Mastodon

Hetikispest 2024/07/19

Tulajdonosváltás, Nagy László, Laczkó Zsolt, Haragos, edzőmeccs, jegyelővétel Budafokra, Elhányommagam-O-Meter

mottó: Veszprémi Béla (Bodrogi Gyula) idézi a kiképző őrmesterét a Linda című sorozat egyik epizódjában: ”Magából egész biztos hősi halott lesz, mert még ahhoz is lusta, hogy elfusson az ellenség elől.”

A sokat ígérő mottó ellenére a poszt mindössze egy lesz, vagyis összegyűjtjük és naplózzuk a héten történteket.

alap // természetesen a héten sem volt meg a tulajdonosváltás. Ennek ellenére az új képviselője már úgy dirigál, mintha ő fizetné az egész kócerájt, és Alex Ferguson is tőle tanulta volna a szakmát. Egészen nevetséges a helyzet egy héttel a bajnoki rajt előtt.

  • a régi nem akar beletenni semmit, viszont döntési helyzetben van.
  • az új nem tett bele semmit, de már követelőzik.
  • középcsatár nincs.
  • Nagy László pedig megint visszaenni/átmenteni látszik magát. Legalább húsz éve legyeskedik a klub körül úgy, hogy a mindenféle korábbi és jelenlegi pozícióit felsorolni is nehéz lenne, miközben a legtöbben talán Rossi tolmácsaként emlékeznek rá. Itt van például kifelé is kommunikált pozíciókban másfél éve a Metalcom-éra elejéről: 2019 január, még Hemingway alatt: klubmenedzser, 2019 április, a jó helyezkedésnek hála, Bozó arról nyilatkozik, hogy az addig tanácsadóként(!??!?) dolgozó Nagy helyet kap az új vezetőségben, 2019 május: sportigazgató, 2020 július: Urbányi és Bódog mellett sportszakmai koordinátor. Alig valamivel később: 2021-22: háttérbeszélgetésekben rendre megerősítették, amint kifut a Hemingwaytől örökölt határozott idejű(!) szerződése, távozik a klubtól. 2022 május: még mindig sportszakmai koordinátor. Jelenleg a Linkedin-profilja szerint sportigazgató helyettes a Honvédnál olyan skillekkel, mint: toborzás, stratégiai jövőképépítés, igazgatótanács(?), hálózatépítés, miazmás. 2024 július: vajon a Leisztinger által helytartónak kijelölt Fórizs környékén megtaláljuk Nagyot, vagy végletekig lojális a jelenlegi munkáltatójához? Pini, Koncz, Hemingway, Metalcom, Leisztinger – hatalmas túlélő.
  • félreértés ne essék // nem Nagy Lászlóra van kihegyezve a történet, azonban a szerepe(??!!!??!!), hogy egyáltalán ismét előkerült a neve fényesen jelzi milyen állapotok uralkodhatnak Kispesten.
Nemzeti Sport, 2018.11.24. (képernyőkép: Arcanum Digitális Tudománytár) Az egyikük valószínűleg Sani Abacha lehetett, a másikra nincs ötletünk.

(címlapkép: never forget, az Igazi Fénykor!)

Kezd a gyomrom felfordulni a Honvédtól. Bozóstól, Mendelényistől, Szijjártústul, Fórizsostul, élőskődősöktül, mindenestül. Nekem ne mondja senki magáról, hogy akkora kibaszott szurkoló és/vagy futballvizionárius, hogy tényleg csak jót akar, mert aki erre az állapotra azt mondja, hogy előremutató, hogy az adott szereplő értünk dolgozik, hogy már csak kicsit kell várni és minden jó lesz, hogy egyáltalán értelmezhető elképzelései vannak, annak akkor sem fogok hinni, ha egy forgalmas úttestről akarna visszarántani, nehogy elgázoljon a vészesen közelgő kamion. Vagy akkor is hazudik, vagy valami hátsó szándéka van.

Hiteltelen, elszámoltathatatlan, felelősséget nem vállaló emberekkel tele van a klubház.

Nyugodjunk meg, az eddig tapasztaltak alapján semmivel sem lesz jobb az új tulajdonossal. Legalábbis az első időkben biztos nem, aztán vagy megszabadul az őt behülyítő idiótáktól, vagy szarik az egészre, és hagyja a szabad garázdálkodást Kispesten.

Játékszerek lettünk – de erről majd máskor és hosszabban.

Az Elhányommagam-O-Meterem valahol e két állapot között áll jelenleg:

Igazán kedvem lenne amolyan szarok én mindenre és mindenkire módon leírni, hogy nagyjából mit gondolok erről az egész helyzetről a hozzám eljutott információkból kiindulva. Aztán amikor leülök a billentyűzet elé és elkezdek gépelni, az agyam is járni kezd, folyamatosan előre gondolkodik, én pedig egyre közelebb kerülök a második ábrához. Ilyenkor inkább bezárom a szerkrendszert, kurvaanyázok egy masszívat magamban, és álmodozva olvasgatom hol tart manapság a tudomány a csótány- és egyéb kártevőirtás területén.


07.11. // Laczkó Zsolt vette át a fakót a tavaly kinevezett Kurucsai Milántól. Nem értjük miért a váltás, pláne egy felnőtt szinte gyakorlatilag nullkilométeres edzőre, de biztos megvan az indoka.


07.17. // Adorján a fagyizói miatt vonult vissza. (via nb1.hu)


07.13. // Haragos Viktorra lecsapott a Csákvár.


07.21. // apropos Csákvár: nem szombaton, nem Mezőkövesden és nem zárt kapuk előtt játsszuk az utolsó edzőmeccsünket, hanem vasárnap fél 11-kor, az akadémián, nézők előtt és a Csákvár ellen.


jegyek // 400 jegyet kaptunk a Budafoktól a jövő vasárnapi szezonnyitóra. Csütörtökön sajnos későn került ki a jegyinfó, hogy a házban már kapható lesz, szóval itt is szólunk, hogy ma a Bozsik pénztárában beszerezhető. A normál 1500, a diák 500, 6 éves kor alatt pedig nem kell jegy. Érdemes sietni, mert már csak 300-nál is kevesebb maradt.


És végül következzen Lázár János kontextusból kiragadott kijelentése:

Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak!

képernyőkép: telex.hu

emojik: openmoji.org

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||