Mastodon

Búcsú mindenkitől

Felcsút – Honvéd 2-1

Elvettek tőlünk egy büntetőt, a felcsúti vereséggel pedig kiestünk az első osztályból

…A 83. percben az NB I-ben most debütáló, s alig nyolc perce pályán Fábiánkovits István húzott el a jobb oldalon, középre ívelt, ahol Brandon Domingues nem tudta rögtön megszelídíteni a labdát, amely eközben jól láthatóan Szolnoki Roland kezére pattant. A kézzel kapott passz után francia szélsőnk a jobb felső sarkot célozta meg, majd Markek Tamás bravúrral mentett szögletre.

De!

Felesleges szépíteni, egy nyilvánvaló tizenegyestől fosztottak meg minket.

Vad II István játékvezető percekig hallgatta, hogy mit mondanak a fülére a VAR-kocsiból, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy kiszaladjon a monitorhoz és saját szemével nézze meg a történteket.

Az eset ráadásul nulla nullánál történt, s amennyiben megkapjuk (és értékesítjük) a jogos tizenegyest, akkor tíz perccel a lefújás előtt hatalmas lépést tettünk volna a bentmaradás felé, főleg annak tükrében, hogy a Vasas–Fehérvár mérkőzés végig döntetlenre állt és arra is végződött, így győzelmünkkel megőriztük volna az első osztályú tagságunkat!

Búcsú az NB I-től (részlet, honvedfc.hu)

Az, bazmeg, elvettek tőlünk egy büntetőt és ezért kiestünk. Még véletlenül sem arról van szó, hogy teljesen szétb*asztátok a Honvédot, és kaptatok egy utolsó utáni esélyt, mert annyira szar a Videoton, hogy az utolsó meccs utolsó perceiben egy bírói ítélet még számíthat.

Szánalmas, és simán tudják fokozni:

Dean Klafuric az 58. percben pályára küldte Brandon Dominguest, míg a hajrára három akadémista, Keresztes Noel, Kerezsi Zalán és a debütáló Fábiánkovits István érkezett, utóbbi pedig éppen Keresztestől kapta a passzt, ami után középre ívelt, ahol…

…Szolnoki Roland megmutatta, hogy kézzel is jól bánik a labdával, a többit meg már említettük néhány bekezdéssel fentebb.

Így van, a semmiről sem tehető fiatalok, miután mindenki más lelépett – és a bíró. Tényleg ennyin múlt a bentmaradás, és nem az elmúlt három éven, amikor közel sem dilettáns módon szisztematikusan szétlopták, és ezzel párhuzamosan lezüllesztették a klubot.

Undorító banda.


Szánalom, deluxe

Átlépek most egy határt, de azt gondolom belefér, hiszen kiestünk, és ez legyen a legnagyobb bajunk. Nos, elárulom, a játékosok jó szívvel és egységesen úgy érezték kötelességüknek, hogy kifizetnék a szurkolók felcsúti jegyeit. Igen, a nagyjából 500 darab 800 forintos jegyet, összesen tehát 400 ezer forintot.

A szurkolók természetesen elutasították, mert ez nem gesztus, ez inkább szánalmas és nevetséges próbálkozás. A gesztus az lett volna, ha megpróbálnak futballozni, ha láttuk volna rajtuk a küzdést legalább az utolsó meccseken, amikor valóban számított.

És, hogy még abszurdabb legyen: 2022-ben a Honvéd bérköltsége 2,998 milliárd forint volt. Az havi 249 millió forint. Tételezzük fel, hogy ebből nem mindenki játékos, viszont 200 millió legalább. Ennyiből adtak volna nagy kegyesen és jó szívvel 400 ezer forintot, vagyis fejenként alig 15 ezret. 0,2 százalékát a fizetésüknek. Vinnyogok a röhögéstől. Grafikonon el sem hiszed, ha megmutatom:

És hogy érezzétek, például Gomis simán szelfizik egy GG Supreme Messenger táskával, aminek a listaára 1150 euró, vagyis mai árfolyamon nagyjából 430 ezer forint. Picivel drágább csak, mint egy teltház a felcsúti vendégben. Itt jegyeznénk meg, hogy Gomis és az ő táskája egyáltalán nem kirívó példa, a GG Supreme sorozat egy darabja szinte kötelező kelléke a magyar futballistának.

képernyőkép: instagram

Ennyivel akarták megúszni három év után.

Köszönjük, srácok!


Értelmetlen lenne egyesével, név szerint, inkább tömbösítek

Minden 21 évnél idősebb játékos, akit nem Lovricnak hívnak: takarodjon Kispestről! Most!

Tipli van gyerekek, ti megtettétek a dolgotokat, beírtátok magatokat a történelemkönyvünkbe, mint utolsó, szar, szemét alakok. A stadion közelében sem akarlak látni titeket többé.

És pont nem érdekel, hogy esetleg jóvá akarod tenni, mert eddig kellett volna, de a bulikázás, a piálás, a dubaiozás, az új kistáska kiválasztása, vagyis minden fontosabb volt. Most viszont már én nem vagyok rád kíváncsi. Viszlát, és jó szórakozást Kisvárdán, Mezőkövesden, vagy a kurvaanyádban. Innentől a te döntésed, ahogy eddig is az volt, és mégis a trógerságot választottad.

A játékosokon kívül takarodjon az edzői brancs, a mindenféle haverok, felejtsük el az eddig használt menedzserek telefonszámát, és mehet mindenki, akinek ehhez bármilyen szinten köze volt. Első körben a Féregszijjártó, Féregbozó, Féregmendelényi mesterhármasnak kéne eltakarodnia, azonban 2023-ban élünk, Magyarországon, mindenki tudja mi a helyzet.

És ha már itt tartunk: soha többé nem akarom hallani, hogy a külügyminiszer úr mekkora szurkolónk, mert ilyen komolyan nem sok ember b*szott ki ezzel a klubbal, mint ő és a haverjai.

Mindent köszönünk!

Megaláztatok minket

Tényleg b*sszátok meg, hogy a nyolcvanadik perc környékén, amikor még volt esélyünk, akkor nem bírtam tovább, és nem csak én egyedül. Elpattant valami, és a szurkolás helyett inkább többen is kint sírtunk a szektor mögött.

Igen, sírtam, és emiatt nincs bocsánat. Nekem igenis jogom van Kispesten kispestinek lenni, nektek viszont semmi keresnivalótok a közelünkben a továbbiakban.

A legmélyebb gyűlöletünk kísérjen titeket utatokon. (További pályafutásotokhoz pedig kívánjon a hozzátok hasonlóan féreg klub sok sikert a formamondatával.)

A kezezés helyett pár véletlen egybeesés

Nem érdekel a kezezés. Élőben nem is láttam, mert már nem voltam bent a lelátón.

Viszont.

Gondolom az teljesen normális dolog, hogy a legutóbbi 11 meccsünkből 8 alkalommal is Iványi ült a VAR-kocsiban. Ebbe simán belefért, hogy Videotonban megadtak egy olyan gólt, amit ember nem látott a vonalon túl, és videós felvételük sincs róla. És igen, ebbe az is belefért, hogy a Kecskemét elleni meccs döntő öt percéről máig nem értjük, hogy ott mi járhatott a fejükben.

Iványi nyilvánvalóan alkalmatlan, annyi kétes ítélete volt mostanában, mi mégis 11 meccsből 8-szor megkaptuk. Két éve van videóbíró Magyarországon, és az első másfél évben (2021 júliusa és 2022 novembere között) 9 a 49-ből, majd az utóbbi fél évben (2023 január és májusa között) ismét 9 de a 17-ből meccsen vigyázott ránk. Vajon mitől sűrűsödhetett be ennyire pont nálunk egy bíró?

82:48 Vad II. a füléhez kap, mert rászóltak, hogy várjon a szöglettel. Iványi megnézi Szolnoki kezezését.
83:43 Eltelt egy perc, és Vad II. csak azért ment ki a partvonalhoz, hogy kiállítsa Abramov kapusedzőt.
84:59 2 perc 11 másodpercig vizsgálták a VAR-kocsiban az esetet, és Vad II. mégsem érezte úgy, hogy a saját szemével is meg kéne néznie. Vajon amikor hazament mit látott a visszajátszásban? Elégedetten dőlt le aludni?

Feltételezem az MLSZ nyáron majd értékeli a VAR idei szereplését, és megállapítja, hogy a komoly hibák száma minimálisra zuhant az NB I-ben. Végül is, csak a bentmaradásról döntöttek a konténerben az utolsó meccs 85. percében.

A következő idényre legalább biztosan megszabadulunk a VAR-tól – és Iványitól is.

Iványi-Fehérvár – Honvéd sok-null (soha meg nem unható edition)

2019-ben Iványi hatalmas segítségével nyert egy kupát ellenünk a Videoton, amin aztán úgy felhúzták magukat lelkemék, hogy minden idők egyik legsportszerűtlenebb, egyben legneresebb cikkét jelentették meg a hivatalos felületükön:

A cikk máig elérhető

, jó szórakozást jövőre az NB I-ben. Nekik sikerült.


Osztályozókönyv


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||