Mastodon

Ami szinte lehetetlennek tűnt, megcsináltuk: sikerült még rosszabbul rajtolni egy Metalcom-idényben

Honvéd – Mezőkövesd 2-2

Komolyan.

Azonban mielőtt rátérnénk a kínos részekre, mindenképp ki kell emelni egy örömhírt:

egyre többen kíváncsiak az új Bozsikben erre a szánalmas produkcióra!

kék: a klub saját adatközlése, piros: tízmeccses mozgóátlag, amin jól látszik, hogy töretlenül nő a nézőszámunk

Szóval könnyen lehet, hogy az embereknek valójában erre a teljesítményre van igénye, amit a klub marketinggépezete egészen pontosan feltérképezett, majd egyeztetve a labdarúgó divízióval, az maximálisan kiszolgálja a hirtelen támadt keresletet.

Korábban az emberek az eredményességet szerették, a jó időt, esetleg a relatíve olcsó szórakozást. Úgy látszik, tényleg változnak az idők. Jogosan adja magát a kérdés, hogy ők, mármint a többlet, hol voltak korábban? Vagy tényleg ennyire fasza a marketingünk, és a semmiből lettek bevonzva a meccsekre? Esetleg, bár ezt feltételezni sem merem, a klub nem őszinte a helyszíni nézőszámok közlésekor?


Szerzett pontok

Nincs mit hozzátenni. Az idei a legkevesebb, és még annál is kevesebb, mint amit valaha el tudtunk képzelni, hogy kevés lehet. A profizmus az profizmus, és a hozzáértés az hozzáértés!

Lőtt gólok

Egy tanult kollégám egyszer azt mondta, lövésből lesz a gól. Azt már én figyeltem meg, hogy gólból lesz a pont, és ha a kapott gólod rendre több, mint a rúgott, akkor pontod se sok lesz. Ahogy most sincs.

Kapott gólok

Végre egy mutató, ahol a mostani idényrajt a legmagasabb csík a grafikonon – az sem baj, ha a kapott góloké, hiszen ezzel is sikerült alulmúlni magunkat!

Pedig most itt játszik a tavaly ezüstérmet nyert Kisvárda belsővédő-párosa, sőt, a klub egyenesen ezüstvédelemnek nevezi őket! Talán nem túlzás állítani, hogy az ezüstből kinőtték magukat, és mára egyenesen az aranyért mennek a mi kis házi bajnokságunkban. Cirkovic pedig egyenesen a királyi posztra tör.

Felesleges bármit mondani

Egyszerűen úgy szar minden, ahogy van. Gondolom a hét során majd kapunk néhány fogadkozást valami olyan játékostól, akit talán arra sem méltatnánk, hogy leköpjük, esetleg az edző újfent elmondja, hogy mennyire jók voltunk, csak ugye, össze kell szokni, haladunk az úton, ésatöbbi.

Vezető természetesen nem fog megszólalni. Minek is tenné, hiszen miután minden poszton többször is lecseréltük az embereket, teljesen egyértelmű mindenki számára, hogy ők a valódi felelősök.

Óhh, várjatok, egy részén már túl is vagyunk:

Összességében csalódottság van bennünk és a csapatban, de mindenképpen láttunk pozitívumokat, egyrészt az, hogy hátrányból fordítottunk, illetve voltak jó egyéni teljesítmények is. (…)

Azzal a csapattal, amit megörököltem a kollégáktól, szerettem volna stabilizálni a védelmet, hogy ne kapjunk annyi gólt. Ez sikerült is, mert volt négy olyan meccsünk zsinórban, amikor nem kaptunk gólt, viszont támadásban nem voltunk olyan erősek. Ezen elkezdtünk dolgozni és ennek látható is volt az eredménye, hiszen öt gólt szereztünk két meccsen, viszont ami negatívum, hogy ebből csak egy pontot szereztünk.

Volt előrelépés, látható a munkánk eredménye, de ha öt gólt szerez az ember két meccsen, akkor legalább négy pontot vár el. Pozitívum, hogy sokkal több gólhelyzetet alakítunk ki, csak egyelőre a pontok még nem jönnek ezekből, úgyhogy tovább kell dolgozni.

Tam Courts a meccs után. (via csakfoci)

Új elem a szövegben az “előző kollégától örökölt csapat”, valamint részben a “látható a munkánk eredménye”.

Utóbbi látható fent a grafikonon: látjuk, köszi.

Konkrétan Szappanos megint megmentette egy valag alkalmazott seggét, miközben az egész annyira, de annyira édesmindegy, hiszen a feje, amitől rohad az egész, az a fej érinthetetlen.

Addig pedig ne várjunk semmi előrelépést, hozzanak ide bárkit.


Azt pedig már csak erős szavakként tenném hozzá, hogy aki képes még mindig védeni ezt a bagázst, illetve annak bármilyen részhalmazát, az konkrétan a Honvéd ellensége.


Osztályozókönyv


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||