Mastodon

Könyörgöm, ezek miért kellenek?

Apró szőrözések következnek, azonban egy klub, egy klub kommunikációja pont az ilyen apróságokból rakja össze a saját valóságát.

Például ahogy leírod, megszemélyesíted az ellenfeled, úgy állítod be a saját győzelmed értékét is. Ha egy nehéznek, fajsúlyosnak kommunikált ellenfelet győztél le, akkor te erős, magabiztos, sikeres csapat vagy.

Mint a magyar válogatott, amiről éveken át olvashattuk, most aztán, de tényleg, erős csapatunk van, a srácok jó helyeken játszanak, a kapitány helyén, talán kicsit kell majd számolgatni a végén, de nyugalom. És sorra jöttek a megalázó negyedik helyek a csoportokban, és a közvélemény felháborodása, pusztán mert a sportsajtó nem tudott leállni a helyén nem kezeléssel. Magyarul: belehazudtak a szemünkbe, és egy olyan valóságot építgettek, ami nem létezik.

Ahogy sokszor Kispesten is.

1

Valóságtorzítás

Ugyan „csak“ felkészülési találkozót játszottunk a szlovén második liga egyik élcsapata ellen, skót szakvezetőnk most mutatkozott be a Honvéd edzőjeként és nem csak az öltözete, a kezdés előtt tartott motiváló beszéde is azt mutatta, fontos a debütálás, neki és a csapatnak egyaránt.

a Sikeres rajt c. cikk részlete (honvedfc.hu)

A szlovén második liga élcsapata, a Nafta Lendava a tizenhat csapatból álló mezőnyben végzett a hatodik helyen, 25 pont hátrányban a feljutó Gorica, és 15 hátrányban az osztályozós Triglav mögött.

A Bp. Honvéd, az NB I. egyik élcsapata, ugyanis 21 pontra végzett a második Kisvárda, és 16 pontra a harmadik Felcsút mögött. Tehát véletlenül sem arról van szó, hogy az utolsó fordulóban maradtunk bent, pusztán csak benéztük az élcsapat értelmezését.

Egyetlen szó az egész.

Így lett egy szimpla edzőmeccsen elért győzelmünknek Nagy Siker-íze.

l. a bérletárusítást is Nagy Durranásként próbálták meg eladni, konkrétan árcsökkenésként, miközben korántsem volt igaz. A jelzőt a nagy felháborodásra végül visszavonták (kivéve a grafikai elemeken, ahol máig látszanak), hiszen azon túl, hogy köszönő viszonyban sem állt a valósággal, a tény szóvá tétele után egészen arcpirító módon próbálták megvédeni a lehetetlent. Szavak, szavak, szavak.


2

Máshol valahogy sikerül

Kijöttek a jegy- és bérletárak az NB II-es Diósgyőrnél is, ahol azért a jegyrendszer átalakításánál nyilván vannak fontosabb dolgok. Nos, Diósgyőrött a jegy- és bérletárak nem emelkednek, pedig a Diósgyőr is elhagyja az MLSZ jegyrendszerét, és helyette egy sajátra vált (a Jegy.hu-val egyeztek meg), ahol jutalékmentesen is meg lehet vásárolni otthoni elővételben a jegyeket.

Tehát: a Diósgyőr licenszel egy saját brandes jegyértékesítő oldalt a Jegy.hu-tól, ahol jutalékmentesen vásárolhatnak a szurkolók (vélhetően a klub állja a költségeket valamiféle átalányként), valamint a Jegy.hu rendszerébe is felkerülnek, viszont ott kényelmi díjat kell fizetni (jegyár 3%-a + 200 ft*).

Ehhez képest Kispesten (és több más klubnál) simán csak otthagyták az MLSZ jegyrendszerét, és átmentek az azt üzemeltető Jegymesterhez, hogy a végén előálljon nálunk a világ abszurditása: az online elővételes jegy drágább, mint a meccsnapi helyszíni.

Csak egy picit kellene akarni.

*_ 5333 forintos jegyárig a jegy.hu díja alacsonyabb, mint a Jegymesteré, vagyis ennél a határnál éri el a Jegymester egyszeri 360 forintos díját. A C oldalon a legdrágább elővételes jegyünk jelenleg 4600 forint.


Majdnem kifelejtettük // (aka. update)

A Honvéd bérletei is elérhetőek online is a Jegymester oldalán.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||