Mastodon

Tizenegy éve még azt írtuk, hogy Marco Rossi jött, látott, és győzni látszik. Aztán eltelt tizenegy év.

Kíváncsiságból kikerestük, mégis miféle sületlenségeket írogathattunk Rossiról 2012 nyarán, miután frissen kinevezték a Kispest edzőjének. Nagyon furcsa látni, hogy egy szinte a semmiből érkezett figura, aki tizenegy éve legfeljebb pár embert mozgatott, most az ország egyik legismertebb, és legelismertebb arca.

Az első anyag, amiben a rendszer belső keresője szerint megjelent Rossi neve 2012.05.30-án íródott, mégpedig Vérfarkas tollából, és a keresztségben a “Kecsöppel felszolgált catenaccio” címet kapta. A poszt azonban még nem Rossiról szólt.

“Rossi az edzőmeccseken nekem gyengusznak tűnt, a tétmeccsek eddig őt igazolják. Úgy fest, a fiatalokkal szót ért, ebben eddig előrébb jár elődjénél.”

2012.07.21., Anzsi Mahacskala – Honvéd 1-0.

RW három tétmeccs után megmondta, és Rossi azóta is hozza nagy meccseket.

“Rossi hatvan percig érthetetlen volt, hogy mit akar, miért élesben próbál ki egy merőben új rendszert és olyan játékosokat, akiket korábban még nem. Amikor már látszott, hogy ez édeskevés, akkor belenyúlt a szerkezetbe és gyorsan húzott hármat, amitől sikerült felpörögnünk. Ha tényleg valami olyasmit (vagy jobbat) szeretne játszatni, amit a végén láttunk, akkor ez egy szerethető csapat lesz – miközben egyelőre tippünk sincs, a bajnokságban vajon egy ilyen teljesítmény mit jelenthet.”

2012.07.31., Siófok – Honvéd 0-1.

Az első bajnoki Siófokon, ahol Rossi mellett a hatalmas szendvicseknek is örülni lehetett. A kaunasi, szófiai és a Montenegró elleni hazai mérkőzésekkel való hasonlóság csak a véletlen művel. Viszont a hadrend már itt 3-2-3-2 volt, előrevetítve, hogy számára a három belsővédő a játék. Később mégis kényszerből hosszasan 4-3-3-at játszottunk.

“Marco Rossi jött, látott, és győzni látszik. Valami kezd összeállni Kispesten.”

2012.08.25.

A Fradi elleni 0-2 előtt már ilyeneket írtunk a beharangozóba. Érdekesség, hogy akkoriban még szokása volt visszafogottan értékelni egy-egy nagy győzelem után, mint tette azt RW-nek a régi Üllői úti székház lépcsőjén sétálva.

Idény végén, tizenkilenc év után újra bajnoki érmet nyert a Kispest.

Grazie, Marco! Grazie ezt a csodálatos tizenegy évet.

(Nekünk viszont örökre marad kopaszg*ci, mert mi így szeretjük.)


A posztot eredetileg a privát oldalamon terveztem megosztani, de gondoltam, egynek egynek elfér itt is.

címlapkép: 1909foto, valamikor 2012 novemberéből. Akkoriban még ilyen kicsik voltak a címlapképek.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||