Ha valamiről úgy gondoljuk, hogy jó, akkor ismerjük el nyugodtan, hogy az jó

Szerda dél van, Ferit vasárnap váltották le, vagyis alig két nap alatt kellett egy vállalható, előremutató, és legfőképp a bentmaradás szempontjából fontos döntéshalmot meghozni. Szerintem – a lehetőségekhez képest – sikerült az egyik legjobb lehetőséghez nyúlni. Komolyan: taps, mert most megérdemlik.

Engedjük most el, hogy mi lehetünk az új Videoton, a szimpatikus jugoszláv válogatott, mert jelenleg nem az a lényeg, hogy szerbek, horvátok, boszniaiak alkotják a stábot és a keret egy részét, hanem van egy fontossági sorrend, ahol a kifelé mutatandó kép egy sokadlagos kérdés. Arra ott van Azurák, majd megoldja valahogy.

Nézzük akkor a stábot:

  • vezetőedző // Vignjevic, Nebojsa – ismeri az NB I-et, Újpesten hét évet töltött egyhuzamban, és a tétmeccsen elért 1,53-as pontátlaga (bajnokin 1,39) sem tűnik rossznak. Abban a helyzetben, ahová az elmúlt években sodort minket a belső dilettantizmusunk, most egy kívülről, a ligát és a körülményeket nem ismerő edző óriási kockázatot jelentene. A valamilyen módon elérhető, nagyjából névnek nevezhető edzők (Pintér, Boris, Doll, fenetudja még ki) közül Vignjevic kivásárlásra kimondottan jó döntésnek nevezhető.
  • pályaedző // Topalov, Nebojsa – majd lekárderezzük, de gondolom a honvedfc.hu-n is lesz róla szó.
  • pályaedző // Kamber, Djordje – nyilván nem kell bemutatni. A habitusát ismerve, én néhány játékos helyében dupla szuszpenzorban járnék edzésre, mert nagyon tud fájni, ha a tökünkre lépnek. Kambi ismeri a csapatot, a klubot, beszél szerbül és magyarul, nemrég még a kerethez tartozott, remek kapcsolódási pont, és egy kibaszott nagy szerelem.
  • kapusedző // Avramov, Vlada – ismerős lehet Sannino stábjából. Amikor Lütyőnek kitelt az ideje, Avramov akkor is maradt nyárig. Megjegyzem, Tujvel élete formáját futotta alatta, vagyis a visszahozatala egyáltalán nem tűnik rossz döntésnek. Szappanos úgyis remek alapanyag, munkás, dolgos kapus.
  • erőnléti edző // Belegisanin, Bogdan – ugyanaz, mint Topalov, majd megtudjuk róla is a részleteket. Annyi biztos, hogy az erőnlétünkkel sem volt minden rendben, tehát nem baj, ha új impulzus érkezik ezen a területen is.

Nem hinném, hogy a Feritől való megszabadulás mámora csinált belőlem hurráoptimistát, mert nem. Totálisan függetlenül az elmúlt két és fél évtől, most simán ki merem jelenteni:

a kurva nagy szükségben sikerült végre egy reális, a helyzetre jól reagáló döntést hozni.

Mondnom: részemről jogos a taps.

A következő három hónap (májusban vége a bajnokságnak) kritikus lesz, kemény lesz, most az elsődleges feladat a bentmaradás, valamint ha van rá lehetőség, akkor valamiféle alapok lerakása, amin a nyáron el lehetne végre indulni előre. Vignjevic nem alsóházas edző, nyerni is tud, komolyan lehet reménykedni.


Mennyire vagy elégedett az új stábbal?

  • Elégedett vagyok. (53%)
  • Inkább igen. (39%)
  • Inkább nem. (5%)
  • Nagyon nem. (2%)
Betöltés ... Betöltés ...

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||