Mastodon

Miért? Miért? Miért?

Poszt egy felesleges mondatról.

Teljesen mással szerettünk volna ma foglalkozni, azonban botor módon megnyitottuk a honvedfc.hu-t, hogy némi hivatalos információra tegyünk szert, és esküszöm nem akartam, de azonnal felb*szták az agyam. Nem kerestem, nem azzal a szándékkal böngésztem a sorokat, hogy fogást találjak rajta, hanem csak olvastam, és éreztem, ahogy megy fel a pumpa. Mutatom:

Azért, bzmg, igen.

A téli/hűvösebb időszakban hamarabb kezdődnek a meccseink, hogy szurkolóink kora délután és ne a hideg estéken látogathassanak ki a Bozsik Arénába.

Mindenki tudja, hogy nincs gempa a kasszában, hogy mindent áthat a csóróság, pont ezért teljesen felesleges sztorit kerekíteni a meccsnappal spórolás köré. Így sikerült leírni egy mondatot, amit minden szavában áthat a szükségtelen hazugság.

Kezdjük ott, ha a klub valóban figyelembe venné a szurkolók érdekeit, akkor nem zártkapus edzőmeccseket rendezne. De tegyük félre az ilyesmi apróságokat, hiszen itt a Valódi Szurkolóbarátságról van szó. Viszont ebben a konkrét esetben nem tudok olyan megkeresésről egyetlen szurkolói érdekképviselet felé sem, ahol kérdésként felmerült volna: segítség lenne nektek, ha korábban, a hideg idő előtt játszanánk a hazai meccseinket? A kezdési időpontok megválasztása tisztán a klub döntése volt, függetlenül bármiféle szurkolói érdektől.

Egyébként nincs azzal baj, hogy kettőkor legyenek a hazai meccsek, legfeljebb a korzóra viszünk magunkkal napszemüveget, mert ugyan a lenyugvó nap fényében a tribün látványa csodálatos, azonban az ezzel párhuzamosan a szemünkbe sütő nap miatt a meccs teljességgel élvezhetetlen. Széles körben ismert ez a hátránya a kötelezően észak-déli tájolású stadionoknak, ahol a fontos embereknek és a kameráknak építik a tribünöket, és a lakosságot velük szemben helyezik el, amolyan biodíszletként. Cserébe villanyfényes mérkőzéseket rendeznek, mert azzal is tisztában vannak, hogy a keleti oldalon elhelyezkedő lakosság csak így láthatja normálisan a pályán történteket.

  • 02.11. 14:00 Honvéd – Nyíregyháza (napnyugta: 16:59, másik időpont: 17:00)
  • 02.25. 14:00 Honvéd – Siófok (nny.: 17:20, mi.: 17:00)
  • 03.17. 14:00 Honvéd – Soroksár (nny.: 17:51, mi.: 17:00)
  • 04.07. 16:00 Honvéd – Szeged (nny.: 19:21, mi.: 17:00)
  • 04.21. 17:00 Honvéd – Pécs (nny.: 19:41, mi.: nincs)
A grafikonon jól látható, hogy a meccsek tervezett lefújása egyedül az április végi Pécs elleni meccsen kerül egy órán belül a napnyugtához képest, egész pontosan 56 perccel lesz előtte

Elég megnézni az MLSZ adatbankját, és rögtön világos lesz, hogy az NB II-ben két kezdési időpontot ajánlanak fel a kluboknak, és ebből lehet választani. A Honvéd pedig kivétel nélkül a korábbi időpontokat választotta. Természetesen a nagyobb szurkolóbarátság jegyében. Vagyis a tervek szerint tavasszal nem lesz villanyfényes mérkőzés az új Bozsikban. Nem azért épült.

Bezzeg a mocskos, szemét Haladás március harmadikán délután ötkor fogad minket, a barátaikat. Hétkor fújják le, vajon milyen hidegben érünk haza Budapestre? Aztán ott van február tizennyolcadikán délután ötkor a Tiszakécske. Nem lennék a helyünkben hazafelé! Elképesztő, mennyire szurkolóellenesek ezek a klubok. Skandalum!

Ja, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha a tévé közvetítésre jelöli ki egy hazai meccsünket? Hétfő este nyolc! Szibéria, Gulag, fagyhalál! „Gyilkosok!” – ordíthatnánk a hivatalos felületeken. Hivatalos leveleket írhatnánk a szövetségnek, mégis hogy képzelik? Merevre fagyott embereket látok végig az Adyn. És még a villanyt is fel kell kapcsolni.

Egyébként arról a klubról, és arról a stadionról beszélünk, ahol a büfében a palackos hideg jeges teát mikrózzák meg, és árulják forró teaként.


Mielőtt túltolásnak tűnne a poszt, tisztázzunk egy apróságot:

Nem azzal van bajom, hogy kettőkor játsszuk a hazai meccseinket, mert az is egy időpont. Nem a legjobb, nem a számomra legkedvesebb, de időpont, és mivel a Honvéd játszik, alkalmazkodom. Így élek évtizedek óta, szerintem idén tavasszal is sikerülni fog.

Azzal van bajom, amikor felesleges ideológiákat húznak a valóság tagadására. Simán elég lett volna leközölni az időpontokat, de nem, szükség volt egy mondatot hozzácsapni: mindez a mi érdekünkben, a mi kedvünkért van így.

Hát kurvára nem, már bocsánat. Azért van így, mert spórolni akarnak a rendezési költségekkel.

Ha kicsit is tisztelnék a szurkolókat, nem hazudnának a szemünkbe akkor is, amikor teljesen felesleges.

Csak ennyit akartam mondani.

Persze, hogy felb*sztam az agyam kedd reggel.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||