Mastodon

Ha valamiről úgy gondoljuk, hogy jó, akkor ismerjük el nyugodtan, hogy az jó

Szerda dél van, Ferit vasárnap váltották le, vagyis alig két nap alatt kellett egy vállalható, előremutató, és legfőképp a bentmaradás szempontjából fontos döntéshalmot meghozni. Szerintem – a lehetőségekhez képest – sikerült az egyik legjobb lehetőséghez nyúlni. Komolyan: taps, mert most megérdemlik.

Engedjük most el, hogy mi lehetünk az új Videoton, a szimpatikus jugoszláv válogatott, mert jelenleg nem az a lényeg, hogy szerbek, horvátok, boszniaiak alkotják a stábot és a keret egy részét, hanem van egy fontossági sorrend, ahol a kifelé mutatandó kép egy sokadlagos kérdés. Arra ott van Azurák, majd megoldja valahogy.

Nézzük akkor a stábot:

  • vezetőedző // Vignjevic, Nebojsa – ismeri az NB I-et, Újpesten hét évet töltött egyhuzamban, és a tétmeccsen elért 1,53-as pontátlaga (bajnokin 1,39) sem tűnik rossznak. Abban a helyzetben, ahová az elmúlt években sodort minket a belső dilettantizmusunk, most egy kívülről, a ligát és a körülményeket nem ismerő edző óriási kockázatot jelentene. A valamilyen módon elérhető, nagyjából névnek nevezhető edzők (Pintér, Boris, Doll, fenetudja még ki) közül Vignjevic kivásárlásra kimondottan jó döntésnek nevezhető.
  • pályaedző // Topalov, Nebojsa – majd lekárderezzük, de gondolom a honvedfc.hu-n is lesz róla szó.
  • pályaedző // Kamber, Djordje – nyilván nem kell bemutatni. A habitusát ismerve, én néhány játékos helyében dupla szuszpenzorban járnék edzésre, mert nagyon tud fájni, ha a tökünkre lépnek. Kambi ismeri a csapatot, a klubot, beszél szerbül és magyarul, nemrég még a kerethez tartozott, remek kapcsolódási pont, és egy kibaszott nagy szerelem.
  • kapusedző // Avramov, Vlada – ismerős lehet Sannino stábjából. Amikor Lütyőnek kitelt az ideje, Avramov akkor is maradt nyárig. Megjegyzem, Tujvel élete formáját futotta alatta, vagyis a visszahozatala egyáltalán nem tűnik rossz döntésnek. Szappanos úgyis remek alapanyag, munkás, dolgos kapus.
  • erőnléti edző // Belegisanin, Bogdan – ugyanaz, mint Topalov, majd megtudjuk róla is a részleteket. Annyi biztos, hogy az erőnlétünkkel sem volt minden rendben, tehát nem baj, ha új impulzus érkezik ezen a területen is.

Nem hinném, hogy a Feritől való megszabadulás mámora csinált belőlem hurráoptimistát, mert nem. Totálisan függetlenül az elmúlt két és fél évtől, most simán ki merem jelenteni:

a kurva nagy szükségben sikerült végre egy reális, a helyzetre jól reagáló döntést hozni.

Mondnom: részemről jogos a taps.

A következő három hónap (májusban vége a bajnokságnak) kritikus lesz, kemény lesz, most az elsődleges feladat a bentmaradás, valamint ha van rá lehetőség, akkor valamiféle alapok lerakása, amin a nyáron el lehetne végre indulni előre. Vignjevic nem alsóházas edző, nyerni is tud, komolyan lehet reménykedni.


Mennyire vagy elégedett az új stábbal?

  • Elégedett vagyok. (53%)
  • Inkább igen. (39%)
  • Inkább nem. (5%)
  • Nagyon nem. (2%)
Betöltés ... Betöltés ...

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||