Mastodon

Az osztályozókönyv ezúttal arról szól, hogy megtaláljuk a második legjobbat Gazdi mögött, (de nem akarok senkit befolyásolni)

Felcsút – Bp. Honvéd 1-2

Talán az 1953-as angol-magyar óta nem lőtt ekkora gólt kamerák előtt kispesti játékos, és ha már meglövi, hol máshol tenné, mint Felcsúton, ahol az előző gólszerző nevét bitorolják el éppen és folytatólagosan. Kispest mégis Kispest (az az én falum), így stílszerű. Lehet tovább nézelődni a tizenhatoson belül, van bőven látnivaló.

Ilyen gólt egyszerűen nem illik lőni csak úgy, mindenféle tét és egyéb töltet nélkül. Egy átlag hétköznapon puszta pazarlás, mint a feleslegesen járó motor, ahogy pazarolja az olajtartalékot, úgy a szerdai edzésen lőtt nagy gólok is elvesznek valamit a futballból, a reményt, hogy valamikor mi is láthatjuk A Nagy Gólt, amire örökké emlékezni fogunk.

Láttuk, köszönjük, sosem felejtjük.


Meccs előtt kissé megijedtünk az összeállítás láttán. Az öt védő rendben, de négy középpályás és Lanzafame? Vagyis klasszikus támadó nélkül kezdünk? És Gazdi lesz a másik elől? A játékos, aki 128 bajnokin mindössze 4 gólt lőtt, és az elsővel is várni kellett a 77. meccséig? Mit akar ez a Sannino?

Aztán nézzétek mi lett belőle.

Egyébként ha már Gazdi, beszélni kéne kicsit a fejecskéjével. Nagyon szép, hogy átvállalja a csapattól a hatalmas gólok lövését, de nem lenne jobb inkább pár picit, amolyan meccset eldöntőt, vagy, és az sem baj, olyat, ami harmadik-negyedik, tényleg jelentéktelen, csak belestukkol az ötösön belül, és bebiztosít egy amúgy már megnyert meccset?

  • az első gól // Balmazújváros, lövés mintegy harmincról a pipába. Ezzel lett 1-0, a vége 3-0.
  • a második gól // érkező emberként, kapásból, a kapus hasa alatt. Paks, 1-0, a vége is ennyi.
  • a harmadik gól // amilyenből a legtöbbet szeretném látni: beadás balról (Kukoc), Gazdi az ötösről mindenféle sallang nélkül belsőz a sarokba. Honvéd-Kisvárda 3-0, a vége 4-0.
  • a negyedik gól // kiugorva kapust átemelős az Újpest ellen, vagyis ismét a szebbik fajtából választott. A góljával megyünk el 3-1-re, a vége 3-2.

Az öt góljából négy kellett a győzelemhez, vagyis adott nézőpontból a négy gólja összesen tizenkét pontot jelent, vagy ha egy másik szögből nézzük, akkor a góljai nélkül az összes tizenötből mindössze kilenc pontot szereztünk volna meg.

Szóval egyezzünk meg abban, hogy sűrűbben kéne gólt lőnie, és abba is belemegyünk, ha csak akkorákat, mint mondjuk a Kisvárdának.


címlapkép: honvedfc.hu

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||