Mastodon

Üvegzseb #2023/11

Most tényleg nem tudjuk, mit csináljunk: írjuk ki hatalmas betűkkel a főoldalra, hogy {valószínűleg} külföldről finanszírozott oldal vagyunk, pusztán mert fogalmunk sincs a hozzánk beérkező mikroadományok nagy részének az illetőségi helyéről, és valójában nem is érdekel minket?

A szélesen vett magyar fociról írunk, márpedig a magyar foci mostanában a politikum (állampárt) játszótere lett, tehát könnyedén ránk lehet sütni, hogy külföldről finanszírozott (zug)lapként a messzemenőkig demokratikus és sportszerű magyar választásokat akarjuk a választói akarat eltérítésével befolyásolni. Természetesen mi más, mint idegen érdekek szolgálatában. És tesszük mindezt azzal, hogy leírjuk esetleg valamiről, ha visszás, pofátlan, sunyi, esetleg egyenesen sz*r, netán Orbán Viktor. Valamiért nem tudjuk elfogadni a tételt, hogy a magyar fociban alapból minden tökéletes, kivéve ami mégsem. Viszont ha szóvá mered tenni, akkor te nem kritikát fogalmazol meg, hanem politikai támadást indítasz (ide is jöhet végtelenítve az idegen érdekek szolgálatában tematikájú mantra).

Egyébént köszönjük a novemberben összedobott 77 €-nyi támogatást.

Próbáljuk nem a kormány megdöntésére fordítani.


Részletek A nemzeti szuverenitás védelméről c. törvényjavaslat indoklásából:

Az Európai Unióban is egyre nagyobb hangsúly helyeződik a külföldi beavatkozásokkal szembeni fellépésre, valamint a szabad és tisztességes választások megóvása érdekében a leplezett külföldi befolyás leküzdése érdekében tett lépésekre. Az Európai Parlament többek között ezzel a céllal hozta létre Az Európai Unió valamennyi demokratikus folyamatába történő külföldi beavatkozással, többek között a félretájékoztatással foglalkozó különbizottságát (INGE). Az INGE 2023 áprilisában kiadott jelentése is felhívja a tagállamokat arra, hogy ismerjék el, hogy a külföldi beavatkozás, beleértve a dezinformációt is, nemzeti és határokon átnyúló biztonsági fenyegetést jelent. A jelentés arra is figyelmeztet, hogy ezen külföldi beavatkozások nem kizárólag a választási folyamatok befolyásolására irányulnak, hanem a demokratikus folyamatok aláásására is.

(…)

Mindezen megfontolások figyelembevételével indokolt egy olyan szervezet létrehozása, amelynek elsődleges feladata, hogy átláthatóvá tegye a különböző választási és társadalmi döntéshozatali folyamatokat, beazonosíthatóvá tegye azon szereplőket, akik részt vesznek ezek, valamint a választói akarat befolyásolásában.

Könnyen előfordulhat, hogy egyes posztjaink alkalmasak lehetnek a választói akarat eltérítésére, hovatovább befolyásolására. Sajnos nekünk nincs lehetőségünk olyan ütemben és szorgalommal szemlézni a Russia Todayt, mint a KESMA zászlóshajóinak. Az ok kifejezetten prózai, ugyanis a Russia Today – számunkra érthetetlen módon – egyáltalán nem foglalkozik a magyar labdarúgással. Minden más anyag leközlése pedig, ugye, befolyásolási kísérlet és dezinformáció lenne (a magyarok érdekével szemben, bla, bla, bla, erre is biztos van egy egy szuszra kiereszthető mantra).

Jövőre helyhatósági és uniós választások (a nagyobb demokratizmus jegyében természetesen egyszerre), a politikum közelébe rángatott Honvéd a csőd szélén, mégis, mi a fenétől legyünk boldogak, és elfogadóak a hatalommal szemben? Igen, ahogy eddig, úgy ezután is ki fogunk szólni nekik, és pont nem érdekel minket, hogy választási időszak lesz, vagy sem. Egyszer van olyan az életünkben, de még a szüleink, nagyszüleink életében is, hogy bármennyi pénz lenne a nekünk annyira kedves focira, és pont ezért rossz nézni, mennyire szemérmetlenül torzítják pont a pénzen keresztül a versenyt. Kontraproduktív az egész, és ami működőnek látszik belőle (válogatott, Fradi), az szinte teljesen külföldről importált valami, még véletlenül sem az irgalmatlan mennyiségben elköltött pénzek akár csak közvetett hasznosulása.


A kapcsolódó üvegzseb oldalunkat itt találjátok, immár az ígéreteinknek megfelelően átalakítva havi szemléletűre.


címlapkép: Fortepan/Lőrincze Judit

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||