Mastodon

Több, mint másfél nap alatt a Honvéd meg sem próbálta lekommunikálni újkori története egyik leggyengébb edzői teljesítményét

Csapataink harcban állnak, mindenki a helyén, ILYEN MÉG EGYSZER NEM TÖRTÉNHET MEG!

Mióta várunk Horváth és Kun lemondására:


Az idei, gyengének is csak némi jószándékkal nevezhető teljesítménybe nincs edző a Honvéd történetében, aki ne bukott volna bele. A modern korban pedig pláne.

Olyat azért találunk, aki indokolatlanul sokáig húzta (Sisa), és olyat is, akit tényleg a körülmények áldozata (Dolcetti), azonban olyat is, aki Horváthnál jelentősen jobb mérleggel repült (EvdM, Supka, vagy akár Sannino), mert vagy alulteljesített a rábízott csapattal, vagy pedig nem vele képzelték el a jövőt.

Mármint azt a jövőt, amit most élünk. És valóban, Supka erre a teljesítményre tényleg alkalmatlannak tűnt.


Két táblázat //

Nincs hova szépíteni: amióta tizenkét csapatra szűkítették az NB I. mezőnyét, az idei a második legrosszabb rajtunk. Jól láthatóan kezd beérni a klubház munkája, hiszen csak azért a második legrosszabb, mert tavaly még gyengébbet hoztunk össze. Ha akarjuk, értelmezhetjük előrelépésnek, és ha akarjuk, értelmezhetjük tartósan szánalmasnak is. Utóbbit egyszerűbb lesz.


Horváthéhoz hasonló teljesítménnyel tartós bizalmat utoljára Dolcetti kapott a klub egy nagyon furcsa időszakában, épp a totális szétrohadás és egy tulajdonosváltás fordulóján. Hemingway még vele futott neki az első idényének - Csepelen, majd kilenc fordulót követően, két győzelem után cserélt, és hozta Supkát.

Hogy érzékeljük a kontrasztot, Dolcetti 2006. május 26-án ezzel a csapattal kapott ki otthon 1-0-ra a Debrecentől:

Miski
Benjamin, Baranyi, Debreceni, Udvari (Lantos)
Dobos (Borgulya), Dancs (Pomper), Csobánki, Schranz
Genito, Miro

Természetesen nem akarjuk elhallgatni, hogy Dolcettinél is volt egy rosszabb mutatójú edzőnk, mégpedig a mellékesen kupát nyerő Sisa Tibor. Sisa nagyjából kétszer annyi meccset kapott, mint Bódog, miközben nagyon hasonló átlagpontszámot hozott. A teljes Hemingway-érában összesen egy fordulót töltött a Honvéd az aktuális tabella utolsó helyén, pont Sisa alatt, egy 2009. október 23-i hazai, ZTE elleni 1-0-ás vereséget követően. A következő fordulóban már Morales ült a padon.

Érdekes apróság, hogy a következő egy évben Morales 1,52 pontot hozott össze, ami nagy kerekítéssel szinte duplája Sisa 0,88-ának.

Sisa csapata 2009. május 9-én, a hazai Debrecen elleni 0-1-en:

Tóth I.
Vukmir, Debreceni, Smiljanic, Filó (Magoc)
Takács Á., Maróti, Diego, Abraham (Palásthy), Abass (Moreira)
Hercegfalvi

Morales csapata 2010. augusztus 22-én, a hazai Debrecen elleni 1-0-án:

Kemenes
Takács Á., Botis, Cuerda, Hajdú
Danilo (Bojtor), Coira, Rufino, Akassou, Sadjo
Rouani (Abass)

Horváth Ferenc mérkőzései a Debrecen ellen:

  • 2021. július 31. Honvéd - DVSC 1-4
  • 2021. november 6. DVSC - Honvéd 5-3

Dolcetti és Sisa idején bajnok volt a Debrecen, Morales évében ötödik, Horváth évében egy kiesés elől menekülő frissen feljutott csapat. Érezzük a különbséget, ugye?


Válságkommunikáció kispesti módra //

A honvedfc.hu oldalon a debreceni vereség (11.06. 18:48 magassága) óta megjelent anyagok:

  • 11.06. 19:34 Hiába az előny címmel szöveges összefoglaló a mérkőzésről. "(..)  újabb fájdalmas vereséget szenvedtünk, bosszantó és érthetetlen hibákkal, amelyeknek nem lett volna szabad megtörténniük."
  • 11.06. 19:44 Nem lehet így veszíteni címmel Sütő Szilárd(!) értékelése a meccset követő sajtótájékoztatón.
  • 11.06. 21:27 Válogatott meghívó címmel, hogy Szappanost behívta Rossi a sérült Gulácsi helyére. Pont ekkor történt, tehát ez nyilván fontos.
  • 11.07. 10:29 Képeken a DVSC elleni meccs címmel egy galéria a meccsfotókból. "A találkozó legizgalmasabb pillanatait az alábbi képválogatásunkban tekinthetitek meg."
  • 11.07. az előbbi cikk magasságában megjelenik egy négyképes Instagram-bejezés, amiből kettőn a tábor látható, egyen Batik, egyen pedig Baráth. Sztori nincs, a bejegyzéshez szöveg sincs, semmi sincs, csak hallgatás.
  • 11.07. 10:56 Budapest Honvéd II - Vác FC videós közvetítés az NB III-as csapat meccséről.
  • 11.07. 13:46 Ez nem történhet meg címmel egy egészen elképesztő anyag a szurkolók körében népszerű Lukiccsal. Vélhetően megpróbálva valamennyire kezelni az emberek dühét. "(...) a kapott góloktól pedig összetörtünk, ilyen nem fordulhat elő egy profi sportolóval. Ebből a szempontból jól jön a bajnoki szünet, elemeznünk kell, mi vezetett ide, mit kell másként tenni a jövőben."
  • 11.07. 14:56 Szoros győzelem címmel beszámoló az NB III-as csapat meccséről.
  • 11.07. 19:46 DVSC-Honvéd - videó! címmel a debreceni mérkőzés összefoglalója. Az M4 Sport 24 órás moratóriuma miatt nem lehetett volna korábban kitenni.
  • 11.08. 9:24 A Honvéd Facebook-oldalán lecserélik a fejlécképet: Pesti rangadók.
Mindeközben a szurkolótábor (11.08. 10:10) egyértelműen kommunikál

Ha az NB III-as csapathoz, illetve a válogatotthoz köthető anyagokat nem számoljuk, akkor a mérkőzés lefújása óta, vagyis (e poszt írásakor) az elmúlt 40 órában megjelent öt anyag, és egyben sem szólalt meg sem a tulajdonos, sem az ügyvezető, sem a vezetőedző, sem az az edző, aki meccselt.

Nemhogy nem mondott le senki, megszólalni sem volt mersze, lehetősége, nem tudom. Fogalmam sincs, hogy ki és hogyan alakítja a médiastratégiát a klubnál, de ez egy kibaszott vicc.

40 órája nincs felelőse semminek.


címlapkép: honvedfc.hu

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||