Mastodon

Vasárnap elrajtol az NB II., ez pedig egy kérdezz-felelek hozzá

Pár technikai apróság, mert sok minden szokatlan lesz nekünk.

a fő meccsnap // vasárnap. Kivéve, ha a vasárnap valamilyen komolyabb ünnepnap, mert akkor lehet szombat. További kivéve, ha a tévé kijelöl közvetítésre, mert akkor hétfő este játszol.

a tévé // nem sieti el a dolgokat. Amíg az NB I-ben pár hétre előre lehetett tudni a menetrendet (jelenleg az első két forduló van meg ott is), addig az NB II-ben megvan egész őszre, és ezt módosítja a tévé azzal, ha közvetíteni akar valamit. Simán előfordulhat, hogy a hetet még úgy kezdjük, hogy vasárnap játszunk, aztán szerdára kiderül, hogy inkább hétfőn. (A Csákvár és a Kozármisleny ellen nem kell félni, mert mindkét héten NB I. lesz a hétfői tévés programban.)

meccsnaptár // ide kattintva tudsz rá feliratkozni.

az idegenbeli jegyelővétel // nem igazán megoldott. Páran fent vannak a Jegymesteren, de azt ne várjuk el, hogy a többségében százötven-kétszáz nézők előtt játszó klubok ilyesmivel szórakozzanak. Jegytömb és csókolom. Ahogy a jegyárak is jórészt kerekek lesznek, vagyis 1000, 1500, 2000, hogy ne kelljen szenvedni a pénztárakban.

a kispesti személyes jegyelővételt // mindenképp szeretnénk, ha megmaradna, mert sokéves hagyomány, és a szurkolók megszokták, szeretik. Sokan dolgoznak azon, hogy a nem jegymesteres klubok felküldjenek legalább egy jegytömböt kispesti értékesítésre, vagy ha olyan kicsi a vendég, mint Csákváron, akkor az egészet. Ha kell, akkor megoldjuk házon belül a jegyek árusítását, csak legyenek nálunk.

csákvári jegyek // amint lesz pontos infó, kikerül az összes csatornára (l. lent). Azzal viszont számoljatok, hogy a vendég mindössze kétszáz fős, így a többségnek a hazaiba kell majd jegyet vennie.

névre szóló jegy, szurkolói kártya // nyilván nem kell sehol.

készpénz vagy bankkártya? // bár Magyarországon kötelező minden online pénztárgéppel felszerelt helyen bankkártyás fizetési lehetőséget is biztosítani (igen, van pár kivétel), azonban ne lepődjünk meg, ha több stadionban ilyesmire nem lesz lehetőség. Dunaújvárosban például az NB III-ban volt, azonban Csákváron – ha jól emlékszem – pont nem. Soroksáron talán igen, két éve Budaörsön viszont nem. Ráadásul a vendégbüfék a legtöbb stadionban ideiglenes tákolmányok, miközben a szabályzat már az NB III-ra is épített büfét(!) ír elő.

képernyőkép: hatályos Infrastruktúra Szabályzat

sajnos a rötyifronton // hasonlóra számíthattok, hiába van erre is szabályzat. Például egy 200 fős csákvári vendégben szükséges: férfi és női mosdó, a férfiben egy angol WC és két piszoár, a nőiben két angol WC, és mindkettőben kézmosási lehetőség. Tehát két odaállított Toi-toi nem elég! (Nem találnátok ki, hogy mi arra az MLSZ megoldása, ha nincs megfelelő mennyiségű mosdó egy stadionban? Csökkenteni kell a maximális befogadóképességet. Badabummmm, tssssss.)

képernyőkép: hatályos Infrastruktúra Szabályzat

Mit érdemes figyelnem, ha

nem akarok elveszni a sok információ (és zaj) között?

  • A klubbal kapcsolatos információkat elsődlegesen a Honvéd hivatalos oldalán, a honvedfc.hu-n, vagy a Honvéd Facebookján keressétek. Lehet, hogy lassúak, de amit kitesznek, az a hivatalos állapot. Nem biztos, hogy a végleges, de a publikálás pillanatában a hivatalos.
  • A szurkolói információkat elsődlegesen a Kispest-Honvéd Facebook-oldalon, illetve a hozzá kapcsolt csoportban, illetve idéntől itt a blogon is.

A pontos és részletes tájékoztatáshoz egy ideje tervben van, hogy létrehozunk egy szurkolói (Kispest-Honvéd) Viber-csatornát, ahová kizárólag az adminok írhatnak, cserébe minden feliratkozóhoz azonnal eljutnak az infók.

Mindig figyeljetek oda, ha az interneteken valaki tuti infókra hivatkozik. Mielőtt döntést hoznál, és kivennéd például a szabid keddre is, azért előbb mindenképp ellenőrizd a fentebb említett csatornákon, hogy az a tuti infó mennyire tuti.

Az NB I-ben megszoktuk a kényelmet

Kispesten a szurkolóknak hagyományosan ki van nyalva a seggük, és már akkor hangosan reklamálnak, ha a két hét múlva esedékes idegenbeli meccsre nem tudnak személyesen jegyet venni elővételben. Minden helyszínre több utazási forma áll rendelkezésre, különböző fizetési konstrukciók, a helyszíneken szervezett szurkolás, alkalmanként egyéb szórakozási lehetőség.

A Kispest meccseire simán lehet egész napos családi vagy társasági programot szervezni.

Vadpörkölt a nadapi Patkó csárdában a 2020 júniusi Csákvár-Ajka meccs előtt

Csákvárra egy gyors tipp a példa kedvéért: reggel le Velencére, strandolás mondjuk a nyugisabb Északi Strandon. Kései ebéd a nadapi Patkó csárdában (tényleg csak ajánlani tudjuk!), majd érkezés öt körül Csákvárra. Itt tetszőlegesen fagyizgatás (bár fagyira inkább az útba eső lovasberényi Hóman Fagyizót javasoljuk), sörözgetés, társasági élet élése, miazmás. Negyed hét magasságában aztán jöhet egy kellemes negyedórás séta a stadionhoz, majd héttől a nap fő programja, az Aqvital FC Csákvár – Budapest Honvéd Merkantil Bank Liga NB II. bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Az NB II. sajnos nagyon más liga.

Ami eddig nekünk természetes volt, az errefelé könnyen okozhat meglepetéseket. Eleve eddig nagy, legalább ötezres, és új építésű stadionokhoz voltunk szokva, azok minden kényelmével, miközben az NB II-ben bőven lesznek régi vágású megoldások, illetve olyan ministadionok is, ahol korábban talán sosem volt telt ház. Sőt, újra be kell tenni az esőkabátokat az úti csomagba, mert a fedett vendég lesz az igazi ritkaság.


Kérdésed van?

Írd meg nyugodtan kommentben, vagy ha nem akarod, hogy nyilvános legyen, akkor az alábbi formot is használhatod.

Amit tudunk, azt megválaszoljuk ebben a posztban. Csak azért ne hagyj ki egy meccset, mert információhiányban szenvedsz!

    Ez az űrlap Akismetet használ a spam csökkentése érdekében.


    🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
    ✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
    💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

    Szerző: vh

    Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||