Dark Zo-li, Dark Zo-li, a vé-gén bó-lint a Dark Zo-li

Daaaaarrrrkkkkk (1909foto.hu)

“U, u, u, Ka-ban-guuuu!” – száll a ’kövesdi estében az ordítás, az Ábel 10 méterre tőlem totális extázisban „DarkDarkDarkDark”-ozik, Gyuri pedig utat törve a tömegen át siet oda hozzánk „nem hiszem el, mondom, ez oldalháló bazmeg, minek örül ez, erre gól, nem hiszem el, mi ez itt?” – rikoltja felém, én csak vigyorogva ölelkezek Öccsel, Apu alattunk srégen 2 sorral vakarja a fejét, Hantát nem látom, de valószínűleg egy „Kabangu, nem futballista. Imádom” jellegű mantrát tolhat ő is.

Megmondtam vagy megmondtam a beharangban, hogy jutalomidény az idei?

Aminek nyilván meglesz a böjtje, mert örökkön örökké nem alakul majd így minden meccsünk, mint a múlt heti, Újpest elleni, vagy a mai, mert egyiken sem a májusi totál magabiztossággal mentünk végig, mégis be lett húzva mindkettő. Hogy miért? Na, erre majd a végén visszatérek.

Délelőtt otthon, meg a lefeleúton nem voltam abszolút derűlátó. Igaz, ideges sem, mert mint írtam tegnapelőtt, jól érzem magam a Honvéd-bőrömben, de tartottam kicsit a meccstől. No, nem a klasszikus ok miatt, mint évekkel ezelőtt, hogy nekünk félni kell egy Kecsótól/Pakstól/Pápától, most éppen ’kövesdtől. Jobb a keretünk, jobb a CSAPATunk, ez nem vitás. Csak hát a régi szép időkben (kora kilencvenesek) is mindig be tudott csúszni vidéken egy-egy bealvás, pont, amikor már túl jól nézett ki a gárda nálunk, szóval a nagy számok törvénye alapján EdvM-mel is jön majd egy szopító, gyanítottam. Lehet, hogy pont most.

Konvojban csullankodtunk le a Babarmobillal és a mi autónkkal Matyóföldre, és kb. a Zsóry előtti  utolsó kútnál álltunk meg először pihenni, ahol a mindig csodás Honvéd-optimizmussal felvértezett kisBabar „öt védő a kezdőben, Eppel keretben se, nyilván eladtuk, Gazdaggal együtt” vidámító antréval nyitott, mire elkeseredett fejemre tekintve a (gondolom újfent 1-2 Szögedi Boszorkánnyal magát lelazító) Ábel közölte, hogy „nem kell a para Atti, a Danilo simán jobb lesz a szezonban mint az Eppel és még ott a Dark is”, de őt már nem kell komolyan venni, tartok tőle, privát univerzuma már egy LSD-tripen vegetáló arcét is megszégyeníti.

Kövesdre érve a rendőrök nem engedtek minket a vendégparkolóba, kérdésünkre, hogy „Kispestiek lennék, miért nem mehetünk oda?” „Mert megtelt uraim, keressenek itt a Lidl előtt”- adott váratlanul udvarias és konstruktív választ a matyó közeg, így nemcsak ennek a pozitív élménynek örülhettünk, hanem annak is, hitetlenkedve, hogy „ennyien leszünk?” Ennyien lettünk!

Ez most létszám volt! (1909foto.hu)

Drapi-kifüggesztés, helyfoglalás, és már indul is a meccs. Eppel valóban sehol, Lanza mellett Dániel Ló rohamoz(gat) elöl, futása a régi rakéta helyett továbbra is inkább egy vemhes (de legalább rideg tartású) mangalicáéhoz áll közelebb, mint Usain Bolthoz, de a technika az a régi, kapura ollózása, vagy kicsiben kavargatásai élményszámba mennek. Herje Krisu ott folytatja, ahol mindig abbahagyja, mérgezett egérként szántja fel a pályát, sajnos párharcokban nagyrészt még mindig vesztes, de én szeretném hinni, hogy lesz itt még fejlődés, a hozzáálláson sok múlik, azzal meg nála nincs gond. Geri az Geri, Kambi meg Kambi, mindkettő nagyot brusztol középen, csak egyvalami hiányzik, a középső középpályási kulcspasszok, ez valahogy egyiküktől se jön, amit Hidi már-már kezdett pedzegetni, Gerinek kell ebben majd többet vállalni szerintem, hisz ő már nem a 2. ember középen, hanem bizony az első ebben az új Kispesten. Hátul viszont tényleg öttel toljuk, Erik mester, úgy látszik, nem akar újabb egy félidős előnyt adni az aktuális ellenfélnek.

Tudtátok, hogy a Mezőkövesd edzője a Radványi Mikulás hivatalosan? Egészen vicces”- kérdi mögöttem elkorzózva Hanta, a hazai vezetőedző passzportbeli nevére utalva, élő és önjelölt Bohócliger kisokost játszva, majd mire válaszolnék, már csak a hátát látom a büfé felé menet. Öccs közben mellettem szorong, le se akart jönni, mondván, eddig akárhányszor jött ide, roller lett a vége, májusban ezért TV elől szurkolt, perszehogy 5:1 ide. „Ne beszélj hülyeségeket”, feddem meg, és szorítok, hogy a csapat is győzze meg őt erről. Egy győzelemmel.

A félidő felénél erre jó esélyek mutatkoznak. Egy beadást Danilo fejel le a gólvonal elé, Baráth Boti mellbedobással pedig behasalja a labdát a kialakuló metálkáoszban, 1:0. Ábel megdicsőülten lóleng alattam „Danilo, ennyi… Danilo, ennyi”,  üvöltözi, lehet, hogy valami amfetaminszármazék is volt abban a sörben.

Helyesbítettek, riszpekt! Mondjuk, ha a vendégből is látszana az eredményjelző, még jobban örülnék! (1909foto.hu)

A félidő nyugodtan csorog tovább, meddő MEZŐnyfölényben a hazaiak (bocsánat), de Koszta kerül csak helyzetbe nagy néha, Bobál Dávid pedig akkor ott van és gálázik hátul. Strestík halvány, még Vadnai próbálkozik, de hát ő a helyi Nagy Geri, nem az a gólvadász típus. Gróf pedig most is olyan magabiztos, mint amilyen a már itt a blog-kommentek között is „legendás” Dinosport-os interjúin szokott lenni, hehe.

A második etap ugyanígy folytatódik. Minden szép és minden jó, unalmasan csorgunk az újabb győzelmünk felé. Lanza szabadrúgást löbből a sorfalba, majd a kipattanót droppból veri rá, csodás mozdulat, kár, hogy pont ott áll Tujvel. “Mondjuk egy gól nem ártana” – morog Tesóm, és nem tudok nem egyet érteni. EdvM is így érezhet, Buksit lehozza és a pályán „Darrrrrk”, okay? Én bizakodok: a derék Kabangu általában egy jó beszállás, egy katasztrofális fellépés sormintában tolja kispesti karrierjét, és legutóbb, az Uppe ellen a többiek szerint mélyhomály volt. Na, majd akkor ma.

Egyelőre azonban baj van: egy átívelés után a ’kövesdi csereember fejeli vissza az ötösről a labdát, nézem, vajon ki érkezik erre, senki, mert közben ez a kapuba esett. Basszus. 1:1. Én már a három ponttal számoltam nagy kényelmesen, erre bealvó védelmünk csak összehoz egy gólt a hazaiaknak. Nézem a kispadot, Rossi hiszti helyett sóbálvány Erik a műsor, mögötte Lyndonczukk jegyzetel serényen. Remélem, van valami ötlet a hollandi boszorkánykonyhán.

A csapat visszapörög üzemi hőfokra. Kamber és Nagy Geri ívelgetnek a védelem mögé, az egyik ilyen kísérletet Lanza veszi le háttal, felpörgeti magának, majd olyat fél-ollóz kapura, hogy csak les mindenki. Kapufa a vége, a kipattanót Nagy Geri verné rá, de belevetődnek a hazaiak. A MECCS JELENETE volt, ordítom, és majdnem igazam van. Lanza egyre idegesebb közben sajnos, faragja is őt a védelem, de egyre kevesebbszer sípol a szeretett Erdős. Mindegy, ezzel nem okoz meglepetést.

Nincs rá szó. (1909foto.hu)

Lassan elkönyvelném az ikszet, de mégsem. Ez a csapat annyi pozitív meglepetést hozott már, annyiszor megmutatta, hogy a végső sípszóig megy előre… Hátha. Most is egy beívelés, de Deák fölé fejel. Ehh. Most Darknál a labda, oldalt, cselezni kezd, mint én az indiszponáltabb foci-csütörtökök alkalmával, mit művelsz, ember??? El is veszti, a kontrából majdnem gólt kapunk, Deák Putyi ment hátul. Osti Dark, bakker… Egy perc van hátra. Újabb támadás, talán az utolsó esély? Krisu húzza meg a baloldalon, és be tud adni. Szépen száll a labda. Ki van ott? Dark, bakker. Fejel. Oldalháló. Mit vártam… Erre Dark beáll Krisztus pózba, moraj a Tábor közepe felől. Oldalhálót fejelt és ünnepelteti magát? Ezt felgyújtják, nem normális, gondolom, Öccs értetlenül néz, aztán a hangrobbanás ránk is átterjed, mert Dark nyakában a csapat, Geri, Danilo, Lanza, aki az utóbbi 10 percben többször leüvöltötte a hajmeresztései miatt a kongói frizurakirályt, most elkapja az üstökét Darknak és 1 centről üvölt valamit az arcába majd ölelkeznek, hihetetlen, hogy megint extázis a vége, Apu „nem igaz, hónapok óta sebesre tapsolom a tenyerem, nem igaz” kiáltásokkal „méltatlankodik”, „remélem az enyém már véres lesz májusra”, üvölti Gyuri, én Tesómat ölelem meg: „ennyit a hülyeségről, hogy nem jöhetsz Mezőkövesdre!” mondom neki, és nem ellenkezik.

Kabangu Zolika, az este sztárja. (1909foto.hu)

A meccset követően levezetés a Lidl parkolóban, Gyuri, Hanta és kb. 100 kispesti még bevásárol hazaindulás előtt, Öccs közli, ő majd másnap, vidékre menet, inkább induljunk haza. „De holnap gusztus húsz”, közli Hanta („berkaperkelt, miazmás”, teszem hozzá gondolatban), így Tesó is beszalad a nagy grillbevásárlásra, ’kövesdi Lidl-túra, elképesztő. Aztán lassan mi is hazaindulunk a borsodi estében, zsinórban másodszor is remek matyó élménnyel, fejre állt a világ, tényleg.

Szóval vissza a nyitókérdésre. Miért? Miért menetelünk pontilag ilyen biztosan, noha a játék néha esetleges vagy széteső, noha sokszor szenvedünk a pályán? Mert egyrészt a csapatot viszi előre a bajnoki cím lendülete, frissen él még a srácokban a tavalyi zárás, az őrült utolsó öt meccs, nagyon beakadt az a lemez, hála az Égnek, és a lemezjátszó tűje nem is akar kiugrani egykönnyen a megszokott barázdából. Ne is tegye. Aztán itt van nekünk továbbra is a bajnokság legjobb játékosa, aki nemcsak olyan villanásokat tud, mint a tegnapi ha-bemegy-a-szezon-gólja félóllózás, hanem végig hajtja-űzi az egész csapatot, mindenkihez van egy-egy jó szava/seggberúgása, kinek mi és mikor kell. Máig nem hiszem el, hogy mi lett az egykori, Pécsett tiziösszevesző nagyképű egoista pojácából. I-má-dom! És a legfontosabb, ami kapcsán csak a meccs után a parkolóban vacsorálgató Hantát tudom idézni: „azért ez a Tábor, az ország legjobb tábora, hoz úgy nettó 15 pontot ennek a csapatnak egy idényben”. Nem tudok vitatkozni. Tegnap még többen is voltunk, mint a májusi 5:1-kor, a szekuritádék kénytelen kelletlen megnyitották nekünk az összes szektort (eleve nem értem, minek a meccs eleji szöttyögés, hogy elállják az utat a szélső szektor előtt, “oda nem mehetünk be, felsőbb utasítás“, Tállai NAVcukorbáró tán ennyire szívén viseli a látványunkat, hogy tömörödve álljunk, jobb összhatást keltve??), végig ment a buzdítás a Rőzse-Pisti duó fáradhatatlan irányítása mellett, a Pisti beköszönésekor az elején („szépjóestét mindenkinek”) már olyan jóízűen mosolyogtam, hogy olyan ez, mintha valami kedvenc bandám koncertjén lennék, ez a barátságos konferansz, király volt. Amit meg lefújás után művel a mag, még hosszú percdekádokig maradva a helyén és tolva a különböző rigmusokat, megugráltatva a civilben kisétáló (remélem tényleg CSAK sérült) Eppelt, eldörögve háromszor a BAJ-NOK-CSA-PAT-ot, a Szép-volt-fi-úk-at, és az új költeményt, U-u-u, Ka-ban-guuuuu, sírok, komolyan.

A csapat meg a pacsizás mellett a trademarkos EdvM-i tiszteletkört is végigintegette, a nyújtáskor meg fel-felugráltak velünk Eppelezni, kész, nagyon együtt van most a Tábor és a Csapat. A szakrálisan nagyon elkötelezett ex-főnököm azt mondaná erre: „kegyelmi időket élünk Kispesten”, hát komolyan ez van, már lassan csak azt várom hogy Hemy úr egy Puskas’ Army pólóban „Legendát nem lehet venni” üvöltéseket hallatva a következő meccsen ott vezényel a Kanyarban, miközben angyalok szórják a bőségszarukból a vörös-fekete ambróziát a kispesti felebarátokra a Bozsik fölött.

Azt hiszem, most vagyunk ehhez a legközelebb.

 

 • Pingback: Dark Zo-li, Dark Zo-li, a vé-gén bó-lint a Dark Zo-li | Zongoracipelő()

 • Pelso

  Visszakaptunk vmit a Diók ellen elvesztett pontokból is, mint ha egy ideje gyakrabban fogná a kezünket a magasságos…és ez jó.
  Jó, mert azért fogja, mert jók vagyunk, mert megérdemeljük : van 1 szívvel-lélekkel egymásért is küzdő csapat és 1 szívvel-lélekkel szurkoló tábor, fergeteges hangulat!
  Hála és köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzátett, mert valamilyen szinten ez még több, mint amihez a 80as években hozzászoktunk : akkor kötelező volt ott lenni a topon, most óriási munka van mögötte, hogy Grófból ilyen kapus lett, hogy Bobál vagy Boti ilyen szinten hozzá tud tenni a meccsekhez akár elől, akár hátul.
  Hogy a győri “favágó” Kamberből a csapat lelke, motorja lett, hogy a Lanza’ nevezetű talján fenomén végig zakatolja a 90 perceket és közel annyit fut, mint Nagy Geri, miközben “szerelés-leadás” közeli hangulatba kergeti a védőket és akkor még ott van a mi Marcink és sorolhatnám hál’ Istennek még hosszan…
  nagyon jó HONVÉDOSNAK lenni,köszönet!
  kegyelmi időket élünk…

  • Tibor Fehér Első

   Van pár tradicionális klub,Valencia,Inter,Marseille stb.akik mostanában nem úgy szerepeltek,ahogy elvarhato.Szerinted ott is kegyelmi időkről beszelnek a szurkolói amikor minden visszatér a normális kerékvágásba?!

   • Pelso

    Nem igazán értem a kérdést… Ha 24 évet vártak egy jó csapatra, akkor tudják miről beszélünk

 • Döme Sanya

  Tényleg, ez most komoly? Ilyen infarktusos lesz a még hátralévő 25 meccs is? Erre rámegy a fél szurkolótábor. Akkor hosszabb ívószüneteket kel bevezetni, hogy hót részegre ihassuk magunkat, mert ez a feszültség akkor talán könnyebben elviselhető.

  • Csaba Horváth

   Ennél nagyobb problémánk ne legyen, mint hogy a 94. percekbe rúgdossuk (fejeljük) a győztes gólokat.. :D

  • Granero

   A cel a fiatalitas. A szurkolotaborban is. :)

 • Eriq

  Óriási volt tegnap, nagyon szép volt a létszám tegnap, szurkolás 10/10 !!! Az h a meccs végén még ennyien ott maradtunk “Eppelezni” ünnepelni, fantasztikus volt, mindenki előtt le a kalappal (csapat, tábor, stáb) IMÁDUNK!!! CSAK!!!

  • Pelso

   óriási ez a hangulat, csak tartson minél tovább, mert így van értelme az egésznek!
   ha mellé állítom pl. az Ute tábor itt is bejátszott “szurkolás” részletét, a meccs nagyobb részében a klubvezetést qrvázzák és mocskolják… nagyon gáz az a negatív közeg!! nem csoda, hogy az eredmények sem jönnek..!

   • Zs.

    Azert nem is olyan regen meg nalunk is ez volt… Es ugye hogy mennyivel jobb ez a mostani?

    • 58914020 .

     Pontosan így van.

     Hála Istennek!

 • Thibby

  Lehet lemaradtam valamiről, de a paks-vidi el lett halasztva?????? Nekünk nem engedték

  • Atesz

   Jaja Aug 20 miatt. Pont tegnap mondta az egyik vidiszurkolo haverom… mert ugyebar ez nem Amerika… es nem nyugati foci ahol mindig van meccs.

 • áfonya bácsi

  Nyugodt második félidőnk lett volna, ha Tóth Bence nem sérül meg, el nem tudom képzelni hogy az a csávó hogy tudja évről évre eladni magát az első osztályba.

  • László Papp

   Azért azt hozzátenném,ha nem Tujvel áll a Kövesd kapujában,ez sokkal simább lett volna.

   • áfonya bácsi

    Az biztos is, hogy a bajnokság egyik legjobb kapusa. Már az első vidista éveiben is zseniális reflexei voltak, de akkoriban még benyalt néha nagy potyákat. Nincs könnyű dolga, mert a kövesdi védelem egészen pocsék, de persze kicsit hálás feladat is, hogy sok a védenivalója.

    • Zs.

     Mondjuk akkor meg neki koszonhetoen esett ki a Fideszoton a Graz ellen…

 • áfonya bácsi

  Lanza kapáslövése, sajnos kicsit takarásból.

  • István Földvári
   • István Földvári

    A másik oldalról.

   • 58914020 .

    Itt a “Davide Lanzafame” rigmust nagyon elkaptad, köszönjük! Nagyon jól szól!

  • 58914020 .

   Az ollózása nincs meg véletlen? Vagy a Danilo ollózása?

 • immortalis blog

  Feleim, mindenki adjon hálát a saját hite szerinti magasságosnak, hogy ezt a Lanzafame-t a Honvéd mezében láthatjuk játszani. Az elmúlt húsz évben nem emlékszem ilyen minőségű légiósra nemhogy a Honvédban, de az egész bohócligában sem. Aztán öröm látni a csapategységet is, érződik, hogy együtt vannak nagyon. A szurkolótábor egyszerűen félelmetes, még a szar netes közvetítésben is átjött a hangulat. Eppel Marci távozása súlyos érvágás lenne, remélem csak pletyka.

  Tállai, te meg remélem dupla adag ketaminos zsírfürdőt vettél tegnap, hogy megnyugodj!

  • Sanzi

   Én emlékszem egyre. A Vidiben volt a 2000es évek elején egy brazil srác, aki fél v. egy év itt léte után elment Ázsiába pénzt keresni. A nevére nem emlékszem, csak, arra, hogy néztem és nem hittem , hogy ilyen is lehet egy focista…

   • László Papp

    Julinho?

  • 58914020 .

   Azért a 2011-es Danilo is hozhatta volna a szintet, ha még egy kicsit marad.

  • kgyula

   Én nemcsak légiósra, de magyar játékosra sem emlékszem hasonlóra az elmúlt 20 évből. Negyvenegynéhány évet kell visszapörgetnem Kocsis Lajosig. Na ő volt az, aki Lanzánál is pengésebb volt, hasonló vagy egy kicsivel jobb rugótechnikával.
   Csak belőle meg a profi hozzáállás hiányzott, ezért nagyon hullámzó volt a teljesítménye….

   • kgyula

    Kocsis Lajos (Csikó) volt az, aki egy nemzetközi kupameccsen háromszor lőtte kapuba, ráadásul ugyanoda a kétszer is megismételtetett szabadrúgást. Először háborgott az ismételtetés miatt, de a végén őrjöngött a közönség….

 • misike

  Csúcsok vagyunk megint bajnokok leszünk. Ráadásnak az utolso perceink elképesztőek. A szurkolok meg az ország legjobb fanjai nincs mese. Tényleg öröm kispest szurkolónak lenni.

 • SZabó Tibor

  Én is azt hittem oldalháló,de aztán elszabadult mellettem a pokol,én ordítani nem tudtam mert már nem volt hangom,közben kezembe nyomtak egy pohár sört azt se tudom ki volt az innen is köszönöm élet mentő volt.Jöhet a Debrecen-Paks ott leszek.CSAK A KISPEST!

 • 58914020 .

  Nagy írás, köszönjük!! A vége hatalmas! :D

 • 58914020 .

  Nálam tegnap Kamber volt a meccs embere, nagyot ment a középpályán, egy intézmény a pali. Remélem, marad nálunk a pályafutása után is.

  A másik akit kiemelnék, az Bobál Dávid – a srác abszolút győztes típus mentálisan is, technikailag-fizikálisan is már a legjobb védők között van. Nem is értem, miért nem került még be a válogatottba..

 • Andris Koncsol

  Még nem hirdetett válogatott keretet a dilettáns német f..sz, de Gróf, Eppel és Bobál mind a hárman beférnének bőven. Csak sajnos az a majom bele van szeretve Viniciusba.

  • manomano

   Bár már nem nálunk játszik, de Zsótérnak is járna a behivó

   • Andris Koncsol

    Teljesen jogos.. olyan emberek kellenek a válogatottba, akik szívvel lélekkel küzdenek, na ilyen most nincs, mármint a behívottak közül. Akiket mi mondtunk legalább harcolnak.

 • Tibor Fehér Első

  Az ifi BL-ről tud valaki valamit esetleg?

 • CSAK

  Rossz hír, remélem csak szurkolói kacsa. Dunaszerdahely vagyok meccsen,a szurkolók azt beszélik, hogy eladták a csapat ékét,valami safrankot. 1,5 milla euró, törökbe azt hiszem. Itt az a hir járja, hogy tölünk akarják pótolni. Gondolom mindenki kitalálja, kivel. Tényleg remélem, hogy csak szóbeszéd.

  • 58914020 .

   Eppelt Rossi találta fel, nem csodálkoznék.

   Én tartom a véleményemet: Eppel emberileg és játékosként is nagyon fájna, ha távozna, de abban a rendkívül kivételes helyzetben vagyunk, hogy még most talán valahogy tudnánk is pótolni és Eppel is továbbfejlődhetne egy jobb bajnokságban…

   .. ja, mégsem…:D

   • pppalika

    A szlovák jobb bajnokság?

    • 58914020 .

     Ezért írtam, hogy mégsem…
     Nem az.

  • viktor csorna

   Dánia,kb ennyi alapja lehet a hirnek

   • CSAK

    Lehet Dánia is, az annyira nem érdekelt. Remélem igazad lesz.

  • CSAK

   Akkor a jó hírt is ideírom. Igazolt a Dunaszerdahely éket, szlovak játékos, nem Marci. Én megkönnyebbültem, nekem Eppel és Lanza nélkül elképzelhetetlen ez a mostani Honvéd.

 • 58914020 .

  Én is nézem ezt a Dunaszerdahely meccset, elvileg a DAC stadionja 14 ezres lesz, de így is még pont stadion-feelingje van.

  Én a 8 ezreset a mi esetünkben mindenképpen kicsinek találom, egyszerűen nem lenne stadion-hangulata a Bozsiknak.
  10 ezres minimum kellene.

  • Thibby

   De mondjuk látszik mennyire vagyunk fontosak a kormányzatnak hogy előbb épit stadiont a dacnak mint nekünk…….nekünk mondjuk az sem biztos hogy épit.
   Nálunk meg gyakorlatilag még edzőpálya sincs…..

   • Tibor Fehér Első

    A sepsi is lassan bejelentkezik.

    • manomano

     igazából nekem nincs bajom a jelenlegi kicsit oldschool Bozsikkal..nem dőlnék a kardomba ha maradna…
     ráadásul nem kéne hálásnak lennünk a jelenlegi tolvajbandának..(+most nincs elkülönített vip páholy ami megakadályozza a tömeges megjelenését a fideszmajmoknak..)

     • SZabó Tibor

      Ne politizálj a Fideszesek is emberek és sok köztük a Kispest drukker.

     • Thibby

      Kurvára nem látszik

     • Granero

      :D

   • 58914020 .

    Úgy tudom, hogy a DAC-Stadiont – hivatalosan – a MOL finanszírozza, nem a magyar állam. Sőt a szlovák állam is hozzájárul egy csekély összeggel.

    Kíváncsi leszek, meddig tűrik Szlovákiában, hogy egy magyar csapat villogjon…

    • Thibby

     A fradit sem az állam finanszírozza hanem a főtáv, meg a csatornázási müvek…..stb
     Vagyis az állam különböző cégeken keresztül.
     Na ugyan ezzel a módszerrel támogatja orbán a dacot.
     És ugyanezért nem jelentkezik nálunk szponzor…..
     Undorító az egész sport kornányzat.

     • 58914020 .

      A stadionépítéseket itthon az állam finanszírozza.

      A DAC-nál nem az állam, hanem a MOL.

     • Thibby

      Igen helyesbítek itthon az állam csak a klubok költségvetését támogatja bújtatva…..viszont a dacnál a stadiont is csak így tudja nyomni lévén külföldi klub ne legyen felzúdulás…na nem mintha érdekelné orbánt hogy ki mit mondd. Következmények nélküli ország vagyunk.

    • CSAK

     12-13 millio euro az uj stadion. Ebbol 2,4 a szlovak fociszovetseg, kb. 2 millio a varos. A maradékot a mol adja. Vagyis de facto a magyar állam. Ezért is lett Mol aréna.

     • 58914020 .

      De jure viszont nem és ez a lényeg.

      De facto így nem tehetsz panaszt közvetlenül Orbán-bácsinak, hogy miért támogat egy külföldi klubot.

     • CSAK

      Magyarország, igy szeretlek.. :-)

   • 58914020 .

    Azért ez nem lesz csúnya és a miskolciak meg is érdemlik. Ott ha lesz egyszer csapat, még kevés is lehet néhány meccsnél a 15 ezer fő:

  • Laszka

   a realitas a 8000 mellett szol…es hidd el meglehet ugy csinalni, hogy stadion formaja legyen :). Nezd vissza az nezöszamainkat, hogy hanyszor voltunk 8000 felett az elmult 20 evben! inkabb egy teli kicsi mint egy üresen tatongo nagy.
   A kispesti palya legnagyobb baja az infrastrukturaja…nagyon körülmenyes megközeliteni, kocsival meg baromi nehez parkolni a környeken, egy este 1/2 9-es kezdes utan 1/4 11 re van vege, en speciel mar csak ejszakai busszal ernek haza es többek között nem az ejszakai biztonsagarol hires Hatar uton is at kell mennem…ezen pl nem artana javitani. Talan egy-ket ötlet ennek javitasara, szinten emelne a nezöszamot.

 • belos
  • Csaba Horváth

   Hatalmas… :D

  • Sztefo

   Boti: “A Honvéddal minden évben számolni kell!”
   Ámen Boti testvér! :)

  • Sanzi

   Ilyen csapategységet 30 éve nem láttam! Hihetetlen egy közösség! Megérte böjtölni 24 évet, hogy ezt a csapatot imádhassuk!!!
   Remélem fog alakulni a nézőszám felfelé, mert megérdemelné(n)k.

 • Andris Koncsol

  Közben a Real Oviedo 3-2-re ég a Rayo ellen. Hidi kispados és már nincs több cseréjük, tehát játszani ma nem fog. Én félek tőle, hogy orrba szájba kispadoztatják majd. Legalábbis Olaszországban meg Spanyolországban divat ezt csinálni az aktuális magyar játékossal. Nem azért mert magyar, hanem mert játékostemetőnek érzem a közép-kelet európai játékosoknak ezeket a ligákat.

  • 58914020 .

   Azért Modric-nak nem éppen az…

   Hídi ott csak magára számíthat, vagy kiemelkedőt nyújt, vagy nem fog kapni lehetőséget.

  • belos
   • István Hereb

    A legjobb negyedik csere a LaLigában.

    • Andris Koncsol

     Bocsi az eredmenyek.com először azt írta hogy Viti, aki pedig egy spanyol srác. Nemrég javították.

     • Szakáll

      Én is beugrottam nekik. Pedig ha látom, hogy becserélik, akkor néztem volna a meccset.

 • kuzsol10

  OFF:bravó!

  • István Hereb

   Azta… gratula, remélem, bent ragad a csapatban!

  • thpreg

   Egyszerű játék a foci :)

  • CSAK

   Gratulálok, Patrik. Ez foci volt. Remélem sikeres leszel és befutod azt a karriert, amit megérdemelsz. És 5-6 év múlva újra láthatunk majd piros-feketében.

   • Escape

    Bravo!!!
    Mennyire más egy teli stadionban jatszani…

    • Eriq

     12.500 néző, nem rossz :)

  • Sztefo

   Gyönyörű passz! Nagyon szurkolok Patriknak.

  • Thibby

   volt ez 50-60 is

 • Sztefo

  Nézem a sorsolást, nagyon szurkolok annak, h miután megverjük a Lokit, a Vidi-Fradi meccs x legyen, mert abban az esetben a Fradival szemben 6 pont a Vidivel szemben 5 pont lenne az előnyünk, tehát az elmaradt meccse ellenére a Vidi pont hátrányba kerülne, még ha meg is nyeri azt Pakson.
  Ebben az esetben a Loki után a válogatott szünetet követően nyugodtan mehetnénk Paksra (hátha addig felépül egy-két sérültünk is). Kellene a minél nagyobb pontelőny az első kör uccsó három fordulója előtt, mert az kemény menet lesz (Fradi otthon, Vidi idegenben, Vasas otthon).

  • kgyula

   “…az kemény menet lesz (Fradi otthon, Vidi idegenben, Vasas otthon).”

   Én szerényen 9 pontra számítok ebből…

   • Sztefo

    Ámen kgyula testvér! :)