Én most nem csak a fonalat veszítettem el, hanem valószínűleg átcsúsztam egy alternatív valóságba, és ott bámulok ki hülyén a fejemből

hemingway-cordellaA Budapest Honvéd FC a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontott Fabio Cordella nemzetközi igazgatóval. További munkájához sok sikert kívánunk!

– írja a honvedfc.hu, minden különösebb részletezést elhagyva.

Próbáljuk meg visszafejteni a dolgokat. Kedden Csábi és Hemingway elbeszélget az igazolásokról, ahol Csábi kifejti, nagyon rossz irányba mennek a dolgok. Ezt tudjuk, mert megerősítették.

Valószínűleg a beszélgetés után, vagy alatt, de mindenképp a környékén az Öregben megfogalmazódik a gondlat, hogy edzőt kéne váltani. Mit tesz ekkor? Megkeresi Cordellát, és bár VW-t visszahozni botorság lenne, kiegyeznek egy Rossiban. (Közben ne felejtsük, két játékosa – Alcibiade és #mancini10 – a télen a Haladáshoz igazolt.)

Szombaton Csábi megy, Rossi jön.

Vasárnap Csábi nyilatkozik a Nemzeti Sportnak, és megemlíti, szerinte Cordella és a nemzetközi igazgatóskodása (jelentsen ez bármit – vh.) rossz irányba tereli a klubot. A nézőpontjából vizsgálva a dolgokat, lehet benne valami, elvégre ő dolgozott vele együtt az elmúlt hónapokban, neki ajánlott játékosokat a télen.

Néhány órával később kint a válasz Cordellától, és benne az elhíresült mondat: Csábi jó ember, de rossz edző. Elismeri, Rossit ő hozta vissza a csapathoz, valamint, hogy még mindig tárgyal Miccolival. Tehát még a Honvéd nemzetközi igazgatója, vagy mifene.

Hétfőn délelőtt bejelentünk kilenc játékost, kivétel nélkül légiósokat, közöttük olyanokat is, akiket Cordella hozott.

Ezután elszabadul a pokol a magyar interneteken. Eleinte csak a gyorsreagálású erők jelennek meg, és formálnak véleményt. RW kínjában a humor védbástyái mögé menekül, én Hemingwayt idézek. Az origo frappáns címmel pusztít: Kilenc gazdasági bevándorlót igazolt a Honvéd, a 444 nemkülönben. Még az index a legkimértebb.

Mára viszont totálissá válik a letámadás. A sportgéza írása szembesíti Hemingwayt és a gazdasági bevándorlókról írt jegyzetét a kispesti igazoláspolitikával, a Nemzeti Sport printszámának hasábjain Murányi András főszerkesztő-helyettes ír majdnem sportújsgáírás-történelemet azzal, hogy bár körülírja, de nem mondja ki a bálásnéger szót, a rangado.hu pedig pont velem készít interjút, hogy miként lehet ezt az egészet szurkolóként megélni. Még korábbi edzőnk, Supka is hallatja szavát, felidézve, hogy az ő korszakában hogyan ment a játékosigazolósdi.

Közben Csábi Szombathy Pál vendége a Digisport Reggeli Start c. műsorában, ahol megerősíti a korábbi feltételezéseket, hogy neki valószínűleg a Cordella-féle igazolási modell miatt kellett távoznia.

És amikor azt hinnénk már nem lehet újabb kurfli a dologban, akkor robban a hír: a klub szerződést bont Cordellával. (További pályafutásához bla-bla, mondjuk ez a szöveg nem járt szombaton Csábinak, csak szólunk.) RW készen van, feladja, okos ember, nem bírja a végtelenségig. /// Egymásra posztolunk napok óta, sebaj.

Aki él és mozog most rajtunk röhög.

Foglaljuk össze. Kedden összeveszik a tulajdonos és az edző a nemzetközi igazgató játékosain, majd megy az edző, a nemzetközi igazgató hoz helyette újat. Aztán bejelentik az új igazolásokat, köztük a nemzetközi igazgató játékosait, majd megválunk a nemzetközi igazgatótól. Ki érti ezt? Számoljuk csak össze a napokat: alig egy hétről beszélünk összesen.

Azért konteóink még lehetnek. Pont Cordella nyilatkozta (vagy róla nyilatkozták), hogy ő úgy nemzetközi igazgató Kispesten, hogy ezért a klubtól pénzt nem kap. Vagyis neki megérte más miatt, mert kitartott mellettünk éveken át. Gondolom nem alturizmusból csinálta.

Tehát az, hogy formailag szerződést bontottunk, igazából mit jelent? Egy nem fizetett klubalkalmazottól megváltunk, aki ettől még a háttérből bármit ugyanúgy megtehet. Komolyan elhisszük, hogy az általa hozott játékosokkal ebben a pillanatban megszakít minden kapcsolatot?

Eszeveszett kapkodásba kezdett a klub. Ami az elmúlt napokban leíródott, kimondódott vele kapcsolatban a sajtóban, azt valahogy le kellett reagálni. Előbb ugyebár a nagy gond, hogy kit hozzanak Csábi helyére – ez lett a körünkben elfogadott és népszerű Rossi, aztán Cordellával is kell valamit kezdeni, mert erősen bentragadt a senki földjén. Szerződést bontunk vele, hátha ez betömi a jónép száját.

Nincsenek azonban biztosítékaink, mert nem is lehetnek. Egy hiteles klubvezetés mellett seggünket a földhöz verve vonulnánk végig az Andrássy úton, tűzijátékot eregetve és önfeledten, de az elmúlt napok, hetek, hónapok, sőt, talán évek hazugságspirálja után marad a kételkedés.

Ez a klubvezetés eljátszotta a hitelét. Olyan szinten tette mindezt, hogy innen el sem tudom képzelni mennyi idő, és milyen munka lenne visszajönni.

Sajnos az van, legyen bármilyen kívánalmainknak is megfelelő egy hír, már nem tudunk hinni benne. És ez a mi nagy szégyenünk.

(nem megmondtam reggel, hogy tessék bekészíteni a popcornt?)

“Én most nem csak a fonalat veszítettem el, hanem valószínűleg átcsúsztam egy alternatív valóságba, és ott bámulok ki hülyén a fejemből” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. ennek a hírnek nagyon örülök, de rohadtul nem értem…MIVAN? MIÉRT? HOGYAN?

  1. újra elolvasva 10x a hírt, esetleg hemi papa csodák csodájára rájött, hogy a “népnek” van igaza és cordella egy idióta, és hallgatván rájuk elküldte, és új idők kezdődnek? magam sem tudom de várom a cordella mentes folytatást.

   1. Én akkor hittem, hogy új idők kezdődnek, amikor Hemi leültette a kispadra Csábit, majd Csábi kirúghatta a Cordella légiósokat, de miután kirúgták Csábit és jöttek az újabb Cordella légiósok, rájöttem, minden megy a régiben!
    Még lehet egy nagy csavar, Cordella kirúgása miatt felmondana Rossi (és visszajönne Csábi)!

    1. Rossi tuti marad, talán ez az utolsó esélye, hogy ezen a pályán elérjen valamit. Ha nálunk most felsül neki ebben a szakmában vége van , mint a botnak.
     A légiósok közül jó lenne tudni ki az ő embere.
     Cordé kirúgása kapcsán nekem inkább az jutott eszembe, hogy valamelyik haver akinek ez időtájt a fenekét nyaldossa felhívta az öreget, hogy azért adunk annyi pénzt az akadémiátokra, hogy te menekült szállást csinálj az öltözőtökből? Persze ez nyilván csak egy fikció…

 2. Tudja ezt valaki követni?! Én nem! Mi folyik nálunk?! Akkor még sem Cordella irányít?
  Hemi bloggolj!

 3. Egy biztos, ha valaki meg akarja írni a harmadik évezred Kispest- (és egyben magyar foci-)történetét, ez a blog kincsesbánya lesz a számára :)

  1. mester, már én sem tudom követni.
   ha nem váltottunk volna másfél éve wordpressre, és nem lenne elég fasza belső kereső a szerkrendszerben, akkor írnánk sorra a sületlenségeket, annyira nehéz képben maradni :)

 4. Naa most mindenki happy nagy a boldogság akkor most már bajnokok leszünk csupa saját nevelésü játékossal

 5. Ahogy mondani szokás: Gyuri bát teljesen elvesztettük… :D

 6. Szerintem is porhintés az egész. A következő félévre Cordella már úgyis elvégezte, amit el akart az újabb idelapátolt légiósaival, és Csábi módszeres megfúrásával (kezdődően már ősszel), így biztosítva, hogy akiket akar, azok játszani is fognak. Van egy tippem, hogy ki lesz új ember a klubvezetésben. Korábban összeragadtak, mint két bodobács, mostanában látványosan távolodtak, talán előkészítve ezt a mostani lépést?

 7. Supka nagyot nőtt a szememben!

  Viszont a mai történések bármennyire kedvezőnek tűnnek, engem inkább a káosz látványa ami megragad és kétségbe ejt! Teljes bizonysággal kijelenthető hogy az öreg fejében teljes a káosz, és nem képes irányítani a klubbot!!! Én már semmin nem csodálkozom a Kispesttel kapcsolatban!
  Bármire felkészülhetünk…….lehet eladja a klubbot valakinek váratlanul…….esetleg Hol volt hol nem volt Honvéd néven kalandparkot létesít a stadion helyén……..vagy egy klasszik üzletházat épít stadion plaza néven ahol a klubkártya felmutatásával kedvezményesen használhatja a gyermeked a bejáratnál lévő villogó lámpás makett autót?????
  Hol a vége a történetnek??
  Egyre bizonyosabb amit írok, írunk itt hónapok óta hogy ha nincs gyors és gyökeres változás akkor a Honvéd végnapjainak vagyunk szemtanúi!
  Valamit tenni kéne sürgössen!!! Valamilyen fajta szurkolói összefogásnak történnie kell mert nagyon nagy a baj!

 8. Szerintem megvan Cordella új helye a Chrystal Palacenál, vagy hol a faszomban. Leszállította még ezt a raklap játékost az öregnek, aztán megbeszélték hogy Hemi kirúgja. Így a bunkó szurkolók is örülhetnek.
  Remélem minél előbb találunk új nemzetközi igazgatót. Puskás régi klubbja nem engedheti meg, hogy hosszú távon betöltetlen legyen ez a poszt. Esetleg Cordella beajánlhatná egy honfitársát Szicíliáról.

 9. Jó hír, de én most egy hétig nem akarok semmit hallani a Honvédról, mert ez így egy kicsit sok volt :)

  1. hadd röhögjelek ki iziben :D
   ha visszamész a kezdőoldalra, máris látsz egy új anyagot
   most pedig körülszaglászok a neten, hátha törtét valami az elmúlt húsz percben, amíg mást csináltam :)

 10. Hantám, most mit nem lehet érteni? Cordella két hete nyilatkozta, hogy Kispesten a fiatalok beépítése a célja. Tegnap meglátta a 9 légióst, és kérte, hogy távozhasson.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.