Mastodon

Ismét tökéletes meccset ment a Köcsögválogatott

Ahogy az várható volt, az utóbbi évek Videoton elleni meccseihez hasonlóan a tegnapi sem múlhatott el a Köcsögség Minden Szépségének és Formájának bemutatása nélkül. A köcsögség, ami edzőtől, csapattól, stadiontól, időjárástól, helyezéstől és bírótól független, de ami valahogy mindig benne van mostanában a Videotonban, és amit nagyon könnyen elsajátítanak a frissen érkező játékosok is.

A csúcspont egyértelműen Lazovic fetrengése volt a bajnoki döntőn. Akkor  annyira sikerült túltolni az arroganciát, hogy a jelenet komoly nemzetközi karriert futott be a videómegosztókon.

A Videoton egyik komoly fegyvere az ellenfél tudatos provokálása (Lanzafame nem csak jó alany hozzá, hanem külön utaznak is rá), ami önmagában még nem lenne nagy baj, hiszen belül van a szabályokon. A gond ott kezdődik, hogy nem mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik rendre felveti, a Vidikének valahogy nem mindent fújnak be, kiváltképp a sunyi és alattomos megmozdulások egy jelentős részét.

Nem a sporin ment el a meccs, félre ne értsétek. Egyszerűen amiatt hőbörgök, hogy talán nem véletlen sokak érzete: a Videoton mintha bármit megtehetne a pályán.

Köcsögválogatott #1 // Pátkai vs. Nagy Geri

Ugyanitt: Pátkai helyett Juhász kapott sárgát?

Az MLSZ jegyzőkönyve szerint az 50. percben, amikor Pátkai felöklelte Nagy Gerit a tizenhatosunk előtt, akkor Bognár Juhásznak adott sárgát. A felvételek szerint Pátkai és Juhász egymás mellett futott visszafelé, lehet, hogy beszólt valamit a sporinak? Ha igen, akkor Pátkai miért nem sárga? Köze nem volt a labdához. (1:39:35-től látható a jelenet a meccsvideóban.)

Köcsögválogatott #2 // Juhász vs. Lanzafame

Lanza löki meg a levegőben Juhászt, egyértelmű fault, szabadrúgás kifelé. Eddig normális, azonban az már nem, hogy Juhász simán pofánütheti Lanzát.

Sajnálatos, hogy a mérkőzésre nem a színvonal miatt, hanem a játékvezető gyermetegen bugyuta, hibás, és az eredményt befolyásoló döntései, és Juhász Roland ámokfutása miatt fogunk emlékezni. (Juhász tevékenységét Gazdag Dani bokája, Koszta Márk egyik foga, és Djordje Kamber háta bánja.) Először is, a játékvezető nem adott meg egy kétségen kívüli szándékos kezezésért járó büntetőt a Videoton ellen, és megengedte a Videoton vezető gólja előtt, hogy Juhász Roland leüsse védőjét, mielőtt a kapuba fejelt.
GFH blogbejegyzése a 2016 szeptemberi Honvéd-Videoton után.

Innen is csókoltatjuk a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének frissen megválasztott elnökét, Juhász Rolandot. Érdemes lenne egyszer megvizsgálni nála azt a folyamatot, amely során Roliból fokozatosan küzdötte le magát odáig, hogy országszerte Alattomos Juhásznak hívják. (Vajon van olyan magyar népmese, amelyiken szerepel egy Alattomos Juhász?)

Juhász amúgy hogy maradhatott a pályán?

A 84. percben csúnyán rátart Májer lábára. Májer még le sem esik a földre, Juhász már fordul, hogy mutassa a bírónak, elismeri a faultot, majd elindul a kapuja felé védekezni. A felvételen jól látható, ahogy magában mondja: íííííííííííííííííííííííííííííí (értsd: ezt most megúsztam). (2:13:07-től látható a jelenet a meccsvideóban.)

Juhász érkezik
Elismeri
Vagy vigyorog, vagy nem, de a sárgát megúszta – megint

Juhásznál már a két csapat, szintén Bognár által vezetett őszi meccsén is kérdés volt, hogy hogyan játszhatta végig a meccset. A könyöklést ugyanis a szabálykönyv általában pirossal bünteti, ahogy tette azt valamivel korábban, a Partizán ellen, amiről aztán Juhásznak sikerült az állítania, hogy: nem jellemző rám.

Az NB I. legtöbb lapot gyűjtött játékosának listája (sárga, majd zárójelben a pirosak száma) //

1. Simon Ádám (Paks) 11 (0)
2-4. Hudák (Mezőkövesd) 10 (0), Hadzic (Videoton) 9 (1), Lazovic (Videoton) 9 (1)
5-6. Gévay (Paks) 9 (0), Pátkai (Videoton) 9 (0)
7-9. Fiola (Videoton) 8 (0), Knezevic (Felcsút) 8 (0)
10-19. Juhász (Videoton) 7 (0) és kilenc másik játékos
20-34. Baráth (Honvéd) 6 (0), Lovric (Honvéd) 6 (0), Marco Scepovic (Videoton) 6 (0), Nego (Videoton) 5 (1), és még sokan mások

Összes lap (via profispori.hu) //
1. Videoton 82 (78, 4)
2. Mezőkövesd 71 (69, 2)
3. Felcsút 69 (67, 2)
4. Diósgyőr 67 (64, 3)
(...)
10. Honvéd 54 (51, 3)
11-12. DVSC 51 (49, 2); FTC 51 (48, 3)

# A Videotonból a fentebb kiemelt hét játékos összesen 54 lapot gyűjtött, amivel saját jogon is fent lehetnének a büntetéseket tartalmazó tabellán.

# A bajnoki címért a legkevesebb és a legtöbb lapot gyűjtő csapat harcol.
Köcsögválogatott #3 // Kovácsik vs. Lanzafame

Felrúgja, majd két kézzel földre viszi Lanazfamét, ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor utolsó emberként.

Köcsögválogatott #4 // Huszti vs. Ikenne-King

Huszti előbb rángatni kezdi Kinget, majd amikor a kicsikirály kiszabadul valahogy, utánamegy, beakaszt neki és simán a földre rántja. King rúg a labda felé (sárga!), majd felpattan, menne a befújt szabit elvégezni, de Huszti nem engedi, összekapaszkodnak, majd jöhet a jól ismert arrogáns fej:

(1:15:06-tól látható a jelenet a meccsvideóban.) Husztinál már a Honvéd szöveges tudósítása is kiemeli, hogy:

Huszti és Juhász provokálja nem először játékosainkat, nem túl sportszerűen. Most King és Huszti akaszkodott össze. Sárgát adott nekik a játékvezető.

Címlapkép // egy átlagos, mezőnybeli köcsögség

A labda már sehol, ráadásul a becsúszó lábak még véletlenül se azt keresték. Lanza a levegőben, majd a földön. Lapról természetesen szó sincs a jelenetet követően.

A narancssárga cipő és az aranyszínű alánadrág alapján valószínűleg Anel Hadzic lehet a képen. Hasonló cipőben játszott még Juhász is, de rajta nem volt alánadrág, valamint Nego, de ugye ő is kizárható. Mellékesen mindhárman kaptak sárgát a meccs során.

fotó: 1909foto

megjegyzés: régen még a köcsögválogatottak is jobbak voltak.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||