Mastodon

A Dorogot kaptuk a kupában

Nem örülök neki. Egyrészt a Dorog egy NB II-es csapat, vagyis a számunkra húzható legnehezebbek közül került ki, másrészt, ami ennél is nagyobb baj, hogy Dorogon már jártunk, hogy Dorog közel van, miközben a Magyar Kupa harmadik fordulója az egyetlen, amit hétvégén rendeznek, szeptember közepén, még jó időben, vagyis nagyon sokan mehetnénk, új, akár világvégi helyeket pipálhatnánk ki, de nem, mert nincs szerencsénk.

Ott lett volna egy jó Monostorpályi a régi kisloki, vagyis Létavértes mellett, erre megkapják a szomszéd megyéből a Nyíregyházát, pedig tutira veszem, engem sokkal jobban érdekelne a környéken található földikutya rezervátum. Zalaszentgrót se lett volna rossz, van arrafelé pár fürdő. Persze a Monor kapta. Vagy Füzesgyermat Békés megyéből, ami egy kis kitérővel Békésszentandrás és sörfőzde, valamint Szarvas és régiországközepe, és még inkább az egyik kedvenc helyem Magyarországon: a Holt-Körös. Gondolom a mosonmagyaróváriak is ennyire örülnek.

Tehát Dorog-Honvéd.

A kupakörben egyébként lett pár érdekes párosítás:

  • ESMTK – Soroksár, ami alap, hogy ha nem ütközik a meccsünkkel, akkor nézős. Szomszéd kerületek, Év Meccse Erzsébeten.
  • Tiszakécske – Kecskemét megyei rangadó. Az NB III. és NB II. után idén a kupában.
  • Szegedi VSE – Békéscsaba, ahol nem lenne meglepő, ha a kupakör Fradin túli nézőrekordja jönne össze.
  • Diósgyőr – másik Szeged, vagyis Vukmir most már két excsapata a közelmúltból.
  • Csákvár – Felcsút, vagyis a Felcsút megkapta a saját fiókcsapatát.

Szinte azt is hihetné az ember, hogy irányított volt a sorsolás, hogy ennyi szépség egyszerre összeállhatott.

Nekünk viszont nem volt szerencsénk. Amióta létezik a teremtésben ez a szombati kupakör, igazából csak egyszer jött ki értelmesen a lépés. 2018-ban szeptember 22-én elbúcsúztattuk a régi Bozsikot, majd másnap lementünk Bőnybe egy jó kupameccsen támasztani a korlátot.

Kupameccs Bőnyben

A többi meccs teljesen érdektelen volt. Dunaharaszti közel van, jártunk ott eleget. Tiszaújváros is volt már, és az NB II-es Nyíregyházát az sem tette érdekesebbé, hogy Balmazújvárosba kellett miatta utazni. Viszont legalább láttunk Eppel-gólt, ami mostanság nem sokaknak adatik meg.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||