Mastodon

Ankéttal hangoltunk a falusi vendégjátékra

poggerA 42-esről leszállva az a hiú ábrándom, ami még a Corvin körúti megállóban élt bennem, miszerint az alábbhagyóban lévő eső a végállomásig teljesen el is fog állni, szertefoszlott: az égi áldás csak jobban rákezdett. Esernyő tehát felcsapva a fej fölé, és indulás a Bozsik szürke csöndben hallgató tömbje felé, igazi balladai magányban: rajtam kívül csak egy, a fejére nejlonszatyrot oktrojáló kollega sietett a messziről is üresnek tetsző tribün felé. Hát igen, az időjárás sem segített az ankétra látogató tömeg megnövelésében, ahogy a péntek 5 órai kezdés sem, én is épphogy beestem a melóból. Ennek ellenére hangulatos kis miniszeánsz kerekedett az eseményből, amely után én jó szájízzel indultam haza, és azért ez is valami.

A következőkben kísérletet teszünk egy (persze szubjektív, de lehetőség szerint) lényegre törő összefoglalóra, a típusos RW-i költői képekkel vagy tekervényes körmondatokkal súlyosbított poszt helyett kicsit hantás irányba ellépve, szigorú bulletpoint-okba szedve mondandónkat, aztán meglátjuk, mi sül ki ebből. Tehát az elhangzott témák és a lényeg:

  • Új játékosok: a Boss egyenként bemutatkozásra szólította fel Bonát, Lupolit, Navarrót, és jelen voltak az ifjoncok (Daru, Proszi) is. Igazság szerint e programrésznek csak a végére estem be, az olaszokra és Navarróra, közülük Lupoli kiemelte, hogy nagy hajtást, elkötelezettséget ígér a klub felé e fél évben, jövő héten már játszhat, ha Rossi beteszi (taps), Bóna Zozó elismerte, hogy még van fizikai lemaradása, ezért volt a haloványabb debüt, de igyekszik utolérni magát (halk taps), Navarro pedig sérüléséről panaszkodott, ami miatt még 1-2 hétig nélkülözni kell őt, de rövidtávú célja a kezdőcsapat-tagság, majd Európa-Liga szereplés, majd elszerződni egy erős bajnokságba. Legalább őszinte az arc.

(ezt követően a Boss útjára engedte a spílereket, “nehogy megfázzanak, holnap meccs”, Marco Rossi maradt még egy kicsit).

  • Rossi: jól érzi magát Kispesten és Magyarországon, sok elismerést kap a (nem csak kispesti) szurkolóktól, úgy érzi, be- és elfogadták. A kérdésekre válaszolva elmondta: a rotáció fontos, mert nem lehet mindig ugyanazzal a tizeneggyel kiállni a sok sérülés, formaingadozás miatt. A Prossert kezdőbe követelő felvetésekre emlékeztetett: nyáron még azt se tudtuk, ki az a Prosser, a klub kölcsön akarta adni, Rossi tartotta itt, és tette be 1-2 alkalommal már ősszel is. De más a műfűvön, gyengébb ellenfelek ellen brillírozni, mint a centerpályán masszívan jól teljesíteni, NB1-es ellenfelek ellen. Türelem, ő nem feledkezett meg Prosziról és a többi juniorról. De fő a fokozatosság. Kozma, akit év elején többször betett, a Vojvo és a Kecsó ellen is kulcshibát hozott össze, utána 3 hónapig kész volt a srác lelkileg. A “Felcsút” (így, nevén nevezve, nem PAFC, hehe) ellen, ha a 70%-át hozzuk a tudásunknak, győzünk. Így legyen!

(ezt követően az amúgy igen kedélyes formáját hozó Boss útjára engedte az edzőt, “nehogy megfázzon, holnap meccs”, itt már kezdett szakkör hangulata lenni a show-nak, amit én nem bántam).

Következett a Hemy-központú része az ankétnak. A tulaj elmondta:

  • igen, megvan az utánpótláscentrum területe, és mint tudjuk, már az anyagiak is az építkezés megkezdéséhez. Látványtervek hamarosan. Az M5 és a KAC pálya közt egy kb 12 ha-os területsáv lesz a helyszín. 8 füves, 4 műfüves pálya és egy 4 műfüves kispályára osztott fedett csarnok télre lesz a menü. + kiszolgálóépület. Az  egész akadémiai és utánpótlás-spektrum ott edzhet majd + a nagycsapat. Az ország legjobb akadémiája/utánpótlásbázisa akarunk maradni, és ehhez most minden adott lesz. Ámen.
  • a stadi látványterv majd ősszel,ami a honlapon van, az inkább ilyen előzetes kezdemény csak, EL döntőt leszámítva mindenre jó lesz a pálya, több konkrétumot viszont nem árult el a Főnök.
  • amíg épül a stadion, nem Csepelre (rossz volt, rossz hangulat, és ma már katasztrofális állapotban is), nem a zöldekhez (nem szeretik a szurkolóink, jogos), nem Újpestre (nem szeretik a szurkolóink, és messze is van, jogos) fogunk menni, hanem valszeg MTK pálya. (Csak nehogy akkor építsék át azt is – RW)
  • büntetések. Megint kaptunk az MLSz-tól az UTE meccs miatt, de mivel az indoklásban rendezési hiányosságok is szerepelnek (a lilák piroprodukciójának kiszűrése maradt el), ezért nem háírtja a szurkolókra a büntit. Mi a bekiabálásokért fizetünk, ettől jó lenne már megszabadulni. Ő érti, hogy a gyalázatos újpesti viselkedés miatt elposszant a táborunk, de kéri, találjanak valami MLSz-konform választ erre, ami miatt nem büntetnek. Tudja, nem könnyű, de próbálják meg a szurkerek (békülékeny hangnem).
  • EL-be, ha kijutunk, 2 hazai meccs zártkapus, mert a Vojvo ellen idegenben “Vojvodina Homosexual” kórust prezentált a tábor, itthon meg “etnicizálta” az ellenfelet (kevésbé eufemisztikusan: cigányozott). Kérés itt is ugyanaz, mint a hazai bünti kapcsán. Ezúttal nem volt szurkolószidás Hemingway részéről, nyomokban sem, reméljük a viszony megmarad ezen az alapokon egész tavasszal.
  • Magyar kész játékost továbbra sem akar igazolni, mi nem vagyunk Vidi-Győr-Felcsút, hogy ez beleférjen. Debrecen is igazol, de meglepődnénk, ha tudnánk, mennyire nem költ sokat a Szima sem (tudjuk – RW). Vagy nézzük a Fradit, tavaly is igazoltak raklapnyi magyar és légiós ászt, és “hol végeztek? Nem elkészem. De mögöttünk. Idén is remélem így lesz“. Ilyenkor bírjuk az Öreget, amikor nagy ritkán ledobja a píszí álarcot és azért valahol csak érti ő a Honvéd-Fradi rivalizálást. Üdv!  Szóval távlati terv: évente 2-vel növelni a kezdőben a fiataljaink számát, szép kép. Hajrá.
  • Csak olyan fiatalt adunk el, aki létszám feletti, (ennek a Hidi-Vidi pletyka kicsit ellentmond azért… bár tény, itt elsődlegesen az akadémistákról beszélt Hemingway – RW) mert van elég jó saját nevelésünk. Aki kölcsönben van, azt is figyeljük (Fejes, Vólent), alkalomadtán vissza is hozzuk, ha nem érzi jól magát (Kapacina).
  • A legutóbbi meccsükön brillíroztak az NB3-masok, szóval van itt még tartalék.

Sok új téma nem merült tehát fel, nagyjából az elmúlt évek ankét toposzain haladtunk végig, de a kedélyes hangulat, és kb szilárd jövőkép (fokozatosan kiépülő utánpótlás és nagycsapati infra, fiatalok nyomatása, légiósok direkt rövid időre hozva, átmeneti megoldásnak, szép lassan lépkedünk egyre feljebb, 7.-8. helyek után 4., 3., idén meg szintén megyünk egyre feljebb a szándékaink szerint, aztán majd meglátjuk) azért nem keltett rossz benyomást, és végre minden a helyén volt, nem kaptuk bajnokcsapat ígéretét, nem kaptuk tuti dobogó ígéretet, csak hogy a kereteinkhez képest próbáljuk a maximumot kihozni. Ennyi. Úgyhogy a végére most engem kapott el a Hantát már a szezonkezdő, a felkészülést öszegző szösszenetében kifejtett hangulat, mely szerint nem nagyon történik semmi extra Kispesten, nincsenek hangzatos igazolások, szezononként eleresztett és újrafeltöltött keret, és ez jó.

Ezt követően már csak a megmaradt  töménytelen mennyiségű pogácsa kiosztása következett a Boss szíves ajánlásában (el is tettünk a csúti akadémia köztudottan nagy kelttészta-rajongó kommunikátorának egy tepsivel), aztán le az ajándékboltba, megbeszélni a holnapi út részleteit, a pénteken Kispesttel induló, és szombaton Kispesttel folytatódó hétvége alkalmából.

(már csak annyi hiányzott a kép teljessé tételéhez, hogy a Boss útjára enged minket, “nehogy megfázzunk, holnap meccs”, de sajna keretes szerkezet ennyire azért nem élt).

Ez a poszt csak RW-sen terjengős lett. Én sem tudom meghazudtolni önmagam. Egy dologban azonban mégis: bármíly pesszimista vagyok, most nem tudom leírni, hogy ma x vagy hazai győzelem lesz a Felcsút meccs vége. Ilyen nem történhet meg, ha a Száguldó Őrnagy néz minket föntről, és abban biztos vagyok, hogy néz. Szóval ma 4 óra, ‘ csút, győzelemre fel.