Mastodon

Pofán csapott a kegyetlen valóság, és végre ki mertük mondani a nevét: Kilátástalanság

Bp. Honvéd – Kecskemét 0-0

Mit lehet ezen szépíteni? Ilyen mocsok sz*r meccset is rég láttunk. A Kecskemét hozta a tőle elvárhatót, nekik minden perc ajándék, nekünk viszont minden perc szenvedés.

Szenved a csapat – és szenvednek a szurkolók. Esküszöm, nekünk több ötletünk van kitölteni a kilencven percet, mint Courtsnek és a csapatnak.

Komolyan, ha beengedné a szeku, legközelebb kihoznám az Éhes Vízilovakat, és csapnánk egy hatalmas körmérkőzést a lelátón. Biztos vagyok benne, hogy több embert érdekelne innen egy-egy csoportmeccs, mint a pályán történtek.

Éhes vízilovak!

Impotencia maxima //

Általában egy középcsatárral és két szélsővel állunk fel, tehát legalább három embert találni a csapatban, akiknek komoly részfeladata, hogy gólt érjünk el.

Megfigyeléseim szerint, a gólszerzés egyik szükséges előfeltétele, hogy legyen kaput eltaláló lövésed. Természetesen vannak kivételek, például gólt érhetsz el egy ellenfél által szerzett öngóllal is, azonban jellemzően neked kell megdolgozni érte. Vagyis kell a kaput eltaláló lövés.

Ami azonban nincs, egy mindössze mutatóban előforduló statisztika mifelénk. Tehát nem az van, hogy szerencsétlenek vagyunk, hanem egyszerűen nem létezünk az ellenfelek kapuja előtt. Név szerint:

kezdőcserekaput
találó
lövés
ÚjpestKocsis D. (56)
Lukic
Ennin (66)
Jonsson (34)
Samperio (24)
1
KisvárdaKerezsi (80)
Lukic (61)
Kocsis D. (88)
Samperio (29)
Jonsson (29)
4
KecskemétKocsis D. (69)
Lukic (45)
Samperio
Ennin (45)
Domingues (21)
1
Támadók játékpercei a legutóbbi három meccsen, valamint a kaput eltaláló lövéseink száma

Ugyanez a táblázat, vagyis a három meccs játékperc szerint a listája:

  • 219 Kocsis Dominik
  • 196 Lukic – 1 gól tizenegyesből
  • 143 Samperio
  • 111 Ennin
  • 80 Kerezsi – 1 kiharcolt tizenegyes
  • 63 Jonsson
  • 21 Domingues

Vagy egy harmadik bontásban, ahonnan kiderül, hogy minél kevesebb az akadémista játékperced, annál kevesebb a kaput eltaláló lövésed: (ez jól hangzik, és három meccs alapján igaz, azonban három meccs alapján nem teszünk ilyen kijelentéseket)

újMFArégi
Újpest9056124
Kisvárda2916890
Kecskemét1566945
összesen275293259
új: Samperio, Ennin, Domingues; MFA: Kocsis Dominik, Kerezsi; régi: Lukic, Jonsson

Még egyszer:

Három meccs, hat kaput eltaláló lövés.

Ja, az Agyról még nem volt szó:

kezdőcsere
ÚjpestMitrovic (56)Zsótér (34)
KisvárdaMitrovic (61)átálltunk öt védőre
KecskemétMitrovic (69)Plakushchenko (21)

Igen, Zsótér kiszorult a csapatból. Az elmúlt három meccsen összesen kapott egyszer 34, és Kisvárdán időhúzó csereként 2 percet. Amúgy amíg bírja, addig Mitrovic, majd a cseréjét követően jön a teljes ötlettelenség, és csak azért nem lehet észrevenni a hatalmas különbséget, mert előtte sincs igazából semmi.

Egészen félelmetes, hogy mit próbálunk támadójátékként eladni. Az rendben, hogy Lukic nettó felbassza az ember agyát, annyira nem hajlandó semmit csinálni, miközben éveken át játszott kilencest, képes lenne visszalépni, akár szervezni, de nem, még véletlenül sem. Az kiderült, hogy nem fogják kiszolgálni, nem lesz teletömve labdával, hiszen egyáltalán nincsenek labdáink, vagyis kissé proaktívnak kéne lennie, ha akar valamit ettől a szép sportágtól. Persze nem, inkább csere le. (Tényleg, a francért nem adtuk el az araboknak télen? Ezt a szenvedést rossz nézni.)

De sebaj, mert a helyére ott van az isteni Ennin, aki legalább látványos megcsúfolása a futballista jelzőnek és egyben szakmának. Tényleg, ő minek van? Ha mindössze egy jó bennyhillifier lenne a célunk a Honvéddal, akkor arra ott van Traoré, nem kell ide még egy. Teljesen érhetetlen, hogy mit lát benne Courts. És már nem igaz, hogy nincs másik, mert ezt a szintet tényleg, de tényleg bárki képes lenne lehozni. Akkor már játsszon inkább egy fiatal, abból legalább ha véletlenül lesz valaki, akkor minket fog gazdagítani.

Most komolyan, a második félidőben, amikor így néztünk ki, akkor mi volt a terv? Dőlt betűvel a cserék.

Szappanos
Szabó A., Prenga, Lovric, Tamás
Bocskay, Plakushchenko, Gomis
Samperio, Ennin, Domingues

Az oké, hogy Mitrovic már nem megoldás, azonban Maxim mitől az? Vagy Ennin mitől középcsatár? És miért nem mertük behozni Kerezsit? Samperio gyilkos volt minden érzékszervünkre. Vagy miért nem mertük Traorét? Akarja őt a fene, és nem hiszem, hogy ennél jobb lenne, de az a srác legalább hajtós, ha már ügyetlen.

Komolyan, az utolsó húsz percre, amikor felállt ez a formáció, egyszerűen nincsenek szavak. Hazai pályán, egy fogalmatlan Kecskemét ellen, és akkor ez a négyes játszik előre. B*sszátok meg, Szabó Alex vagy Tamás többet volt ekkor olyan szituációban, ahonnan előfordulhat egy beadás, vagy centerezés, mint az összes támadónk együtt. Dominguesnek az első meccse volt, rajta látszott valami bizonyításféleség, azonban nem merek ilyen nagy szavakkal élni, mert közben súlytalan volt ő is.

Tehát ne csodálkozzunk, ha nem rúgunk kapura, hiszen itt mindenki a másikra vár, saját magától nem fog megtenni semmit, nem fog vállalkozni, vagy pedig egyszerűen nem képes rá. Aki viszont merne, és legfeljebb belehibázik, azt vagy be sem tesszük (Zsótér, Kerezsi), vagy lekapjuk (Kocsis Dominik). Most őszintén, mástól láttunk az utóbbi hetekben bármiféle akaratot, hogy ez így nem jó, talán kéne valamit csinálni a másik kapu irányába is?

Legalább nem kaptunk gólt – nyugtathatnánk magunkat. Tényleg szuper, három egymást követően meccsen nem kaptunk gólt. Ilyen utoljára még 2019 őszén, Sanninóval fordult elő velünk. Akkor a Fradi (0-0), ZTE (1-0), Kaposvár (2-0) hármasból hét pontot hoztunk ki.

pontppmrg (11)kg
2019/2070,8810 (9)15
2020/2181,0014 (14)14
2021/22131,6314 (13)12
2022/2391,137 (4)12
Idényrajtok nyolc forduló után a Metalcom-érában
(ppm: pont per meccs, rg (11): rúgott gól, ebből NEM tizenegyes, kg: kapott gól)

Összevetve a korábbiakkal, semmi extra nincs a három nullás meccsben. A pontszámunk nagyjából belesimul a mezőnybe, a kapott góljaink dettó, azonban a rúgottal baromira nagy a baj. Hét, és ebből három tizenegyes, vagyis összesen négy, azaz négy gólt rúgtunk nyolc meccsen. Nevetségesen kevés.

Ha vizuális típus lennél, akkor itt van ugyanez grafikonon:

Mielőtt bármiben elkezdenénk reménykedni, ezzel a góllövés dologgal szükséges lesz valamit kezdeni.


Osztályozókönyv //


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||