Ez Kispest

Bp. Honvéd – Videoton 1-2

Szomorúan indultam hazafelé. Egy ideig még ücsörögtem a kiürülő lelátón, nem is tudom, bambultam valahová, ezeknek az ünneplését se figyeltem, gondolom, valami volt azért a távolban.

A Liget felé sétálva, át az aluljárón, a négyszázadik állítsukmegabevándorlást plakát mellett elhaladva, sörözgető kispestiek, van minek örülni. A NER bajnokságában még egy utolsót lehelt egy outsider: majdnem megvolt a kupadöntő. Olyan ez az egész, mintha valaki valós pénzzel és valós emberekkel fifázna a magyar futballban, és először vette volna észre a multiplayer menüpontot, ahol rögtön ott talált minket, és nem, az istennek se tudott mit kezdeni velünk. Hagyta inkább a multit, keresett egy csalást az interneten – és bedarált minket is. Ha nem lehet megtörni, akkor a képünkre kell formálni.

Mindegy – mondtam magamnak, felesleges ezredszer is belemenni, mi is része lettünk, ez a kupadöntő ugyan még a múlt volt, valóban, hagyjuk, naponta leírhatnánk, felesleges. Majd lesz másik téma.

Erre ezek, a sportszerűségükre mindig büszke és a fair play-re bármikor hivatkozó ezek, mert nincs rá jobb szó, mint a lekezelő, név nélkül hivatkozott ezek, kihozzák a hivatalos kommunikációjukat:

képernyőkép: molvidi.hu

A NER egyik zászlóshajója bármit megtehet. Rendben, két döntőt buktak korábban Iványival (egyiken se mi voltunk az ellenfél), és nem adta meg egy szabályos góljukat (nahát, nekünk Berke fújt hasonlót a Diósgyőr ellen, ugrott is a bronzunk), azonban Stopirát a pályán hagyta, hiszen a mészáros bandájuk is szabadon garázdálkodhatott egész évben, megszokták, a Gazdit lekaratézó mozdulat után még reklamálni is van lehetőségük, ha egy bíró véletlenül, a nagy bátorságában lefújja ellenük. Szegény Gazdi, számára ilyen egy átlagos hétköznap ezek ellen.

Itt egy videó, ahol Iványi épp elcsalja a Honvédnak a meccset:

Jogos. Iványi volt a tizenkettedik és tizenharmadik emberünk. Nekünk fújt. Sőt, a rendszer ellen, a NER ellen, komolyan, f*szért nem írták le bátran és egyenesen: Iványi lebontaná a kerítést, elárasztaná az országot migránsokkal, ráadásul megállítaná a klímaváltozást! Rongy egy ember, a magyarság (Magyarschág) ősi ellensége, egyáltalán, miről magyarosíthatott Iványira?

Megjegyzés: a hivatkozott cikkben egyetlen szó sincs arról, hogy a bíró pontosan mi mindent is tett azért, hogy ezek ne nyerjenek, mindössze azt közlik benne, hogy mikor érkezik a csapat Fehérvárra, és hogy hol kaphatók kupagyőztes ajándéktárgyak.

Így működik a NER futballja, ilyen a hivatalos kommunikáció. Az egyik sír, hogy a másik leigazolja a pár hónapon belül lejáró szerződésű játékosát, miközben úgy tűnik, ugyanezt szemrebbenés nélkül teszik meg egy harmadik csapattal. A NER két klubja nagyon elszállt magától, elengedte a valóság kezét, és egy saját világot épített ki magának, majd csodálkoznak, hogy az emberek undorodva fordulnak el tőlük.

Miről írjunk, hogy parádés volt a kispesti szurkolótábor? Igen, az volt, belakta a stadiont, megmutatta, hogyan kell egy csapat, egy klub mögé odaállni. Ha a mi ígéretünk is az ezekfélék jövője, akkor kösz, én nem kérek belőle. Nem akarok harmadik, negyedik, ötödik, akárhányadik lenni abban a rendszerben, ahol a kiválasztottaknál egy sima klubsajtós is elmehet odáig, hogy Iványi-Honvéd.

Mi emelt fővel buktuk el a kupadöntőt. Megtettünk érte mindent, a pályán, a lelátón, ahol csak lehetőségünk adódott bármit tenni.

Bánatosan, és kissé ittasan indultam hazafelé tegnap este. A kispajtásaimat valamikor a meccs előtt hagytam el, félidőben egy kósza ötlettől vezérelve próbáltam megkeresni őket, de lepattantam a tömegről. Inkább egyedül, egy lépcsőn állva, kupadöntő, arra szeretnék figyelni.

Kikaptunk, bánatos voltam, minden vereség után az vagyok, teljesen normális állapot egy szurkoló életében. Bánatos, mert esélyünk sem volt – gondoltam, ugye, a NER futballja, majd megírom, utolsó előttiek maradtunk, a sorsunk elkerülhetetlen volt, a kérdés, mikor darálnak be minket is.

Így azért más bánatosnak lenni. Vannak pillanatok, amikor a klubod egyszerűen kívül kerül egy rendszeren, pedig egyikben sem akar ott lenni, csak futballozni szeretne, amiért egyáltalán létrejött. 1944 márciusában, a német megszállás napján, a Vasas-Újvidék 0-4-en jelen lenni egy halk tüntetés volt az országban végbemenő változások ellen, valahogy így, a Kispest mellett ma kiállni, egy jelzés: kérjük vissza a labdarúgásunkat. Nem kellenek ide politikusok, talp- és mindennyaló, az elveiket (ha volt egyáltalán) az első csatornába hajító sajtósok, nem kellenek közpénzből fenntartott, értelmetlen klubok, viszont kellene verseny, kellene valami normálisabb világ, ahol nem baj, ha az állam segít, ha benne van, a foci egy fontos dolog, szeretik az emberek, sikerélményt ad, de kérem, kérjük, ne így, ne közvetlenül, ne a hátsó kertből vezérelve, ne egy ember legyen mindenkinél és mindennél okosabb.

Mit is mondott Gallowich mester azon a Vasas-meccsen az öltözőben? Szavalt:

»Most a perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk
Nagyot végezni mégis mi jövünk
Nagyot és szépet, emberit s magyart.«

egyébként Ady.

Legyek bánatos egy ilyen hangulatú este után?

Legyek bánatos, hogy ebben a rendszerben, ezek mögött végeztünk közvetlenül, és volt, amikor beelőztük az összeset, fityiszt mutatva mindennek és mindenkinek?

Legyek bánatos, miközben sokadszorra bizonyítottuk, minket nem lehet megtörni?

A mi lelkiismeretünk tiszta, miért lennék bánatosabb, mint egy elbukott kupadöntő után, amit emberi számítás szerint csak a legritkább esetben nyernek meg a hozzánk hasonló csapatok?

Ha valaha én kerülnék Gallowich helyzetébe, és tőlem várnának valami okosat egy végletekig parciális helyzetben, akkor előkotornék egy fotót a kupadöntős táborról, rámutatnék, és csak ennyit mondanék:

Ez Kispest.

És ebben a két szóban minden benne van.

képek: 1909foto

“Ez Kispest” bejegyzéshez 212 hozzászólás

  1. Pont most akartam bemásolni ezt a Supkától szokatlanul brutálisan őszinte nyilatkozatot.
   Érdemes mindenkinek elolvasnia alaposan.

   1. Az új tulajok gerincének minőségéről nem sok jót vetít előre…

     1. Arra, hogy Supkának nem mondtak _állítólag_ semmit a jövőjével kapcsolatban. Szerintem ez nagyon nem fair.

    1. De mégis??
     Mire számítottál???

     Az ÖSSZES Ner lovag egyforma!! Gerinctelen, seggnyaló ezekre van azüksége a rendszernek.
     Aki nem olyan -azt kivetik maguk közül.

  2. Ha ilyen véleménnyel van Hatiráról akkor miért cserélte be???

  3. Az eligazolók kapcsán azért úgy korrekt, ha Vadócz és Hidi esetén megjegyezzük, hogy eredetileg is vendégek voltak. Ngog-ot nem kellett volna Ben-Hatira szinten leszólnia, ha utána ecseteli, hogy mindent megtett, hogy felépítse magát.
   Ezt a mondatot pedig nem is értem ebben a környezetben: “Ha komolyabb játékosokat nem tud igazolni a klub, akkor a problémái lesznek a jövőben.” Hiszen az újak még nem is igazoltak senkit.

  1. A szurkolással én sem voltam maradéktalanul elégedett. A C szektorokban sok néző volt, de kevés szurkoló.

  2. Szerintem meg topon volt szokas szerint , megallas nelkul vegig teli torokbol sok piroval latvanyos zaszlozassal , vidistaknak hangjat nem lehetett hallani

   1. 3C szektorban ültem 40 méterre a Kispest tábortol. Ha a vidi maroknyi szurkoloja rákezdett nem hallottam a mieinket. Végig duruzsolás jött Kispesti oldalrol

    1. Ott szurkolt az oldalsó rész a 2.félidőben, nálunk bambult (tisztelet a kivételnek!). A C4-ből én ezt érzékeltem.

     1. Ez igy van. Nalunk egy darab “csak a Kispest” volt oldalrol es ennyi. Pont a kapu mogott voltam, picivel a felso lec felett.

   2. sajnos, ennekk semmi köze a valósághoz..
    Aki a középső szektorokban ült, pontosan tudja, hogy a második félidőben szinte csak a vidiseket lehetett hallani..
    ..ez a valóság
    Ha a tábor nem alszik be, miénk lett volna a kupa!!

    1. Ez részben igaz, de Te mit pl csináltál? Hallgatóztál, nézelődtél? Talán Neked sem csak most kellene hallatnod a hangod…

   3. Leírtam korábban, hogy szerintem mi volt a gond és egyébként ez már nem az első ilyen meccs.

   4. Az elso felidore maximalisan igaz, amit irsz. A masodikban belulrol is szarok voltunk sajnos, hianyzott a ket megszokott capo. Akik megprobaltak menteni a menthetot, sajnos nem olyan rutinosak es a meccs alakulasa sem segitett. Nagyon feltem, hogy sok idegen arc volt a taborban, de az elso felidoert emelem kalapom az “ujak” elott, jol nyomtak.

 1. Ez az a poszt, amit ha végigolvas az ember, akkor eret metszeni támad kedve :D
  Amúgy az M4 kiválóan találta el a meccs végeredményét egy órával a kezdés előtt. BRAVÓ!

 2. Hanta soraival tökéletesen egyetértek, én is pont ezt éltem meg hazafelé ballagva a meccs után és pont hasonlókon gondolkodtam. Komolyan mondom, hogy hihetetlen, h juhászroland és társai egyetlen egy meccset nem tudnak úgy végigjátszani, hogy ne reklamáljanak minden szarnál gusztustalan módon. Tény, hogy visszafújtak nekik egy elég szabályosnak tűnő gólt, DE mellette ott volt stopira belépője… nem engedte becserélni Toncsit az első góljuk előtt, így 10 emberrel voltunk éppen a pályán…. a másodiknál fasszopójuhászgeci (úgy utállak mint a szart…) elég gyanús körülmények között eltüntette Batikot… és utána a hivatalos honlapjuk elkezd bírózni… Hozzáteszem, hogy szerintem sajnos nem érdemeltünk győzelmet a játékunk alapján. DE ilyen féreg bandát, mint a fehérvár… játékosaival, vezetőivel, szurkolóival együtt még soha életemben nem láttam…

  VISZONT,
  köszönöm az élményt a tábornak, amit átélhettem!!! Nekem a szurkolás is tetszett végig, belülről kurva jónak tűnt. A vonulás – mikor MARCO ROSSI kint áll az erkélyén a soroksárin és a könnyeit törölgetve tapsolja az Őt éltető kispesti tábort – felejthetetlen élmény! EPIC CSUPA NAGYBETŰVEL!!!

 3. Van egy jó MAGYAR edzőnk, aki dolgozik, eléri a kitűzött célokat, erre elüldözik az új tulajok..
  http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/honved/supka-hallottam-nem-velem-kepzelik-el-a-jovot-tippmixbotranyrol-is-beszelt

  Na ezért nincs Magyarországona a munkának becsülete, ezért furja mindenki a másikat és virágzik a korrupció, meg az ügyeskedés… meg a Zorbán még 20 évig..

  Gratulálok az új “”tulajoknak””
  (“”tulaj””: értsd, saját pénzét szinte semmiben sem kockáztató, közpénzből vásárló és közpénzből a klubot fenntartó valakik, akiket új szakmai igazgatónk, Szíjjjártó irányít)

 4. Nekem mindig az osztrakok kapcsan volt ilyen erzesem, mint most a vidike es a fradika kapcsan: jogalap nelkuli, lenezo felsobbrenduseg. Ez meg egyeni szurkoloi szinten sem ok, de amikor a hivatalos oldalon ivanyi-honvedoznak az mar egeszen primitiv.

 5. A molfehérvárról szót se… Eto, Dunaferr, DVSC, most épp lieblingek, ez idő szerint… De fordul még a kocka! Köszönöm, hogy újra átélhettem a Kispesti Csodát: Szavakban nem kifejezhető, földöntúli élmény volt a Táborban eltöltött minden másodperc!!! Szerintem Mi is kimaxoltuk lehetőségeinket, remek létszám, felejthetetlen vonulás, gyönyörű zászlóerdő, igazi pyroshow, kiváló dalok, megdurranó felelgetős, egységes és igényes produkció!!!
  A Csapat előtt le a kalappal, igyekeztek becsülettel, most így alakult! A jövő mindenképpen a Miénk: Épülő Stadion, Dübörgő Akadémia, Felelős tulajdonosi háttér, UltraReneszánszát élő Tábor!!! Előre hát, irány Európa!!! Ott a helyünk! A Honvéd név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez…

  1. A “felelős tulajdonosi háttér”-rel én azért várnék egy kicsit még. Szerintem ez egy-két szezon alatt fog kiderülni.

   Privát véleményem az, hogy rohadt nagy bajban leszünk egy-két szezon múlva. Remélem nem lesz igazam. Van egy teóriám a Honvéd és a felcsút kapcsán, amit leírni sem merek, nehogy amolyan “önbeteljesítő jóslatként” bejöjjön.

  1. Nincs már itt becsület. Mindent pénzre
   lehet váltani. A Fradi meg igyekszik is. Pedig nagy szükségük nincs rá, de megtehetik…

   1. Ezzel vitatkoznék egy kicsit. Gróf becsülettel (összességében nagyszerű teljesítménnyel) kiszolgálta a szerződését. A pénz meg pénz mindenkinek. Nem Grófra kell haragudni. A világ ilyen körülötted! Pénz –> hatalom, ez a kapitalizmus alapvető tulajdonsága.

     1. Igazad van, mert tényleg tett a fratyival kapcsolatban egyértelmű kijelentéseket, de én toleránsabb vagyok. Én elsősorban a FIDESZOTON-tól hányok, meg a Felcsút-tól, és csak utána a fratyitól.

      1. ~ helyes a sorrend. Régen el se tudtam képzelni, hogy a fagyinál lesz undorítóbb, és lám…

  2. Lehet, hogy ajánlatuk van Dibuszra, és akkor Gróf(szerintem az NB1 legjobb kapusa) akkor ott biztosan első számú kapus lehet.

  3. Egyetértek. Ha nem lett volna ez az ömlengés, én nem nehezteltem volna a fradi miatt sem, de ez így már nagyon gáz…

  4. Egyetértek. Ha nem lett volna ez az ömlengés, én nem nehezteltem volna a fradi miatt sem, de ez így már nagyon gáz…

 6. Én bevallom úgy éreztem, hogy a második félidőben a táborral együtt veszett el a csapat is.
  Ahogy megszűnt a tüzelés, nekem úgy jött le, hogy a csapat is visszaesett játékban. És közben a vidisek meg rákezdtek a hangorkánra, ami feltüzelte az ő a csapatukat.
  Én – nem megbántva senkit – úgy éreztem ott a helyszínen, középen ülve, hogy tegnap nagyon sokban befolyásolta a végeredményt az, hogy a mi táborunk a második félidőben teljesen elhalkult, míg a vidi-tábor fel tudta tüzelni a saját csapatát.

  1. Ez egy öngerjesztő folyamat. Beszorult a csapat, mindenki érezte az egyenlítőgól szagát a levegőben, nagyon nehéz olyan hagulatban szurkolni, pláne a tegnapra felhígult táborral ahol sokan a dalokat se ismerték mert most jöttek ki elősször. Aki nincs hozzászokva ahhoz hogy hogyan kell nehéz helyzetben szurkolni, annak nem fog menni így elsőre. Ezzel csak erősödött a nyomasztó hangulat ami a fiúkra is visszahat.

   1. Azért egy kupasorozatban az előny birtokában ne legyen már meglepetés, hogy beszorul a vezetést birtokló csapat…

   2. A nyomasztó hangulat és az óó Kispest Honvéd örömóda megy 30 percen keresztül… na ne már..

  2. Én nem vettem észre,hogy a második félidőben elhalkultunk volna.Még most is be vagyok rekedve,pedig be vannak edződve a hangszálaim.

  3. Köszi, ezt a kommentet.
   Fel ország kimasolta, és ezzel van tele az internet.
   Majd ha teszel hozza valamit, akkor okoskodjal.
   Vagy gondolom Fehérvári vagy, és direkt kommentelted ezt…

 7. Köszönet a tegnapi vonulás szervezőinek és résztvevőinek az élményért! Sose szerenádoztam még, nem gondoltam volna, hogy először Rossival lesz ilyen erkélyjelenetem. A kilenckeren végigmasírozni meg :D Kicsit olyan érzésem volt, mintha mi lettünk volna a több ezer kispesti Süsü, akik füstölögve sétálnak a Haller utcában, a helyiek meg rémülten lestek az ablakokból :)

 8. Szívemből szóltál, szinte pontosan így érzek én is.
  (Amúgy a megszokott liberális, vagy mi a f.om ámokfutás .:);))

 9. Keserédes vélemény, egy keserédes meccsről.
  Valahogy jó jellemzi ez a meccs a szezonunkat, jó kezdés, meglepetés “gyanúja”, majd a realitás kijózanító pofonja. És mindezek ellenére valahogy nem lehet haragudni erre a csapatra.
  Azt látni kell, hogy az NB1 egyik leggyengébb játékoskerete a miénk. A kiesett MTK-ban is labdaügyesebb, technikásabb játékosok játszanak, mint nálunk. egyszerűen nincs olyan emberünk, aki meg tudna csinálni egy normális cselt. a döntőn is talán Gazdagnak volt egy jó csele és Ben Hatirának. Ennyi. Ha sikerül átjutnia valamelyik játékosunknak az ellenfélen, akkor az csak az erőszakosságnak és a brusztolásnak köszönhető. A 3-40 méterig terjedő passzokat képtelenek vagyunk abszolválni, belerúgjuk az ellenfélbe, vagy szimplán csak méterekkel a társ elé/mögé adjuk a labdát.
  És mégis…
  A vesztes csapatot is dicséretesen megtapsoltuk, mert rászolgáltak. Amit tudnak azt kiadták magukból, csapatként jobbak voltak, mint ezek. Ezeknek jobb, képzettebb játékosaik vannak.
  És valahogy mégis…
  Piszok szar dolog elveszíteni egy meccset, de nem tudok a Kispestre, a játékosokra haragudni. Ők ennyit tudnak, de ezt becsülettel mindig hozzák, küzdenek és hajtanak. Van amikor ez erre elég.

  Az új vezetőnek, bárki is legyen, olyan játékosokat kellene hozni, akik technikásak, labdaügyesek. A hajtós brusztolós mag megvan, ők nagyon szilárd alapot alkotnak, de úgy nehéz meccset nyeri, ha nincs olyan játékosunk, aki mondjuk szabadrúgásból eltalálja a kaput, vagy bármikor megindul egy csellel létszámfölényt teremtve…

  Grófot én is nagyon sajnálom, hogy elmegy, haragszom, pontosabban haragudtam is rá, aztán múlt hét pénteken kaptam egy állásajánlatot egy másik cégtől. 10 éve vagyok/voltam a jelenlegi helyemen, azt hittem innen megyek nyugdíjba. Gyakornokként kezdtem, azóta szépen lépegettem előre a ranglétrán, most középvezető vagyok, szinte mindenkit ismerek a cégnél, talán nem nagyképűség, ha azt mondom jóban is vagyok mindenkivel, szeretek itt dolgozni. Aztán pénteken megtaláltak egy olyan ajánlattal, hogy csak pislogtam. Azt hittem először és másodszor is, hogy csak szórakoznak velem, amikor a fizetésemet ecsetelték. Nagyon valószínű, hogy váltok, pedig tényleg jól érzem magam a cégnél, de fizetésből élek én is.

  Mindenesetre pont a kapusposzt az, ahol szerintem nem szorulunk erősítésre. Horváth Andris a kupameccseken bizonyított, Berla is jó kapusnak tűnik. Persze ettől Gróf még hiányozni fog.

  1. Én örülnék Bogdánnak, ha tényleg haza szeretne jönni.

  2. Minden lényeget leírtál, amit magam is így vélek, a meccsről, a csapatról, a jövőről, és az élet realitásairól.
   Más: magam is soknak tartom már ezt a “nerezést”, még akkor is, ha van bennük igazság.
   Amúgy a szerző néhány írása már-már szépirodalmi jellegű, és a tehetségesség nagyon is megfogható bennük.
   Azt sem gondolom,hogy O.V. személy szerint maga kívánná eldönteni a bajnokság eredményeit, hiszen akkor nem a mezőny hátsó felében szerepelne NBI-es csapata Egyszerűen most sok pénz áramolhat a fociba, és akik ehhez hozzájutnak, csak a végletekig kihasználják az adott lehetőségeket.
   Hemi önállósága, öntörvényűsége taszította ezeket a megoldásokat, nem is engedett beleszólást a klub anyagi gazdálkodásába, játékospolitikájába. Törvényszerű volt a váltás bekövetkezése.

 10. Néha azért irhatnál valami focival kapcsolatos dolgot is.
  Én személy szerint szivesebben olvastam volna többet a tegnapi meccsröl es kevesebbet a poltikai véleményedről. Honvéd szurkolók vagyunk, ez köti össze ennek a blognak az olvasóit, nem pedig a politikai hovatartozás.
  Úgy tünik, versenyt űzöl abból, hogy egy cikkben hányszor lehet leírni, hogy NER.
  Lehet érdemesebb lenne egy politikai-közéleti csatornán kommunikalni…

  1. ja, hát tényleg az szégyellje magát, aki szóvá teszi az elfogadhatatlant, és nem az, aki elvárja, hogy tapsikolj az abnormálisnak

  2. Mi kérünk elnézést, hogy most már nagyon sok (köz)pénzből szar a magyar foci. Szóval roppant releváns dolgokat ír Hanta. Nem beszélve arról ugye, hogy a Felcsút gusztustalanul lenyúlta Puskás nevét. Szóval lehet szemet becsukni, orrot befogni, de attól még roppant büdös ez a nerbéeggy…

  3. Mindenekelőtt azt kellene realizálnod, hogy ez az ő blogja… Aztán leginkább azért érdemes olvasgatni, mert vannak benne gondolatok, amiket lehet helyeselni vagy elvetni kinek-kinek a saját beállítottsága szerint. Végül lehet ellenszenvesnek találni a szajkók kórusát, mert nekem sem tetszenek a blogtól vérszemet kapók saját gondolat nélküli habzó szájú nerezése, de itt meg azt kell akceptálni, hogy az ilyesmi szükségszerű kísérőjelenség.

  4. Sajnos a fociban benne van vastagon a politika, mindenki boldog lenne ha nem nagyvezír irodájában dőlne el a bajnokság, és nem kellene minden évben falura utazni, amelynek neve klubunk legendája, ha ezeken a dolgokon elgondolkodsz rájössz mi az a három betű amit sokallsz…Menj szavazni ahelyett hogy itt ezzel foglalkozol…Ja hogy már reggel 7-kor leadtad voksodat,hű szolgaként… :)

    1. Az egy bravúr volt…De úgy fest Te nem érted mire célzok…Arra célzok hogy eldöntik melyik csapatnak kb. mekkora költségvetése legyen ezáltal elmondhatjuk hogy a Vidi és a Fradi kiemelkedik, emiatt lehet NB1-es a csút és sorolhatnám, most már érted?

  5. Én nem értem, hogy a NER ilyen mértékű beleavatkozása mellett miért ne lehetne ennyiszer megemlíteni. Az egész jelenlegi magyar focit a NER mozgatja, akár tetszik, akár nem. A politikamentes focihoz nem az kell, hogy az emberek ne beszéljenek róla, hanem az, hogy a politikusok szálljanak ki belőle.

   1. Ezt most nem csak neked,hanem általánosságban mindenkinek….
    Hát ha kiszállnak,akkor mondjuk valószínűleg megszűnik a csapatok 90%-a, a maradék meg nb2-es szinten fog tovább működni.
    Nehogy azt gondolja valaki,hogy eddig nem a NER találmány pénzéből éltünk és lettünk bajnokok. TAO,Szerencsejáték pénz,közvetítési díjak. Nem Hemingway teszegette az utóbbi években a pénzt a klubba. Mi is a rendszer tagjai voltunk,csak nekünk kevesebb csurrant Hemi miatt.
    Vissza kell emlékezni az azelőtti időszakokra,amikor pl.nem volt víz a stadionban és ghindaattilák szerencsétlenkedtek a pályán és el kell dönteni melyik a jobb.
    Tehát itt a mondandómmal arra gondolok,ha kiszállna a politika,az nekünk nagyon fájdalmas lenne.

    1. Ez a “politikusok nélkül bedőlne a teljes magyarfoci” a leggagyibb tévhit/propaganda duma legnagyobb igazság, amit valaha is elterjesztettek a “migránsok ellepik az országot a Fidesz nélkül” óta.

     1. Írtam,hogy bedőlne? Azt írtam fàjdalmas lenne. Ki finanszírozná szerinted? Lenne szponzor? Nem!
      Jegybevételek fedeznék? Nem!
      Menne nb2-es szinten(sem lehet).
      Migriket meg a dobrev,gyurcsány stb simán hoznák befelé,de ami nagyobb gond,hogy más téren sem a magyar embereket képviselnék.De ebbe ne haragudj már,de inkább bele sem menjünk.

      1. Én is ezt írtam, vagonostúl hoznák be őket, még szerencse, hogy ma nyertünk, ezen múlott. :);)*)~)

       De komolyra fordítva, egész egyszerűen én úgy gondolom, hogy még ha először csóróság is lenne, hosszú távon ez lenne az egyetlen módja a magyar foci igazi és tartós megerősödésének.

      2. A ner előtti időkben például a SportTV látott fantáziát abban, hogy megvásárolja az nb1 közvetítési jogait (és még közvetítette is a meccseket a ravasz). Az, hogy a Szerencsejáték Rt fizet a csapatoknak, teljesen normális dolog, hiszen pénzt keres a meccseiken. Az volt inkább teljesen abszurd, amikor nem fizetett, csak kaszált. Persze tény, hogy vsz. ők is többet fizetnek most, mint ami reális, tehát ez így állami támogatás, ahogy az M4 által fizetett irreális összeg is.
       De a ner előtt is volt finanszírozó, és utána is lesz. A szint persze kérdés, de eddig nem jutott túl sokra a magyar foci a beleöntött temérdek pénzzel se.

    2. Lehet megszűnne a Kövesd meg a Felcsút a Kispest nem. Miért baj ha nb2-es szinten működik utána a többi? Semmi gond nem lenne ezzel szerintem…Most se azért járunk meccsre mert eget verő a színvonal :)

     1. Emlékszel a szarabb időkben mennyien voltunk meccseken?
      2-300-an. Az nb2-es szint annyi embert vonzott.Ha neked az oké,akkor jó.
      Ne vicceljünk már.
      Nekünk nem az a szint egész egyszerűen.
      Én úgy látom,az embereknek itt többre van igényük.

      1. Akkor mindenki nb2-es szinten lenne, lehet egy szép jövő kezdete egy megtisztulás lenne…De majd a jövő eldönti…Én drukkolni fogok akkor is, ha NB2-es szinten lesz a magyar foci…

       1. Elkezdtünk visszafejlődni a “szintünkre”,pl a tábor létszámát tekintve ez szemmel látható stb.
        Ami szerinted megtisztulás lenne,azt én leépülésnek nevezem.
        Én úgy vagyok vele,tegyék csak bele a pénzt a fociba(az adómból),de jusson bőven a kedvenc klubomnak.
        Ha így lesz és jut nekünk is bőven,akkor elégedett leszek.
        Amennyiben nem(és csak a két buzi csapat lesz továbbra is kiemelve),akkor az megint más érzelmeket fog kihozni belőlem.

    3. Lehet, hogy nem értetted meg, amit írtam. Ha az állam bármilyen mértékű szerepet vállal bármiben, akkor az állampolgárok hadd beszélhessenek már róla, akkor is, ha az kritikus.
     Egyébként valamiről csak akkor nem érdemes beszélni, ha nincs. De hát ez a NER-es szarság VAN. Vágod?

     Amúgy engem nem annyira zavarna, ha ez az egész bedőlne, induljon minden a nulláról, valós gazdasági alapokon. Remélem, hogy szabad ilyet gondolnom, meg leírnom…

     Ja és a “vagy ez, vagy az” dolog között azért vannak árnyalatok, az élet nem csak fekete, vagy csak fehér, nézz körül…

     1. Láttam és tisztában is vagyok vele mit írtál,csak az esetleges következményeket vázolgattam fel.
      Persze,hogy vannak árnyalatok,de azok között sem mindegy melyik jön el.

      1. Mondjuk amit a szponzorok irányítgatása előtt Hemingway elkezdett…

     2. Ez már naív gondolat… Látni lehet, hogy a “tiszta gazdasági alapok” szerint is ugyanolyan visszaélések történnek. Ez egy sakk-matt helyzet.

  6. Miért, nincs kiemelve 2 klub, méghozzá durván? Nem engedhetnek meg maguknak mindent? Nem majd’ az összes klub állami pénzen él? Nem bassza ez el a versenyt, nem rohadt igazságtalan, sőt, véletlenül nem pont ezért kontraproduktív az egész? Nem járja át az egész kispesti szurkolói létünket ez a téma? Ha szerinted nem, nincs vita, nem szóltam, tekintsd tárgytalannak ezt a hsz-t.
   Viszont ha a fentiek szerinted is legalább nagyjából igazak, akkor mi a baj? Hanta írásában nincs is politika, ha te belelátod, akkor az azért van, mert a magyar foci át van itatva vele. Viszont akkor annál kell reklamálni, aki belevitte, vagy nem ez a logikus?

  7. Téged még nem láttalak itt sosem kommentelni…Te ilyen delegált emberke vagy, aki a NER ellenes hozzászólásokat vadászgatja?

  8. Ha nem tetszik miért olvasod?CSAK az igazságot írja le :)

 11. Picit sok az egyértelmü politikai állásfoglalás. Tudom, ez egy blog, de itt ott már picit eröltetett.

 12. Ady baromira nagyot tévedett. A perc emberekék után, mindig a perc emberkék jönnek.

 13. unalmas már az állandó NERezés. a posztok szövege erőltetett, olvashatatlan, öncélú.

  1. Neked nem a szavazatszedő bizottságban lenne a helyed?! Ja, hogy azt már gépesítették, most éppen ide delegáltak?

    1. Te szerencsétlen sosem írtam oda és nem is fogok. Részemről itt le is zártam.

  2. Guszti, nem kötelező. Menj egy nerres blogra. Ja, hogy ott nem lehet hozzászólni, ne hogy ellenvélemêny legyen.

  3. Javaslom, kötelezzük Hantát, hogy mondjuk max. csak minden harmadik posztban írhassa le azt a csúnya szót, hogy NER. Ill. persze nem csúnya, hiszen szép. Vagy mi, na mindegy.
   Lényeg, hogy csípi ja szemem, a kutyafáját, na! :)

  4. A NER-ezés napi 24 órában megy évente 365 napon keresztül. Valóban unalmas. Főleg, hogy az élet minden területére betolakodott. Viszont ha már ott van, akkor miért probléma beszélni a belső ellentmondásairól, negatív, a magyar focit lassan de biztosan leépítő hatásairól?

 14. Supka csakfocis interjújában még 20 perce benne volt a címben és a nyilatkozatban is, h a második Honvédos kupadöntője előtt 2008-ban a tippmixbotrányok miatt távozott, de azóta ezt mind a címből mind a cikkből kivették…

  1. Az url-ben még benne is van a tippmix. :)
   “csakfoci_pont_hu/magyar-foci/nb-i/honved/supka-hallottam-nem-velem-kepzelik-el-a-jovot-tippmixbotranyrol-is-beszelt”

 15. Kár a végéért, de nagy hangulat volt. Mögöttünk pont a Bobál ikrek ültek, ők is tolták rendesen :)

 16. Elég érdekes, hogy kb. egy órája kezdődve, egymás után érkeznek a hasonló, nerezés miatt nyafogó hozzászólások.

  1. Nagyon érdekes, hogy nem mindenki ért egyet és különböző vélemények vannak.

   1. Persze,de sokan nem is akarnak belemenni vitába,most egyesek picit besokalltak,van ilyen.
    Én sem értek egyet vele pl.,de az ő blogja,ő teszi bele a munkát és úgy vagyok vele,hogy nem feltétlenül kell itt az ő mondandójával variálnom.

   2. Még érdekesebb, hogy friss profiokkal nyafiztok. Ti lennétek a Bozó’s Army? :D

    1. Döntöttem, én is csinálok egy nerezés elleni profilt! Nehogymár az eredetivel kelljen felvállalnom! A sok hülyének úgysem fog feltűnni, hogy az életben először írok ide. :)

 17. Az jutott még eszembe, hogy a cikket kifogásoló sporttársak inkább imádkozzanak, hogy egy év múlva nehogy mi is pont olyan ellenszenves és gusztustalan NER csapat legyünk mint a mol, fegyencváros, a felcsúf vagy éppen a mezőkövesd.

  1. Én inkább lennék ellenszenves bajnok,mint szimpatikus örök vesztes.
   Ha szimpatikus csapatot szeretnék,választanék egyet a megye1-ből.
   Ez itt a Budapest Honvéd és nem érdekel,hogy közpénzből,magántőkéből,vagy maffiapénzből,de ennél a klubnál eredményeket kellene produkálni,mert a történelem azt jegyzi. Azt nem,hogy ezt szimpatikusan szerezted,vagy ellenszenvesen.

   1. Még szép!Aki meg nem így gondolja,annak nem a Bp.Honvéd a megfelelő csapat.Nyakon öntik itt páran ilyen hagymázas,romantikus,habos-babos rózsaszín löttyel a hülyeségeiket,ha meg jön a kontra v ellenvélemény,akkor meg megsértődnek.

    1. érdemes lenne egyszer körülnézned a kerületben, meg úgy általában dél-pesten milyen preferenciájú, értékválasztású emberek élnek. A Kispest az ő klubjuk, tetszik-nem tetszik, a folyton győzedelmes, arrogáns, politikussimogató nagy vip-es, gazdag, nemzetcsapata klubot úgy hívják: fradi

     1. Pont ezt akartam írni.. ha tökmindegy akkor drukkolhatna HL a fradinak, vagy a molnak is. Esetleg valamelyik nagy külföldinek..

     2. A keresztfiam 6 honapos kora németországban él,nem a XIX-ben,30 múlt ,de nem gondolnám hogy kevésbé kisebb Honvéd szurkoló,mint itt bármelyikünk.Azért egy határt húzzunk már meg,hogy ne egyesek mondják már meg ,hogy ki és kinek szurkoljon!Akkor is ha mondjuk a makiföldieknek.Akinek meg tetszik a romantikus nemecsekernő pozicióval járó évek óta tartó lerablásunk,azok meg ne gyártsanak már hozzá ideológiát.

      1. “Még szép!Aki meg nem így gondolja,annak nem a Bp.Honvéd a megfelelő csapat.” vs. “Azért egy határt húzzunk már meg,hogy ne egyesek mondják már meg ,hogy ki és kinek szurkoljon!” mindössze egy óra kellett hozzá, imádom:D

     3. Úgy viszont nem lehet klubot építeni,hogy csöves vagy. Kispest szurkolók nem csak dél-pesti emberekből tevődnek össze,hanem más részekről is és sok a vidéki is,akik nem biztos,hogy szeretik szimpatikus vesztesként látni a csapatukat. Amúgy sem lehet általánosítani,mindenkinek más az igénye.

    2. Picit nehezíti a megítélést, ha ezzel párhuzamosan az inkább saját nevelésűekből álló csapat és az összevásárolt csapat kérdéskörét is boncolgatjuk.

     1. Nekem aztán tökmindegy,csak nyerjünk aranyakat meg kupákat.Az összevàsàrolt is jöhet,csak ne a két makiföldről,ehhez ragaszkodnék mindössze.Én azt az álláspontot képviselem,ha a külföldi vagy a máshol nevelt csak egy lehellettel jobb a sajátnál,akkor játszon az,mert ez a csapat érdeke.

   2. Nem hinném, hogy az elmúlt pár év alapján mi lennénk a vesztesek.

    edit: a második mondat félreérthető volt mintha neked írtam volna de inkább egy általános megállapítás volt uh töröltem

    1. Rám is vonatkozhatott,de nem akartam amiatt belédállni,kösz hogy kitörölted.

    2. Tehát szerinted nekem nem fontos a gerinc akkor,amikor csak azt várom el,hogy a többi csapathoz hasonlóan,az én kedvenc klubomat is finanszírozzák az ÉN adómból? Ugyan mi köze ehhez a gerincnek? Meséld már el nekem.
     Hm?
     Az,hogy valaki az anyját eladná két forintért,azt egyelőre nem veszem magamra…
     Nem,valóban nem vagyunk vesztesek ja…. Az nem éppen az erőnket mutatja,hogy minden évben lerabolnak minket és egy lesajnált klubbá lettünk. A bajnoki cím,az eleg szerencsés dolog volt(egy időben volt itt Rossi,Lanza,Eppel,Kamber).

   3. az a baj, hogy van ket kiemelt ner csapat már, és innentől a központ alá tartozunk
    aranyra ne nagyon szamits, egy irányított bajnoksagban.
    nemzetközi kupakban pedig a szettolt csapatok is elhasalnak evrol evre.
    ez a realitas, sajat kis szemetdombon lehet rajkodni, tulfizetett leleketlen zsoldoknak, akik szarnak a magyar focira.
    ehelyett termeljuk inkabb a valogatottnak a fiatalokat, es nyerjük néha bajnoksagot.
    en ezt gondolom.

  2. Totál igazad van, amúgy pontosan ezek a lehetőségek: fratyi-, mol szerű klub (gusztustalan, de legalább a bajnoki címért megy), középszer (mint eddig), esetleg Mtk, Vasas sors.
   És ez mindaddig így lesz, amíg a politika benne van a fociban.

   1. Most kb ez a helyzet anyagilag:1.fidi 2.makik(de fej-fej mellett)3.csút4.Honvéd~többiek.

    1. Fradi 7 milliárd
     Vidi 5,5
     Felcsút 3,5
     Mi max 2 de csak mostantól

     Többi meg 1,5 és 3 között

     1. Mostantól hát.De azért ez kurva nagy ugrás.Nem gondolnám azt,h ez nem lesz látható és érezhető.Arra már biztosan elég,h nem lesz már kalkulálható ellenünk az összes pont mondjuk a fidinél.

      1. Hát Hemynél 1,5 milliárd volt a büdzsé…… Ez a 2 milliárd amit igérnek (feltéve tényleg megkapjuk) ez nem egy szint ugrás. Ha rosszabul igazolnak mint az öreg akkor konkrétan semmit nem fogunk érezni belöle

       1. Inkabb bő 2 volt az már az öregnél is.2017-ben volt 1,4.Az öregnél rosszabbul nem igazolhatunk,mert az egyszerűen képtelenség.😊 3-3,5 kell hogy legyen,ha ilyenek kóstolgatunk,mint akiknek forog a neve,nem gondolod?

      2. Ha! igaz amit mondasz, ez elég felesleges ” véráldozat “, nem?!
       Akkor mostmár az eddigi másfél helyett lesz kettő és fél, három?!
       Hol lesz ez még elég a ” Honvéd név megint szép lesz…..” szinthez?!
       Ellenben beálltunk érte a NEResek soárba!
       Ne legyen igazam, de ahogy számolom, ez még kb mindig csak a középszerre lesz elég, hacsak egy akadémista maggal nem alakítanak ki megint egy ’17 -es szintű öltöző, és vele a kohéziót!

      3. Csak nem biztos,hogy úgy gazdálkodnak majd vele,mint mondjuk Hemingway. Lehet,amit Hemi kihozott 1,5-ből,nekik ugyanaz sikerül 3-ból,mert majd jönnek a haver alkalmazottak horror fizetésekért,a haver edzők és a haver játékosok szintén.
       A szint meg marad ugyanaz,vagy lesz rosszabb.

       1. Én beraknám Hemingwayt ügyvezető igazgatónak az új,nagyobb költségvetés mellé,az lenne a nyerő kombó. Ha valaki jól gazdálkodna vele,akkor az ő lenne(mondjuk ez meg nem a saját pénze,az is igaz)..

     2. Eddig is kb 1,6-1,7 milliárd volt a költségvetésünk,ha jól emlékszek?

        1. 2-2,2 környékére teszem az utolsót,mert az éves százalékos növekedés 16-tól fentáll szerintem(tv,szrt ilyesmi),és utána csak bevétel volt játékoseladásból,prosser-botka-júdás-Eppel pld,mert venni nem vettünk senkit.

          1. 3-3,3 környékén bízhatunk szerintem.Ez az ugrás már a fosztogatásunkat kizárja(igaz már nincs is kit), és belefér 4-5 egyből bevethető játékos elég magas havi juttatással együtt.

    2. Az új tulajainkkal?Vágod a jövő évi költségvetést,vagy mi?
     Mennyi a különbség az előttünk levőkhöz képest?

     1. Pontosan honnan vágnám ebben a mai foci közegben?!😊De egymilliard plusz meg lesz.Alsóhangon.

   2. A politika nélkül csak a ződek maradnának meg talán a lilák.A legrosszabb kombo.

   3. Csak az a tévedés, hogy mi is a fagyi-vidi szintjére nőhetünk. Ha lenne még kb 3-4 milliárd szponzor pénz valahol az országban akkor odadanák a kubatovnak, hiszen nekik tényleg “csak” annyi hiányzik a BL csoportkörhöz…

   4. Én inkább a középszer- de egyenes gerinc kombinációt választom a bajnoki cím-de gerinctelen férgek helyett.

 18. Sajnos látva a távozók listáját ebben az idényben….. Ha tartani akarjuk a dobogós célkitüzést akkor szükség lesz 2-3 kreatív középpályásra, 1-2 védőre, és 1-2 támadóra. Hangsúly a magyar szinten kiemelkedőn van. Kics it lehetetlen küldetésnek érzem.

  1. 22-es csapdája, mert ha hirtelen fel lesz forgatva a csapat, akkor az újak még ha jó játékosok is, idő kell, amíg összeérnek. Egy alapos csapatépítés évekbe telik. Ha meg nem hozunk pár minőségi játékost a távozók, lassan kiöregedők helyett, akkor meg azért gyengülünk.

 19. Egyébként nagy élmény volt a tegnapi nap (kivéve persze a végeredményt), a vonulás (Rossi-t ki szervezte, vagy totál véletlen? Hihetetlen volt!), szurkolás, létszám. Mondjuk a vonulás, meg a hirtelen jött meleg kicsit rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, a végére kicsit belefáradtunk. Lehetett volna akár a Népligetben is a tali, vonulás után még átmentünk 1-2 sörre, ott is minden kocsma, aluljáró, az egész környék kispestiekkel volt tele, soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténik egyszer, nagyon állat volt. A Fardista büfés is nekünk szurkolt. :)
  De a legjobb poén az volt, amit bent a stadionban, a büfés gyerek mondott, amikor megjegyeztem, lehet, fratyistának kéne lennünk, akkor sem kéne mindig annyit sorba állni a sörért (tényleg nagy pozitívum a grupiban, hogy rengeteg büfé és sörcsap van). Fejcsóválva aszongya: “Á, ti legalább tudtok élni, sokkal több sör fogy és azok különben is bunkók.” :)) Hát ha ő mondja, nem vitatkozok vele.

 20. Szerintem a jelenlegi helyzet rég nem politikai kérdés, hanem bűnügyi (és alapvető erkölcsi). Ettől még a helyzet adott, plusz egy szavazat arra, hogy bár mi lennénk Ner-csúcscsapat. Az elveket egy ideig lehet és kell is tartani, aztán egy pont után már luxus

 21. Keresték Storck-ot, nem vállalta.
  Majd ajánl maga helyett valakit…

 22. Mezghrani összes rokonság a is kint volt tegnap. Feleség, gyerekek, babakocsik, testvérek. Mindenki fehér egyén pólóban amire Meza neve volt felírva fekete és zöld (!) tollal. 😊

  1. Félelmetes volt, hogy a holland másodosztályig jutó Mezga technikailag mennyire kiemelkedik az nb1ből.. :( :(

   Szerintem Mezghrani a Hemingway-éra TOP5 igazolásában benne van…

  2. Láttam őket, aranyosak voltak. :)
   (Már akartam hívni a migráncskommandót, mer nagyon megrémültem, de aztán kapcsoltam! – gy.k.: csak vicc, haha. :))

  1. Jó játékos,örültem,hogy itt volt,de ez az időszak most ellentmondásosra sikeredett a végére nálam is.

 23. Az alábbi véleményekhez,ha már belementünk: szerintem is sok a nerezés és szerintem is teljesen feleslegesen túl is van tolva egy-két dolog,de értem a szerző mondanivalóját is ettől függetlenül.
  Viszont ez az ő blogja,azt ír amit akar. Erre legyünk tekintettel,még ha nem is tetszik időnként.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.