Mastodon

Van baj, és olyan sok stukstúrában, hogy megszámolni is nehéz

  • a 60. perc után vége a csapatnak. Addig 25-18 a gólkülönbségünk, utána 7-18. Vagyis az utolsó fél órában ugyanannyit kapunk, mint az első teljes órában.
  • képtelenek vagyunk megnyerni azokat a meccseket, ahol vezetéshez jutunk. Pedig azt figyeltem meg, hogy a győzelemhez kötelező vezetni.
  • Machach minek van?
  • nincs cserénk, és örülünk, ha egy kezdőt ki tudunk állítani.

60. perc

Nyilván a probléma összetett, azonban három tényezőt mindenképp érdemes figyelembe venni:

  • valami nagyon nagy baj lehet az erőnlétünkkel. Az utolsó harminc perceket általában nem támadással, hanem reménykedéssel töltjük, hogy ha nagy ritkán vezetünk, akkor azt valahogy megőrizzük. Nem igazán emlékszem olyan meccsre, ahol mi domináltunk volna a végén.
  • fejben is nagy bajok lehetnek, mert az nehezen elképzelhető, hogy tisztán erőnléti alapon lenne egy cezúra a 60. perc környékén, ami után totálisan összeomlunk. Ha egy stáb ennyire pöccre be tudna lőni egy erőnlétet, akkor képes lenne kilencven percre is. Szóval nem csak erőnlét, hanem mentális bajok is vannak. Egyszerűen nem vagyunk ott fejben, és hiába a sok sosem lehet többé ilyen hangulatú interjú a klubhonlapon, a valóságban többeket nem érint meg a Honvéd sorsa, és csak letudni akarják a meccseket.
  • vezetői probléma, hogy nem sikerült összerakni egy olyan keretet, ahol érdemben lehetne cserélni a második félidőben. Tegnap annyi volt az ötlet, hogy Hidi helyett Machach (rossz ötlet volt), majd a végén talán Banó-Szabó és Májer valami, és amikor minden mindegy volt, Baráth be, Batik fel középcsatárba. Ez nagyon vékony keret.

Megjegyzem, szerintem Vigjnevic tegnap ott hibázott, hogy Hidi helyett Machacht és nem Pantelicet hozta be az utolsó fél órára. Ezzel a kerettel, ezzel az erőnléttel, és ebben az állapotban, ráadásul a mi vezetésünknél, nem biztos, hogy jó ötlet egy szarokbele típust behozni az előrejáték miatt, miközben cserélhetett volna Panteliccsel posztra is, hogy legalább néha legyen nálunk a labda.

A következmény? A cserét követően tíz percen belül kétszer lekontráztak minket, pár passzból a kapunk előtt voltak – és lőttek két gólt.


Vezetésről sem tudunk nyerni

Csak az elmúlt kilenc fordulóban fordulóban:

  • Felcsúton 28 percet játszottunk előnyben, 21-et hátrányban: nulla pont
  • Debrecenben 34 percet játszottunk előnyben, 25-öt hátrányban: nulla pont
  • az Újpest ellen otthon 45 percet játszottunk előnyben, 1-et hátrányban: nulla pont
  • a ZTE ellen otthon 68 perc előnyben, 0 hátrányban: 1 pont
  • Kisvárdán 45 perc előnyben, 24 perc hátrányban: nulla pont

Öt meccs is a kezünkben volt, és a tizenötből összesen egy (1!) pontot sikerült megszereznünk. Egyedül Pakson történt fordítva, ahol 31 percig álltunk bukóra, és mindössze egyetlen percig vezettünk, amikor a végén Lukic berúgta a tizit.

Tényleg nem értem az egészet. Ha azt mondják, hogy Feri mentálisan erős, és a játékosai imádják, küzdenek-hajtanak érte, fejben rendet tesz, satöbbi, akkor ez mégis hogy a f*szba történhet meg nem az, hogy ennyiszer, hanem ennyire gyakran, ekkora sorozatban?

Ennyit a legendákról. Minden téren padlón a keret.


Machach

Hagyjuk inkább.

Nyilván tudna focizni a srác, de ennyire akaratgyenge, szarokbele játékost rég láttam Kispesten. Kösz a semmit, viszlát!

Ha már feltétlen cserélni akarunk, és Machach jönne be, akkor tessék, itt a lehetőség egy fiatalt játszatni. Inkább. Ezerszer.


Elképesztően rövid keret

Kisvárda - Honvéd 3-2
Cserék és hatásaik a gólkülönbségre a becserélés percre szerint. Jól látható (sárga), hogy pozitívan hányszor sikerült ebben a bajnokságban belenyúlni a meccsbe. Tegnap (pirossal) Machach becserélése után csak az eredmény tartására voltunk képesek.

Kisvárdán is sikerült bizonyítani, hogy érdemben nem lehet belenyúlni a kezdőbe. Nulla, azaz nulla cserelehetőségünk volt.

Egyedül talán posztra, vagyis Petkovic <-> Lovric, Hidi <-> Pantelic, Szappanos <-> Tujvel, Klemenz <-> Baráth, és tényleg ennyi.

Szerkezetváltásra alkalmatlan a keret, nem rendelkezik minőséggel a padon, vagyis tényleg csak abban lehet reménykedni, hogy

  • a 60. percig valahogy megszerezzük a vezetést,
  • nincs sérülés, kiállítás, vagy bármi indok a cserére,
  • szerencsénk van, és az ellenfél nem lő kettőt.

Ez a Kispest jelenleg.

És igen, csak részben beszélhetünk edzői felelősségről.


Osztályozókönyv


címlapkép: Vignjevic Kisvárdán. fotó: fb/honvedfc

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||