Mastodon

Hetikispest #2023/11/24

A hét témája: új tulajdonos Kispesten?

/11/15 Sajtónapot tartottak Csertőivel, és ez alkalomból beszélt például az M4-nek (videó), az NSO-nak és a Csakfocinak. Igazából semmi érdekes, azon kívül, hogy elsőként mondta ki a klubnál, ebben az idényben nincs sansz a feljutásra, valamit, hogy télen, amennyiben adottak a feltételek, erősíteni kell.

/11/16 Kint vagyunk az Eb-n!

Azóta három posztunk is volt a válogatottról és Rossiról, valamint készülőben egy negyedik:

  1. Elképesztő, hogy Rossi még mindig képtelen üzembiztosan nyerni “lefelé”
  2. Tizenegy éve még azt írtuk, hogy Marco Rossi jött, látott, és győzni látszik. Aztán eltelt tizenegy év.
  3. Elképesztő fordulat a válogatottnál: azt számolgatjuk, hogy miért NEM kell számolgatnunk

Hm, tényleg kicsit sokszor használjuk címben az elképesztő szót. Erre is figyelni kell majd a közeljövőben.

/11/16 Az MLSZ közleménye szerint lezajlott a szurkolók kártalanítása a végül zártkapus szófiai plovdivi szófiai meccs kapcsán. Azt írják, hogy „(…) azoknak a szurkolóknak, akik légitársaságuktól, szállodájuktól nem kapták vissza a foglalásuk díját, az MLSZ a múlt héten felajánlotta a károk rendezésének kezelését. Ez a folyamat is a végéhez érkezett.” Vajon tényleg mindneki hozzájutott a pénzéhez, akit a bolgár, a magyar és az európai szövetség rendesen megszopatott? Az külön tetszik, hogy ugyanebben a cikkben

  • az MLSZ kegyetlenül mosdatja magát, miközben egyetlen szót sem szólt arról, hogy a bolgárok döntése miért is érinti a vendégszurkolókat: Egyértelmű, hogy a bulgáriai mérkőzés körül kialakult helyzetet a hazai szövetség intézkedései eredményezték, nem az MLSZ hibája, hogy nem lehetnek ott szurkolók a találkozón, ennek ellenére a magyar szövetség abban bízik, hogy ezen intézkedéseket követően nem marad rossz érzés a magyar csapatot Bulgáriában is bíztatni kívánó szurkolókban.”,
  • valamint bár azt állítja, a „folyamat a végéhez érkezett”, a cikk utolsó mondata mégis az, hogy „Az MLSZ 2023. november 19-én éjfélig – a korábban ismertetett feltételek szerint – fogadja a megalapozott kárigényeket, ezt követően már nem áll módjában új beadványokat fogadni.”. Vagyis simán kiadták 16-án a végéhez érkezett szöveget, miközben fogalmuk sem lehetett arról, mennyi kártérítési igény létezik egyáltalán.

/11/16 Még mindig MLSZ: a fegyelmi bizottság megbüntetett minket a Vasas-Honvéd miatt:

  • Vasas: megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata és az ellenfél kapusának folyadékkal történt lelocsolása -> pénzbüntetés
  • Honvéd: megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata -> pénzbüntetés

/11/18 Kundrák játszott pár percet a Kecskeméten 3-1-re nyerő fakóban.

/11/19 A válogatott megverte Montenegrót is, és ezzel csoportelsőként zárt a selejtező-sorozatban.

[bulvár] /11/19 Külön szeretem a kattintásvadász sajtótermékekben, hogy próbálnak sejtelmesen fogalmazni. Például az NB1.hu gyönyörűen körbeírta a kemma.hu-tól átvett verekedős videón szereplő egyik személyt: légiós, játszott a Fradiban, a Honvédban és Tatabányán, jelenleg pedig a Siklósban. Vajon ki lehet az? Tennénk fel magunknak a kérdést, azonban elég két kattintás, és máris előttünk a megoldás: E. Ndjodo, vagy Edouard N. Ahogy tetszik. (A kemma.hu-t már az NB1.hu se hivatkozta, mi pedig lusták voltunk kikeresni az eredeti anyagot.)

/11/19 Hirtelen nem emlékszem, de mintha Dimitar Berbatov ígérte volna, hogy amennyiben lehetősége lesz rá, megpróbálja nyilvánosságra hozni a bolgár szövetség és az UEFA levelezését a szófiai meccs zártkapussá tételéről. A tüntetést szervező szurkolók oldalán ezt követően megjelent egylevél, amit az UEFA-nak címzett Borislav Popov, a bolgár szövetség főtitkár, és benne olyasmiket olvasni, hogy:

  • a bolgár szövetséget figyelmeztette a belügy, hogy a szurkolók tiltakozást szerveznek (ezt mindenki tudta, hiszen nyilvánosan meghirdették, a tiltakozássorozatnak saját Facebook-oldala van), és követelni fogják a szövetség vezetőségének lemondását. (Skandalum, bzmg, ilyet mégis hogy képzelnek???)
  • egyenesen Berbatov és köre akarja megbuktatni a szövetség vezetését, és a helyzet odáig fajult, hogy
  • a szurkolók szándékosan olyasmit csinálnának, ami miatt a szövetséget büntetheti az UEFA. (Azt, hogy ez miért Berbatovval szerepel egy mondatban, nem értjük. Mintha azt akarnák sejtetni, hogy Berbatov szítja a feszültséget.)
  • a bolgár szövetség az UEFA segítségét kéri, hogy ebben az estben mit lehet tenni, és alapból felajánlja a stadion részleges vagy teljes lezárását, illetve a helyszín megváltoztatásának lehetőségét.

Vagyis a dokumentum alapján szó sincs arról, hogy az UEFA döntése miatt lett volna zártkapus a mérkőzés, ahogy azt a bolgár szövetség állította.

/11/20

/11/23 A HLSZ is kitette, hogy az NB II-ben otthon és idegenben is ránk kíváncsiak a legtöbben. Messze.


Hét témája

Új tulajdonos Kispesten

/11/23 A hetek óta tartó pletyka, hogy új tulajdonosa lehet a klubnak begyűrűzött a hivatalos sajtóba is. Először csak annyi kezdett el terjedni pár hete szurkolói körökben, hogy képben lehet egy új tulajdonos, majd a tulajdonoshoz valahonnan hozzácsapódott a kínai jelző. Valószínűleg úgy, hogy Szijjártó ha nem is tagadta, de híresztelésnek nevezte, hogy Szegeden a kínai BYD cég elektromos autóbuszokat gyártó üzemet létesítene, miközben a beruházáshoz szükséges területeket már elkezdték kisajátítani. Innentől egyszerű a kapcsolás: új tulaj, Szijjártó, kínaiak, BYD. Szevasztok, így keletkeznek a pletykák.

Pár apróság (galériával):

  1. Szijjártó Péter nem ártott eleget ennek a klubnak a haverjaival? Akárhogy nézzük, amikor a legrosszabb volt korábban bármikor a klub történetében, az is jobb volt, mint Szijjártó segítsége. Kösz, Petike, nem kérünk többet belőled. Inkább hajszold tovább a népszerűséget a Fradinál. Úgyis oda szokás mostanában megtérni. (1. kép)
  2. Az Ajka ellen távolról mintha kínaiakat fotóztak volna az egyik skyboxban, bár elnézve a képet, a baloldali alak simán lehet akár Mészáros Lőrinc is. (2. kép)
  3. A hírt lehozó Sportalnak a Honvéd azt válaszolta a lehetséges tulajdonosváltásra, hogy „Tulajdonosváltás esetén átvilágítás történne a klubnál, ilyen viszont nem zajlik nálunk.” Speciel ezt el tudom hinni. Vajon, ha nem a NER-rel fertőzött Magyarországon élnénk, akkor lenne bármiféle következménye egy ilyen átvilágításnak?

Mit olvasol?

Múlt héten feltettük azt a kérdést, hogy milyen gyakran olvasod a nagyobb országos sportlapokat. Pár megállapítás a válaszok alapján:

  • a nyomtatott Nemzeti Sport a válaszolók 20%-nak van nagy ritkán a kezében, azonban ha az [állandó olvasó vagyok, rendszeres, nagy ritkán, soha] skálát a felénél vágjuk el, és azt mondjuk, hogy a kért ész neve az inkább olvassa és az inkább nem olvassa, akkor az újságot 97% inkább nem olvassa.
  • az inkább olvasás sorrendje:
    1. NSO 58%
    2. Csakfoci 40%
    3. NB1.hu 33%
    4. M4 Sport és Sportal 22%
    5. 24/Rangadó 18%
    6. print NS 3%
  • az egyébnél az inkább olvassa csoportba 34%-nyi válasz került, azonban fogalmunk sincs, hogy ez milyen lapokat jelenthet.

Korábbi Hetikispestek:


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||