tudom,életveszély hátul.

    1. Mayer a mi játékosunk ! Kölcsönbe volt adva ! Miért ne engednek ? Az anyukája is nálunk dolgozik a Honved tv-nél . Ez baromság !

  2. Na most akkor megint Nagygeri!
   1; Amit le ad a média nyomtatott vagy videó formátumban, az szinte mind egy elvárt és megkomponált hablaty! Szerinted Nagygeri akart úgy bevonulni a videó elején, mint Edvard király?! Hagyjuk már az ez irányú hülyeségedet!
   2; Az miért baj, hogy pl lojalitást emleget?!
   Úgy, ahogy Baráth, Holcsika, meg még sokan mások is rajtuk kívül elhagyták a klubot pár ezer bruttó euró plusszért, úgy Ő is tiplizhetett volna már réges régen!
   3; Milyen.nap csalódásáról beszélsz?! Mivel csinált tegnap többet pl egy Hidi Patrik mint pl ő?! Szerintem nem csalódás volt, hanem spontán szerencsétlen, mert míg mások / pl Gazdag, Ugrai, Mezga, Szendrei, Hidi, stb, jelzem nem célom kiemelten bántani egyiket sem! / sorozatos hibáiból nem vezetett a zte 4-5 góllal, addig neki volt egy hibája, ráadásul nem is a saját posztján, amit másik 3 társa sem volt képes utólag korrigálni az ötösön belül egy szem csatárral szemben, abból természetesen gól született..
   4; Honnan veszed, hogy nem bír 90 percet?!
   Láttad a polárját, vagy most natur ehhez a megjegyzéshez volt hangulatod?!
   De, ok! Legyen igazad, nem bír 90 percet. Annak az okát tudod-e?! Hiszed-e, hogy létezik olyan, hogy játékos jobb oldali hajszálfájdalomra hivatkozva aki heteket, hónapokat sumákol el, míg másik fájdalomcsillapítókkal küzd a címeredért?!

   Értem én, hogy szurkolói habitus, meg hogy információhiányból származó tudatlanság, meg stb! De! Akkor javaslom, maradjunk csendben vagy beszéljünk másról!

   1. És te akarod elhitetni h nem az apja vagy? Vagyis a nagyapja. Szánalmas…

      1. Akkor miért rugózol mindig rajta?!
       Ha ezen érzésedben / hogy ez fals v sem, már nem is akarom bizonygatni / általam megerősítve érzed magad, akkor azután attól boldogabb, kiegyensúlyozottabb ember leszel?
       Ha igen, nekem nem kerül semmibe / föleg itt egy nicknév mögé bújva :) /, szívesen cselekszem jót es teszlek boldoggá téged ” őszinte ” valomásommal: JB! Figyelj! Nagygeri nagyapja vagyok!
       Nagyon szép napot kívánok neked és jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!

  3. Remélem az illetékesek is olvassák Lassie19 hozzászólását! Big like!

  4. Olvasgatom a hszokat. Nekem lehet kicsit mas a velemenyem. Beszeltek arrol hogy 10 embert kell idehozni meg stb stb.
   Ha most egyszerre a csodaval hataros modon tudnank 10 ertelmes ebbol 5 nb1 top jatekost idehozni akkor vagy egy valag love kellene amit meg az olajosok sem tudnanak vagy hatalmas mak.

   Velemenyem szerint maradjon ugy minden mint eddig es maximum 2-3 tenyleg top jatekos talan belefer.

   Persze par jatekoa mehet (kukesz, cipf, gyuri, )
   De a tobbiek kb kellenek.

   Zsoter itt lubickolna szeretett itt lenni 1 megvan.
   Csatarsor ha lanza marad jovo evre elegseges.
   Kp: Valoban kell Gazdi melle valaki de nem iranyitoba hanem utkozo embernek. Igazi melysegi utkozo labdaszedo aki lat is a palyan. Ha szerencsenk van ide meg kell egy aki hasonlo mint Gazdag. Lat es tud jatszani. Van tobb a piacon aki magyar es lejar a szerzodese vagy elengedik persze azoknak ido kell. En inkabb egy kb 30 eves kulfoldit hoznek erre a posztra.

   Vedelem rendben van jovo evig biztosan. Niba batik lovresz kambi boven eleg.

   Kapus poszt megvan bar en Tujvelt sokkal labdabiztosabbnak lato. Robi kezeben neha rugo van eletveszelyes amit csinal de 1 evet tuti marasztalnam aztan lehet jo lenne. Persze ha a fradi nem igazol kapust akkor ott lenne egy jo igazolas.

   Eszre kell venni nem duskalunk a penzben. Nem kell sok inkabb 2-3 jo jatekos. Tolteleknek meg ott a tobbi.

   Na fikazzatok.

   Ja es a stab maradjon.

   1. Csak egy apró észrevétel. “Csatársor elégséges,ha Lanza marad.” Ugrain kivűl nincs klasszikus csatár a keretben, Lanza nem az, George egy rossz vicc, mehet vissza ahonnan jött. Cipfet és hasonló képességű fiatalokat ifiket hagyjuk már. Minimum két használható csatárt hozni kell nyáron!!!

   2. Évek óta nincs igazi támadó, írányító középpályásunk, de szerinted még mindig védekezőre lenne szükségünk? Komolyan mondod?

  5. 2 belső védő , 1 szélső védő , 1 kp. És ha Lanza megy Ugrai melle kell meg egy center

 4. néha kezdem nem érteni a bloggereinket… :/
  “Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett.”
  ??? mi fax van megint ???
  mert a szezon emberének válsztott Batik lábáról bepattant 1 beadás?
  mert 1 leamortizált keret (sérülések, Sanyino, karantén, kupasorozat…) kezd kipukkanni ?
  mert valószínüleg Pisonték nem tudtak fizikálisan többet beletolni ez idő alatt az aranylábúakba ?
  sajnos olyan szinten süt át az írásokon a politikai viszonyulás, hogy ez már gyakran a “szakmai” tisztánlátást is befolyásolja.
  Pisont elég nyitottnak tűnik…próbáltátok esetleg megkérdezni a keret morális/fizikai állapotáról?
  a kivülről fura cserékről ?
  az általa preferált fiatalokról?
  pedig talán beljebb lennénk, ha tudnánk mi miért van, mint h ilyen sommás itéleteket mondunk a kispesti vezetés és szakma felett.

  1. Ne keverjük már mindig ide a politikát pls. Legalább akkor ne amikor az egésznek semmi köze hozzá.

   1. én is pont ezt mondom… :)
    “Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett” -szerinted ez miről szól ?
    a zete meccsről ?

    1. Nyugi, ismersz, ha a politikumot is érinti egy téma, akkor az nyíltan le van írva. Eskü, most egy pillanatra se jutott eszembe, hogy ilyesmiket bele lehetne olvasni, mert baromira nem volt szándékom. Kifejezetten arról a képről van szó, amit a klub, a keret, az egész együtt sugároz felénk. Az apró kicsi jelek, amikből próbál olvasni a szurkoló, és amik összeállnak egy nagyobb képpé, amit a klubkommunikáció minden formája megerősít, mert mindenbe bele fogjuk látni a megerősítést, ha ott van, ha nincs.

     1. Hanta bazzeg nehogy mar te kerj bocsanatot azert mert velemenyt irsz… Amikor Hemyt szidtuk az nem volt politika, ez meg most az. Agyam eldobom.
      Allandoan mentegetozni kell ha epp nem tetszik valami.
      Megmondom oszinten en szemely szerint egy poszttal sem akarok politizalni, nem fizet se Soros, se Hemy szidasakor anno a 888, csak a Honved erdekel es keresem egyre ketsegbeesettebben a regi hangulatokat. Erdekes amikor 2 napja kommentben leirtam, hogy Nagy Geri hosszabbitas, meg a regi Honvedosok idecsabitasa pozitivum, arra senki nem szolt semmit, ha valami kritikat irok, egybol kommunista leszek… es en politizalok? Mi lett ebbol az orszagbol, ebbol a klubbol, ebbol a kommentforumbol???
      Es Hanta ezt nehogy cenzurazd mert teged is megharaplak!! :)

      1. Sorry van,ha fölbaxtam benned a liberaharcost! :) (közben én is próbáltam higgadtabban értelmezni Hanta írását és közben persze még bennem is dolgozott az esti méreg, nem kicsit )
       Ilyen szűk körben lehetünk akár őszinték is…attól, hogy nem fizet neked senki még van 1 világnézeted Neked is, ami akarva, akaratlanul átjön azokon az írásokon is, amiben a ner érintve van.
       Az nem kérdés, hogy sajnos kevés dolog nincs össze-nerezve nálunk. :/
       Nyilván ez kevés embernek tetszik, de 1 évvel a tulajváltás után komolyan le lehet azt írni , hogy “Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett.” ??

       1. Van világnézetem, persze, de azt nem itt tolom. Főleg nem az abban az értelemben vett liberal harcost, amire gondolsz, mert az bizony távolabb van tőlem mint gondolnad. De 1) már megint mentegetőzok, minek? 2)ugyanaz történik mint amit írtam korabban: attól hogy valami nem tetszik, miért vagyok automatikusan elkonyvelve másik pólusú fazonnak? Ez a nagyon szomorú.
        És ezzel ígérem be is fejezem a politikát, érintőlegesen is, mert tényleg nem itt van a helye.

        1. Ez van, ha van saját véleményed, akkor egyesek szemében mindenképp kommunista, szoci, liberális, fityiszes, viktorseggnyaló, szélsőjobbos, náci, fajgyűlölő, nőgyűlölő, emancipunci, bigott, stb. vagy. De ha ezek egyikét olvasod válaszként, akkor biztos lehetsz benne, hogy az adott témában a lényegre tapintottál, és a “vitapartnernek” nincsenek további észérvei az általad felhozottakkal szemben.

      2. ui.
       pls. ne végy mindent kritikának, provokációnak…én spec. csak kérdezek.
       “Amikor Hemyt szidtuk az nem volt politika, ez meg most az.”
       ha nem politikust szidsz, az hogy lenne politika ?

      3. RW! Nem azért, de kurvára ! tudok azonosulni a szellemiségeddel!
       Őszintén sajnálom, hogy pont én vagyok azoknak egyike, aki belerondított a munkátokba, aki elcseszte eme kivaló blog kommentszekcióját!

       1. Amikor egy normális ember a végsőkig harcol a trollidiótákkal, nehogy válasz nélkül maradjon, így igazságnak tűnjön a baromságuk, akkor ő cseszi szét a fórumot? Nem értek egyet.

       2. Nem csesztel szét semmit, abban a 15 nicknév között vagy akiket érdemes még olvasni.
        Pelso is, valszeg ezért ugrottam a kelleténél jobban a kritikájára.

     1. sajnos néha az asszony is ezt mondja… :D
      // ha egyáltalán nekem írtad…követhetetlen ez a xar chat

       1. ez jó hír!
        szerintem akár 1 fizetős verzió is jöhetne, ha nincs minőségi ingyenes alternatíva.
        gondolom a többségnek simán megérne kb 1 havi ezres körüli összeget.

         1. Tegnap kicsit megnéztem. Jónak tűnik. Az 5 dolláros nem elég nekünk?

      1. Neked.
       En sem tudom kovetni, hogy ki kivel van, ki kinek valaszol… es biztos hulyeseg, de hianyzik a lajkolasi lehetoseg is, ez a +1-ezés, meg a like hozzaszolasok csak floodok.

  2. Uhhh, akkor nem ment át, amit nem akartam direktben leírni, hanem próbáltam körbe, valahogy. A tételmondatot emeled ki, amit merek tartani. Függetlenül az elmúlt hónapok valóban furcsa körülményeitől, amit a járvány okozott, azt érzékelni, hogy nincs koncepció, hogy egyeses alkalmazottak nem tisztelik a klubot, hogy a klubban sincs annyi erő és akarat, hogy ezt a tiszteletet megkövetelje, hogy valamiféle rend legyen. Sőt, elképzelést se látni, hogy ki mit akar, mit szeretne képviselni a Honvéd.
   Pisont szerintem próbál reagálni a körülményekre (körülmények mindig lesznek!), és az egyre szűkülőnek tűnő mozgásteréből kihozni a lehető legtöbbet. A cseréit valóban nem értem, úgy tűnik, a meccselés sem megy neki, ahogy az is furcsa nekem, hogy egy héten belül akár két-három formációban is képesek vagyunk felállni, de mindez mindegy, mert csak következmény és nem ok.
   Szóval szerintem valamit nagyon, de nagyon csúnyán félreértesz most.
   (Azért az abszurd lenne, ha Pisontot és az általa játszatott fiatalokat neveznénk meg felelősnek az egész idényért, amikor épp nem is felelőskeresésről szerettem volna beszélni, hanem olyan jelenségekről, amik könnyedén szétverhetnek egy klubot, egy közösséget, egy munkahelyet. Elég sok szar szivárgott ki az utóbbi időben, és mivel az emberek szeretnek kombinálni, így elég katyvasz képek állhattak össze, amit meg se próbál senki tisztázni.)

   1. lehet, hogy én is rosszul értelmeztem “hangsúlyokat”…
    de a gondolataid mögöttes lényege valahol ebben van:” Elég sok szar szivárgott ki az utóbbi időben, és mivel az emberek szeretnek kombinálni, így elég katyvasz képek állhattak össze, amit meg se próbál senki tisztázni.”
    bocs, de ezt Latyi is írhatta volna… nem lehetne kicsit kifejteni, hogy érthetőbb legyen mindenki számára ?

    1. Ugye, ez itt a nehéz helyzet. Amire nincs bizonyíték, azt miért írná le az ember? Csak vádaskodás lenne.
     Közben meg extrán aljas sejtetni dolgokat, meg tudásnak tűnű magabiztossággal írogatni, miközben csak annyi van, hogy az ember fejében már összeállt egy kép, és nem fogja addig körbefaragni, amíg tökéletesen nem illeszkedik a világ általános nagy tudásához, hogy mindenki értse.
     Apróságok mindig vannak, amiből bárki összerakhat magának képeket: a keretek összetétele, a cserék dinamikája, a közösségi média felületeinek használata, hiszen ne feledjük, ebben az országban emberek milliói képesek akár egy lájkba is világokat vizionálni.

     1. A xar meccs, a mégxarabb hírek totál lehúznak…de közel sem láttam ilyen szinten durván a helyzetet, mint amit írsz.

      Bár sikeresen elbizonytalanítottál ezekkel a sejtetésekkel..Latabár is ezzel akasztott ki. :)

      “elég katyvasz képek állhattak össze, amit meg se próbál senki tisztázni.”
      nincs ebben a részben valami ellentmondás, hogy a zűrös helyzetben kialakult hibás egyéni víziókat valakinek (a klubból?) kellene tisztázni?
      vagy ezt is rosszul értem…

  3. lehetséges,nem politikai megoldás: mondjuk gondoljunk arra, mit művel lanza az utóbbi hetekben…

 5. Elozo poszt nagyon a vegehez sikerult mar csak ma reggel hozza szolnom ezert bemasolom ide is

  Az a helyzet , hogy a nyaron 10 jatekost hozni kell legalabb ( es abbol 5 ot a kezdobe)

  Kapuba inkabb Robit kellene eroltetni , latszik meg rajta a serules azert dinamikaba de fiatalabb mint poszt tarsa , es ha oszinten megnezzuk Tujvelbe van meg max egy jo ev

  Vedelem:
  Kukokc-Aliji-Uzoma kuka … habar sztm Aliji lenne a legjobb opcio fura hogy nem jatszik , nem egy extra jatekos de egy atlagot hoz , kh is kellene oregek vagyunk :( mondjuk velemenyem szerint Nibanak csak jp kellenenek . Mezganak is ujra formaba kellene jonnie.

  Kp: Szendrein kivul az osszes tobbi akademista ( aki jelenleg fent van , Nb 3 as szint. El kell felejteni oket. Mint ahogy Hidit is mi kutyank kolyke de kb az nb1 egyik leggyengebb jatekosa posztjan . Nagy G ugye tudjuk nehanyan, hogy miert nem tud normalis szinten jatszani sajnos vele se vagyunk elorebb. Kolcson utan remelhetoleg nem terveznek Kesztyusel sem. Ide is legalabb kell 2-3 jatekos

  Csatarok:
  Van csatarunk ?
  Moutarinak meg kell koszonni botrany. Ugrai szinten hozott par pontot de gyenge … flegma , felesleges cselek , felesleges sarkazasok , onzo , bal labbal labdahoz se er … Cipf megye 3 szint . 3-4 jatekos kellene ide is .

  Csak kerdes milyen jatekosokat tudnak hozni , mert ha nem minosegebbet akkor meleg lehet a kovi szezon. Akiket pletykaltak ide egyiktol se vagyok elajulva Zsoter ujpestbe teljesen gyenge volt.

  1. Nagy Geri kábé most azonnal szobrot érdemelne, ha igazak a pletykák. nagyon szomorú, miket írogatnak róla itt/fb-on egyesek, miközben a nárcisztikus árulót istenítik, a klublegenda edzőt köpködik, tényleg, mintha igényelné a közeg, hogy a legjobbjaink a fradiba igazoljanak. lehet, Geri is nepszerűbb lenne, ha nem itt nyomta volna végig a teljes karrierjét…

   1. Nem tudom, melyik pletykára gondolsz, de amúgy teljesen egyetértek veled. Megdöbbent, egyesek hogy beszélnek pl Pisontról, klubunk egy legendás alakjáról, aki kb szerelmes a klubba.

    1. amit Latabár nagyjából leírt fent a több pontra bontott hozzászólásában:)

 6. Hú, nekem valószínűleg túl kevés háttárinfóm van ahhoz, hogy értsem a példázatot. Először Lanzára gondoltam (biztos a Fradi emlegetése miatt), de aligha róla van szó.

 7. Néztem a meccset. Egyrészt hatalmas köszönet Leftkovitsnak, mert nélküle sokkal nagyobb lett volna a különbsége. Egyébiránt Irimiással, Szendreivel, Cipffel a fedélzeten, Lanzafame nélkül, egy használható csatárral azért ne várjunk sokgólos győzelmeket.
  A mérkőzés iramával nem volt gond, a védelmünk jól álta a sarat. A kupagyőzelemnek örülni kell, a bajnokságot nagyon gyorsan el kell felejteni, és nekünk már a következő évi bajnokságra kell koncentrálni. Ahogy az előttem szólok is írták, alapvetően a Pisont-Dajka párossal szerintem nincs gond (szegény ember vízzel főz szituban vannak), viszont csatárposzton legalább 2-3 értelmes csatárra, és a védelem fiatalítására hatalmas szükség lenne. Jó lenne tudni mi a helyzet Lanzafameval, mert ő a csapategység egyik fontos kulcsa szerintem.

 8. Teljesen egyetértünk ezzel
  “…Meg kellene végre érteni, a Kispestben érdem játszani. Nem mindig tűnt annak, és most is vannak problémák, mégis, kurvára nem mindegy, hogy ki kerülhet fel ugyanarra a listára, ahol Bozsik, Tichy, Puskás, satöbbi neve is olvasható. A szurkolók többsége eladná a lelkét az ördögnek, ha csak egy percet kaphatna.

  Aki nem tiszteli a klubot, aki nem tisztel minket, az felőle mehet. Tényleg nem érdekel. Ha az kell, hogy huszonöt fogalmatlan, élvonalbeli akadémistával indulunk neki egy idénynek, azonban a huszonöt fogalmatlan akadémista be akarja bizonyítani, hogy ér valamit, hogy megérdemli a mezt és a tiszteletünket, akkor pont le fogom szarni az eredményességet…”

  A középpályára nagyon hiányzik egy Kotász Antal típusú játékos!!

 9. Látom a Kövesd nem akar az EL-ben indulni… (ekkora baromságot leírni itt többször is gyerekek…)

 10. Pisont nem tudta kezelni Lanzát… Lehet visszamenni az ifik közé, ott elmegy ez a lecserélem, kihagyom módszer, az olasznál sehova nem vezet.
  Pisont kevés lesz komolyabb célokhoz.

  1. Szóval Lanza viselkedèse elfogadott ès lèpjünk túl azon ahogy az emberekkel ès a klubbal szemben viselkedik?Baszki èrtse meg kinek a mezèt viseli,hogy lehetsèges,hogy mi mentettük meg anno leigazolàsàval a karrierjèt.Màshol sem nèzik el ezt a viselkedèst,csak lehet,hogy ott màr màsnap nem a klub alkalmazottja!Fejèbe szàllt a dicsősèg.

   1. Azért van edző, hogy kezelje az ilyen jelenséget, tudjon hatni a leghülyébb játékosra is. Kihagyni, ahhoz nem kell ész.

  2. milyen komolyabb célokhoz? szerinted mik a klub céljai a következő szezonban?
   perpill a klub törekvéseihez legalkalmasabbnak (fiatalok beépítése, helyi identitás, stabil nb1 – ugye, ez jön le a nyilatkozatokból) a Pisont-Dajka páros látszik, de szólj, ha biztosra tudod a nagyobb terveket.
   amúgy, engem nagyon érdekelne, szerinted mit csináljon az edző, ha a játékos élből elutasítja őt, a kinevezése után egyből hisztériázik, és nem hajlandó a közös munkában részt vállalni, hanem sértetten/”sérülten” megy a bulika meccsidőben

   1. Amit az olasz művel, az olyan szinten gusztustalan, hogy megfejeli a 2018 tavaszi gerinctelenkedését is. És erre sokan azt mondják, könyörögjük vissza mert zseni. Az. Zseinálisan nagy szarházi :( Nem tudom, innen van-e visszaút. Mondom úgy, hogy a játéktudását nagyon hiányolnám. De a többi…

 11. Látom a Kövesd nem akar az EL-ben indulni… (ekkora baromságot leírni itt többször is gyerekek…)

 12. Pisont nem tudta kezelni Lanzát… Lehet visszamenni az ifik közé, ott elmegy ez a lecserélem, kihagyom módszer, az olasznál sehova nem vezet.
  Pisont kevés lesz komolyabb célokhoz.

  1. Szóval Lanza viselkedèse elfogadott ès lèpjünk túl azon ahogy az emberekkel ès a klubbal szemben viselkedik?Baszki èrtse meg kinek a mezèt viseli,hogy lehetsèges,hogy mi mentettük meg anno leigazolàsàval a karrierjèt.Màshol sem nèzik el ezt a viselkedèst,csak lehet,hogy ott màr màsnap nem a klub alkalmazottja!Fejèbe szàllt a dicsősèg.

   1. Azért van edző, hogy kezelje az ilyen jelenséget, tudjon hatni a leghülyébb játékosra is. Kihagyni, ahhoz nem kell ész.

  2. milyen komolyabb célokhoz? szerinted mik a klub céljai a következő szezonban?
   perpill a klub törekvéseihez legalkalmasabbnak (fiatalok beépítése, helyi identitás, stabil nb1 – ugye, ez jön le a nyilatkozatokból) a Pisont-Dajka páros látszik, de szólj, ha biztosra tudod a nagyobb terveket.
   amúgy, engem nagyon érdekelne, szerinted mit csináljon az edző, ha a játékos élből elutasítja őt, a kinevezése után egyből hisztériázik, és nem hajlandó a közös munkában részt vállalni, hanem sértetten/”sérülten” megy a bulika meccsidőben

   1. Amit az olasz művel, az olyan szinten gusztustalan, hogy megfejeli a 2018 tavaszi gerinctelenkedését is. És erre sokan azt mondják, könyörögjük vissza mert zseni. Az. Zseinálisan nagy szarházi :( Nem tudom, innen van-e visszaút. Mondom úgy, hogy a játéktudását nagyon hiányolnám. De a többi…

  1. na mire bepötyögtem a disszertációmat, már megírtad : ) Király, de valahogy szomorú is, hogy ezt kell számolgatnunk : (

   1. Én nem számolgattam. Mikor Mezőkövesden nyertünk egyértelmű volt, h 41 ponttal nem lehet kiesni. A sorsolásra tekintve is egyértelmű volt.
    Nem értem, miért remegtek ettől ennyien az utóbbi 1 hétben.

    1. Jó neked és igazad volt! Csak a szokásos pesszimizmusom láttatja velem mindig a rosszat, még akkor is, ha a bajnoki címért megyünk. Talán én védő mechanizmus vagy kishitűség vagy mi a szar… Meg kéne szoknom már végre, hogy a Kispest nagy csapat. Úgy látszik majd 50 év kevés volt hozzá… : )

 13. Már matematikailag sem tudunk kiesni, ha jól számolok. A Paks kikapott, 37 pontja van, még szerezhet 6-ot, a Debrecen csak akkor maradhat bent (ellenünk számolva), ha 9-et szerez a maradék három meccsén. Vagyis ha mi mind a két hátralévő meccsünkön kikapunk (csak nem!) még bármelyik megelőzhet vagy több ponttal, vagy több győzelemmel. Viszont mind a kettő nem tud előzni, mert az utolsó fordulóban egymás ellen játszanak, tehát valamelyikük, vagy mindkettő pontot veszíthet, azaz előzzük…. Szörnyű, hogy ezen kell rágódni…. Jól számolok??? Sohasem voltam jó matekból : )

  1. Jól számolsz. Azért írtam feljebb, h már nem eshetünk ki. 😎

   1. Igen-igen köszi! Írtam is hogy megelőztél, csak mire begépeltem már válaszoltál újra… szóval lemaradtam kétszer is ez a kommenteléshez lassú vagyok mint a másnapos balbekk : )

  1. Mondanám, hogy szégyell magad, de szerintem nem voltál egyedül ezzel

 14. Szia Hanta!
  Én őszintén mondom hogy nem teljesen jött át a metafora a munkahelyről.
  Kire gondolsz aki nem tiszteli a klubot? Mi a konkrét eset ez mögött?

  1. Nem hiszem hogy a pályán lévőkre gondolt azok hajtottak ! Ennyi a képesség nincs ezen mit megmagyarázni !

 15. Ez a “cikk” .. Értem is amit írsz, de hogy inkább az elkeseredettség és aktuális hangulatod írta a szavakat, az biztos. Odáig jutni, hogy kimondatlanul egyes játékosok hozzáállását firtatni, majd az akadémistákkal csak a játék öröméért felállni és akár kiesni elvig eljutni hosszabb út vezet szerintem :) .. Miközben az első félidő jó volt és vannak szar napok. Neked is biztosan, mikor nem megy a meló, mégsem hív be a főnök, hogy vagy izzadsz a meló fölött vagy másnap mehetsz, majd jön egy egyetemista aki lelkesen csinálja a nem sokat

 16. néha kezdem nem érteni a bloggereinket… :/
  “Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett.”
  ??? mi fax van megint ???
  mert a szezon emberének válsztott Batik lábáról bepattant 1 beadás?
  mert 1 leamortizált keret (sérülések, Sanyino, karantén, kupasorozat…) kezd kipukkanni ?
  mert valószínüleg Pisonték nem tudtak fizikálisan többet beletolni ez idő alatt az aranylábúakba ?
  sajnos olyan szinten süt át az írásokon a politikai viszonyulás, hogy ez már gyakran a “szakmai” tisztánlátást is befolyásolja.
  Pisont elég nyitottnak tűnik…próbáltátok esetleg megkérdezni a keret morális/fizikai állapotáról?
  a kivülről fura cserékről ?
  az általa preferált fiatalokról?
  pedig talán beljebb lennénk, ha tudnánk mi miért van, mint h ilyen sommás itéleteket mondunk a kispesti vezetés és szakma felett.

  1. lehetséges,nem politikai megoldás: mondjuk gondoljunk arra, mit művel lanza az utóbbi hetekben…

  2. Ne keverjük már mindig ide a politikát pls. Legalább akkor ne amikor az egésznek semmi köze hozzá.

   1. én is pont ezt mondom… :)
    “Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett” -szerinted ez miről szól ?
    a zete meccsről ?

    1. Nyugi, ismersz, ha a politikumot is érinti egy téma, akkor az nyíltan le van írva. Eskü, most egy pillanatra se jutott eszembe, hogy ilyesmiket bele lehetne olvasni, mert baromira nem volt szándékom. Kifejezetten arról a képről van szó, amit a klub, a keret, az egész együtt sugároz felénk. Az apró kicsi jelek, amikből próbál olvasni a szurkoló, és amik összeállnak egy nagyobb képpé, amit a klubkommunikáció minden formája megerősít, mert mindenbe bele fogjuk látni a megerősítést, ha ott van, ha nincs.

     1. Hanta bazzeg nehogy mar te kerj bocsanatot azert mert velemenyt irsz… Amikor Hemyt szidtuk az nem volt politika, ez meg most az. Agyam eldobom.
      Allandoan mentegetozni kell ha epp nem tetszik valami.
      Megmondom oszinten en szemely szerint egy poszttal sem akarok politizalni, nem fizet se Soros, se Hemy szidasakor anno a 888, csak a Honved erdekel es keresem egyre ketsegbeesettebben a regi hangulatokat. Erdekes amikor 2 napja kommentben leirtam, hogy Nagy Geri hosszabbitas, meg a regi Honvedosok idecsabitasa pozitivum, arra senki nem szolt semmit, ha valami kritikat irok, egybol kommunista leszek… es en politizalok? Mi lett ebbol az orszagbol, ebbol a klubbol, ebbol a kommentforumbol???
      Es Hanta ezt nehogy cenzurazd mert teged is megharaplak!! :)

      1. Sorry van,ha fölbaxtam benned a liberaharcost! :) (közben én is próbáltam higgadtabban értelmezni Hanta írását és közben persze még bennem is dolgozott az esti méreg, nem kicsit )
       Ilyen szűk körben lehetünk akár őszinték is…attól, hogy nem fizet neked senki még van 1 világnézeted Neked is, ami akarva, akaratlanul átjön azokon az írásokon is, amiben a ner érintve van.
       Az nem kérdés, hogy sajnos kevés dolog nincs össze-nerezve nálunk. :/
       Nyilván ez kevés embernek tetszik, de 1 évvel a tulajváltás után komolyan le lehet azt írni , hogy “Ez a Kispest vezetésileg, szakmailag és morálisan is teljesen szétesett.” ??

       1. Van világnézetem, persze, de azt nem itt tolom. Főleg nem az abban az értelemben vett liberal harcost, amire gondolsz, mert az bizony távolabb van tőlem mint gondolnad. De 1) már megint mentegetőzok, minek? 2)ugyanaz történik mint amit írtam korabban: attól hogy valami nem tetszik, miért vagyok automatikusan elkonyvelve másik pólusú fazonnak? Ez a nagyon szomorú.
        És ezzel ígérem be is fejezem a politikát, érintőlegesen is, mert tényleg nem itt van a helye.

        1. Ez van, ha van saját véleményed, akkor egyesek szemében mindenképp kommunista, szoci, liberális, fityiszes, viktorseggnyaló, szélsőjobbos, náci, fajgyűlölő, nőgyűlölő, emancipunci, bigott, stb. vagy. De ha ezek egyikét olvasod válaszként, akkor biztos lehetsz benne, hogy az adott témában a lényegre tapintottál, és a “vitapartnernek” nincsenek további észérvei az általad felhozottakkal szemben.

      2. ui.
       pls. ne végy mindent kritikának, provokációnak…én spec. csak kérdezek.
       “Amikor Hemyt szidtuk az nem volt politika, ez meg most az.”
       ha nem politikust szidsz, az hogy lenne politika ?

      3. RW! Nem azért, de kurvára ! tudok azonosulni a szellemiségeddel!
       Őszintén sajnálom, hogy pont én vagyok azoknak egyike, aki belerondított a munkátokba, aki elcseszte eme kivaló blog kommentszekcióját!

       1. Nem csesztel szét semmit, abban a 15 nicknév között vagy akiket érdemes még olvasni.
        Pelso is, valszeg ezért ugrottam a kelleténél jobban a kritikájára.

       2. Amikor egy normális ember a végsőkig harcol a trollidiótákkal, nehogy válasz nélkül maradjon, így igazságnak tűnjön a baromságuk, akkor ő cseszi szét a fórumot? Nem értek egyet.

     1. sajnos néha az asszony is ezt mondja… :D
      // ha egyáltalán nekem írtad…követhetetlen ez a xar chat

      1. Neked.
       En sem tudom kovetni, hogy ki kivel van, ki kinek valaszol… es biztos hulyeseg, de hianyzik a lajkolasi lehetoseg is, ez a +1-ezés, meg a like hozzaszolasok csak floodok.

       1. ez jó hír!
        szerintem akár 1 fizetős verzió is jöhetne, ha nincs minőségi ingyenes alternatíva.
        gondolom a többségnek simán megérne kb 1 havi ezres körüli összeget.

         1. Tegnap kicsit megnéztem. Jónak tűnik. Az 5 dolláros nem elég nekünk?

  3. Uhhh, akkor nem ment át, amit nem akartam direktben leírni, hanem próbáltam körbe, valahogy. A tételmondatot emeled ki, amit merek tartani. Függetlenül az elmúlt hónapok valóban furcsa körülményeitől, amit a járvány okozott, azt érzékelni, hogy nincs koncepció, hogy egyeses alkalmazottak nem tisztelik a klubot, hogy a klubban sincs annyi erő és akarat, hogy ezt a tiszteletet megkövetelje, hogy valamiféle rend legyen. Sőt, elképzelést se látni, hogy ki mit akar, mit szeretne képviselni a Honvéd.
   Pisont szerintem próbál reagálni a körülményekre (körülmények mindig lesznek!), és az egyre szűkülőnek tűnő mozgásteréből kihozni a lehető legtöbbet. A cseréit valóban nem értem, úgy tűnik, a meccselés sem megy neki, ahogy az is furcsa nekem, hogy egy héten belül akár két-három formációban is képesek vagyunk felállni, de mindez mindegy, mert csak következmény és nem ok.
   Szóval szerintem valamit nagyon, de nagyon csúnyán félreértesz most.
   (Azért az abszurd lenne, ha Pisontot és az általa játszatott fiatalokat neveznénk meg felelősnek az egész idényért, amikor épp nem is felelőskeresésről szerettem volna beszélni, hanem olyan jelenségekről, amik könnyedén szétverhetnek egy klubot, egy közösséget, egy munkahelyet. Elég sok szar szivárgott ki az utóbbi időben, és mivel az emberek szeretnek kombinálni, így elég katyvasz képek állhattak össze, amit meg se próbál senki tisztázni.)

   1. lehet, hogy én is rosszul értelmeztem “hangsúlyokat”…
    de a gondolataid mögöttes lényege valahol ebben van:” Elég sok szar szivárgott ki az utóbbi időben, és mivel az emberek szeretnek kombinálni, így elég katyvasz képek állhattak össze, amit meg se próbál senki tisztázni.”
    bocs, de ezt Latyi is írhatta volna… nem lehetne kicsit kifejteni, hogy érthetőbb legyen mindenki számára ?

    1. Ugye, ez itt a nehéz helyzet. Amire nincs bizonyíték, azt miért írná le az ember? Csak vádaskodás lenne.
     Közben meg extrán aljas sejtetni dolgokat, meg tudásnak tűnű magabiztossággal írogatni, miközben csak annyi van, hogy az ember fejében már összeállt egy kép, és nem fogja addig körbefaragni, amíg tökéletesen nem illeszkedik a világ általános nagy tudásához, hogy mindenki értse.
     Apróságok mindig vannak, amiből bárki összerakhat magának képeket: a keretek összetétele, a cserék dinamikája, a közösségi média felületeinek használata, hiszen ne feledjük, ebben az országban emberek milliói képesek akár egy lájkba is világokat vizionálni.

     1. A xar meccs, a mégxarabb hírek totál lehúznak…de közel sem láttam ilyen szinten durván a helyzetet, mint amit írsz.

      Bár sikeresen elbizonytalanítottál ezekkel a sejtetésekkel..Latabár is ezzel akasztott ki. :)

      “elég katyvasz képek állhattak össze, amit meg se próbál senki tisztázni.”
      nincs ebben a részben valami ellentmondás, hogy a zűrös helyzetben kialakult hibás egyéni víziókat valakinek (a klubból?) kellene tisztázni?
      vagy ezt is rosszul értem…

 17. A komment-szekcióról:

  Az nagyon jó, hogy nincsenek lájkok, mert azzal csak egymást heccelik az emberek
  Viszont kb. 80 hozzászólás után szétesik a rendszer, nem lehet követni a kommenteket, összegyűri a kommentfolyamot a rendszer

  A tegnapról:

  Végre építkezés volt, Szendrei, Irimiás és Cipf is olyan fiataloknak tűnnek, akik már, vagy hosszabb-rövid időn belül minőségi nb1-es játékosok lesz. Ezért nekem a tegnapi meccs érdekesebb volt, mintha George-okkal nyertünk volna a Zete ellen.
  REmélem, a hátralevő két mérkőzésen is lesznek fiatalok a kezdőcsapatban.

  1. Katasztrofa volt (foleg a masodik). Valami valtozas kell, ez igy nb1 kozepere jo talan jovore. (En ugy gondolom evekig nem lesz SEMMI esélyünk bajnoksagot nyerni, de a 3-4. hely azert elerheto, es talan lehet szerencsenk is, az mindig benne van a pakliban).
   Teljesen mas velemenyen vagyok, amig a foci nem lesz pontozasos sportag, mint a ritmikus gimnasztika addig sztem az eredmeny az elsodleges es nem a jatekszepseg. Nekem a csunya játékkal elért 70-80 pont azert tobbet jelentene mint a gyonyoruvel elert 40.

  2. Egyetértek…a kommentszekció borzalmas lett. A lájk dologgal nincs gond, személy szerint jó érzés, ha egy hozzászólásomra sok lájk érkezik, mert az azt jelenti számomra, hogy sokan úgy gondolják a dolgokat, ahogy írom.
   Ami a fiatalokat illeti, nos nekem is az egyik szemem sír, a másik nevet…egyrészt bosszantók a vereségek, főleg, hogy mi is hajtottunk, másfelől, olyan srácokat látni a pályán, mint László, Irimiás, Szendrei, Cipf, jó érzés, remélem ők hosszú távon is megragadnak a Csapatban.

  3. Cipf leginkább egy kis beképzelt pozőrnek tűnik, nem labdarúgónak, vagy sportolónak. Szendrei OK, Irimiás bíztató.

   1. Egyetertek. Cipf semmi. Mar tavaly is ez volt a velemenyem, sose ertettem akik kedvelik, vajon mit latnak benne?!
    Szendreibol akar nagy spiler is lehet, Irimias tetszik.

    1. Én nem értek egyet a Cipfet fikázókkal, látszik, hogy technikás a srác, valakinek több idő kell.

     Néhányan már elkezdtek utazni Cipfre, amig gusztustalan, 19 éves fiatalról beszélünk, aki a technikájára épít, aminek a kibontakoztatásához jóval több idő kell – Bobál Geri 25 éves korára lett nb1-es focista, de Cipf sokkal biztatóbb.

     1. Amen.
      Azert ne fogadj ra, de hajlando vagyok bocsanatot kerni tole, ha 5-6 even belul beérik. En azt mondom MOST, hogy nem fog. A hozzaallasa nagyon hettyego.

      1. Nem értem miért savazzátok a blogbejegyzések tartalmát. Gyerekek ez még mindig egy blog, ahol annak vezetői a saját gondolataikat osztják meg, amire mi, olvasók reagálhatunk a komment részben, lehet vitatkozni kulturált keretek közt. Ne akarjunk már minden bejegyzésnél fűbe fába belekötni és megmondani kinek mi legyen a véleménye.

       1. Csak kerdem: ezt miert nekem irtad? (mar, ha jol ertelmezem a pontozott vonalakat)

 18. Elozo poszt nagyon a vegehez sikerult mar csak ma reggel hozza szolnom ezert bemasolom ide is

  Az a helyzet , hogy a nyaron 10 jatekost hozni kell legalabb ( es abbol 5 ot a kezdobe)

  Kapuba inkabb Robit kellene eroltetni , latszik meg rajta a serules azert dinamikaba de fiatalabb mint poszt tarsa , es ha oszinten megnezzuk Tujvelbe van meg max egy jo ev

  Vedelem:
  Kukokc-Aliji-Uzoma kuka … habar sztm Aliji lenne a legjobb opcio fura hogy nem jatszik , nem egy extra jatekos de egy atlagot hoz , kh is kellene oregek vagyunk :( mondjuk velemenyem szerint Nibanak csak jp kellenenek . Mezganak is ujra formaba kellene jonnie.

  Kp: Szendrein kivul az osszes tobbi akademista ( aki jelenleg fent van , Nb 3 as szint. El kell felejteni oket. Mint ahogy Hidit is mi kutyank kolyke de kb az nb1 egyik leggyengebb jatekosa posztjan . Nagy G ugye tudjuk nehanyan, hogy miert nem tud normalis szinten jatszani sajnos vele se vagyunk elorebb. Kolcson utan remelhetoleg nem terveznek Kesztyusel sem. Ide is legalabb kell 2-3 jatekos

  Csatarok:
  Van csatarunk ?
  Moutarinak meg kell koszonni botrany. Ugrai szinten hozott par pontot de gyenge … flegma , felesleges cselek , felesleges sarkazasok , onzo , bal labbal labdahoz se er … Cipf megye 3 szint . 3-4 jatekos kellene ide is .

  Csak kerdes milyen jatekosokat tudnak hozni , mert ha nem minosegebbet akkor meleg lehet a kovi szezon. Akiket pletykaltak ide egyiktol se vagyok elajulva Zsoter ujpestbe teljesen gyenge volt.

  1. Nagy Geri kábé most azonnal szobrot érdemelne, ha igazak a pletykák. nagyon szomorú, miket írogatnak róla itt/fb-on egyesek, miközben a nárcisztikus árulót istenítik, a klublegenda edzőt köpködik, tényleg, mintha igényelné a közeg, hogy a legjobbjaink a fradiba igazoljanak. lehet, Geri is nepszerűbb lenne, ha nem itt nyomta volna végig a teljes karrierjét…

   1. Nem tudom, melyik pletykára gondolsz, de amúgy teljesen egyetértek veled. Megdöbbent, egyesek hogy beszélnek pl Pisontról, klubunk egy legendás alakjáról, aki kb szerelmes a klubba.

    1. amit Latabár nagyjából leírt fent a több pontra bontott hozzászólásában:)

 19. Hú, nekem valószínűleg túl kevés háttárinfóm van ahhoz, hogy értsem a példázatot. Először Lanzára gondoltam (biztos a Fradi emlegetése miatt), de aligha róla van szó.

 20. Néztem a meccset. Egyrészt hatalmas köszönet Leftkovitsnak, mert nélküle sokkal nagyobb lett volna a különbsége. Egyébiránt Irimiással, Szendreivel, Cipffel a fedélzeten, Lanzafame nélkül, egy használható csatárral azért ne várjunk sokgólos győzelmeket.
  A mérkőzés iramával nem volt gond, a védelmünk jól álta a sarat. A kupagyőzelemnek örülni kell, a bajnokságot nagyon gyorsan el kell felejteni, és nekünk már a következő évi bajnokságra kell koncentrálni. Ahogy az előttem szólok is írták, alapvetően a Pisont-Dajka párossal szerintem nincs gond (szegény ember vízzel főz szituban vannak), viszont csatárposzton legalább 2-3 értelmes csatárra, és a védelem fiatalítására hatalmas szükség lenne. Jó lenne tudni mi a helyzet Lanzafameval, mert ő a csapategység egyik fontos kulcsa szerintem.

 21. Teljesen egyetértünk ezzel
  “…Meg kellene végre érteni, a Kispestben érdem játszani. Nem mindig tűnt annak, és most is vannak problémák, mégis, kurvára nem mindegy, hogy ki kerülhet fel ugyanarra a listára, ahol Bozsik, Tichy, Puskás, satöbbi neve is olvasható. A szurkolók többsége eladná a lelkét az ördögnek, ha csak egy percet kaphatna.

  Aki nem tiszteli a klubot, aki nem tisztel minket, az felőle mehet. Tényleg nem érdekel. Ha az kell, hogy huszonöt fogalmatlan, élvonalbeli akadémistával indulunk neki egy idénynek, azonban a huszonöt fogalmatlan akadémista be akarja bizonyítani, hogy ér valamit, hogy megérdemli a mezt és a tiszteletünket, akkor pont le fogom szarni az eredményességet…”

  A középpályára nagyon hiányzik egy Kotász Antal típusú játékos!!

  1. na mire bepötyögtem a disszertációmat, már megírtad : ) Király, de valahogy szomorú is, hogy ezt kell számolgatnunk : (

   1. Én nem számolgattam. Mikor Mezőkövesden nyertünk egyértelmű volt, h 41 ponttal nem lehet kiesni. A sorsolásra tekintve is egyértelmű volt.
    Nem értem, miért remegtek ettől ennyien az utóbbi 1 hétben.

    1. Jó neked és igazad volt! Csak a szokásos pesszimizmusom láttatja velem mindig a rosszat, még akkor is, ha a bajnoki címért megyünk. Talán én védő mechanizmus vagy kishitűség vagy mi a szar… Meg kéne szoknom már végre, hogy a Kispest nagy csapat. Úgy látszik majd 50 év kevés volt hozzá… : )

 22. Már matematikailag sem tudunk kiesni, ha jól számolok. A Paks kikapott, 37 pontja van, még szerezhet 6-ot, a Debrecen csak akkor maradhat bent (ellenünk számolva), ha 9-et szerez a maradék három meccsén. Vagyis ha mi mind a két hátralévő meccsünkön kikapunk (csak nem!) még bármelyik megelőzhet vagy több ponttal, vagy több győzelemmel. Viszont mind a kettő nem tud előzni, mert az utolsó fordulóban egymás ellen játszanak, tehát valamelyikük, vagy mindkettő pontot veszíthet, azaz előzzük…. Szörnyű, hogy ezen kell rágódni…. Jól számolok??? Sohasem voltam jó matekból : )

  1. Jól számolsz. Azért írtam feljebb, h már nem eshetünk ki. 😎

   1. Igen-igen köszi! Írtam is hogy megelőztél, csak mire begépeltem már válaszoltál újra… szóval lemaradtam kétszer is ez a kommenteléshez lassú vagyok mint a másnapos balbekk : )

 23. Szia Hanta!
  Én őszintén mondom hogy nem teljesen jött át a metafora a munkahelyről.
  Kire gondolsz aki nem tiszteli a klubot? Mi a konkrét eset ez mögött?

  1. Nem hiszem hogy a pályán lévőkre gondolt azok hajtottak ! Ennyi a képesség nincs ezen mit megmagyarázni !

  1. Mondanám, hogy szégyell magad, de szerintem nem voltál egyedül ezzel

 24. Ez a “cikk” .. Értem is amit írsz, de hogy inkább az elkeseredettség és aktuális hangulatod írta a szavakat, az biztos. Odáig jutni, hogy kimondatlanul egyes játékosok hozzáállását firtatni, majd az akadémistákkal csak a játék öröméért felállni és akár kiesni elvig eljutni hosszabb út vezet szerintem :) .. Miközben az első félidő jó volt és vannak szar napok. Neked is biztosan, mikor nem megy a meló, mégsem hív be a főnök, hogy vagy izzadsz a meló fölött vagy másnap mehetsz, majd jön egy egyetemista aki lelkesen csinálja a nem sokat

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.