Megcsúszott beszámoló helyett gondolatkosár a tegnapról

11150541_860550674012383_5075765388576077729_nJó egy nappal a tárgykör meccs után beszámolót írni, mikor már mindenki látta az összefoglalókat / megnézte a közvetítést / elolvasta a sporthíreket; jószerivel annyi értelme van, mint Matyi Dezsővel 20 éves szerződést aláírni a pécsi kispadra, ezt tudom. De hát mostanra lett időnk, és meg is ígértük itt a blogon, hogy lesz valami írás, ahol legalább a kommentelők is kiventillálhatják a Kispest-bánatukat, és az se utolsó szempont. Így azonban nem is a szokott jellegű beszámoló érkezik most, inkább afféle gondolathalmaz, jó RW-sen. Se nem lesz füle, se farka. Mint egy jó Horváth Adri nyilatkozatnak. Csak az a különbség, hogy én sokat pofázok.

Tegnap meccs előtt ikszet éreztünk a társaságból többen is, Öcsém egészen konkrétan, és bizony az én tippem is 2:2 volt. Valahogy halovány a Loki mostanság, különösen idegenben, mi pedig kikapni azért ritkán kapunk ki Rossival, győzni is persze dettó, hát mi más lenne itt, mint remi?

Aztán a meccs hozta is ennek a predikciónak a beteljesülését. A Loki tényleg halovány volt és mi tényleg nem kaptunk ki. És nem is győztünk.

Néhány észrevétel.

Vad II-t porba gyalázta a korzó népe, én viszont most nem éreztem annyira, hogy minket sújtana. A kapott sárgák jogosak voltak, a Loki játékos kiszórásával még kompenzált is, (kissé fölöslegesen, de azért persze köszönjük), ha King olyan ostoba, hogy sárga lappal a farzsebben így csúszik oda valakinek, hogy abból lehet szabálytalanság is, ne csodálkozzon. Mindegy, a Loki-kiállítással így nem lett nagyobb baj, és a kövi fordulóban végre Botka kezdhet.

A csapat nekem olyan… hogy is fogalmazzak… fásultnak tűnik, sajnos már időtlen idők óta. Persze mitől ne lennének fásultak, a feldobó sikerélmény tavaly ilyenkor óta oly távoli emlék (az egy árva Haliverést leszámítva), mint az NB1-es gól Bojan Bozsovics személyes annaleseiben. Persze, hogy szürke, darálós, önbizalom-deficites a csapat, én mégis hiányolnék valami olyasmit, amit a Pécs tolt a szempontjukból 0:1 után a múlt héten. Mennek előre a mieink, akarnak ők, de valahogy valami tűz kicsit még jöhetne. Például olyan tűz, amit Endin láttam amikor beállt, amikor egy csínbe kapott labdára futott rá úgy, hogy meg tudja tolni, hogy végül agyonrúgatta magát a lokista arcal, de bevállalta! Ebből kéne több! Vagy abból a jelenetből, amit az uccsó utáni percben mutatott Nagy Geri, aki végre úgy ment el a balszélen, ahogy azt belélátjuk 2011 tavasza óta. Látjuk, van tartalék ebben a csapatban, csak rohadtul nem akar kijönni… vagy csak nagynéha.

Báló kapufája, hopp. ennek is örültem. Vécse megint nem volt a helyzet magaslatán a meccs nagy részében, de ez az elvállalt szabi, ez végre csillogtatott valamit a lövőtechnikából. Már csak a jó öreg Báló-passzok kellenének vissza. Tényleg, mióta nincs igazi klasszis szabadrúgónk? Kb Pelenka/Gege óta. Plokesz/Szabó Tibi/Budó kaliberről már nem is álmodok. Csehi Tibit pedig ebben a kontextusban számra nem veszem. Na de Báló, ilyenből még megnéznék sokat.

Hopp, a szezon gólja itt figyel (fotó: Babar).
Hopp, a szezon gólja itt figyel (fotó: Babar).

Ahogy Gyula bácsi oxizott góljából is. A vén csataló rendesen beleszürkült a Bohócba, épp arról dumáltunk a korlát mellett, hogy amennyire istenítettük őt a szezonkezdetkor, én speciel annyira nem bánnám, ha nem tartanánk meg, Hanta persze rögvest leállt vitázni, hogy ő meg bánná, és hát nem ilyenkor oxizik az öreg? Bloggertárs persze kéjes mosollyal ismételgette innentől, hogy “Gyula beszürkült, valóban“, úgy, ahogy mindig az orrom alá dörgölik a 2009 óta érvényes axiómámat a többiek Patya minden eltört lövésekor, hogy “Hidi nagy lövő“. De most ezt nem bántam annyira.

A Bouadla gólját igen. A kis algír-francia mindig ver nekünk egyet, minden évben, őt évek óta annyira szeretném ide képzeletben, mint Vaszkét a liláktól, utóbbit már el is bocsátották éjszakázás miatt ugye, Bouadlát formahanyatlás miatt majdnem a múlt ősszel, jöhetnének mindketten. (“Drágák, okay? Konéből erőcsatárt nevelünk inkább.“).

Punót meg egyenesen sajnáltam. Melóban ma fél szemmel ránéztem a kommentjeitekre, látom, “Punaszivacs” keményen megkapta a keresztvíz-lehúzást, de szerintem még mindig pluszos az ő érkezése, jó kis csatár, jó karakter (aj-jajj, kezdek úgy beszélni, mint az Öregmészöly, a kutyaRSTNT), a végén pedig annyira együttéreztem vele, ahogy nagy igyekezetében földbe rúg, komolyan, mint én a csütörtöki esti focikon, ha kurvanagy gólt akarok hegeszteni és p***ánlövöm magam a kapu előtt, eltaknyolva a linóleumon. Együttérzek jah. Aztán lehet, hogy a bennmaradásunk fájt ebbe… Akkor aztán együttérezhetek magammal majd a nyáron. Bár szerintem bennmaradunk, egyre jobban érzem. Igaz, szégyenteljesen, csak keresztbeverésekkel, de valahogy. Persze: minek? – kérdezhetjük. Joggal.

Marco Posszi. :) (Fotó: Babar).
Marco Posszi. :) (Fotó: Babar).

Bosszantó ez a tegnapi, ahogy az egész idény. Ez a papíron jó Loki ugyanolyan penetránsan brokkoli volt tegnap, mint mondjuk ősszel a Fradi mindkét hazainkon Csábival, a Vidi idegenben, vagy épp idén tavasszal itthon a lilák, az MTK pedig mindig és mindenhol, de nekünk most ilyenkor se jön össze, mert önbizalom-deficit, mert Punosevac, mert Proszi eggyel többet tol-vagy húzogat a labdán/labdával, mert Filip elkattan egy pirosért, mert King nem tud beadni, stb. Apropó, Proszi, amúgy iszonyat osztom my dear hanta véleményét: Proszi az az arc, akit csak vészhelyzetben cserélnék le mostanság, mert benne van a váratlan mindig… jóllehet, rá is igaz a tavalyi Rossi-diszciplína – a fiatalok a túlterhelést lelkileg nem mindig bírják, fejben fáradnak, ezt néha Proszin is látom. Csak épp leszarom, és akkor is játszatnám, mindig játszatnám, hogy szokja a gyűrődést, mint ahogy anno Kabátot is többet kellett volna nyomatni, és akkor nem csak a Vasasban teljesedik ki 100%-ra hanem kicsit már nálunk is.

Hát valahogy így. Jön a Paks, aztán a Kecsó, itt kéne valamit villantani, mert a Fradi/Vidi kettős ellen esélyes az álarc felcsatolása, a Pápa ellen meg annyira tutira vesszük a ki-ki meccs behúzását, hogy az egyre veszélyesebb. Ennyi. 4 vagy 6 pontot kérek a kövi két meccstől, nem érdekel, hogyan, de meg kell csinálni.

Most pedig ennek az ótvar hétfőnek a végén falatozok egy kicsit Gyuri barátom remek medvehagymás pogácsájából, amit tegnap hozott nekünk a meccs utáni dumáláshoz (áldassék ezért a neve és fényeskedjen neki megannyi korsó aranyszínű morvaországi nedű), sőt, ők még sörözni is mentek utána, drága jó egyetemi/freelancer/kötetlen munkaidős életmód! Hahh. Irigylem a srácokat. Na, húztam a pogácsáért.

“Megcsúszott beszámoló helyett gondolatkosár a tegnapról” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Lehet vécseit basztatni de azért még mindig ö az egyetlen akadámista akiről lepattannak az ellenfelek az biztos lassabban gondolkozik remélem csak a sérülése miatt king eltiltása már nagyon kellet mert rossi hetek óta nem veszi észre menyire bizonytalan pedig nagyon szeretem a játékát de most már eljött az idö botka játékára kell neki nehogy elmenjen a kedve remélem nem azért hozztuk vissza hogy le ereszen. Gyula az meg gyula szerintem még vén ember létére is a legjobb csatárunk hátha még lö négyet ebbe a szezonba és akkor neki lesz 10 gólja mert konénak még az edzésen se fog összejönni annyi.

 2. Puno elbas.ta van ilyen, le kell sza.ni. Teljesen felesleges 1 hiba miatt kipécézni valakit, mint csapat nem működünk egész évben, és ebben minden játékosnak szerepe van. Még a jobb igazolásokhoz tartozik ebben maximálisan egyetértek.
  Én nagyon bánnám, ha elmenne Youla. Szinte a játék minden elemében jobb Puno-nál, 1 dologban jobb talán, nagyszerűen érzi meg az üres területeket, hogy hova kell beindulni, és azt jó ütemben teszi. Minden másban Youla felé billen a mérleg sztem.

 3. Az utolsó perces helyzetről csak annyit, hogy nézzétek vissza párszor, én megtettem a közvetítés alatt, figyeljétek meg, ahogy a labda pattog párat, majd pedig az utolsó földet érésekor valamiért nem pattan fel újra, hanem gurulni kezd, mintha pocsolyába esett volna. Puno ekkor már lendítette a lábát, és ahogy látom, jól találta volna el a labdát, ha az a csodálatos pályánk miatt nem hány fittyet a fizika minden törvényének, ezért találta el ennyire sután. Az összefoglalóban lassítva is meg lehet tekinteni.
  A gólunkról csak annyit, hogy Lamah gólját istenítette a hétvégén minden sajtótermék, hogy a világ minden csapata megirigyelte volna. Érdemes visszanézni, rossz ütemben indítják a jobbszélsőt, aki az összes középen érkező mögé adná méterekkel a labdát, de az megpattan egy diósgyőrin, és így pont úgy érkezik Lamah-hoz, hogy más választása nem is igen volt, hisz még így is túlfutott a labdán, az már persze vitathatatlan, hogy szép mozdulattal oldotta meg végül. Ehhez képest a mi gólunknál Proszi átrajzolja a túloldalra a lasztit, amit Filip tökéletesen kezel le, egy centire nem pattan tőle a labda, végre egyszer meghúzza a szélt úgy, ahogy meccsenként ötször kéne neki, nagyjából jól is centerez, amit meg Gyuszi művelt, azt nem is szükséges elemezni, zseniális megoldás volt, én a tévén nézve elsőre nem is értettem mi történt, azt hittem egy védőről pattant be a labda. Csak az ismétlésnél jött ki belőlem a “hűbazmeeeeeeg….” :) Na mindegy, szóval tényleg elfogultság nélkül mondom, hogy a mi gólunk sokkal szebb volt.

  1. Ennél parádésabb gólt talán csak Meksz Gyulától láttam a Bozsikban még 1991-ben, mikor beégettek minket 1-0 arányban (abban az évben bajnokok lettünk, de tőlük mindkétszer ennyire kaptunk ki), na azt a többezer Honvéd szurker is megtapsolta, pedig nem volt benne nagy örömünk.

   1. Sőt, ha jól emlékszem, akkor (kb. 4 fordulóval a vége előtt) épp bajnokavatásra készültünk, de ennek köszönhetően halasztódott picit.

    1. Fent van egyébként youtube-on, a Honvéd és Siófok szavak bepöttyentése után valahol az első oldalon hozza fel.

    1. A Vasas pályán Heczegfalvi is lőtt egy nagyon okosat, bár akkor is kikaptunk 3-1re.

  2. Igen nekem is feltünt, hogy “leült” a labda.

   Sztem is Youla gólja volt a szebb, Lamah gólja, hülyén hangzik, de egyszerűen kivitelezhető volt, sztem azt elég sokan meg tudták volna valósítani lassan érkezett a labda. Ott inkább az volt a nagy szó, hogy bevállalta ezt a megoldást, és nem a mozdulat nehézsége… Youla-ét sokkal kevesebben vágnák be így, sőt valszeg ő sem tudná megismételni újra. :)

  3. Az MTK a hibás, szétb.ták a pályát. :)

   Igen, Filip olyan szépen vette le, hogy már arra elismerően bólogattam magamban. A meghúzás pedig tőle alap, mert hihetetlenül robbanékony. Gyulától pedig ez rutinmunka volt. :)
   Egyébként szerintem ők pl. nagyon jók az egyértelmű szituációkban, amikor nem kell gondolkodni, nincs igazán több variáció, “csak” kivitelezni kell azt, ami adódott. Ha fejben is javulnának… Akkor meg persze nem itt játszanának. :)

 4. Ez a szar pálya nem élősszőr cseszik ki velünk, bár mással is, megteszi, de akkor inkább jókat röhögök.

 5. Nagyon remélem, hogy Endi tud élni a lehetőséggel, mert szerintem sem megoldás King erre a posztra(sem). Őt sem építette fel senki, mint ahogy Kone sem fog felépülni. King nem egy sikersztori ellenben az évek alatt meghatározó játékossá érő Hidi és Nagy Geri szerintem az. Proszi, Holender és Botka és a számomra alapember Baráth és Vécsei már azt idézi, amit évek óta vártam már, mégpedig egy saját nevelésű Honvédot!

  1. Azért King-et nem írnám le, fejből 4 olyan eset dereng, amikor az Ő alapvonalhoz történő lefutása és beadásából született a gól.

   1. Jogos king nagyon jó és ha tetszik ha nem számomra ö is saját nevelés soha nem játszott sehol nálunk tanulta a focit és fiatal is nagy reménységünk de az utobbi idöben nagyon bizonytalan sokszor verik meg egy az egyben nem gyöznek besegíteni neki a társak szerintem piheni kell egy pár fordulot neki és jövöre megint topon lesz. Ja és bár sikerülne még egy évre kölcsön venni ontiverot vele is nagyot erösödnénk persze nem sérülten

  2. King tipikus afrikai. Nagyon erős fizikálisan, gyors, szívós, de taktikailag-fejben nagyon gyenge. Az afrikai csapatok ezért nem érnek el soha semmit a világbajnokságokon.
   Ezt a képességet náluk nem lehet “felépíteni”. Belső védőként nagyon önveszélyesek, rengeteg lapot és büntetőt csinálnak. Egyszer megnéznék egy statisztikát arról, hogy milyen százalékkal rúgják a büntetőket, de tutira sokkal gyengébben mint az európaiak. Kivéve persze Balotellit, de ő más tészta.
   Kone büntetője is parádés, de én emlékszem arra amikor Ndjodo lőtt büntetőt nálunk…

 6. Rossi, King 1-1 meccs pausa.

  “A Honvéd lelátóra küldött edzője, Marco Rossi is hiába bizonygatta, hogy a kiállított saját játékosát (Ikenne-Kinget) korholta fennhangon a zónájából kilépve: ő „a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott” a FEB-től.” nb1.hu

  (mondjuk Rossinál a “KISPADTÓL ÉS AZ ÖLTÖZŐTŐL” megfogalmazást nem nagyon értem, de lehet hogy bennem van a hiba :(

  A Paksa menű buszra felülhet? az öltözőbe nem léphet be? a kispad az érthető, de így fura egy kicsit.

 7. a főcímben szereplő “Megcsúszott beszámoló” semmi ahhoz a megcsúszáshoz képest amit tegnap este Lahm és Xabi Alonso produkált a német kupa elődöntőjében. Ilyet nem nagyon lehet látni, hogy egy ilyen kaliberű csapat 4-ből 4 tizenegyest kihagy!

 8. Jaja, előbb Atleti búcsú a BL-től, majd Bayern fiaskó a német kupában,a Honvéd meg kostans gyopár. Nem az én focihetem ezek :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.