Mastodon

Hivatalos: jövőre is másodosztály (legfeljebb)

Honvéd – Szeged 0-1

_feljutómatek

A Szeged elleni vereséggel, és az ETO győzelmével ebben az évben hivatalosan is elúszott a feljutás. 21 ponttal mennek előttünk, amit hét forduló alatt pontszámban ugyan be lehetne érni, azonban nekünk mindössze 8 győzelmünk van, az ETO-nak pedig 17, és holtversenynél a több győzelem számít. Ráadásul az utolsó előtti fordulóban ETO-Vasast rendeznek, ahol valamelyik csapat biztosan szerez pontot, tehát abban sem bízhatunk, hogy mind az ETO, mind a Vasas kinullázza magát a továbbiakban.

Gratulálunk, srácok, gratulálnunk, kedves Honvéd, huszonhét (27!) fordulón át élt a matematikai remény. A másodosztályból az elsőbe. Mi ez, ha nem dicséretre, a klub történelméhez méltó cselekedet?

_kiesőmatek

Ha ma nyerne a Pécs a Nyíregyháza ellen, akkor feljönne két pontra, és a Budafok/BVSC 30-30 pontos párosa kerülne a vonalra. Nekünk 33 pontunk van, vagyis ma egészen megalázó módon, a Nyíregyházának kell szurkolnunk, hogy megmaradjon az öt pontnyi (két meccses) különbség a kieső helyektől. Megalázó, mert a másodból- a harmadosztályba kiesés elkerülése miatt azért kell szurkolnunk, hogy egy tőlünk független meccsen megfelelő eredmény szülessen.

Gratulálunk, srácok, gratulálunk, kedves Honvéd, hogy huszonhét (27!) fordulót követően bár a saját kezünkben van a sorsunk, azonban ennyire közel a kiesés. A másodosztályból a harmadba. Mi ez, ha nem dicséretre, a klub történelméhez méltó cselekedet?

_meccsmatek

90+4. perc: Pekár adott be balról, Szabó pedig 6 méterről középre, de lefelé fejelt, Molnár-Farkas viszont leért, és kiütötte a labdát! Aztán Benczenleitner lőtte a labdát a blokkba, majd egy óriási kavarodás után végül fel tudtak szabadítani a vendégek!

via NSO

A 94. percig kellett várni az első valódi helyzetünkig, ahol a Szeged kapusára is szükség volt. Az összefoglaló videó többi részében:

  • majdnem elérte a labdát,
  • majdnem belefejelt egy labdába,
  • elcsúszott,
  • messze fölé,
  • messze mellé,
  • erőtlen, alig vánszorgott a kapu felé,
  • és hasonlók.

Teljesen veszélytelenek voltunk a kapura.

_mindenmás

A meccsről inkább semmit. Részünkről értékelhetetlen volt.

A meccs előtti rendezvényről pedig majd külön posztban. Az elhangzott beszédeket egyelőre itt olvashatjátok.


_osztályozókönyv


címlapkép: fb/honvedfc

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||