Mastodon

Párnapikispest 2024/01/30

játékoskeringő, Kocsis Dominik, pénz, alapcsapat, gólvideó

edzőmeccs // ezúttal 6-0-ra vertük a BVSC-t az idény előtti utolsó felkészülési meccsen. A fő érdekesség nem az eredmény, és az egyébként nagy érdeklődés (khm, zártkapu helyett: zárt mosdók, de büfé azért van), hanem

Kocsis Dominik // akiről egyre több lap írja, hogy 350 ezer euró (135 millió forint) körüli árért viheti a Debrecen. Kocsis a BVSC ellen nem játszott, és a korábbi meccseken is inkább a második sorban.

  • amennyiben valóban hasonló összeget kapnánk érte, az elég lenne a Cirkovic felé fennálló tartozás rendezésére, valamint egy-két havi bérfizetésre. Ha nincs egyéb komolyabb akadálya Cirkovicon kívül az idei licensznek, akkor ezzel a transzferrel azt is behúzhatjuk, görgetve tovább magunk előtt a valódi problémát:
  • hogy a tulajdonosi kör a sajátjából továbbra sem hajlandó érdemben finanszírozni a Honvédot. Teljesen egyértelmű, hogy nem a Honvéd érdekében vették meg a Honvédot, nem honvédosként/kispestiként, nem saját projektként, hanem majd fizeti az állam, mi pedig tulajdonosat játszunk. Az állam márpedig nem fizet korlátlanul – nagyon helyesen egy úgy működő céget, ahogy a Honvéd működött éveken át.

családi ezüst // egyes lapok tovább mennek Kocsisnál, és arról írnak, hogy Kerezsi iránt is élénk érdeklődés mutatkozik, például a Videoton. Megítélésem szerint: nem hinném. Ha Kocsis elég a közvetlen gondok elhárítására, akkor Kerezsit felesleges és egyben értelmetlen is elszórakozni. Kivéve, ha ő akar nagyon menni, mert az egyértelmű, hogy neki nagyon nem az NB II-ben van a helye.

  • adott esetben viszont más távozó akár elő is fordulhat. Mi két Babits Bihályról hallottunk.
  • viszont utóbbi esetben lehetnének érkezők is, akiknek már nevük is van a klubház noteszeiben, és a játékosok is tudnak az érdeklődésről.
  • ja, és Koszovscsuk is távozott. Tavaly télen jött a ZTE-től Török Kevinért cserébe, és most Kozármislenybe írt alá. Nagyon nem tud a seggén ülni, ugyanis bár hat éve, 2018-ban regisztrálta a Kisvárda, az elmúlt két évben megjárta a Felcsútot, a Zetét, a Honvédot, és most ismét új csapata van.

sérülések, betegségek, várható kezdő //

  • Dúzs az egyik ujja miatt kb. egy hónap,
  • Kálnoki-Kis csak beteg volt, ő már játszott a BVSC ellen,
  • Adorján is csak beteg volt, ő már az MTK ellen is játszhatott.

tavaszi „kezdő” // Tujvel kezd a sérült Dúzs helyett, Csertői úgy látszik valamiért nem bízik Kovács Nikóban, és a keret egyik leginkább mindenre alkalmas játékosát, Eördöghöt játszatja jobbhátvédben, Kocsis helyén pedig a kis Klagenfurtot, Krajcsovicsot. A 4-3-3 marad.

  • Dúzs (Tujvel) – Eördögh, Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy, Adorján, Holman – Krajcsovics, Bobál, Kerezsi.

Mindenmás ömlesztve

  • Sallai Sanyival // beszélgetett hosszabban a Sportal.
  • Csányi Sándorral // a köztévé. (Az NS annyit emelt ki belőle, hogy Rossi marad, az NB I. lebonyolítása pedig 2025-től változhat.)
  • Albi Doka // Újpestre igazolt. (Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy sajnáljam őket, vagy megérdemlik.)
    • pénz, pénz, pénz // elméletileg Dokát úgy adtuk el a Tiranának, hogy a játékjoga egy része nálunk maradt, vagyis ha az Újpest fizetett érte, akkor abból nekünk is jár valamennyi.

A téli felkészülés góljait

összevágta a Honvéd egy videóba, és bár nyilván nem ez volt a tervük vele, de azonnal látszik a különbség az Arad és a Honvéd technikája között még úgy is, hogy az Arad felvételét lebutították: felbontás, framerate, miazmás. Összefoglalva: a fogyaszthatóság.

Itt van a Honvéd-BVSC videójának minősége:

Itt pedig a Honvéd-Arad, amit az Arad streamelt:

  • 720p vs 1080p
  • 30 fps vs 60 fps
  • 975 megányi* adat vs 3 gigányi adat (utóbbi több, mint háromszorosa az előbbinek)
  • rosszul használt stereo (csak az egyik fülben hallható kommentátor, a másikban háttérzaj) vs rendes stereo

*_ évek óta archiváljuk a Honvéd összes mérkőzésének felvételét akár a köztévéről, akár más forrásból, és a tapasztalat az, hogy egy kilencven perces focimeccs élvezhető minőségben, normális tömörítéssel legalább 2,5 giga adatmennyiség. 1 giga alatti mérettel kizárólag a Honvédnál találkoztunk. {Archiváláshoz a yt-dlp parancssoros alkalmazást, az adatfolyamok kezeléséhez az ffmpeg csomagjait, ha pedig nagy ritkán vágnunk kell valamit, akkor az avidemux alkalmazást használjuk. Utóbbit majd idővel lecserélnénk, mert úgy néz ki, mostanság nem frissítik, azonban egyelőre nem találunk hasonló fapados megoldást.}

2023/2024-ben nagyon, de nagyon kellemetlen ez a minőség. Nagyjából egy két-három éves bármilyen csúcsmobillal élvezhetőbbet lehetne csinálni.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||