Mastodon

Hanacsek elismerte, hogy a VAR, Iványi és Vad II aktív részese volt a Honvéd kiesésének

És tudjátok mi a következmény, hogy ilyen csúnyán belenyúltak a bajnokság sorrendjébe, hogy szinte csődbe vittek egy klubot (miközben az egy egészen másik síkon eleve megérdemelte a büntetését)?

Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek!

Hanacsek Attila

Elképzelem, ahogy Vad II állatlanul, izzadtságban úszva forgolódik az ágyában. Ahogy a hóhérok szoktak általában: „b*sszameg, ma is megöltem egy embert”. Ha Vad II 2012-ben, az Európa-bajnokságon simán kiejtette Ukrajnát, akkor vajon mennyire fájhat a kis lelkének utólag, hogy a Honvédot is kicsinálta az NB I-ből? Nyugalom most is ott ült a drága a ZTE-Kisvárdán a konténerben, ahelyett, hogy magába nézett volna, és szögre akasztja a sípot.

A másik férget, a tavaly 33 meccsen is foglalkoztatott Iványit az első fordulóban nem küldték sehova. Mondjuk ez teljesen normális, mert sem a Fradi nem játszott, és nekik 14-szer vezetett tavaly, sem mi, akiknek 12-szer, hiszen idő közben kiejtett minket. És hova máshová küldenék, ahol ekkora szükség van a szakértelmére?

javítás // úgy néz ki Iványi az idényt követően kikerült a VAR-keretből. Nahát! (Természetesen erről hivatalosan nincs semmi hír, hiszen akkor úgy tűnhetne, hogy valaki sokszor hibázott, és ezért felelősségre vonják. Az pedig legyen a sors fintora, hogy Iványi utolsó pályán töltött meccsén is a VAR b*szott ki velünk.)


Elmaradó nyilvánosság

Mind a JB, mind az MLSZ továbbra is mély kussban ül azon a szarhalmon, amit összehordott maga alá. Továbbra sem hajlandóak elismerni a hibáikat, helyette betanulnak egy mantrát, és azt mondják fel rutinból. Hanacsek a 60/17-et sem most találta ki.

Egynek sem volt gerince kiállni a nyilvánosság elé, és bemutatni, hogy mi az a 17 hiba. Pontosan kik és mit hibáztak. Megtörtént, most már minden így marad, viszont tanulni lehetne belőle. Akár a szurkolóknak is, hiszen jobban megértenék a VAR működési mechanizmusát.

Az MLSZ-nél továbbra is képtelenek felfogni, hogy ha a tévék tucatnyi kamerával közvetítik a meccseket, ha a felvételek visszajátszhatók, kikockázhatók, akkor egyszerűen nem maradhatnak csendben, meg kell magyarázniuk, mit miért tettek. Olyan nincs, hogy mindenki látta, egyedül pár játékvezető nem. Amíg ragaszkodnak ehhez a baromsághoz, a következmények nélküliséghez, addig remélem azt sem várják el, hogy ne szándékosan csaló g*ciknek tartsa őket a közvélemény.


Itt van az MTI anyagának lényege:

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának elnöke szerint jelentősen javult a bírók teljesítménye, ugyanakkor az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a bennmaradásért vívott küzdelmet jelentősen befolyásoló hiba nagy árnyékot vetett az előző szezonra.

A sportvezető arról számolt be a játékvezetésről tartott háttérbeszélgetés alkalmával, hogy a videobíró (VAR) segítségével jelentősen sikerült csökkenteni a súlyos hibák számát. Ezt érzékeltetve elárulta, hogy amíg az utolsó VAR nélküli idényben 60 súlyos tévedés történt az élvonalban, addig az előzőben mindössze 17 ilyen eset volt.

(…)

A tájékoztatás során kiderült, hogy az NB I 17 súlyos hibájából tíz írható a VAR számlájára, ezek közé tartozik a nagy visszhangot kiváltó eset is, amikor az utolsó fordulóban a Felcsút-Budapest Honvéd (szerk.) találkozó hajrájában a bennmaradásért küzdő, de végül kieső kispestiek 0-0-s állásnál nem kaptak 11-est Szolnoki Roland kezezése után.

Hanacsek megemlítette, hogy a bajnokság hajrájában felhívták arra a figyelmet, hogy inkább eggyel több visszanézés legyen, mert “az időszerűség nem mehet a pontosság rovására”, ennek ellenére a VAR végül nem hívta ki a bírót, hogy videón megtekintse az esetet.

“Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – összegzett Hanacsek, aki megjegyezte, emberi hiba mindig lesz, ez alól a VAR sem kivétel, mivel ott is emberek döntenek.

via MTI

Nem is lenne Nemzeti Sport a Nemzeti Sport

ha náluk úgy jött volna le az anyag, hogy szerepel benne a Felcsút-Honvéd, és az ott hozott rossz ítélet. A cikk szerzője a tévéből is jól ismert Somogyi Zsolt.

Főcímek

(Ahol nem jelöljük külön, ott az adott lap az MTI anyagát vette át.)

  • Honvéd: Eső után köpönyeg
  • Csakfoci: Az NB I-es bírók főnöke a Honvéd bennmaradásába kerülő hibáról: “Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek”
  • Goal.com: Az MLSZ elismerte: kapitális bírói hiba miatt esett ki a Honvéd az NB I-ből – VIDEÓ!
  • Hathárom: Az MLSZ gyakorlatilag elismerte, a VAR hibájából esett ki a Honvéd és maradt benn a Vidi
  • HVG: Elismerte az MLSZ, súlyos bírói hiba történt a meccsen, amin kiesett a Kispest
  • központosított megyei lapok, pl. Kisalföld: A hibáik miatt eshetett ki a , álmatlan éjszakái voltak a játékvezetőknek
  • Liner: Az MLSZ szerint sokat javult a bírók teljesítménye
  • Magyar Nemzet: Hanacsek Attila: Egyetlen hiba nagy árnyékot vetett a javuló játékvezetésre
  • m4sport.hu: Egyetlen súlyos hiba nagy árnyékot vetett a játékvezetésre a játékvezető bizottság elnöke szerint
  • NB1.hu: Játékvezetés: Mourinho a rossz példa, fő a tisztelet (saját anyag)
  • Nemzeti Sport Online: MLSZ: Folyamatos a játékvezetők ellenőrzése, állandó a számonkérés – Hanacsek Attila (saját anyag)
  • Népszava: „Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – Elismerte az MLSZ, hogy hiba történt a Honvéd létfontosságú meccsén
  • Origo: “Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – a Honvéd nagy árat fizetett a hibáért
  • Rangadó/24.hu: „Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – a magyar bírók főnöke elismerte, súlyos hiba történt a kiesésről döntő meccsen
  • Sportal: Hanacsek Attila: egyetlen hiba nagy árnyékot vetett a javuló játékvezetésre
  • Telex: „Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – a Honvéd kieséséről beszélt a focibírók elnöke
  • Tolvaj Banda: Jön a könnyített VAR-rendszer és a lex Mourinho – utóbbi az NB I-re is hatással lehet (saját anyag)
  • Üllői129: A VAR és a bírói hiba miatt esett ki a Honvéd és maradt bent a Fehérvár

előzetes: #napiféreg rovatunkban következik Szijjártó Péter.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||