Mastodon

Egy nap se telt el az ankét őszinteségi rohamai óta, máris itt az újabb indokolatlanul zártkapus edzőmeccs

Eredetileg és állítólag egy neves csapattal játszottuk volna az utolsó felkészülési meccsünket nézők előtt, azonban nem jött össze, és keríteni kellett egy másik ellenfelet. Lett belőle szombat 10:30, Mezőkövesd, zárt kapu. Egészen ma délutánig, amikor aztán kiderült, hogy a szombat és a zárt kapu marad, azonban a helyszín Győr, az ellenfél pedig a cseh Banik Ostrava.

A vicc az egészben tényleg a tegnapi ankét, ahol elhangzott A Kérdés:

a felkészülési meccseink miért zártkapusak?


Volt nagy egymásra nézés a pulpituson, erre most ki válaszoljon? Némi ujjal mutogatás után, ha jól emlékszem, először Azurák hablatyolt valamit hosszabban, azonban a mondandójából nem maradt meg semmi bennem. Urbányi elhessegette magától a kérdést azzal a felcsapással, hogy nem csak részben sportszakmai kérdés. Bódog viszont egyértelműen azt mondta, hogy ő mindig nézők előtt szeretne játszani, és részéről egyik meccset se kérte, hogy zárt kapus legyen.

Ment még pár percig a mismásolás, majd Kun kezdett valami részben elfogadható, részben nehezen értelmezhető magyarázkodásba. A Paksról azt mondta, hogy csak az utolsó pillanatra készült el a vendégek beléptetésének infrastruktúrája az akadémián, ami az NB III. miatt szükséges, és az utolsó pillanatban már nem akartak(!??!?!) módosítani a feltételeken. (Ehhez képest még a távoli domboldalról is elzavarták az érdeklődőket, vagyis hadd nem mondjam mekkora nettó kamuval sikerült előállni.) A két győri meccsnél pedig az volt az indok, hogy a győriek nézők nélkül olcsóbban adták az edzéslehetőséget és a meccseket. (Gondolom, más pálya a környéken sincs, ahol meg lehet tartani egy Honvéd-Siófok felkészülésit.)

Szó esett a felkészülési mérkőzésekről is, amelyek kapcsán Kun Gábor elmondta, több olyan vonatkozása (sportszakmai, biztonsági, gazdasági) is van egy-egy ilyen találkozó megrendezésének, amely miatt a zárt kapuk mellett döntött a Honvéd (vagy épp az ellenfél) vezetősége, azonban amennyiben lehetőség lesz rá, a jövőben törekednek majd arra, hogy alkalma legyen a közönségnek ily módon is találkozni a csapattal.

“a jövőben törekednek majd arra, hogy alkalma legyen a közönségnek ily módon is találkozni a csapattal.” (via honvedfc.hu)

Mezőkövesdről nem esett szó, pedig akkor még úgy volt hivatalosan, hogy szombaton ott játszunk. Természetesen zárt kapukkal. Erre ma kijön a frissítés, hogy újra Győr, és újra nézők nélkül – mindenféle indoklást mellőzve.


Egy nap sem telt el azóta, hogy az ankéton mindenkit biztosítottak arról, mennyire őszinték, mennyire szurkolóbarátok, minden kérdésre válaszolnak a legnagyobb nyíltsággal és egyébként is.

A vicc az egészben, hogy eredetileg (és állítólag) erre az időpontra amúgy nézős meccset szerveztek volna, amiből lett előbb Kövesden, majd Győrben a zárt kapu, tehát sportszakmai indokra hivatkozni amúgy sem lehetne. Majd gondolom kapunk valami újabb elkenős magyarázatot, vagy nem, ahogy az egyébként normálisan lenni szokott.

Győr, Banik Ostrava, szombat 17:00, zárt kapuk mögött.

Taps.


update //

A Kövesd 17:30-kor a következő közleményt tette ki az oldalára:

Ellenfelünk kérésére elmarad a szombaton 10.30-ra tervezett Mezőkövesd – Budapest Honvéd zárt kapus edzőmérkőzés, melynek helyszíne a Városi Stadion lett volna.

mezokovesdzsory.hu

Vagyis nehéz elképzelni, hogy szerdán, az ankét időpontjában ne tudták volna, ha nem is feltétlen tutifixre, de legalább elég biztosra, hogy szombaton egy újabb zártkapus meccset játszunk Győrben, mégsem volt senkinek bátorsága megemlíteni.


update 2 //

Reggelre pár kínzó kérdés várt a postaládámban. Megpróbálom összerendezni valahogy:

  • Alább, ugye, nagyon fontos kérdés, hogy mennyivel olcsóbban? (értsd: a győri bérlés nézők nélküli meccsel vett csomagjának árelőnye a nézőshöz képest – vh.)
  • Mennyire van most a szurkoló beárazva?
  • Mennyit kéne kitermelni a szurkolóknak, hogy ne legyen ráfizetés beengedni?
  • Mekkora összeget kéne szétdobni jegyár gyanánt, hogy a szurkoló ne legyen anyagi teher a klub nyakán meccsnapokon?

Lehet, elküldöm az ankéton javasolt office@bhfc.hu címre ezt a pár olvasói kérdést, hátha válaszolnak.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||