Napikispest 2016.04.11.

Néhány, még múltheti anyag, ami kommentben érkezett, és fontos lehet összegyűjtve is //

 • Rossi @ Nemzeti Sport // elolvasható egészben itt (thx Gábor)
  • benne, hogy mekkora szenvedés neki a légiós- és U20-as kvótát betartani meccsről-meccsre, valamint, hogy jövőre már két U20-as kell, ami kapásból a 18-as meccskeretből négy főt jelent (cserékkel). Utóbbi érdekes, mert legutóbb még arról volt szó az MLSZ-nél, hogy marad az egy U20-as keretszám 2016-17-re is.
 • elkezdték építeni az akadémiát!! // vagyis legalább a tereprendezés megkezdődött – írja a kispest.hu (thx tevez)
 • bunda // a bíróság kimondta, hogy a 2009-es Honvéd-Siófok 2-2-es kupaelődöntő meg volt bundázva, ráadásul a mi oldalunkon is! (Igaz, végül lemondták.) (thx áfonya)
 • saját nevelésű játékosok // részaránya az európai élvonalalak csapatainál. (thx Pelso)
  • 54,2%-os mutatónkkal a 16. helyen vagyunk a listán.
  • Az európai trend inkább ennek az aránynak a csökkenése, így külön jó, hogy az MLSZ pont ellentétes szabályokat hoz Magyarországon.
 • tömegközlekedés // egy hónapig busz jár majd a 42-es villinger helyett (thx A69W)
  • minket ez két meccsen érint: április 16., Haladás és április 23., Békéscsaba
 • Esterházy Marci // 60 éves. Szülinapot!

“Napikispest 2016.04.11.” bejegyzéshez 29 hozzászólás

 1. Szeretem Rossit, remélem, még sokáig marad Kispesten, de kicsit kezd már unalmas lenni ez a “nyafogása”! Nem kötelező ezeket az a ajánlásokat betartani, Hemi érthető okokból (pénz, pénz, pénz) úgy döntött, hogy mi betartjuk. Rossi tudta ezt, amikor leült a kispadra, szegény ember vízzel főz, nem kellene mindig ezt hongoztatnia. A mai Sportban is lenyilatkozta, szívesen lejátszaná a meccset egyenlő feltételek mellett. Nincsenek egyenlő feltételek, ez mindenhol így van a világon!
  Remélem, az akadémia időben elkészül, nehogy a kormány meggondolja magát stadion ügyben!

  1. Mi is voltunk a hatalom csapata, nyertük a bajnokságokat, most a Fradi a hatalom csapat és nyei a bajnokságot. Nehéz elfogadni, de ez van.

   1. Igen de az lehet bosszantó hogy amikor állítólag mi voltunk a hatalom csapata akkor is a fradi kapott új stadiont……most ők a hatalom csapata és most is ők kapnak stadiont…
    Akkor mi tulajdonképpen voltunk A hatalom csapata??????

     1. Csak akkor mindenki a hatalom csapata volt, ennyi a kis különbség.

     2. Akkor hogyhogy a Fradi, a Vasas meg az Újpest nyerte sorozatban a bajnokságokat 1955 és 1980 között?

    1. Néhány besorozott labdarugó (és bajnoki) cím szerint IGEN! De ettől mi még szeretjük a Honvédot/Kispestet, ahogy a hatalomtól függetlenül a fradista is a Fradit. Miért is ne szeretnék, arról nem ők tehetnek, hogy most ők a hatalom csapata!
     Stadion ügyben én is szkeptikus vagyok, a fenti cikk szerint jövő év végére készül el az utánpótláscentru, Hemi szerint akkor indulhat a stadion építése. Akkor már lehetne választani pesti albérletet bőven, csak nehogy késő legyen, és úgy járjunk, mint a Pécs, vagy a Nyíregyháza.Nem elsősorban kiejtésre gondolok, hanem a stadionpénz átcsoportosítására.

   2. Van egy hatalmas különbség, akkor nem lehetett azt mondani egy csapatnak, hogy bocsánat mi nem kérünk a hatalom támogatásából, most lehetne…

    1. Mennyire igaz meglátás! Dehát még a szenteknek is befele és nem kifele görbül az ujjuk.

   3. Lehet, hogy volt egy kis hátszelünk, de miattunk nem módosítgatták úgy a szabályokat, hogy tuti, hogy bajnokok legyünk és ráadásul nemzetközi szinten is világhírűek voltunk..vagyis nem a hazai posványba dagonyáztunk, hanem végigvertük Európát és Dél-Amerikát…azért ez nagy különbség!!!

   4. Elvileg ezert volt a gengszter-valtas, hogy tobbet ilyen ne lehessen…

 2. Emberek, jól látom, hogy ezennel megvan a biztos bentmaradás? A Vasas és a Felcsút is 12 pontra vannak, de még játszanak egymással.
  Gratulálok az egész csapatnak, de elsősorban Hemingway úrnak! :)

  1. Bárányos pedig nem is játszott :)

   Sokkal több nézőt érdemelnének meg a fiúk, akinek nincs jobb programja hétfőn 18 órakor jöjjön ki szurkolni a BVSC ellen!

   1. sajnos elég rossz időpontban van, de párszor kijutottam rá :) párszor még Szuri bával is beszélgettünk, ő mindig kint van, és minden beszélgetésnek az a vége, hogy “hát igen, ők tudnak futballozni…” :)

    1. Itt olvasható a hivatalos jegyzőkönyv, a http://adatbank.mlsz.hu/pr01/p01_jegyzokonyv_nez.asp?p_merk_id=1126851, azért nem kis nevek játszottak az Újpestben sem, ami még tovább növeli a győzelem értékét!

     Sajnos tényleg elég extra az időpont, de hatalmas élmény! Még nagyobb lenne az ultrákkal, transzparensekkel, nagy szurkolással!

     Már írtam korábban, de én eltudnám képzelni, hogy a center pályán az nb1-es csapat előtt játszanának egy mérkőzést!
     Megérdemelnék!

     1. Én az MLSZ helyében úgy csinálnám (tudom, hogy ez a Budapesthez tartozik de akkor is) hogy a Honvéd, FTC, Újpest, MTK öregfiúk meccseit közvetlenül a felnőttcsapat bajnokijai elé tenném be. Ezzel együtt természetesen úgy kéne szervezni, hogy akkor játsszon otthon az öregfiúk is amikor az NB1-es csapat. Így több legyet lehetne ütni egy csapásra :) és tényleg elég nagy skalp, a lilák évek óta nyerik ezt a bajnokságot és a keretük talán erősebb is, de hát mi vagyunk az elsők és remélem így is marad már.

  1. Miért kellene hogy több néző legyen egy olyan helyszínen, ahol egyik csapat sem érdekel senkit? Az lenne abnormális, ha többezres nézőszám lett volna Dunaújvárosban egy MTK-Paks meccsen… :)

 3. Mivel addig nem lesz stadionépítés, míg az utánpótlás-centrum fel nem épül, nyugodtan búcsút lehet inteni a stadionnak. Addig minden nb-s csapatnak építenek, aztán eltűnnek ezek, és vége a stadionépítésnek…

  1. van a fityesznek szerinted reális altenatívája, aki választást tudna nyerni? szvsz nincs. úgyhogy lesz stadion. nyugi.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.