Nincs valami olyasmi szabály, hogy ha valaki többször is alkalmatlannak bizonyult, az nem lesz bíró többet?

Bp. Honvéd – Debrecen 1-1 // Osztályozókönyv

Ha másról nem, Karakó sporttárs egészen elképesztő ámokfutásáról mindenképp emlékezetes marad a Honvéd-Debrecen. Összesen tizenegy (11!) sárgát osztott ki a két csapatnak egy olyan meccsen, ahol a hármat-négyet talán lehet indokolni, de durva, alattomos, rugdalózós meccsről semmiképp sem beszélhetünk. Alig volt olyan testkontaktos fault, amit ne lapozott volna fel azonnal, és ha valami, akkor az ilyenfajta hozzáállás nyilvánvalóan megöli a meccseket.

Már az ötödik percben egy tizenegyessel indultunk, aminek a jogosságán lehet lamentálni, azonban Nagy Geri kiállítása mellett talán a másik értelmes és komolyabb ítélete volt a sporinak, amibe nem nagyon lehet belekötni. Bényei még véletlenül sem egyenlő testhelyzetben használta a vállát, hanem szögből érkezve, simán fellökte Holcsikát, teljesen jogos. A tizit szerencsére berúgtuk, mert volt olyan debreceni, aki szinte előbb ért a tizenegyes pont magasságába, mint az ítéletvégrehajtó, és amilyen napja volt Karakónak, még visszafújta volna valahogy ezt is a kárunkra.

Egyszerűen vicc tizenegy lapot kiosztani. Tizenegy lap egy huti-tuszi meccsen sincs, pedig ott a gépkarabély, a bozótvágó és az egymás iránti gyűlölet ugyanúgy hozzátartozik a meccsfelszereléshez, mint nálunk a sípcsontvédő.

Megjegyzem, pár nappal azután vagyunk, hogy Karakót, hogy fogalmazzak szépen, mert tartalmilag az történt, hogy hazugságon kapta az MLSZ fellebbviteli bizottsága. Az általa írt jegyzőkönyv szerint Király letetűzte, és egyéb válogatott sértéseket (hiszen ő a rekorder, ugye) vágott hozzá, majd kiderült, az egészre semmi, de semmi bizonyíték sincs, az írói szabadság része legfeljebb, azonban a leányregényeknek és a westerneknek nem a fegyelmi bizottság előtt van a helyük. Király büntetését tehát mérsékelték, Karakó neve pedig újra bekerült a köztudatba, és történt bármi, akár igaza is lehetett, az emberek csak valami hazudozós sztorira fognak emlékezni.

Egyébként arról az sporiról beszélünk, aki tavalyelőtt még azt a hülyeséget is megcsinálta, hogy belefújt a meccsbe, majd az utána lőtt gólt megadta. Elképesztő, hogy még vezethet az NB I-ben. Az átlagban kiszórt 5,33 sárgáját pedig nem is kommentálnám. Illetve csak annyit, ha valaki ennyire erélytelen alak, vagy ennyire döntésképtelen, akkor mi a francot keres itt, miért nem gyakorol önkritikát, és megy vissza a megyébe? Vagy fél, hogy ott megkergetnék egy ilyen meccs után?

Mindegy, nem Karakón ment el, ő csak szimplán szerencsétlen volt, és fújt mindent össze-vissza, színtől függetlenül.

Inkább Nagy Sanyin, aki Kispestről távozása óta nem először mutatja meg pont ellenünk, mekkora hiba volt lemondani róla. Ismét mindent fogott, és csak azért nem mindent is, mert a tizit Holcsika gondosan betette a bal alsóba.

Harmadik meccsünk sorozatban, ahol ha nem is játszunk feltétlen jól, látványosan a mi akaratunk érvényesül, inkább nálunk fedezhető fel valamiféle elképzelés. Kövesden 70, a Videoton ellen 90 percig bírtuk, azoknak vereség lett a vége, ahogy most is majdnem, hiszen a Loki a 89. percben kapufát lőtt egy szabadrúgásból úgy, hogy előtte helyzetük se nagyon volt a meccsen.

Nem tudom mi lehet az oka, de valaminek lennie kell, hogy képtelenek vagyunk megnyerni ezeket a meccseket. Talán a gólképtelen középpálya? De közben az van, hogy megteremtik a helyzeteket, a csatársorunk pedig elég jó ahhoz, hogy berugdossa. Vagy a szerencsétlen védőink, akik előtt meccsről-meccsre ott vannak a lehetőségek, de vagy a kapus véd, vagy pár centivel mellé, vagy csak szimplán lekésnek a pillanatról.

Tényleg nincs szerencsénk.


Meccsvideó egyelőre az m4sporton.


Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

“Nincs valami olyasmi szabály, hogy ha valaki többször is alkalmatlannak bizonyult, az nem lesz bíró többet?” bejegyzéshez 136 hozzászólás

 1. Az objektivitás kedvéért hozzátenném, ha a második félidőben befúj egy tizit, amikor Batik belerúgott a Loki csatárba gólhelyzetben, akkor egy szót sem szólhattunk volna. Simán adhatott volna tizit, plusz Batik második sárgával piros, s akkor 9 emberrel fejezzük be a meccset, és kb garantált a vereség. Felfoghatjuk úgy, h volt egy nagyon súlyos tévedése a Loki kárára.

  Múlt héten jogosan bíróztunk, de szerintem most mindkét oldalnak okozott károkat.

  Meg szerintem senki se foglalkozna a dologgal, ha Danilo képes lett volna a végén emberhez passzolni abban a helyzetben. Nagyobb művészet volt elrontani azt a szitut.
  Mellesleg az volt a legszebb támadásunk egész meccsen. Májer sarkazása csodaszép volt, kb pont vonalból láttuk.

  1. Szerintem a Batik dolog nem volt szabálytalanság. Igazából a csatár lépett Batik lábára, ezért esett el.

    1. Nem is mondtam, hogy hozzáért a labdához, hanem azt, hogy Batik nem szabálytalankodott, mert a csatár lépett az ő lábára..

     1. Bőven adtak már ilyenért tizenegyest.
      Arra akartam korábban rávilágítani, h közel se fújt annyira ellenünk, mint a múlt heti bíró.

     2. Rossz helyre ment a reply, alattad írták, hogy a labdát rúgta el. De az sem igaz, hogy Haris lépett rá a lábára, hiszen a képen is látszik, hogy nem lépett rá, ellenben Batik szerintem mindkét bokáját elsodorta.

      1. Nem sodorta el a bokáját, Haris rálépett a lábára, nem véletlenül a lábfejét fájlalta utána Haris, és nem a bokáját..

       1. De ha Haris lépett rá Batik lábára, akkor miért neki fájt a lábfeje? :D
        Egyébként a képeken és a videós visszajátszáson sem látom, hogy Haris lépne rá.

      2. Mert valamit mutogatnia kellett, ha tizit akart kicsikarni.. Ha hozzáértek volna a bokájához, mint azt te mondod, akkor azt mutogatta volna, hogy az a bibis..

    2. Ez pont olyan mint számos tovább engedett eset és a képen is jól látszik.. Batik eléri a labdát lábbal, azon megpattan a labda, majd a lendülettől tovább hajtva elsodorja a támadót. Erre szokták azt mondani hogy “először a labdát rúgta el”😉

     1. Nézd vissza kérlek az esetet, mert én 5x visszalassítottam, de Batik lába a labda közelében sincs, Haris lábáröl pördült fel a levegőbe.

      1. Lehet igazad van, de ahogy láttuk az elmúlt hetekben a tizi az, amit megad a bíró…

    3. Tizi ide vagy oda, az X igazságos volt. Remélem kiveritek a Vidit, illetve mi a Kisfradit, és a visszavágót egy jobb bíróval (létezik ilyen egyáltalán?) le tudjuk játszani a Grupiban.
     Gratulálok! Jó volt a mai műsor! Örülök, hogy végre a mi csapatunk is nagyobb teret kapott. Jó lenne, ha valaki lenne tőlünk is, de valamiért úgy tűnik, sem Hanta sem RW nem érez késztetést a nyilvános szereplésre. :(

  2. Azért egy bíró ne akarjon kitünni. Szétfújta a meccset és a szabálytalanságokat túlreagálta.

   1. Ez igaz, de Danilo nem emiatt passzolt rosszul. Még a szétfújt meccset emberhátrányban is simán nyerhettük volna, ha ésszel játssza meg azt a labdát. Mondjuk ahhoz ésszel kell futballozni… 😁

    1. Talán ha Uzoma helyett jött volna Májer, és Filip visszamegy balhátvédba, akkor Filip érkezett volna arra a labdára. Lehet hogy akkor győzünk. Azt a cserét amúgy se értettem. Időhúzás volt a cél? Filip biztos nem fáradt el, ő olyat nem tud. :)

 2. Ha Gróf maradna nálunk az hatalmas dolog lenne. Tudom nagyrészt a pénz dönt, de ha marad akkor hatalmas klubikon lehet belöle!! !

 3. Ilyen sehol nincs a világon, hogy egy ekkora hazugság {Király kontra fejmikrofon} után egy bírót nem mesz elnek el. Objektíven ez az ember nekünk meccset nem vezetett soha. Ki kell mondani alkalmatlan erre a szintre, mint ahogy Kassai is az, erről a paksiak tudnának mit mesélni a tegnapi meccs apropóján. Alkalmatlan az egész FB, nem hiányolom, de egy éve még egy fél oldal volt a heti bizottsági ülés után a bünti lista és aztán egyik pillanatról a másikra megszűnt, semmiféle indokolás nélkül. Még nem jogerős, de a Supka / vak2 ügyben is vannak kérdőjelek. Edző elmeszelve, majd aztán kiderül az igazság és semminek nem lesz következménye senkire nézve ott sem. Undorító ez így ahogy van.

  László Csaba tegnapi kintléte, akár még érdekes is lehet… a Lengyelekkel én úgy tudom még nem egyeztek meg. Sokan itt felháborodnak Horváth Feri esetleges szerepvállalása okán. Én messze nem látom ezt annyira nagy problémának. A tulajnak fontos a bizalom egy edző irányába, itt ez fennáll. Kispesti gyökerei vitathatatlanok, ott inkább azoknak kell szégyenkezni, akik miatt nem nálunk futott be egy ilyen szép karriert. Elnézve a tegnapi Hali sikert, a kispad “életét” a meccsbe “belenyúlást” nem egy halvérű edző és szerintem nem kell itt mindjárt a Dunának menni. Az meg, hogy tud nyilatkozni és egyedi véleménye van a dolgokról nekem inkább pozitívum, mintha közhelyeket puffogtatna…..

  1. Horváth Ferinél tudsz írni egy olyan szezont, amelyben a szerepvállalása kimagasló lett volna?? Csak egyet..

   László “rúgd agyon” Csaba még viccnek is rossz.

   Ezek tucatedzõ, inkább visszalépés lenne a jelenlegi stábhoz képest.

   1. László Csaba ha szóba jöhet a tulajok részéről akkor csak a szakmai igazgató posztját érintheti. Most mitikus fantom külföldiekbe ne menjünk bele, az jól és nagyon rosszúl is elsülhet. Szerintem mindenképpen magyar névben gondolkodnak a tulajok és itt azért sok ember nem nagyon jöhet szóba. Horváth Feri esetén tudsz mondani olyan keretet, ami a keze alatt volt, ami alkalmas lett volna “kimagasló szerepvállalásra” Tavaly Balmazon azzal az nb2-es kerettel majdnem csodát tett. Nekem majd mindegy ki az edző ha teljesít, ő azért képben van a magyar viszonyokkal és 18 éves koráig “itt élt”, ezért is furcsa nekem ez a zsigeri gyűlölet. Magyar edzőkben gondolkodva, kíváncsi vagyok a tippekre, akik tettek is le valamit az asztalra!

    1. Semmilyen zsigeri gyülölet nincs Horváth Ferivel szemben, egyszerūen nem lehet nála látni kiemelkedõ szakmai építkezést.
     Nem volt annyira rossz az a Balmaz..

     Szakmai igazgatóként egy olyan személy kellene, Aki véletlenül sem âcsingózik már kispad után és intelligens..

     1. Ebben egyetértünk (szakmai igazgató). Én sajnos Bozsiktol tartok nagyon :( Kompetens, hiteles kispesti kötődésű személy sajnos nem nagyon van. Mondjuk én egy váratlan fordulatként egy Garaba Imrének vagy egy Andrusch Józsinak nagyon örülnék! Sikeres gazdasági múlt van mögöttük, hátha…. .
      Edzőként meg veszíteni való nemnagyon lenne szerintem Horváth Ferivel, ha nincs eredmény, akkor ennyi volt. Ha egy Vérhód, Evdm, Pölöskei leülhetett erre a padra, akkor talán ő is megérdemelné a lehetőséget. Nagyon kicsi sajnos a magyar merítési lehetőség!

      1. Andrusch nem kapusedző Diósgyőrben?
       Garabának több esze van. Meg elég régen kiszállt a fociból. Vagy rosszul tudom?

       1. Azért egy DVTK kispad és egy Honvéd szakmai vezetői poszt nem eldontendő kérdés :) Garabánál pedig egy kihívás lenne. Varszegi mellett megalapozta az életét, kérdés bele merne-e ebbe vágni?
        Nagyon tényleg nem tudok mást elkepzelni

        1. A kapusedzőség és a szakmai vezető szerintem más kvalitást igényel.
         Kedvelem őket, de nem biztos, hogy jó 60 felett ilyenbe belevágni. Aki nincs jelenleg benne, olyanból csak 50 alattit választanék. Heminek is idő kellett, mire belejött. Félreértés ne essék, nem a kor miatt szólok, semmi bajom nincs az idősebbekkel, lassan én is oda tartok.

          1. Szerintem mint szakmai igazgató, Bozsik nagyon jó választás lehet. Nem tudom, milyen ellenérzésed van vele szemben.

          2. Bozsikkal? Minden, a lénye, a Kispesthez való viszonya, a hozzáértése. Ebbe a pozícióba bukott bele utoljára Nyiregyházán. Maradjon ő csak az m4-en, ott mondhatja a simulékony közhelyeket vagy menjen a “Puskásba” azt úgy is olyan szépen tudja artikullálni.

          3. Nem bukott Nyíregyen és szakkommentátorként ugye, nem várod el tõle, hogy Csak a Kispest felkiáltásokkal üdvözölje a nézõket?
           Szakmai igazgatóként el tudnám képzelni, ahogy – a priuszától függetlenül – Bognár Gyurit is.

          4. Nyíregyházát akkor minek értékeled? :)
           Természetesen n em várom el az m4-en, hogy ezt tegye, de közömbösség a Kispest irányába, a megfelelés másoknak, az objektivitás hiánya, a simulékonyság, az, hogy 2 éve csak ő osztja az észt a képernyőn {biztos véletlenül került oda) nekem egy picit sok….

          5. Szoktál te nézni SkySportsot?:)
           A legnagyobb futball-legendák elemeznek ott objektíven és kritizálják adott esetben volt csapataikat.
           Csak ti vagytok ezen kiakadva itt rendszeresen..
           Az meg egyenesen vicc, hogy szted László Csaba igen, Bozsik meg nem..

          6. Szoktam.
           Ha szerinted ez a Bozsik a “legnagyobb futballegendák” (hazai) közé tartozik, akkor felteszem a kezem, erre nincs érvem.
           Azt, ha betudnad idézni, hogy mikor írtam, hogy szerintem László Csaba “igen” azt köszönöm szépen, csak a jegyzőkönyv kedvéért.
           Illetve azt is, köszönöm, ha felvilágosítasz, hogy Bozsik Nyíregyházi (szerintem bukása) (le) szereplése, mint szakmai igazgató akkor más olvasatban mi volt?

          7. Javaslom, fuss neki megint, mit írtam pontosan.
           Lászlót te hoztad fel mint jelöltet..
           Teljesen indokolatlan beleszállnod Bozsikba azért, mert végzi a munkáját.

          8. Felhozni bárkit fel lehet, az oka az volt, hogy tegnap kint volt a meccsen… ez még nem voks mellette már ne is haragudj! Szerintem. Egyébként ezt irtad:”Az meg egyenesen vicc, hogy szted László Csaba igen,”
           Bozsikkal kapcsolatban tisztában tartom a véleményed. Szerintem is “végezze a munkáját” maradjon inkább az m4-en. Nyíregyházát nem forszirozom, nem kaptam rá választ, pedig kiváncsi lettem volna, te hogy látod…… https://uploads.disquscdn.com/images/9298c8884be3b87179ff448806b88e011db13203140400f464ccd940fa108704.jpg

          9. Miben láttad szakmai igazgatóként a bukását Bozsiknak ott?

          10. :)
           Legjobb védekezés a támadás, kérdésre- kérdést?
           Szerintem bukott, erre írtad Te, hogy “Nem bukott Nyíregyen” erre kérdeztem rá :)
           Nevezzük bárminek, de aki idő előtt otthagy egy projektet, az azért érdekes… A legnagyobb hiba, hogy csaladtagot oda nem viszek edzőnek, ahol én vagyok a szakmai igazgató. Egyébként pedig a csapat szereplése volt az egyenes következménye ami miatt menniük kellett. Persze ezt lehet kozmetikázni, de a tény az tény marad.

          11. Azért jó lett volna, ha körvinalazod is..
           Benyomta a gyerekét, de egy nb2es, újjáèpítèsre szoruló klubról van szó, ami èvek óta szenved.

          12. Először szerintem még mindig neked kellene az állitasodat megmagyarázni :) körvonalazni, Válaszolva csak, annyi, hogy ha eleve tudom, milyen a klub, a helyzet, akkor nem vállalom a feladatot., hacsak a pénz nem mozgat mindent. Nalam továbbra is alap, hogy egy munkahelyen, ha a gyerek főnöke az apa, az nagyon nem vezet jóra….

          13. Te miért gondolod, hogy jó sz.i. lenne? Nyíregy volt az első ilyen munkahelye nem? Előtte edzősködött és a ZTE bajnoki címén kívül mindenhol megbukott. (ott is csak egy fél szezont kapott a következő szezonban) Olyan mintha az edzők Koplárovics Bélája lenne :)

         1. Hát ahhoz sokat kellene változnia Dömének, pedig “…. ez a Döme, a Mi Döménk”
          László Csaba mellett nem szóltam, kint volt tegnap az tény sok szabad potens szakember, szakmai igazgató nincs a piacon nem tudom a tulajok miben gondolkodnak…

   2. Hasonlóan látom én is. Épphogy az egyik hűdenagyokatmondokaztánsemmi-től megszabadultunk, aztán máris jönne egy másik?

    1. Akkor a zsigeri gyűlölet a “nagyotmondásban” testesül meg? Ha bent tartja a Halit azért én megemelem a kalapom!

     1. Gondolod, hogy pont a bajnokság utolsó harmadában maguktól megtáltosodnak?
      Lehet, de nagyon furcsa.

      1. A DVTK, a Mtk leadta volna a pontokat nekik, meg mi is? :)
       Mostanra állt össze a keret, hoztak egy csomó új játékost, azért az 5 meccs győzelem zsinórban sok mindent felszabadít és összehozza a csapatot, meg kell egy jó edző is hozzá! Én nagyon örülnék, ha jövőre is a legjobb hely lenne Szombathely! Meg azért ne felejtsük el, egy Hali-ZTE az azért hiányzik ebből a Kisvárda-Felcsút rangadókkal teli nb1-ből :)

   3. 2015 Casoni után romokban lévő fideszotonnal második(?) lett ez a legnagyobb sikere eddig. Nem vagyok HF fan de nem is utálom, focistaként jobban bírtam.

   4. Volt egy két időszaka amikor mindig elvertek minket, bárkinek is volt az edzője, és bármilyen gyengék is voltak.

 4. Nagy Gergő kiállításával egyáltalán nem értek egyet. Én már élőben se értettem, miért kellett egyáltalán lefújni. Szinte felém futottak, klasszikus vállal ütközésnek láttam. Az viszont feltűnt, hogy Gergőben milyen erős, bár visszafojtott indulat volt már a szabadrúgás megítélésekor is, a lapnál meg pláne. Sőt, az első sárgás faultja is elég fura volt. Ha ehhez hozzáveszem Supka múlt heti szokatlanul heves kitörését, akkor azt kell gondolnom, hogy valamiért elég nagy a feszkó a háttérben. Remélem nem a menedzserfiú kínozza őket hülye dumákkal.

  Nagy Sanyi elengedése anno szinte szükségszerű volt. Kevés légióst használhattunk, volt nála fontosabb is. Ráadásul sokat volt sérült.

  A ruandai mészárlás vicces felhozását nem érzem ízlésesnek. Nem méltó a munkásságodhoz, Hanta.

  1. “Sőt, az első sárgás faultja is elég fura volt.”
   Nem tudom, hogy milyen értelemben gondolod furának. A közvetítésből úgy tűnt, hogy megy el mellette az ellenfél, az ő lába pedig vízszintesre emelve és hasmagasságban találja el. Első pillantásra felvillant bennem, hogy ennek a játékhoz semmi köze, tehát lehet, hogy nem is csak sárga.

   1. Első sárgája az nálam piros volt…..a második komoly szabálytalansága amikor visszahúzta a támadó debrecenit arra a karakán sporttárs nem akart szerintem sárgát adni. A harmadik látványosra viszont befújta. Ekkor Geri kézzel is rángatta az ellent.
    Geri sajnos felelőtlen volt teegnap, és formán kívüli….

   2. Olyan értelemben, hogy Gergőtől szokatlanul agyatlan és durva megmozdulás volt. Nem jellemző rá. Nemtom mi volt vele tegnap, erre céloztam.

  2. Szerintem Nagy Sanyi nem számít légiósnak, vagy tévedek?

 5. A Vili-Májer-Dino-Tisi négyessel is simán kikapott az NBIII-as csapatunk…

  1. Szomorú.
   Azoktól kérdezem aki tudja követni a meccseket, a Pisont Pista vajon jó edző?

   1. azt akkor lehetne lemérni, ha 1 fix kerettel dolgozhatna kb fél évet.
    szerintem a formán kivüli Vili +Dino-Tisi hármas bármelyik csapatot képes megborítani! :D

    1. Tisi mindenképpen…. Talány az az ember hogy mitől ilyen gyenge.
     Én blasz 2,3-ban játszottam és rég abba hagytam de több momentumom lenne ha beállnék mint neki. Döbbenetes

   1. Nem. Azt gondolom ha közel a fél kezdő Nb I-es akkor otthon verni kell a tabellán hátrébb lévő csapatot

    1. gáz az eredmény, de ez a 4 név egyelőre inkább nb1ből kiszorult kategória, szerintem.

 6. László Csabát nagyon szívesen látjuk – vendégként!! Máshogy, könyörgök, ne.

 7. Itthon nincs topon az edzőszakma magyar edzők közül csak egy embert látnék szívesen, Csertői Aurélt.

 8. Ha az új gazdák nagyot akarnak homorítani, ajánlatot tesznek Dárdainak.

  1. Nem hiszem, hogy jönne. Ez neki visszalépés lenne. Német utánpótlásból fel tudná újra építeni magát, NB1-ből nehezen. Bódog, Feri, László Csaba szívesebben vállalná szerintem.

  2. Ne vicceskedjél már! Szvsz. Min 3 B1, és min 5 B2 ajánlata már most van.

   1. Persze, de azért álmodni lehet …ha már magyarban gondolkodunk. Véleményem szerint hozni kellene egy olasz csiszolatlan gyémántot…

    1. Vagy csiszoltat. :)

     Amúgy szerintem amellett, hogy szakmailag jó legyen, a legfontosabb a megszállottság, temperamentum, pedagógiai érzék, mert a magyar játékosokhoz ezek kellenek. Egy olyan edzõvel, akibõl ezek hiányoznak, soha nem lesz meg az a szükséges plusz.

     1. Egyetértek! Supkából pont a temperamentum, a tűz, a fanatizáció hiányzik. Meg legyünk őszinték, a “vágjátok előre csakleszvalami” séma sem az az igazán lenyűgözően megkomponált taktikai focivarázs!

    2. Van az a Pellegrini gyerek, vagy a másik az a Conte vagy ki…. Egy évre átmenetileg jók lennének mint lutri edzők :D

  3. … és mivel a meglévő játékoskerettel nem jönnek az elvárások , max 1 év múlva elköszönjenek Tőle.

  4. Megkaphatná az akadémia irányítását is, hogy végre megvalósuljon az a szakmai koncepció, amit már 3 éve megírtak csak az MLSZ szarik rá valamiért!

 9. Ujabban a honlapunkon az NB III-as és utánpótlás csapatok mérkőzései,időpontjai nincsenek fönn !!! Miért ???

 10. Olyan szabály nincs, csak olyan van, hogy aki nekik fúj az megbízható elvtárs.

 11. 45:30-tól elég érdekes dolgok a tulajdonosi hátterünkről:

  1. “Kutya idők jöhetnek a kispestiekre.”
   “Könnyen lehet, hogy visszasírják majd Hemingwayt.”

    1. Neked meg aztán pláne, hogy az én időbeosztásommal foglalkozol…

      1. Ez hadd legyen az én dolgom, mire van, mire nincs. Én a Kispestre és az nb1re fordítom a szabadidőm, te lehet, hogy bungee jumpingolsz, vagy nem tudom, te dolgod.. Tisztelettel és sportbarátilag kérlek, húzd ki a seggedet a naptáramból. Köszike

    2. Ez egy kispestes fórum. Ha téged idegesít, hogy valaki betesz ideillő linkeket, sztem tedd át magad vhova máshova..

     1. miert vette ezt szemelyes tamadasnak a Kispest ellen? Nincs önnek üldözesi maniaja?

   1. A karom vágom le inkább, mint hogy visszasírjam a vén uzsorást! Nem is tudom, honnan szeded ezeket?! Peace

      1. Hallgass bele abba az időzónába, amit fentebb megjelöltem.

  2. Hála Istennek orbitális marhaságokat beszél, nem egy kockázati tőke alap vette meg a csapatot..

   1. Reditus valóban ún. private equity firm – magántőke-társaság, nem kockázati tőke alap, azaz venture capital fund: “Generalist private equity firm focusing on financing of greenfield projects, LBOs, small-scale real estate developments and early growth stage companies in the range of EUR 0.1 – 5 million.”
    Ezt a nem lényeges tévedést leszámítva jogos az egészséges aggodalom, mivel kb. egy év kell, amíg tisztán látunk. Gyakorlatilag semmilyen összegről nem volt szó a sajtótájékoztatón, tulajdonosi tőkeemelésről/egyéb tulajdonosi hozzájárulásról – ami igazán az elkötelezettséget jelezné – pedig különösen nem.

    1. Az aggodalom jogos, mert ezek a fiúk sose vezettek sport vállalkozást, a kormánypárti kapcsolatrendszereik miatt tudnak pénzt a csapathoz hozni, ami a politikai kitettségünket jelenti, ami sose jó, de mivel a foci lett a politikai közbeszéd egyik igazodási pontja, így szerintem egy kormányváltás után úgyis az egész magyar foci ellehetetlenül majd, függetlenül a klub tulajdonos személyéről.. Pozitívum, hogy vannak közöttük Honvéd drukkerek.
     De maradjunk abban, hogy a puding próbája az evés, a csapat esetében pedig a nyári igazolási szezon..

  3. ezek elég nagy sültbolondok, a csávó orbitális baromságokat beszél.

   “nemzetközi szaklapok”, meg titkosság. anyám borogass.

   1. Az sem semmi, ahogy a piros pólós látta a büntetőnk előtti jelenetet:” szerintem egyenlő testhelyzetben találkoztak”. :)

     1. Ezek nem szakértők, hanem szurkolók.
      Nem azért a szakértésükért érdemes hallgatni, hanem azért, hogy külső, az nb1 iránt érdeklődők mit gondolnak, hogy látják a mi klubunkat.
      Amúgy Hemingwayről is beszélnek benne.

 12. OFF: Hanta, gratulálok az ismételt győzelemhez! Sikerült mögéd becsúsznom a második helyre. A hétvége termése három meccsen egy első, egy második és egy negyedik hely az EL-ban. Kezdők szerencséje. :)

  1. Hahah, meccs előtt gyorsan betoltam Bambát, és még valakit cseréltem a Lokiban is. Mondjuk pont Csőszt kivettem :)

   1. Csősz nálam benn volt. Sajnos (in real life) gólt is szerzett, így ezzel lett meg a Júdás-ezüst. :) Danilo alig hozott, azt hittem ő kezd. Bambára végképp nem gondoltam.

    1. mekkora lenne 1 ilyen “öregek tanácsa” : Andrusch, NagyAnti, Sallai, Garaba, Marci, Kálmán… :) esetleg még Pintér Sanyit is be lehetne vonni!

  1. Latod mennyivel ertelmesebb ezt vegighallgatni, mint a tegnapi 6 paprikajancsi KET oras picsogasat az nb1-röl :) (tudom tudom, kiemelted a honvedos reszt)

   1. Most vasárnap a “picsogás” Szombathy Palival lesz (ő lesz a meghívott vendég). Csak hogy összekössem a két műsort.

    1. Szombathy-t azert kedvelem, mert altalaban tenyleg felkeszül a riportalanybol, es nincs olyan erzesem, hogy azt sem tudja ki ül vele szemben….az M4 riportereiröl nem lehet ezt elmondani….no meg azt is kedvelem benne, hogy 65-70%-ban kerüli a sablon kerdeseket….

     1. Igen, ezért is lesz érdemes meghallgatni a 2 órás műsort. Én is kedvelem Palit. Egyébként az ST-n is mondanak értelmes dolgokat. Egy csomó dolgot – pl EL2 szabályai, TAO biznisz – részletesebben körüljárnak, mint máshol. Persze sokszor negatívak, de a szurkolók alapvetően ilyenek (lásd ezt a fórumot is).

     2. Jó a Pali szerkesztője, aki felkészül, és infót ad a Palinak!

   2. Senkinek nem kötelező végighallgatni semmit.. Hanta is berak Kispesttel kapcsolatos híreket, aki akarja, rákattint, aki nem, nem.

 13. Gyula bejegyzésére, hogy valamelyik klublegenda legyen a szakmai igazgató (Kovács, Eszterházy, Nagy), én ezt írnám:

  Én szakmai igazgatóként a későbbiekben Vadócz Krisztiánt tudnám elképzelni, de Kemenes Szabi is intelligens fazon és szereti a klubot. A szakmai stábban Djordje Kamber-t és Ivan Lovric-ot nagyon lényeges lenne elhelyezni. Lovric és Kamber szerintem edzőként is megállná a helyét, Kamber Dárdaihoz hasonló a belső motivációját tekintve. Fontos lenne a klubhoz kötni Cirino Danilo-t is, aki bejárta a világot, játékosok felkutatásában, tapasztalatok megosztásában szerintem nagyon fontos szerepet tudna betölteni a klubnál, 3-4 nyelvet beszél, jó megjelenésű, jól kommunikáló fiatalember.

  1. Vadócz, Kamber, Lovric mindenképpen, a másik kettőnél szélesen mosolyogtam.

    1. Meg önzőzik…
     Nem gondolom, hogy Danilo bármennyire is kötődne a klubhoz érzelmileg. Amit leírtál róla, annak Vadócz jobban megfelel, emellett intelligensebbnek is tartom.

     1. Danilot nem szakmai igazgatóként írtam..
      Kambert és Lovricot sem..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.