Mastodon

Annyira nem díjazzátok, hogy kár belétek a courtsi értelemben vett majdnem teljes minőség

Ja, ezt mondta: “Nem feltétlen volt ez egy élvezetes mérkőzés, viszont a játékosokat nem érheti kritika abból a szempontból, hogy küzdöttek és hajtottak végig. Néhol a minőség hiányzott a játékból.”

Zen balance

Boldogság és büszkeség volt bennem, főleg, hogy rég játszottam már 90 percet. Nem is vagyok elégedett magammal, tudom, hogy minden területen többre vagyok képes. (…) Jól éreztem magam a pályán, talán pár dolgot meg tudtam mutatni a stílusomból, technikámból. Még idő kell, hogy újra formába lendüljek, de mindent beleadtam, hogy segítsek a csapatnak, ezúttal talán a védekezésben tudtam többet hozzátenni a játékhoz, mintsem támadásban.

ezt viszont már Samperio nyilatkozta a klubhonlapnak,

miközben ti, igen, ti, a hálátlan szurkolók egyáltalán nem értékelitek, hogy végre játszott, hogy megmutatott valamit a stílusából, a technikájából, nem értékelitek, hogy most inkább védekezett szélsőként, mintsem támadott, és ezért cserébe egy, azaz egy büdös szavazatot sem adtatok Samperióra az osztályozókönyvben. Hát megéri így kidolgoznia egyáltalán a belét, kiköpnie a tüdejét? Gratulálok! Remélem most majd magatokba néztek!

Samperió mellett Ennin sem kapott szavazatot a héten, ami szintúgy érthetetlen, hiszen biztos vagyok benne, hogy a Richie Ennin Rajongói Klubnak már most többezres nagyságrendű tagsága kell legyen Lettország és Oroszország után itthon, Magyarországon is! Szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a divíziók közötti még nincs meg az összhang, és ezen a hétvégén teljesen máshova mentek el szavazni.

Nyugaton már megoldották!

Tényleg, ti elhiszitek, hogy két ekkora játékosra egyetlen szavazat se érkezzen? Még Mitrovic és Lukic is elért 2-2 százalékot, vagyis minden ötvenedik embernek eszébe jutott. Mármint úgy jutott eszébe, hogy nem eret akart vágni magán, hanem vagy viccből, vagy komolyan, de leszavazott rájuk, mint a Kecskemét elleni meccs egyik legjobbjára!

Amúgy a kapott szavazatok százalékosan így néznek ki a hétvégi csapatunknál:

Szappanos 27%
Szabó Alex 46%, Prenga 34%, Cirkovic 12%, Tamás 45%
Bocskay 22%, Mitrovic 2%, Gomis 46%
Samperio 0%, Lukic 2% (Ennin 0%), Kocsis Dominik 63%

Hálátlan népség vagytok, na!

Most komolyan, az normális, hogy van egy csomó játékosunk, akit arra sem méltattok, hogy megnyomjátok a gombot a neve mellett? Mondjuk azért mert jónak tartottátok a játékát?

12345678
Mitrovic41302
Plakushchenko110
Ennin141143110
Lukic3325353352
Jonsson70010
A számok azt mutatják, hogy egy játékos az adott fordulóban a szavazólapok hány százalékán szerepelt. (Az 5 alatti értékek nyugodtan tekinthető akár statisztikai hibának is.)

Néhány játékosnál talán fel kéne vetni a

minek van kérdéskört,

ugyanis az nem véletlen, hogy a szurkolók ennyire semmibe veszik őket. Nem kell sok egy kis pluszhoz, amit például a korábban és látatlanba mélyen lenézett, és azért sokak által még mindig nem értett Gomis simán összehoz. Rendre a százalékai 34, 40, 13, 15, 17, 47 – a Nagy Igazolások egyelőre csak álmodhatnak ilyen értékekről.

És mit tett ezért Gomis? Fogalmam sincs. Nem látom igazán hajtani, nem látom, hogy igazán benne lenne a játékban, viszont láttam, hogy próbálkozott legalább lövéssel, ami egészen valami a többiekhez képest. Azt sem tudom, hogy a tévében mennyiszer hangzik el a neve, hogy mennyire dicsérik a kommentátorok, nekem a helyszínen igazán semmi extra, néha idegesít csak fel a helyezkedésével, egy-egy rossz passzával, szóval megvagyunk, kösz szépen. Mostanában gólt sem kapunk, tehát csak működik valami, mert Bocskay számai se rosszak mellette.

Bennem tényleg kezd megérni az elengedés. Lukettót sajnálni fogom, nyilván összetett a problémája, azonban a végső felelősség mégis az övé. Ennint, Jonssont és Plakushchenkót viszont nem fogom sajnálni, egyedül abban reménykedem, hogy a szurkolók mellett Courts mester is eljut a Zen azon szintjére, hogy teljes életet tudjon élni e három játékos hiányában. Esküszöm, sokkal simább, szárazabb érzés lesz, kishajóval ringatózni a Nyugalom Tengerének hullámain, lágy zene szól, a távolban naplemente előtt kismacskák terelgetnek gombolyagokat, a tévében Nigel Mansell bújuk ki Prost és Senna mögül, az infláció megszűnik, az orosz és ukrán katonák boldogan átölelik egymást, kitör a világbéke, az összes szépségkirálynő boldog lesz. Ahogy mi is.

Jelszavunk:

Van élet Enninen túl!


Amúgy az osztályozókönyvet a szokott módon behúzta

  • Kocsis Dominik, most már sorozatban harmadszor, amit majd meg kell néznem, hogy mikor és kivel fordult elő utoljára, ha egyáltalán.
  • Mögötte Gomis a második, először dobogósként.
  • A harmadik pedig szoros versenyben Tamás Krisztián, de
  • mutatom részletesen:
f.pt%
Szappanos80,5827
Mitrovic80,022
Tamás80,9445
Prenga80,5934
Lukic80,032
Samperio80,000
Cirkovic80,1812
Bocskay80,3622
Gomis81,0147
Szabó Alex80,9046
Kocsis Dominik81,3963
Ennin80,000
pt: pontszám, ahol a maximum a 3; %: a játékosra ekkora százalékban szavaztatok (kerekítve egészre)

Az összetett ennek függvényében Kocka egyre nagyobb fölényét mutatja:

123pt
1Kocsis DominikMFA41023
2Szappanosmagyar30015
3Zsótérmagyar11210
4Prengalégiós0217
5Lovricmagyar0103
6Enninlégiós0103
7Szabó AlexMFA0103
8Gomislégiós0103
9Tamásmagyar0022
10BocskayMFA0011
11Dokalégiós0011
12KerezsiMFA0011

Hangulat-O-Meter

A Hangulat-o-meter ezen a hétvégén 8,63 ponton áll, ami a korábbiakhoz képest nem jó, de nem is vészes visszaesés.


A teljes adatsort és a mindenféle egyéb táblákat itt találjátok.

címlapkép: Zen balance by Markus Spiske is licensed under CC-CC0 1.0


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||