Mastodon

A Honvéd átlépett egy határt, ahonnan nincs visszaút

A Bp. Honvéd hivatalos Facebook-oldaláról készített képernyőmentés

Tegnap éjszaka, alig másfél órával a Paks elleni meccs lefújását követően a Honvéd átlépett egy határt azzal, hogy – több más klubbal együtt – direkt pártüzenetet jelenített meg a hivatalos Facebook-oldalán.

Ilyesmire korábban nem volt példa.

Orbán Viktor miniszterelnök a 2020. február 16-án tartott évértékelőjén (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Igen, az üzenet ugyanaz. Történt mindez egy nappal a 2022-es magyarországi parlamenti választások előtt.

Furcsa a helyzet.

Miközben szövetségi, vagy klubelnöki székekben ülő, esetleg pozíció nélküli politikusok sora mondja el, hogy a stadionokban nincs helye politikának, miközben az MLSZ fegyelmi szabályzata legalább évtizede tiltja és bünteti a szurkolók politikai megnyilvánulásait, miközben az egész magyar futball Patyomkin-faluja a politikum kegyéből ide csoportosított pénzekből épült. A politikum rátelepedett a labdarúgásra, és most már a klubokra is.

Azon talán nem lepődött meg senki, hogy tegnap reggel a felcsútiak Facebook-oldalán jelent meg először az egyik párt szlogenje, valamint a klub nemzetiszínűre kivilágított stadionjának fotója, hogy pár órával később sorra kövessék a többiek. Valójában a további sorrenden se kell feltétlen meglepődni, és – sajnos – utólag végiggondolva, azon sem érdemes, hogy a Honvéd is beállt a sorba: (a lista alatt a képernyőmentések galériája)

A Honvéd tehát átlépett egy határt, ahonnan nincs visszaút. Nyíltan felvállalta, hogy részt vesz egy párt kampányában, ami valahol érthető az oldalukról, hiszen azzal mindenki tisztában van, hogy a most megélt anyagi színvonal fenntartására képtelenek lennének nemhogy tisztán, de már kicsit piaci alapok mellett is.

Azt gondolom, hogy én nem ezt a Kispestet, nem ezt a Honvédot szeretném látni, azonban elfogadom, döntöttek, és Kispesten beköltözött a klubházba a politika, a pártpolitika.

Ebben viszont nem lehetek partner.

#akispestmivagyunk


A poszt élesítésével megvártuk az urnazárást (19:00).


🗣️  a hozzászólás // előmoderált.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||