Mastodon

Emberek, akiknek végtelen vastag bőr van a képükön című sorozatunk bemutatja: Hanacsek Attilát


Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezető bizottságának elnöke szerint emelkedik a magyar játékvezetés színvonala, egyúttal a videobírónak (VAR) köszönhetően jelentősen csökkent a súlyos hibák száma az OTP Bank Ligában.

 “Az ellenőri jelentések azt mutatják, hogy egyértelműen és vitathatatlanul fejlődik a magyar játékvezetés színvonala. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy három bíró kapott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést” – mondta az M1 aktuális csatornának adott interjúban Hanacsek, aki megemlítette azt is, hogy mind a hat nemzetközi minősítésű bíró feladatot kapott az európai kupasorozatok selejtezőiben.

A sportvezető arról számolt be, hogy az élvonal előző idényében mindössze 17 olyan súlyos hiba történt, amely “a mérkőzés eredményére közvetlen hatással bírhat”, ezt szerinte a VAR nélkül nem tudták volna elérni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, “ez olyan alacsony szám, ami soha nem fordult elő”.

Hanacsek kifejtette, hogy a VAR nélkül még hatvan ilyen hiba volt, azaz a technológia bevezetésével hetvenszázalékos csökkenést sikerült elérni, ami nagyon figyelemre méltó eredmény. Hozzátette, nemcsak a hibák száma, hanem a VAR alkalmazásának második évében a beavatkozások száma is harminc százalékkal csökkent, azaz javultak a pályán hozott döntések is. Ugyancsak javulásról számolt be a hosszú ellenőrzéseknél, amelyek száma 43 százalékkal csökkent az első VAR-os idényhez képest.

A korábbi nemzetközi bíró hangsúlyozta, a fejlődés ellenére most sem teljesen elégedett.

(via MTI)


Tényleg csak annyit szeretnénk hozzátenni, hogy az NB I-ben egy idény 33 x 6, vagyis 198 meccsből áll. Ha 17 olyan súlyos hiba történt, ami közvetlen hatással bírt egy mérkőzés sorsára, és feltételezzük, hogy mindegyik külön meccsen, akkor az azt jelenti, hogy

közel a meccsek tizedét a bírók b*szták el.

És ezt nevezi fejlődésnek, sosem látott alacsony számnak. Csókoljuk meg a lábuk után a földet, hogy csak ennyire szólnak bele a bajnokságba a világ összes technikai segítségével megerősítve.

Vajon Hanacsek sporttárs hogyan jellemezné az utolsó fordulóban nagyot alakító Vad II. – Iványi párost? “A bajnokság végeredményére közvetlen hatással bírhat” – egy csoda ez a VAR.

Nekünk alsó hangon egymilliárdba és egy kiesésbe fájt idén.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||