Mastodon

A klubvezetés szerint hivatalosan: elmúltnyolcév!

grayscale photography of three wise monkey figurines

Komolyan. Maga Mendelényi tulajdonos nyilatkozta a klubhonlapon, hogy idézem:

Amikor megérkeztünk a klubhoz, voltak dolgok, amelyekhez hozzányúltunk, hiszen kellett, és volt, amihez nem, mert nem lehet csak úgy belekapni egy klubnak a működésébe. A szakmai munka volt az, amit nem változtattunk meg, csak próbáltuk finomhangolni, picit belenyúlni, de látszik, hogy az egészet újra kell szabni.

Tehát voltak dolgok, amiken változtattak, de a szakmai munkán nem, vagyis

az elmúlt két idény egyértelműen Hemingway hibája!

Nekik semmi közük hozzá, hiszen csak finomhangoltak rajta hat edzőcserével, a felnőttprogrammal, a felvett majd kirúgott sportigazgatóval, a keret totális átalakításával, az akadémiai feláramlás leépítésével, a profilozott projektjátékosok igazolásával, a játéktudáson túli karakter figyelembe vételével, a minden szarral, ami korábban nem volt, vagy éppen volt és működött, viszont leépítették.

Akkora szarkenegetés indult ma srácok, hogy ilyet még nem láttatok. Pontosabban: még a mostani vezetéstől is szokatlan mértékű.

Várjál, mert ennyivel nincs vége:

Amikor azonban Kun Gábor ügyvezetőt szidják a drukkerek, akkor azért tudni kell, hogy nem ő nem lövi be a gólt, nem ő az, aki az utolsó percekben kienged vagy éppen piros lapot kap fegyelmezetlenségért. Az tény, hogy Gábor és a tulajdonosok hozzák meg a döntéseket, éppen ezért kell úgy megerősíteni az előkészítő szakmai munkát, hogy ne történjenek meg az eddig látott hibák. Nagyon régen nem volt olyan ügyvezetője a Honvédnak, aki ennyire a klubért él. 

Tényleg nem ő lövi a gólt, nem ő kap pirosat, viszont a posztjából adódóan nagyrészt ő felel azért, hogy itt tartunk, hiszen ő viszi a napi ügyeket, ő az első ember a klubnál, az ő felelőssége az, hogy miközben a magára zárt irodában épp nagyon lelkes ügyvezetője a Honvédnak, addig az ajtón túl omlik össze a gazdátlan klub.

Ha ő és a tulajdonosok hozták meg az elmúlt három év döntéseit, ahogy az elhangzik, akkor nyilvánvalóan alkalmatlanok. Elképesztő profi húzás a játékosokra kenni mindent, ebből is látszik, nem véletlenül tartjuk Azurákot, tényleg, nem Kunci hagyja ki a ziccert, hiszen Kunci tuti belőné, azonban neki nem ez a feladata. Majd elküldjük a játékosokat

akiken azt láttam, azt láttuk, hogy nem képesek magukat odatenni, azoktól megválunk, hat-nyolc futballistától biztosan búcsúzunk.

Vagyis megint nem szakmai, hanem tulajdonosi, ügyvezetői döntés következik, tisztán azért, hogy egy erősen megtámogatott médiakampánnyal eltolhassuk magunktól a felelősséget.

Gratulálok, hogy ennyit sikerült összehozni három nap alatt.

Talán jön majd valaki, talán lesz szakmai vezető a klubnál, esküszöm, még Nyírség tajparaszt alkalmi Fergusonján, Révészen sem lepődnék meg, mert édesmindegy itt minden, amíg

senki sem hajlandó ott keresni a bajok forrását, ahol az keletkezik: magában.

Mindent, de tényleg mindent lecseréltek – mondjon bármit Mendelényi – egyedül a két tulajdonos, Kun, Nagy Laci, Azurák és Sinkó van itt gyakorlatilag az elejétől fogva, plusz Kamber, Lovric és Nagy Geri. Ha jól értjük a mai interjúrészletet, akkor inkább Lovric és Nagy Geri lesz a hibás, és nem Kun Gábor, Nagy László és a többi.


A szakmai vezetésnek éreznie kell az öltözői hangulatot, tudnia kell, hogy mi történik a játékosokkal és szeretnénk, hogy komoly nemzetközi beágyazottsággal rendelkező szakemberekkel dolgozzunk együtt.

Egy újabb elképesztő bekezdésből az is kiderül, hogy eddig fogalma sem volt senkinek semmiről. A szakmai vezetés, ami gondolom itt az edző, hiszen ebben a szervezetben nincs fölötte senki, szóval az edző, sőt edzők, mert volt belőlük egy fél tucat, nem érezték az öltözői hangulatot? Hát akkor honnan a bránerből dolgoztak? Home office Zoomon, kikapcsolt kamerával? A meccsek utáni imázsfotók, és a másnapi hangulatvideók, a minden rendben van érzésének sugárzása tehát tudatos hazugságok voltak a szurkolók irányába?

Vagy Kunékat is a szakmai vezetés részeként kell értelmezni? Mert ők látványosan nem éreztek semmit, nem foglalkoztak semmivel, bármikor szükség lett volna egy kicsit is rájuk, akkor nyomban olyan döntésképtelenségi világrekordot állítottak fel, hogy az élet értelmét hét és fél millió éven át számoló számítógép is egy impulzusvásárló plázacicának tűnik hozzájuk képest a parfümboltban. Valamint ha alkalmuk adódott rá, és persze adódott, akkor tovább javították a saját rekordjukat. Köszönjük például Horváth Ferit a debreceni 3-5 után, és köszönjük például Horváth Ferit karácsonyra.

És akkor most jöhet megint egy új koncepció, ha az eddigiek, valamint Urbányi nem lett volna elég.

Amúgy, ha véletlenül beesne, vajon mennyi idő alatt csinálják ki Révészt is? Nagyon nem örülnék a krapeknak, mert a mismásoló alkalmatlanok után egy sudribunkó csak pillanatnyilag tűnne megváltásnak, azonban arra talán jó lehet, hogy kirángassa ezt a kibaszott klubot az álomvilágként megélt komfortzónájából, és valamilyen irányba taszítson rajta egy marha nagyot. Amíg itt Kun Gáborok és hasonlók rontják a levegőt, akarom mondani dolgoznak éjjel-nappal alázatosan a klubért, addig ne legyenek reményeink. Kibaszott nagy túlélők.

Mert ez az egyetlen, amihez értenek.


Viszont nagyon kíváncsi leszek arra, hogy kit tudnak idehozni. Vajon milyen ember az, aki leül velük tárgyalni, majd a végén igent mond a feladatra úgy, hogy körülötte minden marad a régiben?


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||