Mastodon

Lábszagot kértünk, és lábszagot kaptunk

Honvéd – Ajka 1-0

A mérkőzés előtt úgy voltunk vele, mindegy hogyan, csak nyerjünk. Tessék, megcsináltuk.

A hogyant tényleg nem érdemes feszegetni, mert ez a meccs azon túl, hogy élvezhetetlen, egyben nézhetetlen is volt, valamint szinte semmi olyasmit nem hozott, amit a későbbiekben érdemes lehet felhasználni. Egyedül Eördögh bizonyította be ismét, hogy ha nagyon nincs más, akkor használható a Klagenfurt által számára kitalált [bal]hátvéd poszton.

Sokszor az egyszerűre is képtelenek voltunk, és mindezt tettük úgy, hogy a fejekben benne volt: nincs cserénk, nekünk kell végigjátszani a meccset. Nem mondom, hogy görcsösek volta a srácok, mert ahhoz kellene egy viszonyítási pont. Egyszerűen csak rossz volt és nézhetetlen, de legalább nyertünk, és ami a legfontosabb

320 perc után újra gólt lőttük a bajnokságban.

Gólképtelen sorozatok

Bobál előtt legutóbb Lőrinczynek sikerült gólt lőnie, még október 8-án, tizenegyesből a Mosonmagyaróvár ellen. Hasonlóan rossz sorozataink az elmúlt évekből:

  • 311 perc 2020 őszén, Bódoggal (9-13. és 1. fordulók)
  • 340 perc 2018 nyarán Supkával (6-10. fordulók)
  • 316 perc 2015 őszén Rossival (6-10. fordulók)
  • 430 perc 2014/15 telén Csábival és Rossival (15-20. fordulók)
  • 412 perc 2014 őszén Vierchowoddal, de Muijnckkal és Csábival (9-14. fordulók)
  • ésatöbbi, a lényeg, hogy nagyon ritka az ilyen hosszú góltalan időszak.

Elfogytunk

A bajnokságban eddig 29 játékost neveztünk legalább egy mérkőzésre. Ebből a 29 játékosból

  • 5 kapus (Dúzs, Tujvel, Gyetván, Schrankó, Megyeri),
  • 1 eligazolt (Horváth Milán),
  • 2 legalább tartósan sérült (Átrok, Lovric),
  • maradt tehát 21 mezőnyjátékos.

Ebből a 21-ből

  • 1 eltiltott (Benczenleitner),
  • 5 nem tudta vállalni a játékot (Keresztes, Kerezsi, Kundrák, Lőrinczy, Pekár),
  • maradt 15.

A maradék 15-ből kellett úgy összerakni a kezdőt, hogy

  • nincs benne balhátvéd,
  • Krajcsovics augusztusban múlt 19, Kocsis Gergely jövő márciusban lesz 19, Kazcvinszki márciusban lesz 18, és még nincs meccse az NB II-ben, Simon Benedek pedig májusban lesz 18.

Gyakorlatilag az egy Haragost leszámítva nulla volt a variációs lehetőség már a mérkőzés előtt, ráadásul a névsor minőségben egyáltalán nem kínált semmiféle lehetőséget a menet közbeni belenyúlásra.

Dúzs
Kovács Nikolasz, Kálnoki-Kis, Szabó Alex, Eördögh
Adorján, Bocskay, Holman
Kocsis Dominik, Bobál, Krajcsovics

Ezzel a csapattal kellett megoldani, és hoztuk az undorító lábszagot, de sikerült. A 22. percben Holman parádés labdát tett Eördögh elé és védelem mögé, egy passz vissza, és Bobál begurította tizennégy méterről. A mérkőzés talán legszebb jelenete volt a támadás.

Kivel készülhet Csertői?

Ezúttal Benczenleitner, Dúzs, Eördögh, Kocsis Dominik és Szabó Alex kapott behívót az U21-es válogatottba (Kerezsi sérült, Bocskay tartalék), az U19 szerencsére most nem játszik, ami azt jelenti, hogy a következő két két nagy részében a következő játékosoknak tarthat edzést a mester:

  • kapusok [4]: Gyetván Megyeri, Schrankó, Tujvel
  • mezőnyjátékosok [12]: Adorján, Bobál, Bocskay, Haragos, Holman, Kaczvinszki, Kálnoki-Kis, Kocsis Gergő, Kovács Nikolasz, Krajcsovics, Nyitrai, Simon

Minőségi munka lesz, miközben ahhoz is alig vannak meg, hogy kispályán játsszanak egy jót egymás ellen. Mégis, mit lehet így gyakorolni? Az U21 november 21-én, vagyis jövő kedden játszik Skócia ellen, ami azt jelenti először 22-én, szerdán edzhetnek velünk. Számoljunk: szerda, csütörtök, péntek, (szombat), vasárnap pedig már meccs.

Nem elég a sok sérülés, az U21-es válogatott mérkőzései, ha lehet ilyet mondani, most a legrosszabbkor jöttek. Nagy büszkeség a sok válogatott, hiszen részben mégis ezért tartják fent az államilag agyonfinanszírozottt utánpótlást, azonban a mi helyzetünkön most nagyon nem segít.

Olyan játékosokkal kell majd gyakorolni a valószínűleg semmit, akik nagyrészt még az NB II-es csapatunkban is perememberek, esetleg kapusok. Összes játékperc alapján Adorján a 4. (1207 perc), Holman az 5. (1176), Kovács Nikó a 7. (1029), Kálnoki-Kis a 8. (989), Bocskay a 10. (905), Bobál a 15. (392), Kocsis Gergely a 16. (297), Krajcsovics a 17. (292), Haragos a 20. (102), Nyitrai a 22 (59), Simon a 24. (50), és Kaczvinszki, aki még nem lépett pályára. Ha mázlink van, akkor a héten visszatérhet Lőrinczy és Keresztes, de beljebb velük se nagyon leszünk.

Kifogás mindig lesz

Ahogy körülmények is.

Ez a feladat, ezt kell most megoldani. Irtózatosan elcseszték az elmúlt éveket, kiestünk, és ebben az új helyzetben a nyári igazolások ugyan minőséginek tűnnek, de darabra kevesen vannak. Egy kisebb sérüléshullám (esetünkben inkább nagyobb), egy-egy rosszütemű eltiltás, egy válogatott mérkőzés azzal járhat, hogy kiürül az öltöző, elfogy a meccskeret. Szeptember végén, a Budafok ellen még 20 mezőnyjátékost tudtunk nevezni, tegnap, az Ajka ellen azonban már csak 15-öt, és külön szerencse, hogy Eördögh és Simon Benedek felépült a sérüléséből.

Ilyen körülmények között egyszerűen lehetetlen futballcsapatot építeni, pláne egy frissen kinevezett edzővel, akinek bőven volna kivel megismerkednie.

Nem egyszerű feladtat, amit meg kell ugrani. A következő ellenfél pont az a Gyirmót lesz, ahonnan nyáron jött el Csertői, és ami nagyon átalakult azóta. A bajnokságot rettenetesen kezdték, nyolc meccs után még nyeretlenek voltak. Csizmaida távozott, a helyét Tamási Zsolt vette át, és vele a következő hét meccsből ötöt megnyertek, egy döntetlen és egy vereség mellet. Jelenleg két ponttal állnak előttünk a tabellán. Egy fonalat elkapó csapathoz megyünk úgy, hogy talán lesz három edzésünk együtt készülni.


Osztályozókönyv


címlapkép: fb/honvedfc

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||