Néhány gondolat BL-ről + az elmúlt napokról

via facebook.com/KispestHonved/photos

Tényleg csak néhány, és tényleg csak lazán szerkesztett bulletpontokba felfirkálva a falra, középpontban a BL-selejtező visszavágóval, mert azért írjunk róla itt a blogon hivatalosan is.

Ha lenne eszem, már hagynám a fenébe ezt a cikket, hisz Hanta képriportjával is letudhatnánk a dolgot, de valamiért mégis vonz az írhatnék. Hogy miért csak most, jó egy nappal az események után? A válasz egyszerű, régóta kéne már egy harmadik szerző is ide hozzánk, én mostanában megint a munka-szinuszgörbém csúcsán vagyok jó féléve, Hantának se lesz több ideje, ezért van az, hogy tegnap hazaesve nem posztolni, hanem csak ágybazuhanni volt erőm, ma meg most először van 20 szabad percem. És ahelyett, hogy a fájós hátam sétáltatnám az udvaron, hogy kinyújtsam belőle a 8 órányi monitor előtt ülés minden kínját, akkor megint írok, persze minek, mikor már minden komment elhangzott oda meg vissza? Hát mert mondom, BL-selejtezőt utoljára 24 éve toltunk, akkor arról legyen valami itt is. Meg még másról is, címszavakban, elhagyva kivételesen az unalomig ismert RW szerkezetet (elindultunk – dumáltunk – meccs- modoros költői képpel zárás, stb.).

 • BL#1. Eredmény. Kikaptunk, viszonylag simán, igen, kijózanító ez mindig magyar kupacsapat-szurkolóként, 20 évente egy csoportkör összejön valakinek, de különben egy átizzadt-izgult tavasz és a megnyert bajnokság / érem / kupa után az első épkézlábabb ellenfél úgy megalázza a magyar indulót, hogy a kedve is elmegy a szurkenek mindentől (Hamburg 2007, Vojvo 2013). Érdekes, engem ez  a letargia most csak pár másodpercre kapott el. Annyira kedvelem a mostani csapatot, annyira pozitív fröccs volt a csodatavasz, hogy én tényleg csak egy jó kirándulást vártam a BL-től, az bejött, és a megaláztatás elkerülését – az is bejött. Hősiesen tartottunk magunkat, “eredményre dettó Manchaster ’93“, összegzett Öcsém a hazai 2:3-ra és idegenbeli 1:2-re utalva, és igaza van, majd hozzátette “csak hát ez az izraeli csapat nem a Manchaster“, és ebben is igaza van. Mit mondjak, nem kerültünk sokkal közelebb Európához fociban a gyerekkor óra, sőt. De mondom, most ez se bánt. Inkább büszke vagyok a csapatra. Főleg, hogy 0:2 után nem a jó öreg magyar nihil jött, hanem még majdnem picike csodácskát is kibrusztoltunk. És ez nem a Macskakaja elleni 2012-es 0:4 lett, nem bizony.
 • BL#2. Ambivalens érzelmek kerülgetnek. Hemy egy ultimate czukk ezzel az “Only Champion without Sponsor” reklámtáblával, de valahol szánalmaska is ez az attitűdünk. Ugyanígy elismerem az Öreg ügyes gazdálkodását, amivel a bajnoki cím is összejött, de ezzel vigéckedni Izraelben, hogy “nem szerencsések hanem szegények vagyunk“, könyörgöm. Jajj. Hemy úr optimista, jövőre megint próbálkozna. De próbálkozhatunk jövőre? Visszautalva az első pontra, én azért nem vagyok totál elkeseredve, mert reálisan látom a helyzetet. Úgy játszottunk most a Hapoel ellen oda-vissza, mint Rossi visszatérésekor a Fradi ellen. Bátran, becsülettel, de simán lezakózva rendre, nem nagyon, de biztosan. Aztán jött 2 év szívós meló és a bajnoki cím! Ugyanez a helyzet a nemzetközi szinttel is, ha jövőre, és aztán is lenne BL/EL, azt mondom, a harmadik évben egy jó sorsolással meglehetne a csoportkör. Egy normális világban. De nem abban, ahol a tavaly legjobban befutó fiatalunkat a BL -visszavágó előtt egy nappal eladjuk gyorsan, hogy a jelenleg ezen a szinten még totál haszontalan (nem őt bántom, hanem a szitut) aktuális 19 évesünket dobjuk be egy félig-meddig kiélezett helyzetben?  Ez megint olyan amatőr, ha nem is hiszünk a továbbjutásban, miért indulunk? Ehh, nem tudom. Ugyanakkor meg könnyű lenne beállni a sorba a Hemy urat szidalmazók közé, de minden ostoba húzásával együtt Hemy a Bajnokcsapat tulaja is, bármennyire könnyű ezt elintézni azzal, hogy kurvára szerencséje volt az Öregnek és ez csak Rossi érdeme volt. Erre majd még lentebb visszatérünk.
 • BL#3. A tegnap este akkor is király volt. Az eredmény ellenére. Ez egy futballélmény volt, mégha egészen extrém körítéssel is. Jó volt Ábel úrral ütközni fél 8-kor (oké, háromnegyed, mert késtem bringástul, vacsorástul) a Gurcsiban, egy 10 percre beugrasztani oda kisBabart, aztán Öcsémet és egy régi wekerlei legendát felszedni, még nyomni egy pár totál odanemillő tematikájú dumakört, majd ki a betelt közbe a Temető mögé. Ahol a következő másfél órában megint csöndben mosolyogtam magamban, csöndben és büszkén, hogy Honvédos vagyok, mert ez a Tábor a legjobb itthon. Lehet, nem mi vagyunk a legtöbben (nem ám), lehet, nálunk is van egy két elszállt arc (van ám, némelyik megjegyzéstől a fél szemöldököm leszakadt), de hangulatilag, ha megdörren ez a mag, akkor amögött elbújhat a többi itthoni hype-olt szurkolótábor. Szerintem.
 • Koszta. Félig már kifejtettem a véleményem kettővel fentebb. Egy oldalról értem a dolgot, és ne feledjük: Prosser, Botka távoztakor is temettünk (én is, buldózerrel) aztán bajnoki cím lett belőle. No de akkor volt egy a csapattal 2 (+ előtte is 2) évig dolgozó edző, és egy kőkemény cél. Most új a tréner, és meglett a nagy álom, és… és még egy nagy difi. Koszta, Gazdag, Bobál tapasztalati szintje Tömöshöz, Herjeczkihez és társaikhoz képest. És ebből a keretből lőjük most ki Kosztát. Akinek tényleg mennie kel, mert nem fér be. Mennie KELL? NEM FÉR BE? Ja igen, hát a fiatalszabály miatt tényleg nem. Most akkor Hemy a szemét, hogy fiatalszabályozik a pénz miatt? Hát… NEM. És ne feledjük, ha nincs fiatalszabály, nincs Bobál, nincs Koszta, nincs Gazdi, mert azt előszeretettel felejti el a sok Rossi-fan is, hogy a talján is akkor lett a kis MFA-s kadétok nagy barátja, amikor jött a fiatal-regula, addig tízszer előbb kezdett a Jesus Meza meg korábban az Alcibiade, mint egy Gazdag vagy Botka. Csak az emlékek megszépülnek. Szóval Hemy is megéri a pénzét, de a jelenlegi lejtőspályájú, undorítóan részrehajló magyarfociközeg még jobban. Ő csak alkalmazkodik – ettől függetlenül ez a modell így kurvára nem jó. És ha mi ezt bőszen követjük, akkor kár itt álmodozni újabb kispesti siker-éráról (főleg ha minden második nyilatkozatunkban harsogjuk, hogy nevelőklub vagyunk…. jó, hogy lassan nem kérünk elnézést a kifutott bajnokságért).
 • Szezon. Már nincs BL, nincs kettős terhelés, lehet koncentrálni a jövőre. Vagyis a jelenre, a jelen szezonra. Jó lenne egy konstans önsajnálat helyett a kinti izraeli hangulatban végigtolni (a meccs alatti vendégszektori hangulatunkra gondolok) az idényt. Legyen ez az év is jutalomjáték, tét nélkül, a tavalyi tavasz emlékein szárnyalva. Aztán meglátjuk ez mire elég. A jó hangulathoz persze nagyon kéne, hogy a hemy-i fenyegetés a még értékesített 1-2 játékosról ne vágjon húsba (félek, oda fog), a keret most már nagyjából maradjon(félek, nem fog), és akkor nem azon kell a kommentelőknek sportból parázni, hogy Lanza mikor megy el, holnap, vagy holnapután. A komment-hangnem pedig a BL-ellenfélhez köthető konnotációk után remélem végre visszaáll a normális mederbe, mert Hantával ellentétben én pl. szeretem olvasgatni a kommentárokat (meló közben pihenésként remek), de az elmúlt napokban elővezetett politikai felhangú eszmefuttatások pro és kontra kurvára nem idevalók, főleg, miután a delikvensek már egymást is keményebben kóstolgatják. Ezt ne itt. Eddig se nagyon moderáltunk, mert hihetetlenmód normális, a magyar szurkolói oldalak színvonalát messze meghaladó intellligenciaszintű beszélgetések mentek itt (mondjuk mit csodálkozok? KISPEST-szurkolók, ennyi), amire mindig is büszke voltam (ez egy ilyen büszke évem, úgy látszik), maradjon is ez így!

Szombaton a Diók ellen megyünk tovább, kíváncsian várom a hosszú őszünket.

 

 • Pingback: Néhány gondolat BL-ről + az elmúlt napokról | Zongoracipelő()

 • misike

  Az egyik bulvár Meer szigorú szabályaival foglakozik. Nagyon nagy a fazon jó lenne Rossi után öt is meg kedvelni. Persze a teljesítményére is gondoltam, nem csak a szabályaira. Például tudja egy kicsit keverni a lapokat és felrázni a csapatott.

  • KisBundás

   Melyek azok a szabályok?

   • misike

    Rangadon van (katonás rendet tart a honvédnál Meer ) címel.

    • Döme Sanya

     Ez csak természetes, hiszen honvéd csapat.

 • Eriq

  Legalább elmondhatjuk, h nem európai csapattól estünk ki! :)

 • Tibor Fehér Első

  Hidit vissza,Pölöskéi tipli.

  • István Hereb

   Szerintem meg legyünk vele is türelmesebbek, ha a 10. fordulóra összeszedi magát, fontos csapattag lehet a köv. 23-ban.

 • Döme Sanya

  A fiatalszabályt át kellene alakítani saját nevelésű szabályra. Az kap pénzt aki saját nevelésű játékost játszat. Tök mindegy, hogy akadémia vagy bármi más, és hány éves. Igaz akkor a csókosoknak semmi se járna.

  • Tibor Fehér Első

   Van ilyen szabály egyáltalán,vagy csak ajánlat pénzért?

   • Döme Sanya

    Ez legalàbb nem arra ösztönözné a szegényebb klubokat, hogy a gazdagoknak kineveljenek.

    • Tibor Fehér Első

     Szabály vagy ajánlás?

     • Döme Sanya

      Csak egy gondolat.

  • Csaba Horváth

   Kérdés, hogy mi számít saját nevelésnek? Hány éves korától-hány éves koráig? Az ötlet szerintem jó, de a kivitelezést itt is el lehet baszarintani. :D

 • 58914020 .

  10/10

  “A komment-hangnem pedig a BL-ellenfélhez köthető konnotációk után remélem végre visszaáll a normális mederbe, mert Hantával ellentétben én pl. szeretem olvasgatni a kommentárokat (meló közben pihenésként remek), de az elmúlt napokban elővezetett politikai felhangú eszmefuttatások pro és kontra kurvára nem idevalók, főleg, miután a delikvensek már egymást is keményebben kóstolgatják. Ezt ne itt.”

  Ami gusztustalan, provokáló – és teljesen jogtalan – megjegyzéseket kaptam tegnap éjjel a Virágpeti nevű szurkolótárstól, azon gondolkodtam, hogy többet inkább nem jövök fel olvasóként sem… De azért ez megnyugtatott, hogy a jövőben nem kell ezt elviselnem – nemcsak magamra nézően, hanem másra és másik csapat vallási/etnikai kötődésére sem.

  • Csaba Horváth

   Virág elvtárs nem harapós ember…szerintem nem kell mindent mellre szívni, nem hiszem, hogy itt bárki is ellened lenne. “Számtalan” kommentjeid nekem például hiányozna… :)

   • 58914020 .

    Olvass vissza a meccshez kapcsolódó bejegyzésnél, miket irkált, szándékosan félremagyarázva a hozzászólásaimat.

    Köszönöm, értem a viccet, jelenlegi – átmeneti – speciális élethelyzetemből fakad, hogy az elmúlt időszakban “számtalan” kommentet írtam, mert megtehettem, volt rá időm ezekben a hónapokban.

    Mindegy, részemről ennyi.

    • Csaba Horváth

     Nemegyszer Te hoztad fel a zsidós témát. Nyilván ezt sokan nem úgy látják, mint Te, így előjöhet olyan komment, ami nem esik jól. De ettől még nem hiszem, hogy meg kéne sértődnöd…maximum került VirágPetivel való beszélgetést….

     • 58914020 .

      A zsidós téma ott kezdődött, amikor kihúzták a Hapoel-t ellenfélnek.. Olvass vissza, akkor kezdődtek a látens antiszemita bejegyzések, tőlem tökre függetlenül.
      Én csak próbáltam visszalőni, valóban nehezen tűröm az antiszemitizmust..

     • VirágPeti

      Én meg az anti-magyarizmust. Téma befejezve, és most már kérlek, fogalmazz óvatosabban a jövőben. Ha provokálsz, nem fogom tudni megállni, hogy ne szóljak vissza.

     • 58914020 .

      Te provokálsz és adsz a számba (tollamba) olyanokat, amit én nem állítottam.
      És semmivel nem vagy nagyobb magyar, mint én.

     • áfonya bácsi

      Teljes képzavarban élsz. Nekem is beszóltál 1-2 alkalommal, de nem méltattalak válaszra. Attól még, hogy rühellem a cionizmust valamint izrael állam létezését és világpolitikában betöltött szerepét, nem leszek antiszemita, hiába is szeretnéd ezt beleérezni. Képzeld, világ életemben a legjobb barátaim túlnyomó része zsidó származású volt, na erre varrjál gombot! Sőt, képzeld, még olyan is van köztük, aki ugyancsak elítéli a cionizmust, akkor Őt is látens antiszemitának neveznéd zsidósága ellenére? Ebben az országban bárki kimondhatja, hogy “Rühellem az oroszokat” vagy “Rühellem az amerikaiakat”, de ha azt mondom, hogy “Rühellem az izraelieket”, akkor egyből megkapom az antiszemita bélyegzőt, pedig rohadtul nem erről van szó…

  • Zs.

   Szerintem mondjuk ez eppen rad vonatkozott… Reg volt mar itt olyan aki mindenbe es mindenkibe belekotott volna. Ugy ertem rajtad kivul.

   • 58914020 .

    Örülök, hogy egymást támogatjátok, alakíthatnátok lassan egy pártot is..;) Csak ennek nem itt a helye…

    • Zs.

     Inkabb neked nem itt van a helyed. Ez a stilus az nso-n divik, ugyhogy kommentelgess inkabb ott. Erdekes, amig nem osztottad itt az eszt addig nem volt szukseg ilyesmi moderaciora.

  • VirágPeti

   Állj már le, ember! Miért gondolod, hogy ez az intés téged véd és nem rád vonatkozik? El vagy tévedve. Ne szapuld a magyart, ne akard eladatni a Honvéd magyar játékosait, ne provokáld a magyar érzelmű szurkolótársakat és akkor nem lesz semmi baj.

  • Granero

   Szeressuk egymast gyerekek!

   Egyebkent meg a disqus rendszerben rendkivul egyszeru blokkolni valakit aki nem tetszik nekunk. En ezen az oldalon meg nem tettem meg, bar volt mar olyan, hogy nagyon nem ertettem egyet valakivel. A popsifoci.hu-n viszont mar csuklobol torlok olyanokat akik baromsagokat irnak. Itt erre nincs szukseg a Honved drukkerek mind finom emberek :D

 • Tibor Fehér Első

  24.hu

  • Tony Soprano

   Ez nagyon érdekes megközelítés. Még el is gondolkoztatt.

  • 58914020 .
   • 58914020 .

    Szóval eszerint Meer hibázott volna…

    • medvepuszi

     a sajtótájékoztatón ő is utalt arra, hogy rosszul gondolta Ogu (vagy Nwakaeme?) posztját, ezért kellett lecserélnie Pölöskeit

     • Csaba Horváth

      Okés…volt a Csapatnak egy 20 perces rövidzárlata…mondjuk furcsa, hogy valóban, ahogy lehozták Pölöskeit egyből megváltozott a csapat játékának a képe. Tehát ott valóban valami taktikai benézés történhetett…de valahogy nem hiszem, hogy ezen múlott a továbbjutásunk. A történet már ott elúszott, hogy King kiesett a Csapatból. Várható volt, hogy az elejét megnyomja az izraeli csapat, King keménységére nagy szükség lett volna. És azt sem hiszem, hogy jót tett a csapatnak, hogy egy szerintem kulcsjátékosnak mondható társuk eligazolását is aznap jelentették be. :(

     • medvepuszi

      a 20 perc nem olyan rövid :) szerintem a játék képe attól változott meg, hogy kettőnél az ellenfél erősen visszavett, elintézettnek vette a dolgot (ez egybeesett a cserénkkel, biztos az átszervezés is jelentett valamit, de nagyon látszott, hogy ha kellett volna, nem csak 20 percig játszadoznak így velünk)

     • István Hereb

      Ha hármat vagy négyet kellett volna rúgniuk, félek, akkor még nyomtak volna negyed órát és meg is van. Sajnos.

   • Tibor Fehér Első

    A 480 000€-ra leginkabb.

 • 58914020 .

  No, már ilyen is van:

  • Csaba Horváth

   Komoly…kicsit olyan, mintha valaki egy NS meccsösszefoglalót olvasott volna fel rockzenei aláfestéssel. :D
   Nem tudom, ezt még hova lehet továbbfejleszteni…mondjuk egy-egy helyzetet XBOX játékon lejátszva Urbányi Pista hangján elemezni, vagy a magyar népmesék animációs stílusába, Szabó Gyula bácsi hangejtésében elmesélni….:D

   • 58914020 .

    Külföldön az ilyen elemzések nagyon menők, például Premier League-ben sokan elemeznek fent meccseket.
    Kezdésnek jó ez..:)

  • Pelso

   Dalriada megy a háttérben… :) azt kedvelem, de mi a fax köze van a Honvéd meccshez ?
   mondjuk ha a “Szent-Lászlót” hallgatták volna a srácok meccs előtt, akkor tuti nem alszanak be az elején… https://www.youtube.com/watch?v=uziebUp6PKo

 • Kicsipest

  Doll védőket akar. Remélem, Bobált nem adjuk!

  • Csaba Horváth

   Védőt mi is keresünk. Ha King kiesését egy védővel akarjuk pótolni, akkor nem hiszem, hogy Bobált el akarnánk adni…hisz akkor az helyére is kéne valakit igazolni.

   • László Papp

    Akkor tuti,hogy az NB2-ben nézegetnek új védő után.

  • István Hereb

   Ott van neki Gera :-)

 • medvepuszi

  Lanza nyilatkozott a Tuttojuvén, leginkább a Juve igazolásairól, de beszélt arról is, hogy mindenképp marad a Honvédnál. Bejön neki, hogy Van der Meer a holland fociiskolát képviselve a támadó focit nyomja, és gólból/gólpasszból és kétszámjegyű a célja
  https://www.tuttojuve.com/primo-piano/esclusiva-tj-davide-lanzafame-szczesny-e-de-sciglio-ottimi-per-presente-e-futuro-leo-era-un-pilastro-darei-fiducia-a-rugani-honved-sono-contento-perch-380266

  • Csaba Horváth

   Hmm kicsit úgy tűnt, mintha Lanzafamet csak amolyan illendőségből kérdezte volna a riporter jelenlegi csapatáról, helyzetéről, utána szépen áttértek az olasz focira, és csak arról kérdezte a riporter…érdekes….

   • 58914020 .

    Mivel ez egy juvés oldal, valószínűleg az olvasókat nem igazán érdekli a Honvéd.

    Meg akartak szólaltatni egy érdekes arcot, de a Juve témában.

    Viszont azért mégis jó, hogy van egy játékosunk, akit külföldi oldalak keresnek. Nagyon remélem, hogy Lanza kitölti a szerződését és az új stadionban már Vadócz Krisztiánnal fognak együtt játszani vörös-feketében.
    (gondolom, az új stadion csak készen lesz 2018 őszére, vagy naív vagyok?)

    • Csaba Horváth

     Ja, hogy ez egy Juvés oldal volt. :) Így érthető. :) Ettől függetlenül kérdezhették volna többet a Kispestről…na mindegy. :)

     • 58914020 .

      A vége a legszebb a nyilatkozatnak, abból átjön Lanza karaktere, hogy neki tényleg a foci az egyik legfontosabb az életében a mai napig. Valószínűleg elmehetne Arábiába, mint egy bizonyos Dzsudzsák Balázs, de ő inkább a focinak él.

     • Peter Nagy

      Egy olyan nyirsegi szegeny parasztgyereknek az alma lehetett…:)

    • októberes

     2018 őszére az új stadionunk nagyobb meglepetés lenne, mint a BL csoportkörbe jutásunk (jövőre).

    • Granero

     Csak ha orbannak hirtelen a felcsut helyett a Honved lesz a kedvenc csapata :D

  • Sztefo

   Amúgy ahogy én látom, a holland futballfilozófiája sokkal közelebb van a Honvéd/Kispest hagyományaihoz.
   Én szeretem Rossit, örökké hálás vagyok a bajnoki címért, de a tavaszt és az ősz egy részét kivéve azért korábban sokszor nézhetetlen focit játszottunk vele.
   A Kispest az 1909-es megalapításától kezdve vagy 100 évig a látványos támadójátékáról volt ismert, az volt a védjegye. Remélem, a holland visszacsempészik valamit ebből. Örülök, ha Lanza is így látja.

 • László Papp

  Egyébként mit gondoltok,ha itt lenne még Zsótér,beférne a kezdőcsapatba vagy ő is csak a kispadot koptatná a fiatalszabály miatt?

  • 58914020 .

   Szerintem Zsótér alap kezdő lenne, akkor Pölöskeit sem igazoltuk volna.

   Zsótérral szerintem még az izraeli meccs is nyerhető lett volna, odakint. Ugyanis nagyon gyors, lendületes, vele a kontrák teljes más dimenzióban vezethetőek.

   Nagyon-nagy veszteség volt az elvesztése, az öltözőből is.

   • László Szilágyi

    Más karakter a két játékos. Zsóténak volt egy kiemelkedő időszaka a 23. forduló után 6-7 mérkőzés. Koszta ellenben egy sokkal egyenletesebb szezont játszott nagyon sok mérkőzést eldöntve a góljaival, gólpasszaival, tizik kiharcolásával. Nem véletlen, hogy Koszta volt a kezdő az őszi félévben és Zsótér a csere, pedig Zsótér a felcsútiaknál és Újvárosban két szezont lenyomott az első osztályban. Koszta addig nb3 és nb2-es csapatokban játszott. Rossi nem volt hülye. Ergo szerintem Márk volt a jobb a tavalyi szezonban és idén is jobb lesz. Egyszerűen az ő posztjukon a legegyszerűbb a fiatalok beépítése, így kiszorultak. Max akkor játszana Zsótér, ha hátravinnék hátvédnek.

 • kgyula

  “Most akkor Hemy a szemét, hogy fiatalszabályozik a pénz miatt? Hát… NEM.”

  Persze, nem. Mindenesetre Kosztáért kimentem a meccsre, egy Herjeczkyért nem biztos, hogy ki fogok. Mert mégiscsak az eredményei tesznek “szerethetővé” egy csapatot, az eredmények meg játékosegyéniségeknek köszönhetők …

  Persze, nem szemét Hemi, csak éppen erre az évre a szart kínálja nekünk, szurkolóknak… Az egyre gyengülő játékoskerettől pedig nem várok sokat, mert azzal nincs elintzézve a dolog, hogy van egy Lanzánk meg egy Eppelünk. Márcsak azért sem, mert az is kérdés, hogy meddig. Azt nem kell komolyan venni, ha a tulajdonos azt ígéri, nem adja el őket. Rendszeresen megcáfolja, amit korábban mond, ígér. És egy ilyen ember rinyál azon, hogy nincs a csapatnak szponzora. Ami teljesen érthető. Én is meggondolnám, milyen emberrel állok le üzletelni….

  • István Hereb

   Szerintem ez a keret ugyanúgy nem gyengült, ahogy télen sem Prosserék távozásakor. Akkor játékosanyagból erősebb nevek mentek el, de a CSAPAT nem gyengült, Kinget fel tudták hozni a megfelelő szintre, ahogy rendszeresen lehetőséget kapott. Rossi persze nagy veszteség, de én hiszek VDM-ben is. A fiatalok is jók lesznek, kis idő kell még nekik, fogunk még rinyálni, amikor majd Herjeczky, Tömös vagy valamelyik másik fiatal megy el. Danilo is jó lesz, és Pölöskey sem olyan gyenge futballista (sőt), mint most látszik. Jó lesz ez!

   • kgyula

    “Szerintem ez a keret ugyanúgy nem gyengült…A fiatalok is jók lesznek, kis idő kell még nekik,..Danilo is jó lesz, és Pölöskey sem olyan gyenge futballista.. ”
    Ezek szerint a csapat soha nem tud meggyengülni, mert a kieső emberek helyébe lépnek a remények, amikből ugyan egyelőre nem látunk semmit, de hát szurkolók vagyunk, s mint ilyenek, optimisták. :)))
    Az edző dolga, hogy beépítsen három-négy embert a csapatba, ami közben legyen ugyanolyan eredményes, mint ha nem változott volna semmi, ha meg nem sikerül neki, akkor…….
    Vagy szerinted az ilyesmi megy magától, csak be kell állítani a játékost a kiesett helyére, oszt ennyi…?

    • István Hereb

     Értem az iróniát :-)
     Nem, nem így értettem. Zsótért és Kosztát is sajnálom, jó szezonjuk volt és szimpatikus srácok, de nem gondolom, hogy ők pótolhatatlanok lennének. Danilo minőségben biztosan felveszi velük a versenyt, még ha más poszton is játszanak. Pölő is tud annyit, csak nincs még formában. Fel kell hozni, mint anno Eppelt pl. Laczkót már rég elzavarták volna sokan, de én egyre magabiztosabbnak látom, igaz, még mindig hibázgat bőven. De már sokkal jobb teljesítményt nyújt.
     Akiket súlyos hiba lett volna elengedni a mostani keretből, azok szerintem King, Kamber, Gazdag, Bobál Dávid, Eppel és persze Lanza. És ha megfelelően épül a csapat, egy jó szezon után el lehet majd engedni esetleg Eppelt, Gazdagot, valamelyik jobban futó új fiatalt, és lehet hozni újabb fiatalokat az akadémiáról, plusz egy-két új Kambert/Pölöskeit, stb. Na jó, inkább Kambert :-)

     • Latabár

      + Nagygeri!!!
      Nélküle nem lettünk volna bajnokok!
      Szerinted Rossi miért játszatta sok-sok padoztatás után pont az utolsó 5 fordulóban végig?!
      Azt a dumát ne vedd be, hogy; azért mert Hidi sérült volt… ;)

     • István Hereb

      Sorry, őt csak kifelejtettem. Természetesen ő is vastagon idetartozik!

     • Latabár

      Sejtettem.
      Attól, hogy ritkán írok, ismerem az írásaid! ;)

    • Laszka

     Szeretnem megjegyezni, hogy ha nincs fiatal szabaly Koszta sosem került volna be a csapatba, sose ismerted volna meg es most nem sirankoznal azon, hogy elmegy. A szabaly azert baromsag ebben formaban, ahogy elottem mar sokan elmondtak, hogy nem ad kifutasi idot egy jatekosnak…Koszta miatt ment el Prosser, Tomosvari miatt Koszta. Bobalnak szerencseje volt, mert Ignatovicot kirugtak, most Meg Lovric lepett abba a korba, hogy nem fognak vele hosszabitani. A csapatban ket nehezen potolhato jatekos van, az Lanzafame es Eppel. a tobbi jo csapat jatekos, de nem egyeniseg

     • Tibor Fehér Első

      A nem létező iatal szabály miatt igazolunk egyre öregebb jatekosokat.Szamold ki.

     • Laszka

      mert akinek epkezlab fiatal jatekosa van, az nem adja el, hanem jatszatja….

     • kgyula

      Ahhoz azért “szem” is kell a futballhoz (nem elég szurkolónak lenni), hogy valaki felismerje: az említettekhez képest – akik többnyire a második év végén jártak úgy kb. két gólnál – Koszta más kategória. Ezt a diósgyőri vagy debreceni meccsei igazolják. És a 6 gól meg öt gólpassz sok kész nb1-es játékostól is elismerésre méltó teljesítmény egy olyan közegben, ahol 16 góllal lehet gólkirálynak lenni.

     • Laszka

      Prosser a cserepadrol jobb mutatokkal rendelkezett mint Koszta. A tobbiek a fiatal szabaly elott csak elvetve toltottek 90 percet a palyan.

    • Latabár

     Te a Nagygerit hosszú időn keresztül savaztad! Aztán néhány hete megkövetted őt….
     Adj esélyt a fiataloknak! ;)

  • Escape

   “Rendszeresen megcáfolja, amit korábban mond, ígér.”

   Jól írtad!!!!!!
   Pontosan ezért nincs szponzorunk
   Pontosan ezért szar a marketing

   SENKI nem akar ilyen mentalitású emberrel üzletelni, vagy neki dolgozni.

   És pontosan ezért mennek el játékosok is, mivel teljesen kiszámíthatatlan az öreg játékospolitikája, az adott szavára semmit se lehet adni.
   Melyik fiatal akarna ennyire bizonytalan jövőképet?

   • Döme Sanya

    Azért ki tudunk állni, csak bajnokok lettünk, nem Hemy hibázott a hapoel ellen, és ennek ellenére nem megalázott ként búcsúztunk mint a gazdag rokonunk. A két távozó meg senkinek se hiányzik nem osztanak szoroznak, távozásuk jót tett a csapatnak. A kispesti szív nem születési kiváltság, nem játékos kegy, hanem intelligencia kérdése. Lanza, King, Kamber, nem kispesti, de minden fiatal tanulhatna tőlük. Vannak akik tanulnak és vannak akik nem. Utóbbiak mindig úton vannak, ezért jobb is ha elmennek. Kosztát nem sorolom közéjük, egyszer komoly játékos lehet.

   • T-Bone

    Biztos igazad van, senki sem akar egy ilyen emberrel üzletelni. Sokkal inkább választják a derék karosszérialakatost, Ferencváros első szolgáját, vagy a pacalfesztiválok sörhasszépségversenyeinek örökös bajnokát, a délceg Tállait – ő ugyan a százalék jelentésével nincs tisztában az adóhatóság fejeként, de sebaj, mi a magunk módján vagyunk sikeresek!
    Vagy Mészáros és Mészáros urat, aki okosabb, mint Zuckerberg – hát nézz bele ennek a talpig becsületes embernek a szemébe, ugye, hogy inkább vele kötnél üzletet, nem ezzel a köcsög Hemingway-jel?

    • CS.A.K.

     Nagyon jól írtad! Az a baj sokszor, hogy akik fröcsögnek itt Hemingway-re, halvány fogalmuk nincs egy gazdasági társaság fenntarthatóságáról, nyereséges vezetéséről. Másrészt a politikai hatalom bábja az egész magyar foci, így lehet nekem sem lenne kedvem klubtulajdonosnak lenni még az imádott csapatomnál sem! Ezt is mérlegelni kellene…

   • Laszka

    Hemi Uzletember, de nem hiszem, hogy a becsulet szobra, de altalaban konzekvens. mindig annyit mond, hogy mindenkit igyekszik megtartani, es ha megis elmenne valaki hoz mast….hogy te mit hallasz mag ebbol azt a szelektiva hallasodra fogom…a gyuloleted Hemi fele elvakit es nem tudsz mar racionalisan gondolkodni….a vilag nem fekete es feher….

    • Escape

     Nincs gyulolet hemi felé.
     Leszarom mint embert. Kozombos.

     Az pedig nem attol függ “hogy szelektive mit hallok meg” amikor egyszer azt mondja fehér, máskor meg ugyanarra azt hogy fekete.

     Szoval nem “gyulolom” hanem megbotránkoztat, ha valaki kétszínű, hazug ember.
     Nem gyülölöm hanem szánalmasnak tartom.

     Főként azért mert annyira buta, hogy nem tudja hogy néha jobban járna ha inkább meg se szólalna, mert akkor legalább nem lehetne rajta számonkérni a hazugságait.

     De az Ego-ja nagyobb ennél…

     Itt tart egyelőre.
     Next life, new goals

  • Laszka

   Nem lesz gaz ar emeles…
   A folyamatosan sirankozas csak a sirankozo eletet vagja tonkre….

   • József Lénárt

    Hagyd állandóan siránkozik

   • kgyula

    A gázáremelés téged foglalkoztathat, ha ez jut az eszedbe. Amúgy meg nem feltétlenül siránkozás, ha az ember a rossz dolgokhoz nem hülyén vigyorog, és nem hiszi azt, hogy minden jól van úgy, ahogy van…. :)

    • Laszka

     ha sirankozol, attol valtozik valami a klubban? nem.
     ha sirankozol, attol a te eleted jobb lesz? nem
     nem keseregni kell hanem ha tudsz tenni, ha meg nem akkor szurkolni.
     hogy is van az orokbecsu mondas? talan Roosevelt mondta: “Complaining about a problem without proposing a solution is only whining.” avagy panaszkodni egy problemaro, jobb megoldas nelkul, csak nyavalygas….

     • kgyula

      De ugye azért, ha valami szar, nem kell rá azt mondanunk – megoldás hiányában – hogy nagyszerű?
      Mert ha igen, szegény Roosewelt – így 72 évvel a halála után is – elmehet a picsába…

  • Granero

   Tenyleg igy felhuzod magad azert mert nem jutottunk be a BL csoportkorebe? :D
   Nyilvan sok hibaja van az oregnek, de vajon hany masik klubtulaj hozott volna ossze egy bajnoki aranyat ilyen ellenszelben? Mi sem fogunk egyhamar, attol tartok…

 • Döme Sanya

  A Dió kemény dió lesz.

 • László Szilágyi

  A fiatal szabály miatt ment Koszta. Azon a poszton van megfelelő fiatal(több is), aki játszhat. Az egészben a gáz az, hogy másfél éve el kellett volna kezdeni felépíteni 4-5 gyereket az idei évre, úgy hogy legyen 3-4 alternatíva. King kiesésével oda már lehetne beépíteni egy fiatalt, hiszen nincs tökéletes cseréje így sem. Az luxus lenne, ha Kamber, Gazdag, Nagy Geri közül bármelyik padozna, márpedig az lesz. A csatárposzt telített, így a középpályát “gyengítjük”.

 • István Hereb

  Igen, csak annyira kiélezett volt a bajnoki hajrá, hogy az utolsó 10-12 fordulóban, amikor normál esetben lehetne kísérletezgetni, minden pontnak, sőt, minden cserének komoly jelentősége volt. Esetleg Mezőkövesden 1:4-nél vagy Debrecenben 2:4-nél lehetett volna kísérletezgetni, de ez kevés.
  Ügyesek ezek a gyerekek, csak kell még a meccsrutin, ami viszont a fiatalszabály miatt hamar kialakul.

 • Tibor Fehér Első

  Az idén 5-700 000 $ huzott az öreg minimum.

  • Döme Sanya

   Úri körökben nem illik mások buxájában kotorászni.

   • Pelso

    aki megkérdezi az ellenfél tulajdonosát a fizetésekről, az milyen “kör” ?:)

    • Escape

     Erre már Morszàgon se szokás rákérdezni, illetve erős neveletlenség.

     Ismerősnél esetleg, de vadidegen embernél????

     Külföldön meg abszolut tabu a téma.

     Egyébként ha az öreget annyira érdekli a dolog akkor nézzen utána más forrásokból .

     • István Hereb

      Na azért az nem igaz, hogy tabutéma a futballisták fizetése. Pont a legmagasabb szintű futballkultúrájú országokban az átigazolásnál nyilvánosságra hozzák az átigazolási díjat és a szerződés idejére járó fizut is. Aláírom, nem mindenhol van ez így, de elég sok helyen.

     • Escape

      Igaz
      Van ahol nyilvános ezért ott nem kérdezi meg senki.
      És valahol nem nyilvános, szándékosan. Éppen ezért ott meg sem kérdezzük.

      De Hemingway akkor magyarázom majd fizetési sapkárol, meg átláthato működésről, amikor majd ő nyilvánosságra hozza a fizetéseket….

      Addig semmit több mint bort iszik és vizet prédikál

    • Döme Sanya

     Egészen más kör. Más kérdezni, és más feltélezni. A feltételezés nem tény, csak egy elképzelés. Ma minden hír úgy kezdődik, hogy a feltételezett xy…. Az hogy megkérdezte 4szem közt az
     ismeretségi kérdés, vagy magánügy. Az hogy esetleg beleegyezése nélkül nyilvánosságra hozta az viszont lehet prosztóság.

    • Laszka

     En ugy emlekeztem, hogy az izraeli tulaj vetette fel a kerdest es nem Hemi

     • Pelso

      Hemi nem úgy mesélte…

     • Laszka

      Igazad van, visszaolvastam

   • Tibor Fehér Első

    Kb.ugyanennyiért ment 4 saját nevelés,jött 3 bombaigazolas,az egy éve nem játszó falábú,a fél éve nem jatszo túlsúlyos Danika és a sosem hallott Deakpisti.Ez a mukodtessuk,de keressünk rajta szépen modell.

    • József Lénárt

     De jó volt amikor pini volt a tulaj.Tiszta kánaán volt

    • Csaba Horváth

     Danilo szépen fel lesz építve, ahogy szerintem Pölöskei is. Amikor ideértek, nem értek semmit, pár hónapon belül szerintem nagyon jó lesznek. Ennek a szellemébe lett felépítve anno Eppel vagy Gróf is…Ezzel nincs semmi probléma. Inkább így legyen, mint fordítva, hogy tehetséges Radók, Bognárok, Botkák mennek a levesbe, mert nem tudják kihozni belőlük a tehetségüket.
     És igen, amíg ezzel a felállással a Csapat eléri a nemzetközi kupába való indulást, addig nem értem, hogy mi a problémád. A csapat szerethető, jobban helytálltunk nemzetközi szinten, mint a fradi v. a Vasas (és a Vidit se sorolnám elénk, mert nekik a Bordeaux lesz az első komoly megméretettés).

  • József Lénárt

   és akkor mi van ?a te pénzed?

  • József Lénárt

   Te vagy az öreg könyvelője?

 • Zagreus

  Sziasztok. Oke nem illik masok nyomorusagan nevetni na de kerem az allami penzen telenyomott fradi az el ben egy hapoelnel gyengebtol kapott ki ketszer is siman extra szar jatekkal. Mi hozzajuk kepest tenyleg oregbitettuk a focit. Szerintem megerdemlik a tapsot a fiuk es Hemi ba is es ez mindaddig igy kell maradjon amig hasonlo idenyek vannak (1-4. Hely) Ne sirankozzatok ne keseregjetek nem Lanza lett eladva mert oerte nagy kar lenne pl. De Koszta potolhato. Sok sikert neki szimpi srac. Meg mi lenne ha lenne szponzor es neki elvaras is. Valszeg az a penz fizukra menne :)

  • Döme Sanya

   Képzeld el ha csak a viz csatorna számlánkat, a villany, és gázszámlánkat a közmücégek fizetnék. Ezért reklámoznak a csókoséknál feltételezem.

  • Granero

   Tul sok penzuk van. Ossze-vissza vasarolnak es adnak el, aminke az eredmeny az lett, hogy a szezon legfontosabb meccseire elfogytak a hatvedek es nincs csapat. Total balf@sz a vezetoseg, szerencsere ez nem a mi bajunk, csak kar a sok milliardert.

 • Döme Sanya

  Összefoglalva, Hemy a nagy link, a többi meg maga a nagy becsület, meg az igazmondás. Biztos azt is ő igérte, hogy a kupacsapatokat támogatni fogják. Sokat nem érzékeltünk ebbőül a nagy támogatásból. Persze lehet, hogy a fragyika sokadszorra megrogyott, rá fog férni egy kis támogatás.

  • Tony Soprano

   Ha mi annyi támogatást kapnánk az államtól mint a Videoton, Felcsút, FTC, akkor már a Bulgár csapat ellen készülnénk. De nekünk nem adnak, sőt örülnek, hogy végre kiestünk.

   • Sztefo

    Ha tényleg annyit kapnánk, akkor a bolgár bajnok se lenne gond a következő körben szerintem.
    De ma nagylelkű vagyok, legyen csak fele annyi támogatás, mint a felsorolt triumvirátusnak, és állandóan a dobogóért küzdenénk a köv 10 évben :), és néha egy-egy csoportkör is beficcenne a nemzetköziben. :)

 • 58914020 .

  Többen írjátok, hogy “Koszta is a fiatal szabály” miatt került a csapatba, egyébként meg afrikai játékosok játszanának.

  Korábban Vécsei 18 évesen mutatkozott be a csapatban, ahogy fiatal volt Vernes és Holender is, meg Nagy Geri. Vólent is nagyon fiatalon megkapta a lehetőséget, Bobál Geri is.
  És akkor még nem volt fiatal szabály.

  • Laszka

   Vecsein kivul mind epizod szereplo volt, nem stabil kezdo

   • 58914020 .

    Igen, mivel Vécseihez egyik sem ért fel…
    Ha teljesítettek volna, ott lettek volna a csapatban. Heminek és a mindenkori edzőnek is az lett volna a legegyszerűbb biznisz.
    Sajnos, Vólent azóta sem találja meg a helyét, az is lassan csoda lenne, ha megmaradna az nb1 környékén.

    Nekem a fiatal szabállyal az a gondom, hogy egyszerűen “mindig kell” két 20 éven alulinak játszania, mégha mások jobban is megérdemelnék a helyet.

    És a jelenlegi keret magja szerintem akár versenyben is lehetne a dobogóért (bajnoki címért) egy kis erősítéssel, ha nem kéne erőltetni a fiatal szabályt.

    Fiatal szabállyal szerintem az első 5-be kerülés reális

    • Laszka

     az eset prozaian egyszeru, nalunk egy fiatal jatekos nem kapja magatol a lehetoseget Akkora eredmeny kenyszer van a tulajok altal gerjesztve, hogy egy magyar edzo, de egy kulfoldi sem, nem mer kockaztatni, nem tesz be fiatalt, mert a az oreg rutinbol megoldja. szerintem a szabaly jo, csak min 2 eves kifutast kene adni neki. igy semmi ertelme. masreszrol azokkal a klubokkal, akik nem alkalmazzak azokkal buntetest fizettetnek vagy holtverseny eseten nem a tobb nyert meccs vagy golarany szamitana, hanem a fiatal jatekosok palyan toltott percei stb.
     Ma rajtunk kivul, csak a Haladas veszi komolyan, de ebben lehet, hogy tevedek, mert nem neztem az elso fordulo osszeallitasait

     • 58914020 .

      “vagy holtverseny eseten nem a tobb nyert meccs vagy golarany szamitana, hanem a fiatal jatekosok palyan toltott percei stb. ”

      Ez egy nagyon jó ötlet!

      Mondjuk, gondolom, a Videoton azért igazolt most három utánpótláskorú tehetséget nyáron, hogy ők is elmondhassák, hogy micsoda fantasztikus nevelőegyesület…

     • Laszka

      akinek penze van az igazoljon es jatszatsa oket akinek nincs az nevelje ki. nem baj ha valaki vesz csak adja is meg nekik a lehetoseget….

     • István Hereb

      Nagyjából a Vasas még, náluk gyakran egyszerre három is játszik.

    • Sztefo

     Jogos egyik oldalról.

     Másrészt az első fordulóban kevesebbet játszottak a fiatalok játékpercben, mint az előző bajnokságban, 6 csapat teljesen letojta a fiatal szabályt, tehát nem kötelező.
     Nyilván főleg azok csapatok nem tartják be, akik jogosan és a fair szellem jegyében sokkal több támogatást kapnak a magyar államtól stb, mint az aktuális magyar bajnok, aki már 14-szer volt bajnok országunk első osztályában, aki megannyi világklasszist adott a sportnak, aki Puskás révén toronymagasan a legismertebb magyar klub a világban, sőt valahol Puskás az egyetlen személy(dolog), amit tudnak az országról (legutóbb Iránból van ilyen sztorim, a feleségem barátai mesélték) és még sorolhatnám.
     Jobb helyeken egy ilyen klub nemzeti kincs lenne! Nálunk valódi támogatásra méltatlan, a stadionprojectben megalázott, bírók által alaposan megdolgoztatott.

     Egyesek azt mondják, Hemi a kapzsisága miatt kötelezi a fiatal szabály betartására az aktuális edzőt. Ezzel nem értek egyet.
     Én inkább úgy látom, annyira nem tud már több pénzt bele tenni, h minden Ft-ra szükség van, h egyáltalán a mostani szinten valahogy fenntartsa, és pl egy Lanza-t ki tudjunk fizetni.

   • Latabár

    ” Vécsein kívül mind epizód szereplő volt, nem stabil kezdő”

    Akkor az mlsz adatbank unalmas statisztikái; Nagy Geri 17 évesen debütált az nb1-ben.
    A 2009-10-es szezonban 13 alkalommal lépett pályára, míg Vécsi 3 szor.
    A 2010-11-es szezonban Nagygerinek 1 liga, és 1 magyarkupa meccse van egész szezonban /combsérülés miatt, ami miatt egyébként csaknem abba kellett hagynia a focit, mert itthon nem tudták mi a baja! szerz. / Ezalatt a teljes / NG által kihagyott bajnokságban /, Vécsei 8 alkalommal lépett pályára.
    A 2011-12-es szezont Nagygeri sérülése miatt az nb2-ben kezdi, és játszik fél szezont, majd már a másik felét / 15 / újra az első osztályban. ekkor Vécsei 25-ször lép pályára.
    A 2012-13-as szezonban Nagy 22.szer, míg Vécsei 28-szor.
    2013-14-ben mindketten 21-szer.
    A játékban eltöltött időben sincs eget verő különbség!

    ui: 58914020! Csak ennyit arról, hogy ” Vécseihez egyik sem ért fel…”!

    • 58914020 .

     Ezt arra értettük, hogy mások miért nem kaptak annyi lehetőséget, nem Vécsei és Nagy Geri itt a lényeg.
     A mondanivaló az volt, hogyha valaki jó, akkor megkapja a lehetőséget.
     (Pl. Vernes, akit még idén nyáron is még egyszer kipróbáltak.)

     (De egyébként egyelőre egyik sem ért fel Vécseihez, nem véletlen, hogy ő most a svájci első osztályban játszik.)

     • Latabár

      Súgok! Nagyon jó fizikum; bal láb; 1 jó manaegér :), és máris huss… És tévedés ne essék, nem akarom ezzel a Bálint érdemeit kisebbíteni / ezekre ott vannak a transfer adatok.. /, mert én is többet láttam a srácban, mint szimpla paraméterek!

     • Laszka

      kihagytad a jo mentalis hozzaallast :)

     • Latabár

      Az igaz! Kivéve amikor hisztis volt! ;)
      Különben a mentális hozzáállás Vernesben, és Vólentben is megvolt! :)))
      Tuti a V kezdőbetű teszi….

     • 58914020 .

      Vécsei játékban is kiemelkedett, ő volt az egyetlen, aki a középpályán már fiatalon is partiban volt a Videoton játékosaival is.

      Ha kicsit szerencsés lesz most, s jól sikerül neki az EL, láthatjuk még őt magasabb szinten is.

     • medvepuszi

      Nem értek egyet. Volt pár jó példa, de rosszak is. Prossernél nagy törést okozott, amikor egy téli felkészülés során szárnyalt, aztán Cordella pennymarketes légiósai játszottak helyette. És sorolhatom még. Botka legalább elmenekült Kecskemétre, és ott befutott. Csábi könyörögte vissza, de bele is bukott, hogy az akadémistákra akart építeni, és nem volt hajlandó beengedni az öltözőjébe azt a 8-9 külföldit, akit Rossi hajlandó volt benyelni. Ha nem fizetne az mlsz az u20-asokért, nincs Bobál Dudi, se Koszta. Vagy leketyegtek volna Sopronban/Kisvárdán, vagy vhol máshol lecsaptak volna rájuk. Herjeczki helyett meg még mindig Job apó szaladgálna a szélen

    • Laszka

     ha jatek perc is lenne a statisztikahoz akkor jobban lehetne ezzel vitatkozni, mert az is palyaralepesnek szamit amikor 2 percet toltesz a palyan es az is amikor 90-et

     • Latabár

      Valóban. De nincs időm most mind külön összeadogatni. Így, ahogy átfutottam, nem látszik nagy különbség…

     • pppalika

      A transfermarks.com-on van összesítés évente.
      Nagy Gergő
      2010/11 13/417
      2011/12 -/-
      2012/13 15/839
      2013/14 22/1561
      2014/15 21/1534
      2015/16 32/2535
      2016/17 19/1145

      Vécsei
      2010/11 3/153
      2011/12 8/720
      2012/13 25/1735
      2013/14 28/2413
      2014/15 21/1601
      2015/16 5/401
      2016/17

  • Sztefo

   Plusz Baráth Boti

  • Escape

   más dolog “megkapni a lehetőséget”, mint STABIL kezdőként VÉGIGjátszani minden meccset…

   úgyhogy innentől az egész okfejtés értelmét veszti

   • Latabár

    Ez így igaz!
    Azzal egészíteném ki, hogy; az is egy más dolog, amikor pl. a fiatal szabály miatt játssza valaki végig szinte az egész bajnokságot, mint pl Gazdi!

 • 58914020 .

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20228885_1463751343683590_3880988136427062647_n.jpg?oh=80e723358ecc7daf8316ef83065a2743&oe=59F35887

  Képek a mai edzésről.. Szívesen nézném, hogy nyomják…:)
  Ezen a hátsó füvesen kb. még sosem láttam, hogy ilyen szép lett volna a gyep.. Gondoltam is, hogy a nagycsapat ritkán edz rajta, mert annyira gyenge a minősége.

  • VirágPeti

   Na mi az, hazajöttél? Vagy honnan a fotó? FB?

   • Döme Sanya

    Beépített a srác.

    • 58914020 .

     Nem is tudod, h mennyire beletrafáltál..;)

     • Döme Sanya

      Ki a megbízód, ha nem titok. Majd bejelentkezel utánna más néven.

     • 58914020 .

      A Herzl Tivadar Izraeli-Magyar Baràti Kapcsolatokat Àpolò Tàrsasàg , Humor Herold.;)

     • Döme Sanya

      Erre gondoltam én is.

     • 58914020 .

      Nagyon eredményesen munkálkodunk:

      http://mandiner.hu/cikk/20170721_orban_viktor_zero_tolerancia_az_antiszemitizmussal_szemben

      Most jön el majd Magyarország aranykora..;)
      Már csak a Kispestet kellene valahogy beletolni a szövetségbe és itt is aranyvilág lenne.

    • VirágPeti

     Erre gyanakszom egy ideje. Azért írogat ennyit mindennap. Hivatalból :). És figyeli ki mond csúnyát. Volt 1 másik is, az első Hapoel meccs előtt nagyon aktív volt, aztán eltűnt.

     • Varga Béla

      Ki volt az a másik?😁

     • VirágPeti

      Nem írom ide a nevét, nehogy megbántsam. Meg akár tévedhetek is. De visszakereshető a meccs előtti posztokban kivel vitatkoztam.

     • Döme Sanya

      Volt itt tényleg valaki, aki alternatív földrajzórát tartott Európa elhelyezkedéséről.

     • VirágPeti

      Elég sokan hozzászóltak akkoriban, mert ugye az volt a téma, hogy a 200 vendég drukkerről szóló hír kamu. Látjuk utólag mennyire volt az. Akire én gondolok, ő konkrétan az uefa határozat dátumával próbálta bizonyítani, hogy véletlen az egész. 2 dátum is szóba került, akármelyik volt is a valós, egyik esetben a Vasas drukkerekkel lett kicseszve, ha meg a másik az igaz, akkor velünk. De mind1 most már.

     • István Hereb

      Szia, először én is kamunak hittem. Valószínűleg nem rám gondoltál, viszont azt én írtam meg, hogy a jún 1-i uefa értekezleten született a határozat – be is linkelte egy kolléga – hogy bemehet a ZK meccsekre a vétlen csapatból 200 néző. Ez jóval a sorsolás előtt volt, ráadásul a két magyar-izraeli párharcban egyszer a mi csapatunkat segítette az izraelivel szemben, egyszer meg fordítva. Az más kérdés, hogy a vasastól nem mentek – hogy nem tudták vagy csak szimplán nem akartak menni, azt nem tudom.

     • VirágPeti

      Állítólag a Vasas drukkerek figyelmét kifejezetten felhívták, hogy el se induljanak az idegenbeli meccsre, mert nem fogják beengedni őket stadionba. Nincs már jelentősége, megcsinálták, ők jöttek jobban ki belőle, a pályán tudtunk volna visszavágni, de kiestünk, mi is, a Vasas is. Talán majd egyszer eljön a mi időnk is.

     • Szakáll

      Hiába minden szóért. :)

     • medvepuszi

      Így van, 1-jei határozat volt, 15-én lépett hatályba

     • Varga Béla

      Értem.Csak azt hittem én lennék az,azért kérdeztem.Én is sokat írtam akkoriban,most nem volt időm olvasni sem(meg persze a klub sem utalta a fizetésemet-nem igaz).😂

     • VirágPeti

      Nem, nem te voltál :). Hacsak nincs egy másik nick-ed is :).

     • Varga Béla

      Van jó sok😁De ha csúszik a fizu,egyiket sem használom.😂 Nem dehogy.Ez az egy van csak.

     • Carpethy

      visszakerestem, én írtam Neked dátumokat.

     • Szakáll

      Rám gondolt, akkor is célozgatott nekem olyan marhaságokra, hogy izraeli vagyok, beépített, stb. Jó a képzelőereje. :)

  • Döme Sanya

   Én meg kis naív azt hittem, hogy mindenki keményen a diótörőt forgatja.

 • László Papp

  Idézet Hemingway legújabb blogjából: “Ami pedig a magyar válogatottat illeti, ahhoz, hogy ott előrehaladás legyen, szükséges az akadémiából kijövő játékosok céltudatos elhelyezése nemzetközi klubokban és 2-3 olyan magyar élklubban, melyek sokat játszanak a nemzetközi porondon.”
  Csak úgy zárójelben megkérdezném,hogy a Mezőkövesd mióta magyar élklub,amely sokat játszik a nemzetközi porondon?Vagy eddig én néztem rossz tv-műsort?

  • Döme Sanya

   Az öreg a jővöröl beszél. Ő már tuja, hogy a MK élklúb lesz.

   • László Papp

    Hát én nagyon remélem,hogy nem!

  • 58914020 .

   Csak engem zavar ebben az idézetben az, hogy ezzel tulajdonképpen azt erősíti meg, hogy a Honvéd maradjon kis nevelőklub, amelyből a tulajdonosi kör a pénzt szedegeti, a Videoton – Ferencváros – Puskás meg a nemzetközi csapatok??

   Máshogy ezt nem lehet értelmezni, de ha ez így van, az egetverő botrány

   • Kicsipest

    Az Öreg minden évben a nemzetközi kupaszereplést tűzi ki célul, amit csak élklub tud megvalósítani, nálunk játszanak az akadémisták, kvázi saját magunkra gondolt.

    • kgyula

     Akkor is kupaszereplésről beszélt, amikor majdnem kiesett a csapat és a játékosállomány masszív másodosztályú volt. Ez a szurkolók azon részének szól, akik mimdent beszopnak, mert olyanok, mint a nők: azt hisznek el, amit hinni akarnak. :)

     • Kicsipest

      Idén bejött és a bajnokcsapat duma is! Én szívesen beszopnám még egy-két ilyen szövegét!

     • József Lénárt

      akkor egyértelmüen az olasz vierhaver miatt kerültünk szar helyzetbe bocs.na az egy elbaszott edzőválasztás volt azért lehet szidni az öreget

    • 58914020 .

     “2-3 olyan magyar élklubban, melyek sokat játszanak a nemzetközi porondon”

     Kár, hogy ilyen klub nem is létezik nálunk… Még ha nem egy, vagy két fordulót mennénk az európai kupákban, hanem hármat, talán az is kevés lenne.

   • medvepuszi

    Pedig így van. És ha belegondolsz, Rossi tavaly a csapatával beletondított ebbe. Nincs is már Kispesten

 • 58914020 .

  “Ikenne-King sérülése nem jött jókor (mikor is jön egy alapember sérülése jókor?), és őt a következő hetekben mindenképpen szeretnénk valakivel pótolni.”

  Tehát jön egy védő

  • István Hereb

   Botka? :-)

  • kgyula

   Erre azért ne vegyél mérget. Sokszor fogalmaztak már meg az edzőink teljesen reális igényeket, aztán semmi nem lett belőlük.
   A tulaj mondhatja: ő nem adta el Kinget, különben is ott az akadémia… :)
   Mindenesetre érdemes lenne utánanézni, merre játszik mostanában Lázár…

 • 58914020 .

  Lebanony az izraeli bajnok nevében szíves köszönetet mondott a Budapest Honvéd valamennyi vezetőjének, edzőinek, játékosainak és alkalmazottainak kedves, baráti fogadtatásért. Mint mondta, különös fogadtatásban volt részük végig Kispesten és Budapesten is, amit nem fognak elfelejteni, mindig szívesen gondolnak majd vissza az itt eltöltött időkre. Eddig sehol nem voltak ilyen kedvesek velük vendéglátóik.

  Dobhatnának cserébe onnan egy jó kis szponzort, ha már ilyen nagy lett a barátság a két ország között…:)

  • Player

   A Hapoel is nagyon szimpatikus volt egyébként. Sok hazai játékossal tisztán játszottak jó focit.

 • 58914020 .
  • Laszka

   ejj ha fel albania nalunk jatszana :)

  • Döme Sanya

   Majd ha újra NagyMagyarország lesz kapnak a pofájukra.

   • 58914020 .

    Ha így folytatódik, előbb lesz Franciaország, Németország, Ausztria és Svájc helyén Újarábia, mintsem itt Nagymagyarország.
    Akkor aztán emelhetünk kerítéseket a másik oldalon is..

 • Tibor Fehér Első

  Az ifi bl meccsről tud valaki valamit?

  • 58914020 .

   úgy emlékszem, augusztusban sorsolnak, vagy ilyesmi

   • Tibor Fehér Első

    Ez nem sok info,de azért köszi.

    • 58914020 .

     Senki nem tud neked több infót adni, mivel augusztusban lesz a sorsolás.

     Nem mellesleg a korábbi u17-esek fognak indulni a tornán, nem azok, akik megnyerték most a bajnokságot, szóval itt nem kell feltétlenül nagy tüzijátékra számítani.

     És az pedig – sajnos – látható volt az idei Puskás-tornán, milyen óriási lemaradása van már a fiataloknak is az elittel szemben.

 • Granero

  Rob, allva dolgozni probaltal mar? Sokaknak bejon valami hasonlo: http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/S49084965/

 • László Papp

  Édes istenem.de hülye emberek ülnek az M4 stúdiójában.Még Lanzanak azt a mondatát se tudják rendesen értelmezni,amiben arról beszélt ,hogy a közönség nélkül úgy érezte,hogy olyan volt,mintha egy emberrel kevesebben lettek volna a pályán.Ők csak addig tudják a mondatot értelmezni,hogy úgy érezte,mintha eggyel kevesebben lettek volna a pályán.Szegény Bozsik Cucu,ha élnél még,lekeverhetnél egy taslit a fiadnak vagy rászólhatnál,hogy nem kellene ezt a tévészereplést erőltetni!

  • SeeZo976

   Pontosan ezen nevettem én is… Hihetetlen fogalmatlanok voltak mindketten.. Kb csak egy hírnek a címét olvasta Bozsik, de a videót nem nézte meg… El sem hittem hogy ilyet hallok😂😂

   • László Papp

    Azt meg inkább hagyjuk ,hogy kispesti oldalról senkit nem szólaltattak meg,míg diósgyőri oldalról 2-t is.

    • SeeZo976

     Az az érzésem hogy mi nem vagyunk elég “trendik” nem tud velünk mit kezdeni a kozmedia.. Nem tudom (illetve dehogynem) mit kellene tenni hogy a helyén kezeljék a magyar bajnokot…

 • santiago

  Amugy lehetseges ,hogy van egy probazonk?
  Face oldal edzes kepei kozott, tunt fel egy piros gatya/feher polos emberke, amig mindenki mas fekete/pirosban van

  • Csaba Horváth

   King helyett Hemingway elmondása szerint keresnek embert…lehet ő az?

   • santiago

    Sose lehet tudni, de a kepeken ugy latszott hogy vedo/vkp volt az aktualis csapatban

  • 58914020 .

   Az egy fiatal.
   Nem hinném, hogy fehér pólóval különböztetnék meg a próbázókat, rajta ráadásul még megkülönböztető is van, mint a többin is.

   Bízom benne, hogy nem próbázózunk már, legfeljebb, ha valami különleges tehetségre bukkanhatunk.
   (Diego, Benjamin, Danilo szintűre.)

   • santiago

    Ense hinnem, csak furcsa , hogy egyedul o van ugy

 • 58914020 .

  Egy internetes vélemény Koszta és a Mezőkövesd házasságáról:

  “Jó lesz a Kövesd, van egy olyan érzésem!
  Kosztával sokat nyertek, az biztos. A Honvédtól jó pár gól és gólpassz érkezett. Nem is értem, hogy miért engedték el. Ja, a fiatalszabály! Jövőre majd Tömösvári hagyja el a Honvédot a több játéklehetőség miatt! A Koszta gyerek nagyon jó lesz! Csak azt nem értem, hogy miért nem a DVTK-hoz szerződött.”

  Azt is hallani, hogy állítólag ez a Keita gyerek is jó a Kövesdben.

 • 58914020 .

  Egy pofon jobbról:

  “De mit ér a sportoló mezén a márkajelzés, ha – s ez csak egyetlen szelete a honi futballattitűdnek – a Bozsik-stadionban a televíziós meccsekhez a néptelen lelátó ad ironikus hátteret – immár hosszú évek óta. Tartalmatlan ellentételezés ez, mert így hiába foglal helyet akár két-háromezer néző is a fedett oldalon, a képernyőn is megmutatható közönség híján az összkép mégiscsak ekként kódolható: a Honvéd cégértéke negatív. S ez – a publicista-lapszerkesztő Ignotus Pált idézve – maga a „hősi önkivégzés”.”

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/hosi-onkivegzes-s-toth-janos-publicisztikaja-2582081

  • 58914020 .

   És egy másik pofon balról:

   “Van der Meer mester pedig a fejét csóválja bizonyos „buta gólok” miatt. (Láttak már okos gólt, ha kapott?) Meg magyarázgatja, hogy nem dobhatta be a fiatalokat, nehogy „megégjenek”. Na ja, a feltörekvő korosztály roppant gyúlékony, ha magyar.”

   http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/hivatalos-orak-malonyai-peter-jegyzete-2582079

  • Döme Sanya

   Nem hinném, hogy ez alapján mérlegelnének. A TV meccseken tök mindegy, hogy látszanak, vagy nem látszanak a nézők.

   • 58914020 .

    Nem az én véleményem. Amúgy is Hemingwayt szurkälja az NS…

  • VirágPeti

   Nem bírsz leállni, ugye? Megint egy fanyalgó cikk. Miért kell minden szutykot ide belinkelned? Ignotus pál, mi? Ebből az idézetből csak ez a név fontos neked gyanítom. Láttam a másikat is amit lejjebb belinkeltél. Mióta itt vagy telefosod minden szar spam-mel az oldalt. Sürgősen állj le.

   • 58914020 .

    Ez már nyílt provokáció.
    Elmentem az állandóan utólag szerkesztgetett hozzászólásod ès kèrni fogom, hogy egy idõre legalább tiltsanak ki innen.

    Belinkelek minden cikket, amit találok, másokat esetleg érdekel.
    Ha személyes problémád van, tedd be ide az email-címed, rád írok, aztán egy személyes találkozó keretében meglátjuk, mennyire vagy bátor, h ezt a stílus csapasd, s mennyire csak a net mögül támadsz.
    Nagyon idegesítõ, s egyben ovis szint, amit lemūvelsz.

    Itt egy Kispest- oldalon kelted a feszkót…

    • VirágPeti

     Még te mondod, hogy provokáció :). Amit te művelsz, az valóban az. Olvashatatlan spam lett a hozzászólásokból, mióta idejársz. Napi 15-20 hsz a minimum a részedről, melynek nagyrésze nem nélkülözi a politikai színezetet egy bizonyos eszmeiség mellett. Ez a HON-VÉD csapatának a blogja mellesleg, ha értesz magyarul és megérted a szóösszetételt. Semmi köze ennek a csapatnak az antiszemitizmushoz, de annak az ellenkezőjéhez sem. Ez egy magyar csapat. És nem az mtk. Hadd maradjon meg annak, ami. Elgondolkodtató egyébként, hogy van időd ennyit írkálni, és vajon mi a célod vele. Na én tényleg befejeztem, felfordul a gyomrom az ilyen nyomosulástól, amit művelsz. Amíg itt írkálsz, engem ez a blog nem érdekel.

     • Csaba Horváth

      Basszus!!! Ne öljétek már egymást egy Honvéd fórumon!!! Ne legyetek már idióta román stílusuak, akik egymást verik. :D
      Dobjatok egymásnak mínusz jeleket, aztán jól van. :)

     • 58914020 .

      Pontosan tudod, hogy ő provokál, annyi vér viszont a te pucádban sincsen, hogy esetleg rászólj. Ehelyett jön az álságos “hagyjátok abba” hozzáállás..

      Nemcsak ennél a linknél, az elmúlt napokban folyamatosan nyomja a hülyeségeit.

     • Csaba Horváth

      Nem szólok rá, ahogy Rád se, mivel nem kívánok egyikőtök pártjára sem állni. Szimplán zavar, hogy nem tudjátok megbeszélni egymással a dolgokat, hanem itt ölitek egymást a Honvéd fórumon.

    • Player

     Nem értem mihez kell bátorság abból amit VirágPeti írt. Vagy mit kellene személyesen megbeszélni. Pofán vágod, vagy mi lesz?
     A Nemzeti Sport honlapját egyébként mindenki megtalálja magától is, ha kíváncsi rá.

     • 58914020 .

      Akkor ennyi erõvel a blog szerkesztõi is hūlyék, hogy belinkelnek híreket onnan?
      Azért tõled egy kicsit tōbbet vártam szellemi színvonalban…
      Másrészt még csak az én linkjeimre reagál, tegnap az volt neki probléma, h a csapatról tettem fotót..
      Ezt provokációnak hívják..

     • Player

      Ez nem csak neked szól, de baszottul nem elegáns a szellemi színvonallal, IQ szinttel jönni ha valaki nem ért egyet veled.
      Ha szidják az anyádat, lebuziznak, lezsidóznak akkor jogosan kéred ki a stílust. Eltérő vélemény, vagy kritika esetén gáz ilyennel jönni.
      Azt is fel kell tudni dolgozni, ha nem vagy szimpatikus valakinek, vagy úgy érzed hogy provokál. Azért szerintem nagyon messze vagyunk attól, hogy valakit tettlegességgel kelljen fenyegetni.

     • 58914020 .

      No-no-no… A tettlegességgel való fenyegetés nagyon más kategória..
      A nicknév alatti internetes használat alapszabálya mindenhol: “Csak olyat és olyan stílusban írjál, amelyet személyesen is felvállalsz.”
      Én erre hívtam fel az illetőt, hogy vajon személyesen is ezt a stílust engedné-e meg magának..
      Nem mellesleg azért kicsit vicces, hogy belekötsz az én hozzászólásomba, ami valakinek a provokációjára reagál, de az nem zavar, ha a provokátor és néhány hasonszőrű heteken keresztül írogat be erősen antiszemita jellegű megjegyzéseket..
      (ugye, a vita is ebből indult ki, mert beszóltam itt néhány arcnak, akik jöttek a zsidózó dumájukkal a Hapoel kisorsolása után)

      Mindegy, részemről ezt lezártnak tekintem.

  • medvepuszi

   Teljesen igaz. A klubvezetők szegénységi bizonyítványa. Amögé bújnak, hogy ilyen-olyan irányított szponzorok tolják a százmilliókat a kiválasztott csapatokba. Aztán, hogy utána mi lesz annak a pénznek a sorsa.. Pl. Botkáért, Prosserért, most Kosztáért nem kis összeg Hemi számláján landolt belőlük. De ez más ügy.

   • Csaba Horváth

    Miért? Gondolod az akadémisták nevelése, etetés, itatása, oktatása, képzése, az akadémia fenntartása költségmentes? Azok az akadémisták, akikből nem lesz nb1 v. nb2-s játékos, azok elvileg “felesleges” kiadása volt az MFA-nak. Azoknak a költségeit a befutott Akadémisták termelik ki. És hát ugye számold ki, hogy egy Lanza-Danilo-Eppel, stb. milyen pénzeket kereshetnek, azt miből termelik ki. Ha egy fradi-vidi-felcsút túlköltekezik, akkor odairányítanak egy szponzort, vagy kapnak egy kis állami dotációt, aztán jól van…a Kispest nem engedhet meg magának ilyen luxust, mert meggyőződésem, hogy pillanatok alatt a Kecskemét v. Pécs sorsára jutunk…legalábbis én nagyon így látom.

    • medvepuszi

     Az akadémiánk is állami pénzből működik, százmilliók támogatásként, TAO-pénzek stb. Tudom, hogy jó elhinni a szegény, elnyomott kis ellenzéki klub meséjét, csak nem igaz. Annyi igaz belőle, hogy mi kevesebbet kapunk a közpénzbödönből, mint pár másik klub. És többet, mint pár másik. Az akadémiai rendszert azért finanszírozzák, hogy (azokon kívül, akik elkelnek külföldre) a Fradit, Vidit, Felcsútot erősítsék az ott nevelt legjobbak. Hemi meg kap érte némi lóvét, ha pedig véletlenül nálunk jön össze egy jobb év (lásd a bajnoki cím), gyorsan visszaveszünk. Rossi a csapatával belerondított a megegyezésbe, nekünk az 4-10. között a helyünk.

     • Csaba Horváth

      Nem gondolnám, hogy Hemingway ilyen alkuba belemenne. Illetve ha így lenne, akkor ilyen “Only champion…” táblákkal nem csinálná a feszkót. Nyilván neki is idomulnia kell a helyzethez.
      Hozzáteszem, ha felelős vezetés lenne a fradinál, vidinél, felcsútnál, akkor a beléjük tolt pénzből már rég EL, BL csoportkörös csapatok lennének. Ha mindenhol olyan gazdálkodás folyna, mint Kispesten, akkor jönne elő az a pénzbeli, támogatásbeli különbség, ami – szerencsékre – még futballszakmai szempontból nem jött elő.

     • medvepuszi

      Erre utaltam azzal, hogy a beléjük tolt milliárdok sorsa más kérdés. Ennél konkrétabban nem fogalmaznék, mert jön a fekete autó :)

  • Csaba Horváth

   Ez szimpla okoskodás. Egy elvileg hasonló játékerőt képviselő Vasason egy Hapoelnél sokkal gyengébb Beitar simá átszaladt. Vagy a nemzet csapatává avanzsált fradi sima kettős vereséget szenved egy papíron verhető dán csapattól…Nálunk azért nem volt olyan sima. Pláne, hogy alapembert vesztettünk közvetlen a meccs előtt.
   Hozzáteszem, ha csak ezen múlna, a Honvéd Szektort is meg lehetne nyitni, hogy a szponzor lássa, hogy van néző. Kurvára nem ezen múlik. Sőt! Az hogy nincs szponzorunk, az sem azon múlik, hogy jól játszunk-e vagy nem…csak nyilván, ha mondjuk még lenne 2-3 Lanza szintű játékosunk, vagy éppen Rossinak a szemét nem ilyen alulértékelt szerződéssel kéne kiszúrni (és félő, hogy idővel Meer is így jár), akkor simán vennénk mi is az akadályokat.
   Csak amitől az embernek ökölbeszorul a keze, és emelkedik a pulzusa, az az, hogy egyes csapatok esetében a magyar futball érdeke, hogy jól szerepeljen, így olyan támogatás cunamit kap, amivel élő szerződéssel rendelkező játékosokat vásárolhat ki, más csapatok, meg végigizzadnak egy bajnokságot, és az általuk megnyert bajnoki cím, szinte semmit sem ér (futballszakmai értelembe), mert szinte imára összekulcsolt kézzel várják a kiesésünk, hogy ezzel igazolhassák, hogy miért a másik csapatot kell támogatni.
   És amitől végleg görcsbe rándul a gyomrom, hogy úgy 10 évvel ezelőtti magyar futball állapotokat tekintve, a mi Csapatunk olyan hegemóniát alakíthatna ki azzal, hogy Koszta-Bobál-Baráth-Nagy-Gazdag szintű játékosokat termelünk ki évről-évre, olyan légiósaink vannak, mint Lanza-Danilo-King-Kamber és olyan felkészült edzőink, mint Rossi volt, vagy mint most Meer..és helyette meddő szélmalom harcot vívunk olyan csapatok ellen, akik közpénzből 10 miliárd feletti stadiont kapnak, odairányított szponzorok segítségével játékosokat vásárolnak ki, vagy ki tudja milyen forrásból 2-3x pénzekkel csábítják a játékospiacon csapatot kereső játékosokat.
   Ettől a rendszertől hányok…hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek, hogy vannak fontos és fontosabb csapatok, és vannak támogatott és támogatottabb csapatok. :(
   Azért ilyen ellenszélbe versenybe lenni, tisztességesen helyt állni, úgy gondolom nem kis művészet Hemingwaytől.
   Szóval a fentiek alapján nekem ne okoskodjon semmillyen Ignotus Pál, hanem inkább nézzen jobban a dolgok háta mögé…

   • VirágPeti

    Főleg hogy Ignotus Pál a múlt század elején született újságíró volt, aki a wikipedia szerint részt vett a kunbéla-féle tanácsköztársaságban. De vannak egyesek ma is, ezek szerint, aki úgy gondolják, mértékadó a véleménye. És hogy egy Honvéd bloghoz hogy jön ez ide, arról kérdezzétek csupaszám nicknevű kollégát, mert én fel nem foghatom. Érdemes szemezgetni az úr önéletrajzát egyébként: https://hu.wikipedia.org/wiki/Ignotus_Pál.

   • SZabó Tibor

    Azért is CSAK A KISPEST!!!

   • CS.A.K.

    Bravó, szép gondolatvezetés!

 • Csillagászati Távcső

  Bizosan énmaradtam le, bocs, de hogy áll a stadion projekt?

  • Kicsipest

   Ahogy tegnap, egy hónapja, fél éve, éve, SEHOGY!

   • Csillagászati Távcső

    Csak mert, most volt a kitoltkitoltkitoltkitolt határidő

  • Csaba Horváth

   Kész van. Ma avatják fel a Diósgyőr ellen. Ki ne hagyd! :D

   • Csillagászati Távcső

    :-D

 • Kicsipest
 • CSAK

  Van valakinek valami tapasztalata arról, hogy a Honved online shop szállit kulfoldre?

  • Csaba Horváth

   A facebookon írj rájuk üzit. Gyorsan szokott jönni a korrekt válasz.

   • CSAK

    Oké, köszönöm

  • medvepuszi

   egész biztos, más kontinensekről is vannak törzsvevői