Mastodon

Izguljuk együtt végig az átigazolási szezon utolsó napját

Ma éjfélkor zárul a nyári átigazolási szezon. Holnaptól már csak szerződés nélküli játékost lehet igazolni.

Az utolsó nap pletykái:

  • Kesztyűs Barna középpályás Nyíregyházáról, (via NSO)
  • Farkas Balázs csatár az ETO-tól. (via NSO)
  • Hangya Szilveszter (Videoton) napok óta Kispesten edz.

_mindeközben

A 444-en arról írnak, hogy „Leisztinger Tamás kicsivel több mint 7 milliárd forintos adóssággal vette át a klubot, ami csupán néhány százmillióval kevesebb a tavaly év végi állapotnál. (…) A friss 7,5 hónapot felölelő beszámolóból ugyanis kiderül, hogy 486 millió forintos veszteséget termelt a Honvéd idén.”

Van baj.


_nevek

Farkas Balázs Kesző [2002.03.27., transfermarkt, MLSZ adatbank] a tavalyi idényt szinte kihagyta, azonban 2022/23-ban 35 bajnokin 10 gólt lőtt kölcsönben az NB II-es Siófokban.

Hangya Szilveszter [1994.01.02., transfermarkt, MLSZ adatbank] balhátvéd az elmúlt háromból két szezont gyakorlatilag (10-13 meccs, átlagban 50-60 percek) és egyet teljesen kihagyott a Videotonban. Utóbbit, ha minden igaz egy sérülés miatt. 2021 márciusában Rossi még számolt vele a válogatottnál, azóta viszont alig van játékperce.

Kesztyűs Barnát [1993.09.04., transfermarkt, MLSZ adatbank] ismerjük. Tavaly alapembere volt a feljutó Nyíregyházának, és pont azt a Sigért szorította ki a csapatból, aki most Kispesten is csapattársa lehet. Az NB I-ben szintén alapemberként számolt vele Tímár edző, ezért is lenne meglepetés az átigazolása.


_kesztyűs barna

Kesztyűsről egyébként szép emlékeink vannak. Ő volt az a srác, aki talán a legkevésbé tűnt futballistának 2019 és 21 között a keretünkben, azonban azt nem lehetett tőle eltagadni, hogy amit tudott, azt maximálisan kitette a pályára. Gondoljuk el, ha a nagy többség csak a tudása és lehetőségei 80 százaléka körül teljesített volna, akkor az a keret simán nyeri a bajnokságot.

Ezzel szemben sajnos az is igaz, hogy Barnával szinte minden rosszabb volt: 

  • 2020-21-ben -6 volt a gólkülönbsége a pályán, amihez csak Uzoma tudott felnőni (-5), a többiek mind jobbak voltak.
  • 2019-20-ban -7, ami Batik után (-9) a második legrosszabb.
  • Kesztyűs a pályán a játékosok egyéni átlagpontszámához képest-0,27/-0,32 pont, ami nagyon sok. Vagyis Kesztyűssel a pályán nagyjából 0,3 ponttal szerzünk kevesebbet.

Mindezek ellenére azt merem állítani, hogy az NB II-ben bizony Kesztyűs Barnákra van szükség, ha el akarunk érni valamit. Azt nem tudom, hogy a Kesztyűs Barnák fogalomba maga Kesztyűs Barna beletartozik-e vagy sem, az majd eldől, ha leigazoljuk. A Sigér-Csilus-Nyitrai pozícióharcba legalább érkezik egy neves ellenfél, akit le kell győzni a csapatba kerülésért.


_farkas balázs

Farkas Balázst egyelőre káderezzük az ETO-blog szerzőjénél.

Meg is jött a válasz:

Tavaly nyáron volt egy térdszalag szakadása, amiből idén tavaszra jött vissza. NB II-ben kapott már kevés időt a végén, rúgott is talán 3 gólt. (Öt meccsen játszott csereként, és valóban lőtt három gólt – a szerk.) Most valamiért nem számolnak vele.

Lukicot Krivokapicot elé rakták, és a hírek szerint jön még egy, milyen meglepő, külföldi center. Biztos, hogy neki ez kevés, játszani szeretne. Nem csodálkoznék, ha nézelődnének.

A szurkolók imádják, mi kutyánk kölyke. Ráadásul józan gondolkodású, normális srác. Viszont azt én is látom, minden elfogultság mellett, hogy nem feltétlenül NB I-es szint. Mondjuk a többiek sem…


_18:30

Kesztyűs bejelentve.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||