Mastodon

Elképesztő, hogy Rossi még mindig képtelen üzembiztosan nyerni “lefelé”

otthonidegenpont
Szerbia2-12-16
Montenegró?0-0max 4.
Litvánia2-02-24
Bulgária3-02-24
Emlékszünk Albániára? Vagy Szlovákiára, Walesre?

Amióta ismerjük a kopaszt, tudjuk, hogy gyakrabban veri meg a Fradit, mint a Pápát. Ha valamiben, akkor a mentális felkészítésben nagyon ott van. Szinte nem is emlékszem olyan meccsére Kispesten, ami nagyon, de nagyon fontos lett volna, és elbuktunk. Rendben, pont a bajnokcsapatnak nem sikerült az első négy meccs a Fradi és a Videoton ellen, de aztán amikor nagyon kellett, akkor jöttek a három pontok.

Most mintha ugyanezt a mintázatot látnánk a válogatottnál. Három szenvedős döntetlen idegenben úgy, hogy kétszer is a sírból jött vissza. Miközben szinte tükörsima győzelem Belgrádban. Az ember, akinek a Nemzetek Ligájában, jó, egy félkamu tétmeccs-sorozatban nem ellenfél Németország és Anglia, miközben a németektől egy ötöst kapó olaszoktól oda-vissza zakó.

Szeretünk, kopasz <3


frissítés [11.18.] // Rossi is érezte, hogy túltolta, és két nappal később pontosította, hogy mégis mire gondolt Szófiában:

A Bulgária elleni meccs után nem volt tolmács, nem az anyanyelvemen fejezhettem ki magam, és angolul olyan kifejezést használtam, ami nem tükrözte azt, amit ki akartam fejezni. Távol áll tőlem, hogy bárkinek megítéljem a gondolkodását, hiszen demokráciában élünk, de az ember látja, mi történik körülötte, ki hogyan viselkedik a mérkőzések előtt. Valamilyen szinten én is érzékelem, hogy vannak, akik azt kívánják, bár veszítenénk, bárcsak leégnénk. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy ne támogassa a válogatottat. De az egy dolog, ha valaki nem szurkol, és az egy más minőség, ha valaki kifejezetten ellenünk szurkol. Ezt a pontosítást szerettem volna megtenni.

via MNO

Mennyire másképp hangzik, mint az első:

Nem mindenki szereti a magyar válogatottat. Sok magyar van, akik nálam jóval kevésbé szeretik a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének!

via például Telex, de ezer helyen lejött

innentől a poszt eredeti tartalma //

Még akkor is, ha ezzel most lementél a Megafon arcai, és a Mandiner kommentelőinek a szintjére:

Ha valaki, mi pontosan tudjuk, hogy Rossi nagyon tudja hozni a sértődőst.

Emlékszem, egyszer a Fáyban durcázott be annyira, hogy a meccs után gyorsan lezuhanyozott, ahogy mindig, majd felrongyolt a csapatbuszra, és morcosan ott ücsörgött egyedül. Lassacskán megjött a csapat is, a busz pedig elhajtott. Mi eközben a sajtóból telefonálgattunk, hogy srácok, mégis hol van a mister, mert lenne itt egy kötelező jelenése.

Vagy mesélhetném bármelyik „lemondási” kísérletét. Megsértődött valamin a tőle megszokott módon, mondjuk mert szidták a kispadja mögött a közel sem isteni Jobot, és a sajttájra már felbaszott aggyal, hőbörögve jött be: „ha nem tetszik, ha így bánnak velünk, akkor le is mondhatok”. Aztán soha nem mondott le.

Igazából az ilyenekért is szerettük (szeretjük) és gyűlöltük (gyűlöljük) egyszerre a kopaszt. Úgy is mondhatnánk, hogy annyira tökéletlen, mint egy átlagember, tökéletlen mint az ismerősein kivétel nélkül, és ha valamit, ezt az tökéletlenséget kényelmesen tudjuk értelmezni.

A szófiaihoz hasonló kiszólásai valahol beleillenek a sokszor ormótlan stílusába, azonban ennyire emelkedett pillanatban, ekkorát megafonozni még attól az embertől is váratlan, aki egy bajnoki cím ünneplése közepén jelentette be a távozását.

Uno di noi. <3


Fanyalgok, fanyalgok, de képtelen vagyok haragudni rá.


Hiba a kommentelésnél [megoldódott]

[12:00] Bocs, srácok, valami baj van a Disqusszal. Hiába engedélyezettek a kommentek, valamiért mégse látszanak az oldalon. (A Disqus oldalán is csak a számláló működik, a kommentek ott sem látszanak.)

[17:00 körül] Megjavult.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||