Mastodon

Cirkovic és Klafuric pipa

A jog és az erkölcs találkozása sűrű bazdmegezés közepette.

A Honvéd közleménye egyértelműen fogalmaz:

(…) rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így Dean Klafuric után a szerb védő is megkapta a neki megítélt összeget (…)

Vagyis nem átütemezés vagy egyéb megegyezés történt, hanem fizettek. A két összegből Klafuricé nyilvános (a FIFA oldalán elérhető). Esetében valamivel több, mint 40.000 euróról, vagyis mintegy 16 millió forintról van szó. Amennyiben a Sportalban leközölt számok valósak, úgy Cirkovic felé ennek nagyjából a négyszeresével tartozhattak.

Fontos apróság, hogy egy klublicenc nem csupán ennyin múlik, hanem kismillió más szabálynak is meg kell még felelni. Akit részletesebben érdekel, itt böngészheti át az MLSZ vonatkozó dokumentumát.

A két volt alkalmazott kifizetése csak egy lépés a sokból. Legjobb tudomásunk szerint vannak még fennálló, azonban vagy vitatott, vagy közös megegyezéssel átütemezett tartozások is, azonban ezek nem érintik az idei licenckérelmet.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

v

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||