Nem fogom Rossira kenni, mert annál sokkal gyengébbek voltunk

ujpest_panorama
Így néz ki 1131 néző

Mondom a lényeget: Nagy Gerit kihagyni bődületes hiba volt, Rossi tehát kockáztatott, amivel nem csak minket lepett meg, hanem félő, már az elején elbukta a meccset.

Nagyon sok, ha ketten is hiányozna a jó kapus/Bobál/Kamber/Nagy Geri/formában lévő csatár tengelyből a tavaszi Kispestben. Horváth hozta a kellőt, bravúrja is volt, Kamber átlagolt, Eppel megtartotta a labdákat, veszélyes volt, Bobál meg ugyebár eltiltott. Nagy Geri, Nagy Geri, Nagy Geri – tényleg ebben látom a nap hibáját.

A Gazdag-Hidi-Vaszke sorral, előttük Gyulával és Eppellel pont azt a stabilitást adtuk fel, amiért az elmúlt hetekben keményen megdolgoztunk. A játékot áthelyeztük a szélekre, elől van egy remek formában játszó Marcink, és Gyulában mindig benne van a védők lekötése. Mivel a labdát általában nem birtokoljuk a védőharmad előtt, így ez a felállás ideálisnak tűnt a nagyon vékony kispadunkhoz mérten, fura, hogy idegenben adtuk fel. A két szűrő és egy alkotó belsősor nagyon, de nagyon kell a két csatár mögé, pláne úgy, hogy Gyula jóval hátrébb játszik mostanában, és a labdavesztései így még jobban fájhatnak.

Gazdinak kezdenie kellett, mert a három millió az három millió, ebből nem fogunk engedni. A fura inkább az volt, hogy Vaszke és  Gyula is kezdett, pedig minden előzetes és normális számítás legalább(!) az egyiküket padra tette volna, hogy az átvariált védelem és Gazdag szerepköre miatt meglegyen a bónusz. Nem így lett. (Érdekesség, hogy Gazdag cseréje egyedül Göblyös lehetett volna, és nem biztos, hogy rosszul jártunk volna egy félidőben megejtett Vaszke, Gazdag le, Geri, Göblyös be megoldással. Rosszabbak tuti nem lettünk volna.)

A lényeg, hogy átgyalogoltak rajtunk, és ha ilyen van, akkor nagyon nem jó, hogy Lovric lassú és hibázik, hogy Baráth egyszer lemarad, hogy Szilágyi benézi az emberét, és hogy Botkának nagyon nem megy hetek óta (miközben az előrejátéka baromira sokat javult). Eddig az volt, hogy a penge élén nemhogy táncoltunk, de babazsúrt is tartottunk, annyira jól éreztük magunkat ott, most viszont ami eddig működött, az mind bedőlt, és ez pedig nem más, mint az átkozott szerencsénknek hihető játékunk. A jelenlegi Honvédnak egyetlen hiba is sok, és ha

Rossi nem gondolja túl, akkor hibázni csak az egyes játékosok tudnak, mert maga a játék fel van építve, láttuk, hogy működik. Tartom, ezt a meccset Rossi nézte be, de ha nem teszi, a felfogásunk és a lendületünk akkor is kevés volt, szóval rendesen összeértek a szálak.

Ráadásul Kamber is megkapta az ötödik sárgáját, vagyis kihagyja a Fradit vasárnap.

De még vissza a meccshez. Hiába jött be Holender és Vernes, annyira súlytalanok voltak még a rossz Gyulához mérve is, hogy onnantól nettó emberhátrányba kerültünk, és az Újpest totálisan ránk erőltette az akaratát. Eleve kettős csere az 54. percben, kilenc perccel a félidő kezdetét követően??? Innentől ez a csapat volt fent:

Horváth – Botka, Lovric, Kamber, Baráth, Szilágyi – Gazdag, Hidi, Holender – Vernes, Eppel

Van kérdés? Félelmetesen vérszegény volt. Egyedül Eppel szenvedett elől, de magában kevésnek bizonyult. Középen alig volt labdaszerzés, úgy jöttek át rajtunk, ahogy nem szégyelltek. És ezzel megint visszakanyarodtunk a lényeghez: Nagy Geri hiánya. Hidi nem egyenlő Nagy Gerivel, nem ugyanazt játsszák, nem csereszabatosak, ráadásul Hidi képtelen Sikesdi lenni két támadóbb felfogású játékos között. Ahhoz egyszerűen kevés, és nem azért mert rossz futballista, hanem mert nem az a játéka.

Ha a klasszikus szisztémánkban kezdünk, mondjuk Gerivel, Hidivel és Gazdival, akkor a 2-1 bontás máris azzal jár, hogy több a szabadság, többet lehet felérni a kapu elé, több a lövés, és azt meg jól tudjuk, hogy mit jelent ha ők lődözhetnek. Így most se tér nem volt, se labda, se semmi, csak a nyüszítés magamban, hogy Mister, ezt hogy gondoltad mára? Miért? Miért? Miért?

Vasárnap sokkal okosabbnak kell majd lenni.

// Osztályozókönyv: itt.

ui: egyébként sima lehetett volna az iksz, ha Eppel hozza a szokásos két gólját, szóval mégis ő a hibás!

ui2: az újpesti Diarra elég nagyot focizott ma, nekem iszonyatosan tetszett a játéka. Háromszor is olyan labdát tolt a védelmünkön keresztül, hogy ha nem a félhülye Andric, vagy a ma gyenge napot kifogó Lencse várja azokat, akkor nagyon megszórnak minket. Ja, és remek lövőkéje van, miközben simán csikicsukizik a pálya teljes hosszában.

“Nem fogom Rossira kenni, mert annál sokkal gyengébbek voltunk” bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Nagy Gerit ki KELLETT hagyni, mert nem lehet három naponta félmaratont futni. Az egész csapat fáradt volt, nyűgös. A helyzetek így is megvoltak, de az a csapat nyert aki több vért ivott.Ez döntötte el a mai meccset….hogy ki volt jobban felhergelve…Teljesen belefért a mai, sőt a szombati zakó is.Az elmúlt 3 győzelem mámora nálam kitart még jóideig illetve Eppel fifikás megmozdulásia, Baráth Boti legutóbbi csele, vagy fejjel mentése…mind-mind olyan jelenet ami beleégett az emlékembe! Rég volt ilyen….Talán Vaccaro ollózása vagy Lovrics büntetőfogása az elmúlt 10 évben…

  1. Igaz, de ilyen alapon sovaroghatunk az Aranycsapat irant is :) Ugyanez igaz a tulajdonosra is, lehetne jobb de lehetne sokkal rosszabb is pl. egy kormanyparti vezetes mint a felcsut, Fradi, Vidi stb. eseteben…

  2. én is láttam a 70-80-as évek honvédját.ennyi erővel ök se voltak sehol PUSKÁS honvédjához képest.Ébredj fel 2016 van más lehetőségek és folyamatosan gyenge magyar foci.Rég nem látott jelenetek voltak az előzö meccseken .Nálam is kitart egy jó ideig,mert álmokat nem kergetek.Más tulajdonosról álmodozhatsz,de én félek a kutyának sem kellünk,s ha nem lesz hemi mehetünk a lecsoba,ott majd tényleg nosztalgiázhatsz

   1. én nem érzem annyira a motiváló erőt abban hogy lehordjuk NagyGerit meg Hidit, hogy te szar, a 80-as években Garaba meg Kozma mennyivel jobbak voltak… a saját korszakuk, környezetük és a saját képességeik alapján kell megítélni őket és nem a 40 évvel ezelőtt ugyanilyen színű mezben elért eredmények alapján.

    1. arról, hogy nem igaz, hogy nem fér bele semmilyen zakó, és az sem igaz, hogy “Egy Honvéd…” kifejezéssel a jelenlegi csapatra vonatkozóan a 30-40 évvel ezelőtti teljesítmény alapján alakíthatunk ki elvárásokat. Nagyjából annyira jogos a felvetésed, hogy a 70-es 80-as évek kispestjére hivatkozol, mintha azt mondtad volna, hogy nem megfelelő teljesítmény ettől a kerettől a 3 győzelem 1 vereség széria, mert a Barcelona milyen látványosan focizott a hétvégén.

     1. Az a gond,mint ahogy valaki már említette,hogy ez az 1 vereség a legrosszabbkor jött,mert ezzel lemarad a csapat a dobogóról.
      Ez a vereség mintha csak irányítva lett volna,pedig óriási tétje volt.Egy,hogy lehetetlen időpontban volt megrendezve nézők nélkül,kettő,a csapatból kimaradt a legjobb belső védő és védekező kp(gondolom a derék talján erre utasítást kapott!),három,a csapat semmit nem játszott,ez is felsőbb utasításra,mert az EL-ban pénz nélkül el sem lehetne indulni,csakúgy mint a tavaszi felkészülés során a külföldi turnékra.

   2. Sajnos sokaknál tényleg nagyon alacsony a mérce. Őket az se zavarja, ha jövő ilyenkor kiesőhelyen fogunk állni, ha Hemingway eladja Bobál Dávidot a Ferencvárosnak, ha nem épül új stadion, mikor mindenki másnak igen. De nekünk nem kell kormánypárti vezetés, tartsunk ki büszkén Hemingway mellett, mikor már egyértelműen az ő személye a további előrelépés gátja. Olvassuk az épületes blogjait tovább, hiszen minden területhez kiválóan ért, legyen az politika, jog, művészet, építészet, de szinte mindent fel lehetne sorolni. Míg más klubvezetők teszik a maguk dolgát mindenféle csinnadratta nélkül, és épülnek a stadionjaik, normális játékosokat igazolnak. A játékosokkal való kíméletlen bánásmódjáról nem is szólva (Debreceni, Kemenes, Ignjatovic, Jelena stb.). Szóval még további száz évet a mostani düledező, omladozó stadionban, ahol már a széttört székek pótlására sincs pénz, szektorok vannak lezárva!

   3. A kérdés az hogy KI FIZETI A ZENÉSZT.Ugy látom néhányan mindennel elégedetlenek csak azt nem tudják megmondani hogy ki fog itt pénzt berakni a csapatba.Hemi elött nem volt törött szék mert szék se volt,pisálni a épület mögé kellet menni mert térdig állt a húgy a mosdóban,az utánpotlás taktikáját a levett Wc ajtóra irta az edző,kikapcsolták az áramot mert nem volt rá lové és még sorolhatnám.Hát ezt akarjátok?Egyébként érdekes hozzáállás név nélkül arcoskodni

    1. Szerintem az internet egyik hatalmas szépsége pont a név hiánya, mert így maga a vélemény jelenik meg önmagában, és ha már kettő van belőle, akkor lehet ütköztetni őket.
     A név/személyhez társított tudás csak torzítana, bekavarna.
     Szóval inkább faszaság a dolog az én nézőpontomban, mintsem megvetendő.

 2. Mecsoda különbség van a ma látott Diarra meg az között aki minket boldogított Kispesten:)
  Régi szép “AfrikaKispest” időszak :)
  Nagy Geri mellőzésének indoka pihentetés,kisebb sérülés nem lehetett? Ez talán némi mentség lehetne, mert más racionális indokot nem tudok felhozni.

 3. Kedves Hanta! Remélem az előző blogban leírt elkeseredésed idővel egy kicsit csökken. Én is hasonlóan érzek, mint te, egyre távolabb kerülök a magyar focitól. Soha nem gondoltam volna, de ma már sokkal szívesebben nézek pl. egy spanyol, holland meccset, mint egy magyart. Ott nincs politika, állami beavatkozás, nemzet “Fradikája”, Cruyff örökségét lenyúló holland “Felcsút”. Csak tisztán piaci viszonyok, ahol tisztelik a hagyományokat. Azonban Hemingway felelősségét nem hanyagolnám el. Mert ebben a nihilben vasragon benne van ő is. Az évek óta kilátástalan eredmények, nevesincs légiósok, legolcsóbban megvehető játékosok, a titkolózás az akadémia, az új stadion építése körül (már Pakson is kezdik!!!), nálam mindez ugyanúgy kivágta a biztosítékot, mint ez az egész, politikától átitatott fertő. Már csak a múlt, a régi játékosaink emléke maradt.

  1. Szerintem nincs titkolozas a stadion korul, majd lesz stadion ha a Kegyelmes Urek is ugy akarjak. Nem GH epiti a stadiont, ha nincs felso akarat o semmit se tud elintezni vagy eldonteni.

  2. hát akkor ne nézz magyar focit! 25 éve szar én mégis nézem, vagy szereted vagy nem,

 4. Ignjatovic mellőzése is érthetetlen,nem egyszer mérkőzéseken keresztül a csapat legjobbja volt.Ha nem az öreg,akkor a talján forgatja fel és építi le a csapatot.

  1. Ha fáradásos törése volna, nem lenne folyton pados… egyszerűen nem hosszabbít.

   1. Ezt elnézted,utoljára még a Fradi meccsen volt a kispadon.Tényleg sérült.

 5. Kicsit más, de FOROG A GYOMROM!

  Itt már mindent meglehet tenni???? Gondolom az MLSZ meg nemzeti érdekre hivatkozva bólogat majd ehhez.
  UNDORÍTÓ EZ AZ EGÉSZ!

  “Rangadó.hu értesülései szerint a Ferencváros azzal a kéréssel fordult a szombathelyiekhez, hogy mondjanak le a pályaválasztói jogukról az NB I utolsó, 33. fordulójában. Az FTC a szurkolóinak szeretne „kedveskedni” a gesztussal. Úgy tudjuk, a soproni pálya – ahol az új stadionra váró Haladás szerepel – helyett szóba került Felcsút, vagy Győr, ahová könnyebben eljutnának a fővárosi drukkerek.

  Mi több, még az is előfordulhat, a fradisták a saját létesítményükben, a Groupama Arénában ünnepelhetik a 12 év után bajnoki aranyérmet szerző együttest……..” http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/354156_van_az_a_penz_a_fradi_ellen_feladhatja_jogat_a

  1. Hát nézzük…a fradinak az összes adósságát fizette az állam (volt belőle bőven). Kaptak egy zsír új, modern stadion. Az összes szponzort hozzájuk irányították. Az összes meccsüket adta a tévé. Fél szezont úgy játszottak, hogy 8 csapat ellen is 2 légióssal többet játszhattak. 6 csapat ellen is élvezhették a hazai pálya előnyeit, (cserébe 2 nemzetközi meccsen lejáratták az országot). Tulajdonképpen mindent megkaptak ahhoz, hogy bajnokok lehessenek. Hagy ünnepeljék…reméljük pár év és elillan a narancsmámoros időszak és végre kiderül, hogy mire képes a fradi hátszél nélkül…

 6. Nagy Gerinek is 4 sárgája van, lehet nem akarta Rossi,hogy esetlegesen ő is és Kamber is kihagyja a fradi meccset

  1. ez nem lehet érv, mert mindkét meccs idegenben van, és ha valamelyik nyerhetőbb, akkor az nyilván az újpest, tehát itt nem szabad tartalékolni

 7. Ma ez nem sikerült. Nagyon nem. Vár szerintem ha nincs a félidő végén az a Lovric hiba, akkor ez a meccs 0-0 marad. Remélem hétvégén jobb arcunkat mutatjuk

 8. Kár itt taglalni. Pályán se voltunk, szinte egy komolyabb helyzetünk se akadt. Horváth jó kapus.

 9. A képen ugyan az egyik lelátó nem látszik, de mintha kevesebben lettek volna ezernél,nem?

  1. Szerintem max. 800-an lehettek, 650 (nagy jóindulattal) + 150 (mi).

 10. Ez a tegnapi meccs részünkről nagyon gyenge volt,a tavasz leggyengébb teljesítménye.Kulcsmeccs volt,győzelem esetén jó eséllyel még a dobogóra is odaérhettünk volna.Így a vereséggel úgy az 5.-6 helyre maradt sansz,jó sorozat esetén.Az egész csapat fásultnak tűnt,az újpestiek sokkal jobban pörögtek (a 2 zakó után nagyon javítani akartak),az állandó letámadásaik (már a saját tizenhatosunknál!) nagyon megzavarták a csapatjátékunkat.A védelem közepe bizonytalan volt ,Diarra sajnos tényleg nagyon jó labdákat dobott be a védelem mögé,az első gólnál Lovric hibázott,a másodiknál leginkább Kamber.A rossz kezdés (lila helyzetek) után egy-két lehetőségünk nekünk is volt,Eppel 7 méteres lövésénél nagyot mentett a blokkoló újpesti védő,majd később Youlának volt egy 16-oson belüli jó lövési helyzete.Ezután nagyon nem hiányzott a félidő utolsó másodperceiben kapott első gól,ez teljesen leforrázta a csapatot,esélyünk ezután már nem volt.A középpálya is gyenge volt,Hidi rosszul mozgott és a pontrúgásai sem jöttek be,volt hogy a szögletet az oldalhálóba lőtte.Gazdag sajnos még súlytalan az NB1-ben,keveset szerel és sokat ront,de még fiatal (20 éves) bízom benne hogy lesz még sokkal jobb is.A középpályáról Nagy Geri tényleg nagyon hiányzott,az agilis játéka ,a labdaszerzései,amikből tudtunk volna gyors támadásokat vezetni.Youlának sem ment,Eppel pedig kevés jó labdát kapott.

  Abban bízhatunk hogy kétszer egymás után ilyen rosszul nem tudunk játszani,az mindenesetre jól jön hogy nem szombaton ,hanem vasárnap kell a Fradi ellen játszani.Én néhány poszton frissítenék a zöldek ellen.A gyors ,nagy munkabírású Kinget szélső középpályán játszatnám ellenük,amúgy hiba hogy alig játszatjuk,pedig általában jól nyomja.Elől is el kellene a frissítés,itt Eppel párjaként Prossert venném elő.Vagy felállást módosítva,5-3-2 helyett,4-3-3-ban Prosser–Eppel–Youla támadó hármassal.
  Abban bízhatunk hogy a Fradi majd több kulcsembert is pihentetni fog a szerdai Fradi–Loki kupa-visszavágó miatt.Tippem szerint Leandro,Gera,Böde,Lamah nem lesz és hogy ő is védjen,Jova lehet Dibusz helyett a kapuban.+ Ramires eltiltás miatt biztosan kihagyja a meccset.

  1. Gazdag – Hidi – Vaszke sok volt középen. Sajnos se Gazdag, se Hidi eyütt sem ér fel a sokat robotoló NagyGerivel.
   Az 5-3-2 eddig működött, fölösleges lenne egy fiaskó miatt cserélni. A Fagyi más meccs lesz! Ott mindenki odateszi majd magát és lehet, hogy Rossi mester szándékosan áldozta be ezt a meccset és direkt pihentette Gerit… a Fagyika már bajnok, tegnap azért csak kapott 2 gólt a bűn gyenge Pakstól! Én nem írnám le az üllői úti mérkőzést! Sündisznó, majd gyors kontrák!

   1. Olyan nincs ,hogy szándékosan áldozott be egy mecset.Rossi Bobál U20-as pótlásánál nehéz helyzet előtt volt,vagyis hogy kit hagyjon ki?Hiszen Gazdagnak kezdenie kellett,mint U20-as.Eppel,Youla adta magát,2 csatár kellett,hogy ne túl védekezőek legyünk.Az 5 védős szisztéma adott volt.Tehát csak a Nagy Geri–Hidi–Vasiljevic hármasból hagyhatott ki valakit.Hidinek utóbbi meccseken jól ment.Vasiljevic,mint volt újpesti,volt csapata ellen bizonyíthatott (itt is írta valaki,hogy őt ezért is mindenképpen játszatná),plussz neki is voltak jó dolgai az utóbbi meccsein (Fradi elleni gólja,debreceni remek játéka).Nagy Geri is jól nyomja,viszont amikor Gazdag az utóbbi időben csereként beállt,akkor éppen Nagy Geri helyett szokott beállni.Tehát nem volt könnyű döntés,hogy a három közül melyik középpályás maradjon ki.(én amúgy Vaszkét hagytam volna ki)

    A tegnapi kezdő 11 a Debrecenben remeklő 11-től csak 2 helyen tért el.Bobál helyett Kamber,és Nagy Geri helyett Gazdag.Rossi gondolkodhatott úgy,hogy Bobál helyett Kamber oké,míg ha Gazdag sokat fut,szerel,ütközik (az amúgy jó passz-készsége mellett) akkor jól tudja pótolni Nagy Gerit.Utóbbi sajnos nem jött be,de nem csak Gazdag,hanem jó páran gyengén játszottak,rossz napot fogtunk ki,az első gólt pedig a legrosszabbkor kaptuk (másodpercekkel a félidő előtt).

    A Fradi,mint írtam,minden bizonnyal erősen tartalékos felállásban fog játszani ellenünk,számukra a szerdai kupa elődöntő lesz a sokkal fontosabb.Ha jó küzdőszellemben,harcosan játszunk és jó lesz a helyzetkihasználásunk,akkor reális esély van hogy verjük őket.

 11. Nyilván sok igazság van Hanta szakmai elemzésében, de mindez ezúttal szerintem jóval kevesebbet nyomott a latba. Egyszerűen 3 győztes meccs után nem hozták a fiúk azt az akarást, koncentráltságot. Ez mentális probléma, máshol is kijön, itthon talán jobban. Erről pont nem Rossi, vagy H tehet (van nekik elég egyéb hibájuk :)).
  Mindkét csapat félgőzzel játszott, a meccs csordogált. Pár másodpercen múlott, ill. ha nincs Lovrics nagy hibája, a félidő 0-0. Ha a 2. félidőben megnyomjuk kicsit, még akármi is lehetett volna. De a lényeg, hogy a tegnapi játék minősége játék már a kezdő sípszó előtt eldőlt, fejben. Érdekes ez, hiszen a fogadkozás nagy volt, mondván minél előrébb akarunk végezni, az esély is meglenne akár egy nemzetközi kupás helyezésre, csak nem így. :(

  1. nincs nekem semmi szakmai elemzésem, hogy jövök én ahhoz :)
   ebben a posztban az _érzéseim vannak, az instatosban pedig a számok, amikből könnyű következtetéseket levonni

   1. Miért, pl. a Nagy Gerivel és a 2-1-es bontással kapcsolatos meglátás szerintem abszolút jogos és én pl. nem próbálkozok ilyenek megfogalmazásával, mert csak zagyvaság jönne ki belőle, de ha valaki értelmesen le tudja írni, azt szeretem olvasni. :)
    Mindenesetre ebben a meccsben a legnagyobb kérdőjel számomra, hogy miért jön ki két, nemzetközi kupás eredmény elérésére esélyes csapat (ok, az egyik jobban esélyes, a másik kevésbé) 5 fordulóval a vége előtt – kis túlzással – lötyögve a pályára…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.