A meccs, amire Öcsém mondaná: “nem voltunk annyira kegyetlen szarok, amennyire lehetnénk”, aztán mégis 4-et gurított a Videoton, de annyira nem vagyok magam alatt

Azt hiszem, ezzel a címadással elnyertem ezen a héten a “Legjobb Fanta úr Epigon” két kézzel sodort cigivel díszített ezüst Aranyászok konzervdoboz díját, de elnézést mindenkitől, frappánsabbra most nem futotta. És bizony valahol a csapat is ezt dünnyögheti felénk: “Bocs, srácok, mindent megtettünk, de frappánsabbra most nem futotta“. Sajnos pontra sem. Mégis, ha megnézem ezt a meccset, meg a múlt szerdai, debreceni MK-t, most még értetlen düh sincs benne. Tényleg megpróbáltuk, tényleg pariban voltunk sokáig, tényleg ennyi van bennünk. Most.

Ja, és azt ér mondani, hogy Huszti Szabi is egy dölyfös kis gólyatöccsé nemesedett a fehérvári madárrezervátumban, az alattomos struccot megszégyenítő rúgásokat/lökéseket osztogató exválogatott haverja mellé? Ha nem ér, akkor is mondom.

Igazi, tavasz közepi szerda volt ez, jó idővel, meccsvégre a rövidújjúban feszítő megborzongó  karokkal és libabőrrel, amit ezúttal pont, hogy az alkony, és nem a meccskép hozott el, szemben a tavalyi május 27-tel. És valahol itt már ki is mondtam a lényeget, hogy én miért nem bánkódom (nagyon). Ha választani kéne, a tavalyi május 27. csodanapja és a mai meccs között, hogy melyiket nyerjük meg, hát van kérdés? Szerintem a ma végig korlátozott extázisban kajabáló fehérváriak is azonnal cserélnék a két eredményt. Most persze hagyjuk azt, hogy egy szebb és jobb világban a tavalyit és a mait is simán nyerhetnénk, mert miért ne, és miért kell azon gondolkozni, hogy vagy-vagy, de hát ez van, nem egy szebb és jobb világban élünk, hanem ebben a mostaniban, itt pedig ez az inerciarendszer az uralkodó.

Az első félidő egészen tetszett, azt leszámítva, hogy kurva szar hetem van, és semmihez sincs kedvem, minden összejött most, nem jó ez, és elég ritka is, hogy még a meccsünk sem dob fel, de  most ez volt, csak néztem ki a fejemből, mint a múlt heti Metallica elején, de ott legalább a Hit the Lights már bedurrantott üzemhőmérsékletre, itt meg – hát itt meg a Vidi gól az pont, hogy nem. Bognár spori sem – Kovacsics kapus szóló szpartakiádja, (aminek a végén úgy csimpaszkodott Lanzára, mint a videómegosztók legendás kis zsírpandája a gondozójára,  de míg a kis panda egy czukk, addig Kovacsics nem az) csak sárgát ért nála, pedig ez a szánalomland akció karcolta a narancssárga árnyalatot. Lanzánál persze már előjött a vasszigor, egy számomra ártalmatlanabbnak tetsző lökdösődés végén nullázta ki ‘csútról a taljánt a bíró. (Doki barátom, és jelen esetben fogadatlan prókátorom, telefonon jelezte, hogy jogos a könyöklés büntetése szerinte, én még nem néztem vissza, de takarodjon mindenki, előre is. Korzóarc vagyok, vagy mi.)

Aztán jön a Vidi gól, én meg érzem, hogy ennyik voltunk.

A szünetben csöndes beszélgetésekbe húzódunk. Hanta úr és teológusa már az Androméda ködnél járnak, Ábel és Gyuri SZAC-Pestszentimre Budapest Kupa mérkőzés kapcsán szidják egymást viccből, én meg a szép tavasszal próbálom vidítani magam. Aztán a második félidő elején a Vidi betalál, de milyen pöcs gólból, te jó Ég, Kamber előbb nagyot ment, majd középre szabadít fel, 2 gyors vidi-passz, gól. Ez annyira az idei tavasz. Lanza még szépít, élednek a remények, majd jön Petrocselli cserében, és a totál ignorant Kosúttal együtt ez így el is rendezi a meccsünket. Az utolsó két kapott gólunkba a szlovák szabadságharcos is tevékenyen beleáll, Hanta úr elkeseredetten ereszt el maga elé egy “Kossuth, takarodj Kispestről“-t, Ábel protestál, hogy ő ezt a mondatot sosem lesz hajlandó kimondani, gondolom felébredt benne a történész lelke.

Lefújáskor gyors elköszöngetés, nekem meló is van még itthon, Hanta reménykedve kérdi, “Kaparsz valamit?“, hát, mondom, ha estig kinn lesz valami, kapartam, ha reggelig viszont nem, akkor megint elnyelt az előadásra való készülésem meg a beeső ad hoc feladatok. A blogtárs nagyot sóhajt, neki is lenne valami holnap, hogy lesz ebből poszt? Meglátjuk.

Mint ahogy meglátjuk a ‘csúti szombatot is. Lanza nélkül még egy grádiccsal javulnak a tolvajok esélyei , valahogy nem érzem a Dániel Ló – Eppölmarci gepárd-duóban az ívet most, de tudjuk, ez nem jelent feltétlenül rosszat, ha én nem érzem.

Legendák egymás közt :) Fotó: Lovi – 1909.hu

Egy biztos: Apuval már az ajándékboltnál jártunk, mikor benn még mindig dörgött az idei szerzemény felelgetős, majd a Baj-nok-csa-pat, Baj-nok-csa-pat kórus, szépen, tisztán, ércesen. Ennek örültem. Apu persze sopánkodott egy sort: “…na ez minek, ez minden, csak nem bajnokcsapat...”. “Dehogynem!“. – válaszoltam. -“Még 8 fordulón át mindenképp. És csak énekeljük, legyünk rá büszkék, hallják csak a vidisták, mit nem adnának azért, hogy ezt ők énekelhessék most, és még inkább tavaly, azon a májusi hétvégén? Szerintem mindent.” “No ez igaz.” -mondta Apu és nem mondott többet semmit, ami meglepő, mert ő olyan mint én, hogy nem bírja ki, hogy ne az övé legyen az utolsó szó.

Szóval most lehet, hogy nem is mondtam akkora hülyeséget.

“A meccs, amire Öcsém mondaná: “nem voltunk annyira kegyetlen szarok, amennyire lehetnénk”, aztán mégis 4-et gurított a Videoton, de annyira nem vagyok magam alatt” bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Csalódott vagyok, de nem az eredmény miatt. Nekem ez a mai hozzáállás nem elfogadható. A mindent megtettünktől pedig szerintem nagyon messze voltunk. Az összeállítás már megadta az alaphangot, az első félidős barátságos, tűz nélküli lötyögése és a kapuralövés nélkül lehozott első félidő pedig rávilágított, hogy ma csak a drukkerek harapnak és szeretnék megszorongatni a vidit igazán, a játékosoknak ez csak egy meccs a sok közül. Jó lett volna, ha az analfabéta edzőnk legalább ki tudta volna hozni a most megmutatjuk, hogy jobbak vagyunk, mint sokan gondolják érzést és ez látszott volna a pályán. Puhák voltunk és a saját pályánkon simán lekekeménykedett minket az ellenfél és ezt hagytuk. Lehet, az eredmény ugyan ez lett volna akkor is, de úgy tudtam volna tapsolni a végén.

  1. Nem szívesen látnám jövöre Felcsút mezben,de Csákvárról az már csak egy lépés.

   1. ne vicceljünk már…:) Prosser nem fér be, aki azért nb1ben már hintett párat mielőtt bejelentkezett a felcsúti amortizációba

     1. Azért mégiscsak a “fiókcsapata” .Mégha tudjuk,hogy inkább lefelé működik a játékosáramlás,mint felfelé,de akkor se örülnék,ha úgy alakulna a dolog.

  2. Egyrészt örülök, hogy összekapta magát, másrészt sajnálom, hogy ez nem Kispesten történt. :( Remélem még lesz belőle nb1-s játékos…

  1. és közben ezt kiáltotta:
   Leveszemapirospólód, leveszenakéknadrágod,
   Pucéranfoxhazamenni,
   MI NYERTÜK A BAJNOKSÁGOT!

 2. A tegnapi meccs a jóslatomnak megfelelően alakult. Vagyis a Vidi határozottan átgázolt rajtunk, mégis ha döntetlen lett volna a mérkőzés, az is reálisan mutatta volna a játék képét.
  Gróf újra hatalmas formában védett, Lanza, Banó-Szabó, King, Eppel játéka rendben volt, Kamber hatalmas mentéseket újabb két ellenfélnek adott gólpasszal kompenzált, a többiek simán beleszürkültek a mezőnyben. :(
  A Vidi Juhásszal és Lazoviccsal az élen megint hozta a gusztustalan, agresszív játékukat, csoda, hogy Juhász-Lanzafame nem verekedett össsze a mérkőzés közepén.
  A meccs egyetlen pozitívuma, hogy csereként bedobta Supka Májert és Lukácsot, bár ők ketten sokat nem tudtak már hozzátenni a mérkőzést.
  Summa summarum az eredmény nem a játék valós képét tükrözi. Tény, hogy Vidi helyzetkihasználása jobb volt, de ahogy a Fradi ellen is, az utolsó 20-25 percre teljesen elfogyott a Csapat fejbe.. :(

  1. Szerintem Eppel szokatlan módon be volt szarva elől. Nem ment bele a pàrharcokba, vagy elvesztette őket, lehet a sèrülèse is közrejàtszott. Èn őt most nem emelnèm ki. Nàlam a jók sorrendben: Nagy Geri, King, Lanza, Banó /2.fèlidő/. Vèdelem tovàbbra is gyengèlkedik. Heffler ebben a rendszerben teljesen meg van zavarodva, ràadàsul a magas labdàkkal semmit sem tud kezdeni, rendszeresen pàrharcot veszt. Kosút vèleményem szerint meccshiànnyal küzd ès ezèrt ennyire gyenge. Kamber sincs toppon… Pontrúgásokból brutàl mennyisègű golt kapunk mostanàban, ès ezek hatalmas helyezkedèsi hibàk… Ötös könyèkèn, hogy le tud pattani a labda egy beívelèsből, hàt ez vicc. Na majd Felcsúton!!!

   1. Szerintem ugyanazzal a csapattal fogunk kezdeni, mint a Vidi ellen csak Lanza helyett Danilo fog kezdeni. Talán mèg Lovricsot megcserèli Kosútal, de nem tartom valószínűnek. A veresègek ès gyenge vèdekezès ellenère valamilyen àllandósàgot el kellene kezdeni ott hàtul, mert ez is valamilyen szinten kihathat a teljesítmènyekre. Megmondom őszintèn, hogy optimista vagyok. Szerintem el fogjuk hozni a 3 pontot egy jàtèkban gyenge, de mezőnyben küzdő, kemèny jàtèkkal. Danilo szerintem be fog talàlni… :) Te mire szàmítasz holnap?

    1. Örök negatívizmus jellemez, ha magamba nèzek, minden meccs előtt a szerencsèbe próbàlok kapaszkodni. Valahogy ezt a győzelmet nem a sajàt “szakmai elemzèsem” eredmènyekèppen gondolom, hanem eldöntöttem megpróbàlok rohadtul optimista, egyszerű bunkó felfogàssal gondolkodni: Úgy is megverjük ezeket a nèvrablókat!!! Egyèbkènt egyszerű jàtèkot -amit írtam is- vàrok a csapattól, talàn azèrt is, mert Lanza hiànyozni fog (Előrevàgott labdàk). A “Negro” ellenszerekènt Kassait kellene bevetni. :) Győzelem meg lesz, èlőben kiszurkolom!!!

 3. A Hatalom FC Könyök csapata levert minket. Nem volt igazi tökös taktikánk, iszonyú sokat melózott Kamber, Nagygeri és Gazdag és Lanza, de King is hozzátette a magáét, de jött a Pátkai nevű daráló, akit én pl sosem tennék a válogatottba. Hogy a nagyképűség leverte a szerényeket az egy dolog, de hogy a bíró ennyi szart megegyen egy meccs alatt (volt fetrengés, sunyi alattomos, mondhatnám genya, marok, könyökmunka). Utálom ezeket a pökhendi, gúnyosan vigyorgó, beképzelt faxfejeket. Aki onnan méltatható volt, az aki játszott és a könyökét az öltözőben hagyta. Nem gondoltam, hogy megverjük Őket, de a Debrecen a Fradihoz jön, mi meg le kell verjük a névrablókat és máris a dobogón vagyunk.

  1. Juhasznal irritalobb jatekost keveset ismertem, ö a magyar bajnoksag szent tehene, nem lehet semmiert sem kiallitani….

   1. Pedig durva szabálytalanságai voltak. A kapusról nem is beszélve, aki szinte yponnal terítette le a gólhelyzetben lévő Lanzafame-t. Nyilván a vereséget ez nem magyarázza, de azért nagyban befolyásolta volna a végső kimenetelt, ha a kapust ennél az esetnél kiállítják….

    1. A nemzetközi kupában majd hiába fog vigyorogni,meg tiltakozni,ott magasról le fogják tojni a bírók.Azt kapja majd,ami jár neki.

  1. a legnagyobb hiba amit elkövethetnek….tradicio ide, tradicio oda nincs 16 csapatra valo nb1-es jatekos. Masreszröl, a bajnoksag szinvonala erösödött, pont azzal, hogy nincs higitva rosszabb minösegü jatekosokkal, harmadszorra, mivel nem lesz többe legios szabaly, es kötelezö fiatal jatszatas, ezert a magyar jatekosok ara mar csökkent ezzel a döntessel. negyedszerre ezeket a meccseket is üres stadionok elött jatszak….inkabb esszerü lejatszasi mod kellene, rövidebb teli szünettel es hosszabb nyarival, es közös marketing tevekenyseg.

 4. amit a legjobban sajnálok, hogy már nem látszik az a hit a védőkön, ami tavaly megvolt, hogy igenis le tudunk hozni egy meccset kapott gól nélkül. lassan megszokássá válik a 3, vagy annál több kapott gól. ettől függetlenül a keretünk, és supka is alkalmas arra, hogy a nálunk gyengébbeket megverjük. ha sokat botladozik a loki (paks, újpest), ebből lehet bronzérem, de a 4-5 helyre nagyobb esély van. btw, megint könnyen összejöhet, hogy a bajnoki 4. hely is EL-t fog érni.

 5. Sajnos bal hátvéd és középhátvéd nélkül ilyen gólokat kapunk ! Holender nem balhátvéd ! Kamber nem középhátvéd és sajnos most is több labdát elpasszolt és abból lettek az ellenfél helyzetei.A széleken elmentek,középen meg mindig volt üresen emberük.A második gól Nagy geri hibája is.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.