Annyira kicentizett a játékunk, hogy egyetlen hiba sem fér bele // plusz osztályozókönyv

Debrecen – Bp. Honvéd 1-1

Érthetetlen, hogy voltunk képtelenek megnyerni ezt a meccset. Vagy képesek nem megnyerni. A Loki konkrétan semmit sem mutatott az első hatvan-hetven percben, igaz, mi se mostuk fel velük a padlót, mégis, érezni lehetett melyik csapatban van inkább benne a gól.

 • persze, ha Kambernak végre szerencséje lenne – kapufa
 • persze, ha Moutari egyszer az életben, vagy kétszer – kapusba, mellé
 • persze, ha Kosicky nem véd akkorákat – védett
 • persze, ha Kassai befújja a közppályán Varga Aliji elleni faultját – nem fújta, lett is belőle helyezkedési hiba és egy kapott gól

és persze kontrapersze, ha Kassai befújja Kamber ütközését a tizenhatosunkon belül, akkor az összes persze csak akkor ért valamit, ha két persze bejött belőle, és vezetünk kettővel, mert pár perccel a vége előtt tiziből gólt kapni nem feltétlen egészséges az álmoskönyvek szerint.


A helyzeteink úgy-ahogy megvannak. Utólag visszanézve teljesen félresiklott a meccs előtti mikrohisztim (nagyjából négy-hét folyóméter hosszan, magamban, a Víztorony és a stadion között), hogy három védekező felfogású középpályással kezdünk, és a szélekről is legfeljebb Uzomától kaphatnak majd támogatást a támadó, szóval ez kevés lesz, mert hol a kreativitás? Tudjuk: az egyik vállműtét után lábadozik (Gazdag), a másikban valamiért nem bízik Sannino mostanában (Banó-Szabó), a harmadik meg Ben-Hatira. És annak sincs feltétlen sok értelme, hogy Lanzafamét ne Lanzafaméba játszassuk, ami Moutari mellett csak részben igaz, mert Lanzafaménak tankok, amolyan állócsatárok kellenek, és nem gyors szélsők.

A helyzeteink tehát megvannak, ha nem is szép számmal, de annyi bőségesen, hogy meccset lehessen nyerni velük. Ehhez még jönnek a helyzetnek látszó valamik, amik szintén kapura lövéssel/fejessel végződnek, de nem a tudatosság, a játékosság, hanem az így alakult van mögöttük. Mondom, volt belőle jópár, miközben a kapunk közelében debreceniből csak a labdaszedő gyerekeket láttuk.

Érthetetlen. Nem fogom Kassaira kenni, mert – bár úgy látszott, hogy relatíve nagy hibaszázalékkal dolgozik – hagyta a keményebb focit, és a fejlődéshez erre is szükség lenne. Ha Aliji ennyitől lepattan Vargáról, akkor lepattant (fault volt nyilván, tízből nyolc spori tuti befújja itthon), és mondjuk ki: hibázott. Ahogy a védelem is. Lovric látja a hiányzó balbekket, majd amikor a labda átkerült a túlszélre, kinéz az érkezőkre, látja, hogy senki, csak Tőzsér, és behúzódik Vargáról középre. Ebből aztán az lett, hogy bent a többiek érezték, megvannak, és Lovreszt otthagyták Garbán: az egyik kilépett Tőzsér elé, passz a szélre, a másik a passz irányába, majd követni ketten Bódit. Bent az egyedül maradt Lovric Garbával birkózik, a labda azonban nem oda érkezik, hanem a hosszúra, a földről közben felpattanó, egy ideig visszafelé futó, majd Tőzsér magasságában sétálásba váltó(!) Alijitől is mentes Vargához, akinek már nincs nehéz dolga.

A pillanat, amikor még úgy tűnik, hogy nincs veszve minden, mert darabra és pozícióra is megvagyunk, Bódi ráadásul lesről jön vissza, így megjátszhatatlan. Aztán Lovric elindult befelé, Aliji lefékezett, oldalt kipasszoltak minket, vagyis egy pillanat alatt szétestünk.

Kellemetlen gól, na.

Mondom, kár a meccsért, mert talán ezt az egy hibát leszámítva, a Debrecennek sansza se volt, viszont ha már egy adódott, akkor azt kihasználták, és mint kiderül, elég lett a döntetlenhez. Mifelénk az ilyen meccsekre mondják azt utólag, hogy: a picsába! (Közben legyintés, dühös fej, ilyesmik, látszódik rajtunk a mélyen megélt fájdalom.)

Osztályozókönyv //

címlapkép: kimmel photos

“Annyira kicentizett a játékunk, hogy egyetlen hiba sem fér bele // plusz osztályozókönyv” bejegyzéshez 225 hozzászólás

 1. Czipfre ráférne egy ajkai félszezon, onnan megerősödve térne vissza.

  1. Vagy egy normalisabb taktika, ami az összjatékrol szol és nem arrol, h vagdossuk fel a labdat egy 18 éves cingar vékonx gyerekre

   1. A lapos passzokkal sem tud mit csinálni, illetve elég rosszul mozog be a területekbe is…

   2. Ez a vagdossuk fel a labdát inkább a Supka korszak jellemzője volt. :)
    A 18 éves gyerek kicsit jobban odatehetné magát…

    1. Hát azért tegnap Moutari felett méterekkel vagy 3-4 labda elszállt, amit céltalanul előre vágtunk.

     1. Nem is mondanám hogy hibátlan ez a játék, de sokkal több a passzolós játék mint korábban

    2. Ha jól emlékszem – márpedig jól emlékszem – tavaly ilyenkor még azért cinkeltétek Supkát, hogy mit köcsögösködik és miért tüntette el a kis Cipfet és Májert, milyen gonosz, hogy így utálja a fiatalokat…
     … most meg, amikor Sannino Májert még edzőmeccsen sem próbálja ki, Kovács Nikolaszt visszaküldi nb2be, Temesvárinak nulla lehetőséget ad, Cipfet összesen kemény 20 percre teszi be…
     .. akkor mennyire szarok ezek a fiatalok.. Szánalmasok vagytok :)

     Ami a taktikát illeti, Supka valóban a gyorsan előrejátszott labdákat szereti, mindig is azt szerette, ellenben Sanninoról itt pár hete még azt híresztelték, hogy ő a rövidpasszos játék nagymestere…
     Pedig még most lett is volna játékos, akivel azt játszhassa, mindenek előtt Lanza, aki tavaly nem volt és aki egyedül képes fazon adni egy csapat támadójátékának..

     Azt sem értem, hogy ha Gazdag sérült, akkor miért tünteti el hirtelen Hatirát az öreg olasz, amikor Hatira pont azon a poszton játszik, amin Gazdag… Tehát korábban erőltette csatárban, tök idióta módon, aztán amikor felszabadul a posztja Gazdag sérülése miatt, még a kispadra sem teszi oda…

     Ez a Sannino egy hoax, ennyi.
     A vezetőség csak azért védi, mert Nagy Laci hozta, ezért ő védi a saját munkáját, a vezetőség meg próbál takarózni, hogy miért küldték el teljesen agyatlan módon Supkát…

     Sajnos, ez erről szól…. az egész országban jelenleg…

     1. Szerintem a szánalmas az, ahogy tolod a leépülő Supkát és a semmit sem mutató fiatalokat.
      Szendrei kivételével nulla amit produkáltak.

      1. Most nem a védelmében,de te is odaírod,hogy a 18 éves jobban odatehetné magát,ami azt feltételezi,h még lehet vki.Mostanra már sokszor nem tette oda.Nekem pl már elegem van a gyerekből,húzzon innen a felnőttből,ahova akar vagy ahova tud.Nem a Hátira meg a N’Gogh fizetése a kidobott pénz,hanem a Cipfé. Ez a helyzet.

        1. Költői hasonlat volt.Amúgy Tujvel-Vadócz-Kesztyűs-Lanzafame.Ki ezért,ki azért fix nálam.A többiek nem igazán hoznak lázba.Hangsúlyozom:lázba,mielőtt vki belemagyaráz vmi szent tehenek-öregek-kezdők-cserék-fiatalok ellentétet,amit “szítani”akarok.

         1. Azért költöi hasonlatot ebböl ne csinaljunk, mert pint Hatira és NGog fizuja biztos, h az egyik legtöbb a csapatban, igy, ha nem akarjuk jatszatni öket, akkor az ö fizujuk nagyon durva veszteség a klubnak..

          1. Honnan veszitek ezt a hülyeséget századjára is,hogy az ő fizetésük az egyik legtöbb?A sóherságáról híressé vált ember lőtte még mindkettőt az idióta sapkája alá!Azonkívül arról szólt volna story,hogy azok ketten már legalább itt -ott meg erre-arra már lőttek nyomorult gólocskákat is,miközben a szóbanforgó 70dkg zselé alatt sétálgat,ami a mi szempontunkból egy ruppót nem ér.Érthető legalább a fele végre mindenkinek?!

          2. Nem hinném, h egy egykori Pl és Bundesliga jatékos a NagyGeri fizujaért idejött volna..

          3. Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy nem “gondolnám”.. És itt a “gondolat”, mint logikai tevékenység, jelentős hangsúlyt kap.

          4. Alapszintű profi labdarúgás lecke: Tételezzük fel hogy jún30 van.Van mondjuk két játékos.A nevű játékosnak 1 év van vissza a szerződéséből.B nevű viszont hosszabbít 2 évet,és ezért fizu+aláíráspénz üti a markát. B játékos bevételét elosztód 24-el,nem A játékos hátralévő 12-ével,akkor ha a fejed tetejére állsz is,akkor is B játékos bérkerete terheli meg jobban a budgetet!Tök mindegy hogy ki és mit gondol!

          5. Ja, hát igen.. Ezzel a logikával arra a meglepő következtetésre is juthatunk, hogy Magyarország nagyobb összegeket fordít katonai fejlesztésre, mint az Egyesült Államok.
           “Hát ez hogyan jött ki?”
           Úgy, hogy az Egyesült Államoknak egy napra leosztott kiadásait vettem alapul, Magyarországnak meg az elmúlt száz évet…

           Nagyjából ez a logika…

          6. Az enyém nem logika.Mezei matematika +pénztári főkönyv közös gyereke.Tátva marad a szám néha,h mennyire fogékony táptalajra hullanak itt a valóság szikráját sem tartalmazó”információk”innen-onnan.Te melózol vhol.Egyben kapsz pl 10 egységet meg 24×1 egységet 2 évre,akkor 1.416-ot kapsz átlagban havonta.Attól h itt mindenkitől repkednek itt össze-vissza az idegen szavak,GDP-k,tizedesek meg egyebek,ezek a tények.Ha nem érdekel a valóság,akkor meg ne vitázzunk feleslegen.

      2. Senki nem tolja, csak a megjegyzéseidre vagyok kénytelen reagalni. Összevissza irkalsz mindent, hogy igazold a sajat verziodat, közben annyit nem ismersz el, hogy Sannino semmivel nem jobb egy szürke közép magyar edzönél, semmi nagy huzasa nem volt még, miota idejött.
       De nehogy véletlenül elismerd, h nem volt igazad.
       Az ilyen önkritika nélküli tömegek miatt tart itt az orszag, sajnos.

       1. van 1 rossz hírem, aki itt mindig igazolni akar valamit/valakit az majdnem egyedüliként te vagy.
        ha kretén megjegyzés volt ne foglalkozz vele.
        én is ezt teszem veled, mert nem ez a szint és stílus amin érdemes kommunikálni, szerintem.

        1. Nagyon nem, ti vagytok, Pelso, Lassie, santiago, meg az ilyenek, akik állandóan igazolni akarjátok kettős mércével, hogy tavaly miért kritizáltátok a szakmai stábot agyatlanul, amibe amúgy nem kevés ellentmondás is van…

         Ha ugyanis Supka annyira sz.r edző lett volna, akkor mennyire sz.r az az edző, aki egy jobb kerettel, nagyobb stábbal, jobb körülmények között semmivel nem produkál jobb játékot – sőt egyelőre számomra legalábbis koncepciótlanabbat.

         Tavaly legalább volt egy markáns elképzelés és sz.rból épült egy vár, idén tényleg semmi, de semmi nem történik…

     2. De jó lenne tudni hogy kivagy valójában….Felmosnám veled új Bozsikot….

    1. Ismerős a stílusod :) Vigyázz azért, meddig mész el, nehogy visszanyaljon a fagyi.

 2. A tegnapi mérkőzés embere egyértelműen Batik. Utána a jobbak és a közepesek jönnek a top 5-ben.

 3. Ha Ali nem fetreng másodpercekig, talán gyalog is hátraérhetett volna időben. Ettől még persze a másik 4 védőnk és 2 védekező középpályásunk talán levédekezhetett volna 4 debrecenit. Ehelyett úgy mozogtak, mintha a szünetben megettek volna ugyanennyit.

  1. Pontosan. Végre valaki a lényeggel foglalkozik.
   A két vitatott bírói ítélet nem ugyanaz a szint.

   Az általad vázolt esetnél, ami eleve nem egyértelmű szabálytalanság, volt még 60-70 méter, amit a Lokinak meg kellett tenni, és rengeteg időnk, helyünk volt levédekezni, főleg hogy létszámfölényben voltunk, ehelyett össze-vissza rohangált mindenki, mintha taktikailag nem gyakorolnánk, h ilyen kontráknál hova kellene helyezkedni. Rengeteg időnk volt elkerülni a gólt, mégis jó pár passzt tisztán megcsináltak a térfelünkön, a gólpassznál meg négyen mozogtunk egy ember felé, mögöttük meg tök üres területre érkezett a labda, amit bevert Varga.

   A másik szitu meg egy egyértelmű 11-es, nem is kell azon mit elemezni, szóval mi inkább csak köszönhetünk most Kassainak, még ha ezt nehéz is leírni. :)

   1. Na nem gondoltam volna, hogy lesz szakmai hozzászólás is ma, azt hittem csak a bunyó megy :D

   2. Lófasz sem volt az, nemhogy szabálytalanság, egy ilyet ki kell bírni lábon, vagy ha nem, akkor fel kell pattanni és rohanni vissza ahogy a csövön kifér. Pont azt rühellem a legjobban a bajnokságunkban, hogy az ilyeneket le szokták fújni a bírók, aztán nemzetközi meccseken meg csodálkozunk, hogy miért nem kapunk érte szabadrúgást.
    Én egyébként a tiziben sem vagyok biztos, nagyon furán viselkedett utána a labda, valami keveset bele kellett érnie Kambernek, hogy így pattanjon tovább. Persze inkább ember volt, mint labda, de ha az a kevés labdaérintés a láb előtt történt, akkor lehet igaza Kassainak ebben is.

    1. Megnéztem újra a két szitut. Alijinél totál igazad van, késve ért oda, a Loki játékos kicsit talán megtolja kézzel, ehhez képest drága jó Aliji akkorát esik, mintha kamion ütötte volna el, totál alibi esés, utána meg ahogy írod, fel kellett volna pattani, és futni, mint a meszes. Sajnos utána a védelemben is alibiztek páran, de ezeket tényleg gáz, h sokszor lefújják az nb1-ben.

     A 11-es szitu nálam továbbra is egyértelműnek tűnik. Amúgy Kambinak nem ez volt az egyetlen ütemtévesztése a meccsen. Sajnos szerintem egyre több ilyen lesz tőle, mert azért évről-évre még a magyar nb1 irama is gyorsul picit, ő meg lassul.

     1. Egyértelműen ütemtévesztés volt, ez nem is kétséges, csak szerintem mázlija volt és a labdához is hozzáért egy kicsit. Ettől még én is befújtam volna. :)

      1. Én az összefoglalóban láttam az esetet. Gyanús volt, de én ezúttal elfogadom a játékvezető sportárs döntését, aki akcióközelben helyezkedett el. És nem vagyok hajlandó visszanézni! :)

  2. Elukon Kesztyussel! Erdemes megnezni, hogy milyen nyugodtan setalgat a 16-os elott. Lovrics felvette a fekat, neki kellett volna kivaltania Vargara.

   1. Kesztyűs taktikai fegyelme nagyjából a nullával egyenlő, ezért erőlteti Sannino Nagygerit még úgy is, hogy láthatóan teljesen kipukkadt az utóbbi két meccsre. Mondjuk azt nem tudom, hogy legalább szerdán a kupában miért nem pihentette, talán belefért volna…

    1. Gazdag kiesesevel gyakorlatilag egyedul maradt Vadocz a kozeppalyan. Hatira eltunt, Kesztyus- tobbek velemenyevel ellentetben szerintem- hasznalhatatlan, Bano-Szabo egyelore keves az Nb1-hez, Nagy Geri meg eppen ahogy kedve tartja.

     1. Használhatatlannak azért nem mondanám Kesztyűst, de neki inkább támadó-, mint védőfeladatokat kellene adni. Az már más kérdés, hogy az jelenleg inkább Gazdi szerepköre, azt meg láthattuk szombaton, hogy mennyire nem volt képes pótolni. Ettől még egy hasznos csereember lehetne, Moutarival együtt, az utolsó 20-25 percre jöhetnének szétfutni a kifáradt ellenfelet.

      1. Igen a hasznalhatatlan az egy kicsit talan tulzas. Hajt, probalkozik, de a tudasa nem uti meg az Nb1 szintjet.

       1. Valamikor úgy tűnik, hogy bőven megüti, de most valóban nem. Ez a Kesztyűs nem az, aki a kezdeti bukdácsolás után szétfutott mindenkit, kulcspasszt adott, szerelt amikor kellett, stb. Be van kábulva rendesen nagyjából egy hónapja.

 4. Ez az nb2s forduló marhára izgalmas… Elment 35 perc és mind az 5 meccs nulla-nulla eddig…

 5. https://uploads.disquscdn.com/images/9eae36566f0f4fc195c46e8de1927a4fea1f94b743ad2c6ef1bb7c0621c160a9.png

  Amúgy mielőtt bárki elkezdené sajnáltatni magát Kassai miatt, idetoldanék egy egyszerű kimutatást:
  A Kispest Kassaival meccsenként 0,71 pontot szerez a Debrecen ellen (a Debrecen 2 pontot a Kispest ellen), miközben a Kispest teljes mérlege Kassaival 1,12 pont/meccs, a Debrecennek pedig 1,53 pont/meccs.
  Nem egyszerű vele.
  (A kupa a kupadöntőt jelöli.)

 6. https://uploads.disquscdn.com/images/e55fdbfbd7195761e470dd10c9fa56f7c01ae6c50e13801d609a1c3695a889e4.png
  Amúgy mielőtt bárki elkezdené sajnáltatni magát Kassai miatt, idetoldanék egy egyszerű kimutatást:
  A Kispest Kassaival meccsenként 0,71 pontot szerez a Debrecen ellen (a Debrecen 2 pontot a Kispest ellen), miközben a Kispest teljes mérlege Kassaival 1,12 pont/meccs, a Debrecennek pedig 1,53 pont/meccs.
  Nem egyszerű vele.
  (A kupa a kupadöntőt jelöli. A ptÁtl a szerzett pontok átlaga Kassaival, a sl/pl a sárga/piros a klub a kapott, az ellen pedig az ellenfélnek adott lapok,)

  1. Amióta tegnap még a Cipf 25p/0 tali a labdával,de még maradjon,vagy ha jól látom a Geri lett a 2.legjobb,aki kb 4-s osztályzatnál jobbat még nem mutatott hónapok óta,vagy a hemi-mérőn nyer a “hú de hiányzik”,azóta ill. attól fogva ,semmi de semmi értelme itt számokról értekezni.

   1. Hibás az ok-okozati összefüggés, az osztályzatok sokszor emocionálisak, (bevallom nálam is előfordul) ez meg 100 % pure statisztika. Minden sora és oszlopa empirikusan és tudományosan egyaránt bizonyított.

     1. Nem.

      A kommented első fel nem korrelál a másodikkal.
      Cipf téma: teljesen igazad van.
      Nagy Geri: egyetértek (nálam sem fért az első ötbe)
      DE: ezek (a pontozás az első őt helyezett között) sokszor érzelmileg meghozott döntések, szavazatok (mint írtam, akár nálam is)
      Hanta statisztikájára ez nem érv, hiszen az pusztán kassai számszerűsíthető ténykedéséről szól. Így érthető?

      1. kassai szar bíró. de nem tudom statisztikával bizonyítani.

      2. Az a szavazás nem emocionális ,ahol pl tegnap Nagy a 2.,vagy az öreg nagyon hiányzik, a 0 Cipf meg kell ide,hanem dilettanizmus/a hozzáértés teljes hiánya.Ezért függnek össze a felsorolt dolgaim leginkább.

       1. Nem érted, de biztos nem vagyok eleg kifejező. Ugyhogy a tema kapcsán befejező leszek.

      3. ÉrzelmI alapon szavazol az azt jelenti, nincs kire szavazni. 2. hete nem is szavazok.

       1. Ahol nincs tűpontos specifikáció, behatárolható mértékegység-tartomány, számszerűsithető összehasonlitó adatsorok, ott az emocionalitas mindig szerepet jatszik. Egy számítógép, ha megadod a paramétereket, mindig tud sorrendet felállitani.
        Remelem feltűnik, hogy a te komnented es e között nincs ellentmondás.

        1. Vannak itt egy páran akik akkor is X-re vagy Y-ra szavaznának,szigorúan emocionálisan,amikor nem is lép pályára. De gondolom erre is van a tarsolyodban vmi jóféle magyarázat,néhány idegen szóval fűszerezve,hogy miért van az úgy rendben. :-)

         1. Egy kurva szoval nem mondasz ellent annak amit fentebb irtam.
          Mikor irtam azt, hogy ‘az ugy rendben’ van?
          Baszki frankon kotozkodsz…

   2. Szerintem lassan átvehetnéd a blogot, hogy rendet rakj itt végre. :)

  2. Tegnap – ahogy előzetesen sejtettem – a Debrecen is megkapta a maga Kassaiját.
   Elég rossz képet mutat ez a stat, de mélyebbre ásva az nincs mögötte, hogy a sztárbírót a rangadókon szoktuk kapni, azt pedig nem túl gyakran nyerünk az elmúlt időszakban?
   Nem tudom, miként lehetne, de valahogy mellé kellene tenni az ellenfelek átlagos erejét (pl. az adott fordulóban hányadik, vagy akár csak a Fradi/Vidi külön), majd ezt összevetni a többi bíró hasonló erősségű portfóliójával.
   Nem tudom, mennyire érthető ez az okoskodás, de ha lenne adat, akkor így mennék tovább.

   1. Szépen kiosztottál neki,így vasárnap,2-3 órányi melót.Csináld meg te inkább mondjuk 17:00-ig,és majd mi véleményezzük.

    1. Nem osztottam ki melót, azt legfeljebb a melóhelyen teszem. Ha akarja, megcsinálja. Egyébként sem kardinális kérdés.
     Csak felhívtam a figyelmet egy szempontra, amit a nagy átlag elfed. De örülök, hogy ma is baszogatós kedvedben vagy.

     1. Most ha azt mondod,hogy te így mennél tovább,ebből arra gondoltam,hogy legalább elindulsz.Nem volt baszogatás,csak motiváció. Akkor kész lesz 17:00-ra?

   2. Ha megadod a súlyozást, sztem megcsinálja. Rangadó szintje (a közvélekedés szerint, illetve a táblázaton elfoglalt hely alapján)

  3. Látom, megint kissé szelektáló módon alkalmazod a tényeket… Tehát idetolsz egy statisztikát, miközben azt a tényt, hogy egy tiszta tizenegyest nem adott meg a Debrecen javára, elhallgatod.

   És akkor a statisztikával, amit sokszor a véletlen alakít, vagy legalábbis nem egy meghatározott policy, hogy valaminek úgy kell “lennie”, mert valakik, a háttérhatalom, a Zorbán, a gonosz csaló Kassai, a mafia Uefa, stb. úgy akarja, úgy döntött, szépen alátámasztjuk a mondanivalónkat, figyelmen kívül hagyva az adott mérkőzésen történteket.

   Tényleg, a jelenlegi kormánynak fel kellene vennie, hogy az általad készített és pont időben betolt statisztikákkal tökéletesen tisztára moshassa magát. Miért van ilyen kiváló foglalkoztatottság Magyarországon, hogyan nő a házasságkötések száma, milyen szépen növekszik a magyar kézben levő cégek száma, stb.

   Szóval, szépen kimutatni a saját verziónkat a “tényekről”, miközben persze van a valóság.

   1. fent írja Hanta cikkben a tizit.
    kicsit sem értem a hozzászólásodat. Ez egy egyszerű stati, mindenféle ideologizálás nélkül, a “nem egyszerű vele” az egyetlen következtetés, ami Hanta levont. alapvetően inkább rendszerezett adatokat közölt, az olvasóra bízva a következtetés levonását. le lehet vonni azt a következtetést is, hogy Téged nem érdekel.

    1. Kicsit ez a statisztika idetolása mégis azt eredményezi, hogy valahogy legyen aláducolva, hogy utálni lehessen valakit…
     Kassai nemzetközi szinten baromi nagyot égett, de ő legalább valahogy mégis elért oda, ennyi tiszteletet azért minimálisan megérdemelt volna, minthogy ilyen “csalást”, de legalábbis a Kispesttel szembeni negatív “elfogultságot” kelljen sugalmazni vele szemben..

     A statisztikáról meg annyit, hogy ennyi erővel minden bírónak ugyanolyan stattal kellene bírnia ellenünk, meg minden más csapat ellen? Ez tökre nem reális.

     1. Kassai egy arrogáns nagyképű fsz. Semmiféle tiszteletet nem érdemel!

      1. Csak a legarrogánsabb, legnagyképűbb f.szok szoktak ilyeneket írogatni nicknevek alatt másokról..
       Mindeki érdemel tiszteletet, majd ha a szakmádban elérsz odáig, ahová ő elért, esetleg oszthatod a hülyeségeidet másokról.

          1. Nincs, csak a te kommentjeidre várok egész nap, hogy megmondjam, mit mondhatsz.

          2. Akkor eddig elég szar lehetett neked, mert nem nagyon szoktam ide se írogatni. Örülök hogy így karácsony környékén egy kis örömöt hozhattam az életedbe. Szívesen! :D :D

          3. Egy klasszikust idezve: bendeguzzal beszelgetni olyan, mint sajtreszelovel rejszolni…

          4. Ez igaz, de az én esetemben legalabb eljutunk addig a szintig, amit mar beszélgetésnek nevezhetünk, szemben szamos mas itteni kommentelövel, aki amolyan stand uposat jatszik, komédia nélkül.

 7. Egyértelműen megmutatkozott, hogy Supka volt a Haladás gyenge pontja.
  Amióta eljött onnan, a Hali 6 bajnokit játszott, ezeken ötször kapott ki a Hali és csak egyszer nyert, nagy nehezen az ifistákkal felálló Vác ellen…

     1. Tudom. Supkához képest értem.

      Persze gondolom, Lucsánszky is lehetne kétszeres bajnok és kupagyőztes edző. De nem az.

   1. Tartok tőle, hogy Sanninonál mindketten jobbak.. Supka biztosan. Sokkal.

    1. Az tuti pedig Supka sem volt a sportág sarokköve. Sanyi bácsi viszont elég vicces és teljesen vakon van.

     1. Az is bizonyítja, hogy Supka a mennyeibe meg alatta edzősködött, Sanino meg csak az olasz és angol elsőosztályban, ami tudom nudli az nb1-hez képest. De azért megjegyezném nem ő játszik. Nem tudom mi lenne itt, ha egy-két “etalonunkat” padoztatná mert nem üti meg az nbIII -as szintet se. Ennek ellenére itt a baromi szakértő közönségünknél mindig nagyon jó pontszámmal szerepel.

      1. Soha nem dolgozott az angol elsö osztalyban, ellenben par nap alatt bukott az elmult hat allomashelyén, közte öt olasz csapat volt.

      2. Szerintem megüti az nb1- es szintet, de egy kis ösztönző padozás tényleg jót tenne neki.

       1. Már ide juttatott benneteket a kacsingatóscsöpögtető, hogy nem merítek leírni a Nagy Gergő nevet? Bravó és bravúr egy szurkolói fórumon.

        1. Aki nem jött rá, hogy kiről van szó, nem méltó arra, hogy a Kispest szurkolók szakértő csapatához tartozzon! :)

         1. Sanyától nem kapok választ, talán tőled sikerül, ki játsszon helyette a posztján? Csak azt ne mondd, hogy Kesztyűs, mert tökönszúrom magam. :D

          1. Őt nem Lovrics helyére szántad? :) Egyébként egy próbát megérne.

          2. De komolyan, Sanyibá nem egy Mourinho, de még Ő is látja, hogy a derék Barna életveszély, ha közvetlen a védelmünk előtt szaladgál. :) Három hónapja mondtam, hogy hiba volt elzavarni Hefflert, erre a félévre teljesen jó lett volna váltva Gerivel, aki láthatóan alkalmatlan szezononként 8-10 meccsnél többre. Legalább olyan fontos lenne egy jó védekező középpályást igazolni télen, mint erőcsatárt.

          3. Én Nagy Geri pártiként mondom, hogy jót tenne neki, ha kicsit padozna, és újult erővel vetné magát a küzdelembe. Én Szendreinek adnék lehetőséget, ha már egyszer tavasszal élt vele. Azt a választ nem fogadom el, hogy nem az a poszt! :)

          4. Az első mondattal legnagyobb Geri-pártiként abszolút egyetértek, el nem tudom képzelni, legalább a kupameccsen miért nem lehetett pihentetni, ott megpróbálkozhattunk volna Szendreivel is.

      3. Nem nudli de átlagban 11 havonta csapatot cserél….ez azért beszédes adat. Supkáért nem rajongom ne érts félre. De Lanzát 2019-ben csatárban játszatni nekem futball vakság, ahogy sok minden más is az elmúlt pár hónapban.

       1. Akkor Rebrov is vak volt. Középpályásként beleférne, hogy (szinte) nem védekezik?

        1. Ebben ő is vak volt. Csatárnak mai futballban átlag feletti sebesség kell és sok ütközés…ez neki már nem megy.
         Neki egy középpálya és a csatárok közötti területen kellene mozogni. Hétvégén is védekezett de ha támadó kp játszik és előre szervez az a legjobb védekezés.

         1. Ha támadunk visszalép a középpályára, ezzel kivonja magát a darálóból, és már szervezhet is (ahogy szokta). Az szerintem mindegy, hogy közben csatárnak nevezzük vagy nem annak.

          1. Ebben lehet igazad van. De én csak azt látom hogy örlődik legelöl szóval sz@momra klasszik támadó a posztja. Ha támadó közép lenne 10-15 méterrel hátrébb lenne vagyis nem a védőfalban. Kurva sokat jelentene mert 1-2 mp több ideje lenne feltéve ha nincs rajta emberfogó. Jelenleg azt látom hogy folyamatosan háttal bele van feküdve a védőkbe….. Ahogy labdát kap szorítják ki vagy szerelik. Rengeteg energiát eléget ezzel ráadásul már annyi szabadot sem harcol ki mostanában.

          2. Szerintem ugyanaz a mondandónk lényege: Lanzával kifelé a darálóból! :)

      4. 1. Ki ez az egy-két etalon?
       2. Kiket játszatnál helyettük, és ha jobbak, akkor az általad éppen most bevédett Sannino miért nem Őket játszatja? :)

  1. Akkor Supka jót tett nekünk, hogy az MK előtt távozott a Halitól :)

 8. a szombat meccs fénypontja a hurka/kolbász/hotdog volt a geleji benzinkúton – a meccs 2. félidejét alig láttam a köd meg a fekete kockás ketrecháló miatt

  1. Lám, vannak apró örömök az életben, amelyek még Moutari balfaszságát is képesek kompenzálni…😆

 9. Egyébként Hatira és Ngog miért nem szerepelt még a kispadon sem? Azt gondoltam, hogy Gazdag posztján Hatira fog játszani.

 10. Ez a produktivitasi rendszer vicc … elottunk van a fELcsut a masodik helyen …
  Beleneztem a pontozasba van vmi gyerek akinek iden van 400 perce a nb1 ben kb , 2000 szuletesu ,5000 + pont , Barath aki vilag kb 6-7 legjobb bajnoksagaba jatszik , magyar valogatott 4500 pont.

  Mert hogy ha a sajat csapatoban jatszik szorzo van rajta , mennyire elrugaszkodott ez hogy az tobbet er ha egy szar bajnoksagba jatszik nalad vagy kinezi egy jo bajnoksagba levo csapat es ott jatszik

  1. Az MLS a világ 6~7 legjobb bajnokságában?????Sírni tudnék.Nemhogy a 16~17ben A 26~27~ben sincs. Istenem! Csak a top ligákon kívül kapasból :belga~brazil~argentin~ukran~portugál~orosz ~török ~holland stb.

   1. Említett bajnokságaid nagy részében 1-2 csapat kiemelkedő van a többi viszont gyenge Nb szint vagy kicsit afelett amíg MLS ben majndem minden csapatban van egy sztár

    1. Amiket felsoroltam, azokban + az 5 top liga, az MLS bajnok nem lenne az első 8 között sem, az 5 top ligából meg úgy esne ki, mint a vöcsök,vmint pl a Championshipből és a Bundes2 v spanyol 2~ből sem jönne vissza soha. Amúgy ha beütöd a top 30 soccer leaguet, ott a 30_ban sincs, úgy, hogy a mennyei a 29. És erről nem is ~rdemes vitatkozni, mert star ide, star oda, az MLS egy 0.Kimutathatóan.

 11. Évvégi három honvédos kívánság: 1. Eppel 2. Diego 3. Sérültek felépülése :)

  1. Diego már 31… Repül az idő!
   Én inkább egy 17 éves Brazil tehetségét kérnék a fa alá! A fiatal Diegot!!!

  2. Én még egy Benjamint kérnék hátra , Nibával olyan páros lehete akitől félnének a csatárok

 12. Ma elég tűz közelböl azt hallottam hogy Eppel alá is írt de csak januárban jelentik be. De ezt nem merem biztosra mondani mint Lanzát júniusban.
  Valaki hallott valamit erről?

  1. Éljen a fiataltas és a koncepcio.
   Itt tényleg ugy tünik, hogy a szavazatokra megyünk a minöségi képzés és fejlesztés helyet.

   (és félreértés ne essék, nagyon szeretem Eppelt, erösitést is jelent..)

   1. Oreg! Nalad nagyon megakadt a lemezjatszo tuje. Csereljel mar lemezt, mert kibaszottul unalmas vagy,( es ha kerhetem akkor ne a best of supkat rakd fel.)

    1. Hagyd! Az nem ő volna, ha nem egy “tehetséges fiatalt” követelne a csapatba az ide igazoló Neymar helyett is. 😀

    2. Tök mindegy, hogy unalmas vagyok-e, a lényeg az, hogy a klub most a politikai lefedést tartja elsőszámú célpontnak, vagy a szakmai fejlődést..

     Elég magas körökben forgolódóktól hallottam, hogy az előbbi erős szempont.. Ha így van, még akkor is lehetne valami több koncepció, mint pusztán az, hogy leigazoljuk az egykori slágergyárosokat.

     Egy Tandiának persze, örülnék, meg egy Diego Rigonato Rodriguez leigazolása után – ígérem – meghajolok a vezetőség nagysága előtt.

     De fontos a klubkoncepció is, hogy mit akarunk, milyen építkezés zajlik. De nem neked írom, mert téged ezek hidegen hagynak, nem is érted, mit jelentenek ezek.

     1. És ők hogyan illenének a fiatalítási koncepciódba? Leültetnéd őket a kispadra, hogy ott ne legyen hely és muszály legyen őket a kezdőbe tenni?😉

      1. Itt nemcsak erről van szó… Nemcsak a fiatalokról.

       Olyan új tehetségekről, mint Mezghrani, Lanza, Martinez, Diego voltak.. Ha nem fiatalok, akkor ilyeneket kellene igazolni….
       Ehelyett ki jött? Sikerült leigazolniuk egy középkategóriás Alijit, állítólagos hosszú megfigyelések után..
       Lefkovics leigazolása telitalálat volt, de ő is kemény 1 esztendőre jött, pontosabban 1 plusz 1 évre. Ő is 30 felett van már..

       Nem látom a koncepciót és azokat a személyeket sem, akik a klub érdekeit első helyre tennék és az alapján napi 24 órában rá lennéke fókuszálva a Honvédnál történtekre.

       Hemiék szereztek egy tökre jó játékost a holland kettőből Mezghrani személyében, az olasz kettőből-háromból Martizen személyében, körbenéztünk akkor ott, hogy vannak-e még ott ilyen játékosok?
       Ha már fiatalok nem, akkor van valamilyen alternatív koncepció, azonkívül, hogy leigazolom az éppen visszavonulás előtt álló egykori kispestieket?
       Ez sem rossz amúgy, ha elkezdődik emellett egy valódi klubfejlesztés..
       De ezt nem látom egyelőre.

       Remélem, persze, csak én tévedek.

       1. Azt elfelejtetted hogy azért kellett ennyi ember, mert az öreg bohóc szélnek eresztette a keret felét, akivel még hosszabbított a két fiatal Kambi és Lovric? Megmondta az új tulaj, h az utolsó pillanatban léptek. Vagy neked nem tűnt fel hogy volt még meccs mikor már muszájból bejelentették?! Esetleg h Rőzse öltönyben jött vezényelni a jóhír utáni első meccsre? Elmondtam egy milliószor, ez a kis közösség egy hemibarát kis sziget. A nem foteleknek elege volt már az öregből is, meg most pl a Cipfből is. Csak itt találsz olyat, esetleg néhány idősebb vidéki szurkert, aki mondjuk a Lanza~Eppel~Vadi helyett a Hegedűs ~Cipf~Szendrei küldené harcba mondjuk a grupiban.

        1. Engem már nem érdekel az öreg bohóc… Számomra a klub koncepció nem az öreg bohócról szól pro és kontra. És nem az új tulajokról.. Hanem a klub jövőjéről!

         Leszarom ki a tulaj, csak csinálja a dolgát..

         1. Az a baj, h pont az öreg verte ezt a fiatalodsdit a fejekben agymosas szinten. A Bayer, MCity, Reál, Barca, Juve meg a jó ég tudja még hogy hol, ez fel sem merül a szurkerben. Az azonnal bevethető “név” kell! Nekem is. Jó éjszakát

          1. Hogy a te szállóigédnél maradjunk…. A tulajdonosokra is vonatkozik, hogy:

           “Ez a k…tt BP. Honvéd!”

        2. Kedves Főszurkoló! A véleményedet tiszteletben tartom, de ne skatulyázd be a vidéki szurkolókat!

     2. A Club koncepciója az, hogy trofeakat nyerjen, már 110 éve. Szerinted milyen üzenete van, ha ilyen Lanza szintű, vagy ha j. ön a 49%,Eppeleket alkalmazunk, más játékosok felé? Hogy ez itta szegényház, amit az öreg oly büszkén szajkózott? Vagy hogy sapka meg nincs pénz? Megy a propaganda gépezet, csillivilli edzőkp, új stadion, azt hiszed ezt nem látják azok, akik eddig a fidibe vagy a fagyi a vágytak? Ez a koncepció. Ki a faszom mondja azt otthon, hogy hú de jó lenne a Kováccsal, meg a Cipffel együtt játszani,asszony!?

      1. Lentebb leírtam, hogy nem erről van szó. Nem lehet hosszútávú koncepcióról beszélni, ha 30 körüli játékosokat igazolunk, s nem próbálunk a már korábban elért színvonal felé kerülni..

       .. ez pedig nem megy azzal, hogy leigazoljuk azokat a játékosokat, akik eddig voltak.

       1. Csak leíratod velem, b+! Ez a Kibaszott BP. Honvéd! Itt ma kell nyerni a kurva meccseket, nem holnap, pláne nem holnapután.

        1. Viszont “holnap”, meg “holnapután” is kell “kurva meccseket” nyerni, mert ez a “kibaszott BP. Honvéd”!!!!! Az pedig nem fog menni csak úgy, hogy leigazolunk ingyen vagy nagyobb összegért, de mindenképpen magas havi költséggű játékosokat. (Az külön szerencse, meg csillagállás volt, hogy anno Eppelt, meg Lanzát -akiket ingyen hoztunk- el lehetett adni. Azóta sem volt ilyen!)
         A klub “koncepciója”, stratégiája nem alapulhat arra ami jelenleg a ződeké meg a felcsútiaké, meg a fehérváriaké, mert ugyan NER csapat lettünk, de azért azok lehetőségek amik ott vannak (lényegében korlátlan kassza), az mégiscsak egy másik focipálya! Egy fiatalok nevelésével foglalkozó csapatnak be kell tudni építeni a csapatba évenként 1-2 fiatalt, akik közül azután (lehetőleg külföldön) értékesíteni is kell néhányat! (Tudomásul kell venni, hogy ennél a politikai kurzusnál a büdös életben nem leszünk olyan -kimeríthetetlen kasszájú- kiemelt csapat, mint amelyeket előbb felsoroltam! Egy esetleges másmilyen politikai kurzusban sem, viszont ott várhatóan más csapatok sem!) Az bizonyosan nem perspektíva az MFA-ban focizó fiataloknak, hogy végigcsinálják az MFA-t, kikölcsönözgetik évekre őket, majd szépen belekopnak az NB2-be. Ez bizonyosan nem vonzó számukra, meg az sem, hogy a keretben edzhet a többivel, és max. 1-2-szer akár még kispados is lehet. Az persze más kérdés, ha nincs olyan tehetséges fiatal aki be tudja verekedni magát a kezdőbe. Ha évjáratonként 10-15 fiatalból nem jön ki 1-2 NB1-es szintű játékos, akkor az egyesület jobb, ha nem foglalkozik utánpótlás neveléssel, mert rosszul csinálja!

         1. Tulajdonkeppen te is elmondtal mindent, mikozben nem mondtal semmit. Es ezt nem baszogatasnak szantam. Egy kibaszott 22-es csapdaja az egesz.

         2. Régi motoros vgy. Hol a pénz az Eppel/Lanzából?! Vagy ott nem a holnapra kellett gondolni?! Szélnekereszteni 6 kezdő ingyen, h több maradjon a zsebben, ott sem számított a holnap?! Hírtelen kezdesz aggódni?! Mit hajtogattál itt nekem hónapokig a nagy lótolvaj imádatodban? Hozzák 5milliárdot aztán mutassam meg! Kettő is elég vold uzsoradzsordzsnak meg a két említett ára, és a “mivagyunkanemner” – s kis magánpraxis 100 millás aprókról ne is beszéljünk. Ja! Mi kurvára nem vagyunk semmiféle fiatalok nevelésével foglalkozó csapat! Ezt a baromságot is csak megetette a hot_dogos! Sose voltunk, főleg nem másoknak!

          1. “Mi kurvára nem vagyunk semmiféle fiatalok nevelésével foglalkozó csapat!” ????

           Neked még mindig Hemi fóbiád van?
           Esetleg még nem jutott el a tudatodig, hogy a csapat otthona jelenleg a Magyar Futball Akadémia? Ha esetleg hallottál már életedben pl. Pisont Istvánról, pillanatnyilag ő a vezetőedzője az NB3-ban játszó csapatunknak, de ha veszed a fáradságot, akkor olvashatsz az U16-U19 korosztályokról is! Szíves figyelmedbe ajánlom a klub honlapját. azon belül pedig az Akadémia linket!!!! Ott olvashatsz a klub ilyen jellegű tevékenységéről!!!!
           Azért nem ártana, ha néha egy kicsit körültekintenél, és felismernéd a valóságot is. (Nem feltétlen célszerű egy álomvilágban élni!) Arról meg gyorsan letettem, hogy olyan dolgokról beszélgessünk, mint “klubstratégia”, ami nem a klubnak, és nem a stratégiának a hibája.

      2. Pont az a baj, hogy ha trófeákat akarunk nyerni akkor kellene valami komolyat igazolni az új vezetésnek, hogy valamit bizonyítsanak, eddig, ha jön Eppel akkor Lanzával együtt két Hemi bajnokcsapat játékost igazoltunk vissza (egyelőre mind kettő ingyen volt).
       Jelenleg a 6. helyen vagyunk, játékosokra mi költöttük nyár óta a legkevesebbet, kellene még két három komoly! játékos, ha akarunk valamit.

       1. Nagyon nem értesz hozzá. Az egyikert már ment nem kevés részlet, a másik valóban ingyen lesz ha jön, nem is értem, hogy akkor miért nem te fizeted az ügynököt meg az aláíráspénzt?! Hiszen 1 millió €`s játékosok ingyen vannak,és amikor te elintezed “ingyen” a neved imába foglalják a szurkolóink! Mert te voltál az, aki ingyen elintézte! Tulaj se kell ide, majd te a lejárt szerződésüeket ingyen idehozogatod a nagyvilágból. Kár hogy nem egy hónappal előbb szóltál, hozhattad volna Sanyi helyett a Mourinhot, hiszen az is ingyen volt!

        1. Segítek, az hogy valaki nem ért hozzá vagy nem tud egy két részletet az két dolog.
         Te nem értesz hozzá, de tudsz, vagyis úgy csinálsz mintha tudnál egy két részletet (lehet jól tudod, ezt ugye én nem tudhatom).
         A lényeg, hogy biztos sok pénzt költöttek már eddig a tulajok, és ez neked elég, és el vagy ájulva ettől, de nekem még kevés, kell még két három komoly! játékos, hogy elérjük a dobogót.
         Persze erről el lehet vitatkozni, majd a tények eldöntik ezt a vitát, a tény, hogy jelenleg a 6. helyen vagyunk nem a dobogón, nyilván a helyezés majd a végén számít, de egyelőre a 6. hely azt igazolja, hogy még ez is kevés, kellenek még jobb játékosok.

         1. Zlatan ingyen van. Hozd ide lécci. De az ne csodálkozz majd, amikor olvasod, h csak a Raiolanak mennyi megy zsebbe a nagy ingyeneskedésben.

        2. most nem kötözködésből, de ha így van, akkor a spúr Hemy anno mégsem ingyen hozta Eppelt és az olaszt?

         1. Egyik se volt ingyen. Mindkettőért fizetett az öreg.
          Eppel ára elhanyagolható, míg Lanza infóim szerint 300000EUR körül volt… Ezért is ment olyan hirtelen mind Botka, mind Prosser… Mert bizony a lényeg a Részletekben lakozik….
          Míg valaki elkezd kötözködni, hogy Botkát nem akkor… Több részletben volt a fizetés…

       2. azért a fizetéseket ne hagyd ki a számításból…
        ez az ami miatt Lanza + Eppel elment akkor és most talán itt lesz mind2.

        1. Ez persze valószínű igaz, azzal az árnyképpel, Lanza sem a fizetésért jött vissza, az más kérdés, hogy többet kap most mint Heminél, különben lehet nem ide jött volna, Eppel pedig nem biztos, hogy kellene a Frdinak Vidinek, meg ő sem padozni akar, így maradunk mi, biztos jobb pénzzel mint anno, ebből az is következik, hogy még külföld beleszólhat (bár vannak pletykák hogy már alá írt…).

         1. nincs az a pozitív helyzet, amihez ne lehetne negatívan közelíteni… :)
          erre a verzióra itt vannak mások.
          (akik folyamatosan kárognak, miközben a megerősített keret 2. hely körül teljesített )
          én nagyon tudom értékelni Lanzát, Kinget, Gazdagot, Tujvelt vagy ha sikerül, Eppelt.

          1. Igen, egyébként igazad van, az említett játékosokat én is értékelem, csak néha itt “magunk közt” szoktam pesszimista lenni. Én még Vadócznak is örülök, attól, hogy már nem a csúcson van.
           Az tartom, hogy a dobogóhoz kell még két három minőségi játékos.

          2. Nem nehéz, hanem lehetetlen olyan szurker társainkat meggyőzni, akik imádták egy kóklert, csüngtek a szavaink, alig várták a keddet, és elhitték azt, hogy Mon van a fidi meg ződmajmok, és annyi. Ők azok, akik a lóvélenyúlásra elhitték, h egy egyszemélyes vezetőség hirtelen, hátrafelé, talál egy 1.3millio €~s”hiány/lyukat, és ezért nem jött erősítés ill.nem tudjuk megtartani x és y játékost. Ez van.

  2. Hogy az a hegyen tronolo, nadvago, kaporszakallu oregisten szolna a szadbol!

  3. Tehát ha nem sikerül külföldön maradnia akkor ide jön vissza. Fair enough ahogy a német mondja…

   1. már az is valami, hogy ha itthon nem akar másik csapathoz menni.
    ez sem volt annyira jellemző korábban.
    a vasárnapi fradi meccs előtt Ő is ott volt a stúdióban és érdekes volt h megjegyezte, “Gróf hozott 1 rossz döntést…”

    1. Azért az sem elhanyagolható szempont, hogy most van pénz, így a klubhűség is szintet lép sokaknál. Zsoldy se véletlen idén találta ki, hogy mégis tud többet adni magából Kispesten.
     És mielőtt bárki bármit belelátna abba amit írtam, örülnék, ha visszatérne Marci.

     1. nem hiszem, hogy van itt bárki, aki ne látná, hogy pénz nélkül nem lennének itt ezek a fiúk.
      // lentebb : http://disq.us/p/261kjw0
      ezért örült a többség szabóbácsi távozásának.
      Eppelre visszatérve, azért az is fontos, hogy “tesztelte” az új közeget és nyilván jól érezte magát az edzéseken, ha nem lépett le. :)
      ui.
      ezért “hívjuk” Zsoldynak, különben Klubhűsy lenne a neve… :D:D

      1. Hihetetlen! Újr és újra előkerül valaki, akinek jobb a Teleshop mint a Harrods. 😉

      2. Eppelt eleve bírom, mert nem sokan csinálták meg azt, amit ő anno 2016 januárban, a gödörből visszamászva megragadva a sanszot és élve az utolsó lehetőséggel. Pont Prosser ellentéte. Szabóbácsi távozásának ez a financiális vonulata nyilván örvendetes, más kérdés, mennyire fenntartható a mostani helyzet, de inkább nem keserítek el senkit a véleményemmel. Ezért kellene megragadni az idei kereterősség alapján a lehetőségeinket, ami ki tudja, meddig tart, és ezért ijesztő amit az utóbbi hetek torpanása mutat a kedves ámde véleményes képességű trénerrel. De hátha belőle is kiszakad egy Rossi, a kopasz sem úgy indult, mint egy új Menotti. (Bár Sanninónál meggyőzőbben).

       1. Majd egy bajnoki cím és két kupagyőzelem után lesz értelme összehasonlítani a mostaniakat Hemibával, addig nincs miről beszélni. Én őszintén szólva egyelőre még a nevüket sem jegyeztem meg. :D

        1. Hát ezaz…nem is az ő nevük a fontos, hanem h lenne végre 3-4 évig egy olyan kezdőnk, amit meg lehet jegyezni…és nyilván érdemes is.
         Persze nem gondolom, hogy ők Jézuska nevében jöttek Szabóbá’ meg az maga volt az ördög,
         de amit az öreg tolt, annak nagy része pótcselekvés volt a valódi klubvezetés helyett.
         Pl. a fizetési sapkának magyarfoci szinten lett volna értelme, mert ez így csak nálunk korlátozta a lehetőségeket…és tudom,a saját pénzét költötte, de sajnos attól még zsákutca volt hosszabb távon.
         Lehet, hogy a mostani is az, de én remélem, hogy sikerül “ötvözni a kettőt” és a kicsivel több pénzt jól felhasználva minőségi szintet léphetne a csapat.

         1. Persze, hogy zsákutca volt hosszabb távon, ezt mindenki tudja. De ettől még kóklernek nevezni (ahogy a mostani brigád itteni felügyelője nevezte) egész egyszerűen nevetséges. :)

          1. Milyen felügyelő?! 😉 latyi illegalitásba vonulás óta elvesztetted a kapaszkodót,. Te az a tipikus típus vagy, aki azért mert vett egy mozijegyet, már kiakarja oktatni a Spielberget meg a Tarantinot, hogy hogy kell rendezni.

        2. Az lenne a szép, ha addig otthon maradnál. Sokra úgy sem megy a csapat ilyen örökös kárógókkal.

         1. Értem én, hogy véded a gazdikat, de hidd el, nekem semmi bajom velük, egyszerűen csak nem érdekelnek. De ha ez vigasztal, az első években Hemibá sem különösebben érdekelt. :)

          1. Nézd! Idegenbe, külföldre nem jársz, semmilyen akcióban részt nem veszel, koreokba pénzt nem adsz. Helyette non stop károgsz,oktatgatsz itt, rinyálsz az öreg után, nóta bene, dögunalom kosaras sztorikkal foglalkozol egy labdarúgó oldalon. Ezek a tények. Az ok és okozati összefüggések meg azok, megvan az ilyenek nélkül is a BP. Honvéd FC. Nézd a kólásfocit, infora vadászva(bár neked senki se jó) vagy a hot~dogos képét az ágyad felett,amikor meccs vanSimán semmi szükség ilyen szurkolóra.

          2. Töröld le a monitorodat, mert szokás szerint megint összefröcsögted…
           De ha már belementünk a személyeskedésbe, soha nem felejtem el, ahogy örvendeztél itt pár hete, mert az egyik szurkolótársunk szomorkodott, hogy nem maradt neki jegy felcsútra a vendégbe. Azt gondolom, hogy ez volt mindennek a legalja a csakblog felületén az utóbbi 10 évben, hát tényleg annak örülsz, hogy egy Honvéd szurkoló esetleg nem tud kimenni a Honvédnak szurkolni felcsútra? Egy normálisan működő világban ezek után páros lábbal rúgtak volna ki a klub környékéről a tulajdonosok, csak azért nem tették, mert gyönyörűen megtestesíted, amit ez az egész jelenlegi rendszer képvisel, értsd, mindenki más bekaphatja, aki nem úgy gondolkodik, mint Ti.
           Ráadásul még most is hazudozol, nekem nem titkosak a hozzászólásaim a disqus felületén, visszanézheted, ha csak egy olyat találsz köztük, amiben visszasírtam Hemibát, akkor ígérem nem szólok itt hozzá többé semmihez, hogy meg legyen a boldogságod. Mint ahogy hanta hemiométerére sem jelöltem be, hogy hiányozna, mert az az egész egy poén volt, amit rajtad kívül nagyjából mindenki értett, de Te még azóta is rendszeresen hajtogatod, hogy mennyire hülye itt mindenki, hogy Hemibára többen szavaztak, mint ellene…

          3. Ez még ócskább volt, mint a kosaras történetei. Bár ugyan senki nem nevezett ki téged zsűrielnöknek, hogy minek mi a legalja, de azért ringasd magad abban a hitben. Nem kell az ilyen varjú szurkoló akkor sem. Ha meg azt hiszed, h ez magánvélemény, akkor ha egyszer kitalálsz véletlenül egy meccsre, akkor kérdezz meg bárkit, aki szembe jön. De inkább utalok neked minden hazai 1700 Ft_ot, csak maradj otthon kosárlabdat nézni.

          4. Én sokszor nem értek veled egyet, de akkor is szívesebben olvasom itt a tieidhez hasonló hozzászólásokat, mint a “rajtam kívül mindenki hülye a focihoz”, meg a “nincs rád szükség” tartalmú agymenéseket. Úgyhogy hagyd a csudába az ilyeneket és írkálj tovább! Üdv!

          5. Sztem ezzel nagyjából mindenki így van már itt. Csak ennek a gyökérnek sajnos annyi IQja sincs hogy ezt vége észrevegye és eltűnjön innen.

          6. Üdv, köszi, abban azért nem is kell reménykednie senkinek, hogy bármilyen vita miatt örökre eltűnjek innen. A felhasználók 95%-ával semmi bajom, még ha nyilván nem is értünk mindenben egyet, de ha mindenben egyetértenénk, akkor nem is lenne értelme a hozzászólásoknak. :)
           Csak és kizárólag azok tudnak így felidegesíteni, akik folyamatosan lehülyéznek itt másokat a véleményük miatt, még akkor is, ha éppen arról a bizonyos véleményről én is azt gondolom, hogy hülyeség, mert mindenkinek meg van a joga ahhoz, hogy azt gondoljon, amit akar. Itt három ilyen felhasználó van jelenleg, az egyikkel már évekkel ezelőtt volt egy kemény vitám, azóta új profilja (illetve profiljai…) van, de én nem szólok hozzá, Ő sem hozzám, így nyugalom van. A másikukról nem szívesen beszélek, mert alapból semmi bajom nem lenne vele, Ő csak az utóbbi hónapokban váltott szinte mindenkivel kötekedős üzemmódba, remélhetőleg előbb-utóbb visszatér az eredeti hangvételéhez, vannak már erre utaló jelek. :)
           Hegylakó kolléga már más tészta, nála nem igazán tudom eldönteni, hogy magától próbál itt gondolatrendőrségeset játszani, vagy ezért kapja a fizetését… Vele annyit tudnék tenni, hogy letiltom, hogy ne lássam mit ír, de ezt a szívességet nem fogom megtenni neki, a jövőben is el fogom küldeni a pitsába, ha túltolja itt a népnevelést. Mondjuk annak örülök, hogy láthatóan nem sokakat sikerült eddig itt bepaliznia, ebből is látszik, hogy az átlagosnál értelmesebb felhasználói réteg követi ezt a blogot, nem olyanok vagyunk, mint egy átlagos ZCS… :) Nekem meg nyugodtan beszólhat, most is csak megerősített abban a tudatban, hogy kicsit több kosárlabdás hozzászólást kellene írnom, úgyhogy lehet rá fogok állni a Dallas Mavericks és Luka Doncic itteni népszerűsítésére… :)

          7. Nem szólok bele kettőtök vitájába. De Te mi alapján döntöd el hogy egy szurkolóra nincs szüksége a csapatnak. Azért mert valaki nem jár külföldre? Nem a Kanyarba szurkol már nem szurkoló? Nem tudom hány éves vagy, mióta jársz meccsre. De biztos van itt olyan aki a 70-es 80-as 90-es évekbe ott volt szinte minden meccsen. Ma viszont valami oknál fogva nem tud.Attól viszont még nagy Kispest szurkoló. De szerinted ilyenre nincs szükség? Gondold átt mielőtt eldöntöd hogy akár egy szurkolóra is azt mondod nincs rá szükség.

          8. Nincs jelentősége, félreértés ne essék, de én -itt most nem részletezendő okok miatt- 7 évet hagytam ki a helyszíni szurkolás tekintetében, csak 4-5 éve kezdtem újra. Ettől még a csapatnak szurkoltam. Ez van.

          9. Persze, ettől nem leszel kevésbé szurkoló, vagy most több hogy jársz a meccsekre. Alapvetően minden szurkolóra szükség van, hiába a veretes múlt, nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit is kirekesszünk. (még egy MTK stadiont sem tudunk jelenleg megtölteni, csak remélni lehet, hogy pár év és ez pozitív irányba mozdul)
           Szerencsére nincs a szurkolóságnak mértékegysége, skálája. Olyanra is szükség van aki koránál fogva nemrég kezdte megszeretni a Kispestet, vagy aki már 40-50-60 éve szurkoló; szükség van a fotelből, külföldről vagy vidékről szurkolókra, meg olyanokra is akik csak a hazai meccsekre járnak és az idegenbe (esetleg még külföldre) járó pár száz szurkertársra is.
           Azt is el lehet fogadni, hogy valaki csak pár meccsre megy ki, vagy a csapat szereplése és/vagy a tulajdonosi kör miatt évekre bojkottálja a meccseket, vagy családi okok miatt kényszerül távolmaradásra. Klubot úgysem tud senki cserélni.

          10. Baszkeráltam a diszkosz szettingszt, és valszeg véletlenül kitöröltem. Aztán még tegnap írtam 2-3 hsz-t így, mire észrevettem, de akkor már nem akartam újra javítgatni.
           Maradjunk annyiban, hogy mától nem gyászolom a Lajost. :-))))

          11. hát ez az…ha Lajosnét baszkeráltad volna, akkor nincs ilyen gond. :))

          12. Mondjuk akire semmi szükség az inkább te vagy… Bár neked még annyi intelligenciád sincs hogy ezt felfogd.

          13. Na a másik veréb is úgy
           érezte, repülnie kell egy kört. Rád aztán pláne nincs szükség a lelátón, mamikedvence. Sapka, sál, kesztyű és maradj otthon meccsnap a szobában.

          14. Ez a gazdizás mintha betalált volna…
           Amúgy botrány, mi megy itt. :(

          15. Nyilvánvaló volt, hogy be fog találni, de én is mindig megfogadom, hogy nem megyek le egy bizonyos szint alá, aztán persze soha nem vagyok képes betartani…

       2. Mivel sok pénz ki lehet venni belőle észrevétlenül, és mivel nem kel rendesen elszámolni, amig pártok lesznek mindegyik élni fog a lehetőséggel. A csapatok pénzét ezért nem veszélyezteti semmi. Persze ha nem pártokra szavaznának az emberek más lenne a helyzet.

       3. nem kell leírd az tulaj-aggályaid,átjönnek így is… :D
        nyilván kissé unortodox’ itt minden, de valahol Hemi is az volt.
        ui.
        ami a csapatot illeti, a megerősített keret 2. hely körül teljesített.
        és 1 szezonban igazolni Vadóczot, Lanzát, Kinget, Robit, Tujvelt + ha sikerül, Eppelt…. Na…ez azért még 1 neres befolyásnál sem gyenge.
        (folyamatosan eredményesen teljesíteni nem nb1 jellemző…:/ )

        1. “valahol Hemi is az volt”

         Igen az abnormális környezetben a normális az abnormális. No és ha “elég” sokáig élsz az abnormalitásban, akkor az válik normálissá, miközben észre sem veszed a saját változásaidat.

  4. Ebben is más a mai helyzet a korábbinál: az idén eddig többnyire bejöttek az efféle információk. Korábban inkább csak
   reménykedtünk, aztán pofára estünk, mint pár évvel ezelőtt a dél-amerikai középpályás zsenire várva (hogy csak egyet említsek).

   1. Jöhet az e havi hemi~méter, aztán mi esünk pofára az eredmények láttán, Gyulám. 😉

  5. Akkor figyelni kell a csakfocit, Ők mindig előbb jelzik az igazolásainkat, mint a klubhonlap.

  6. Egyik oldalról nyilván örülnék, ha haza jönne Eppel hozzánk.
   Másrészt elég kiábrándító, ha egy lejáró szerződésű csatár, aki 2 éve egy élvonalbeli bajnokságban gólkirály volt, majd egy másik élvonalbeli bajnokságban közel volt hozzá, ráadásul papíron válogatott játékos, nem tudna eligazolni egy komolyabb bajnokságba. A magyar foci megítélésének újabb lesújtó fejezete lenne.

   1. Ez pont nem érdekel!
    Én inkább Eppelt nézem elöl, mint valami külföldi, nem volt jobb ajánlatom kutyát…
    20 éve, meg rúgott két egyeneset és már le is léptek Belgiumba… Én ennek jobban örülök.
    Jöjjön csak Epi…

    1. Én is jobban örülnék Eppelnek. Egyetértek alapvetően, amit írsz. Amit írtam, a magyar foci szemszögéből tettem.
     A Honvéd/Kispest a klubom, de a magyar foci szurkolója is vagyok.
     És a magyar futballnak nem az az érdeke, h egy Eppel kaliberű gólkirály másfél év külföld után haza somfordáljon, főleg mivel még nagyon jó korban van ahhoz, h kapjon egy komolyabb bajnokságból szerződést.
     Persze ha hazajön, akkor hozzánk jöjjön, ez evidens. 🙂

     1. Tudomásul kell vennünk, hogy a magyar futballistákat a piac beárazta. Helyük legfeljebb az európai középmezőny bajnokságainak valamelyik csapata, vagy topbjnokság gyengébb csapatai vagy a másodosztály. (Ld. Gerát, akit egyesek az utóbbi húsz év legjobb magyar játékosának látnak.)
      Nem jó érzés, de ez a realitás.
      Ezért nevetséges és ellenkező hatás kiváltására alkalmas a hivatalosság várakozásokat felkorbácsoló futballkampánya, ami miatt képtelen vagyok drukkolni a válogatottnak.

      1. Ettől még a magyar foci érdeke volna, h egy gólkirály elmehessen egy erősebb bajnokságba, főleg ha nem kell fizetni a klubjának, mert lejár a szerződése.
       Semmi újat nem mondtál amúgy, csak jobban örülnék, ha Eppel egy erősebb bajnokságba szerződne.
       Ha a köv években nem produkál fejlődést a magyar futball nemzetközi szinten, akkor akár be is zárhatnánk az egész kócerájt, mert még kevesebb embert fog érdekelni az nb1, mert az nk szint a mérce. Pedig hát most is mekkora tömegeket érdekel…
       A mostani válogatott szintű játékosoknak minél jobb klubokba kellene menniük, és a köv 5-10 évben náluk is jobbakat kellene kinevelni, vagy 10 év múlva az átlagnézőszám a mostani baromi szánalmas nézettség felére fog zuhanni.
       Az remélem egyértelmű, h a magyar bajnokság és válogatott nézettsége a nemzetközi helyezésünk/megítélésünk tükörképe. Ha továbbra sem lesznek nk szinten jegyzett labdarúgóink, akkor a kutya nem lesz kiváncsi a magyar futballra 10 éven belül.

       1. Ezen nagyon sokáig lehetne vitatkozni.Mitől lenne erősebb a Magyar foci? Ha a jobb játékosok elmennek egy erősebb bajnokságba, vagy maradnak és azzal a Magyar foci erősödik és nagyobb az esély hogy Nb1es csapatok évente játszanának Európa Liga csoportkörbe.

        1. Ha elkezdünk nemzetközi szinten egyre jobb játékosokat képezni, és a legjobbak megjelennek a topligákban, akkor az egész képzés színvonala nőni fog, ergo azok, akik még pont nem tudnak kimenni külföldre, ők is nagyobb színvonalat fognak produkálni itthon az nb1-ben, mint a mostaniak.
         Az egész kulcsa a teljes közeg megújulása, és az utánpótlás képzés (főleg a kiválasztás) drasztikus megreformálása. Persze valahol ez Magyarországon utópisztikus, ahol kis és nagy szinten is a korrupció, az uram-bátyám a vezérelv legyen szó sportról, műveszetről, politikáról és még sorolhatnám.
         A társadalomnak ki kell követelnie a minőséget, meg kell tanulnia a munkám iránti lelkiismeretességet, innovációt stb. Egy példa: gondolom, mindenki dolgoztatott már olyan mesteremberrel (kőműves, ács, festő stb), aki minősíthetetlen szar melót végzett, és még neki állt feljebb, ha szóvá tettük. Az egész társadalmi felfogást meg kell változtatni. Tudom, alapvetően naiv felfogás, de hát amíg élek, remélek. 🙂 Meg hát valahol el kell kezdeni egyfajta teljes megújulást. Az tényleg hihetetlen mennyire tűri a nép, h jobbról-balról szanaszét lopják az országot mindenfajta álértékekre hivatkozva (keresztény, liberális stb). Nyilván nem polgárháborút szeretnék (bár a magyar fociban nem ártana 🙂), hanem hogy kezdjünk el otthon valódi értékeket tanítani a gyerekeinknek, mert csak úgy van némi esély bármilyen komoly változásra.
         Na jól elkanyarodtam, bocs. 🙂
         Vagy mégsem? 😀😁

         1. Szóról szóra igaz amit írsz. Ezért mondtam hogy napokig lehetne erről beszélgetni. Ahogy Te gondolod ahhoz tényleg nagy változások kellenek. Pl. szerintem klubszinten majd akkor lesz javulás ha egy klub sajàt erőből jut el oda hogy kiharcolja minimum az Európa Liga csoportkört. És a legjobbjainkat nem padozni viszi egy Dán, Belga stb. középcsapat.

         2. Egészen kitűnő meglátás. Mondhatnám, hogy egy Latabár veszett el benned, ő is sokat emlegette a társadalmi közeg felelősségét :).
          Látok viszont egy fontos problémát: genetikai, kulturális okokból a társadalmunknak csak egy kis részében van meg az igény, hogy kikövetelje a minőséget, pláne önmagával szemben. Szóval kétségeim vannak afelől, hogy a magyar foci (a társadalommal együtt) lényegesen javulni fog rövid vagy középtávon. Ettől még küzdjünk!

          1. Voltak, amiben Latabárral nem értettem egyet, de ebben a kérdésben igen.

         3. Sok minden egyetértek, de a társadalom felelőssége a foci minőségében azért kicsit odébb van…
          A felelősségi szintek nyilván itt is a problémától való távolsággal egyenesen arányos: a legnagyobb felelősség a játékosoké és az edzőké!
          Ebben a felállásban a társadalom inkább csak fogyasztó,persze a foci közeg nem független a társadalomtól a mentális, morális állapotokat illetően.
          De mint fogyasztó elég jelentős jelzéseket ad a foci felé…Döméék idejében a 8-10.000 ember nem számított ritkaságnak…ma…? :/
          A mélyebb összefüggések messzire vezetnek… pl. a kádári puhadiktatúrába, ahol a gerincek és a morál is puhult rendesen…majd a fura “elit” által lejátszott “rendszerváltás” még tovább rombolta a morális szintet.
          Ez persze csak 1 ok a sok közül, de abban is egyetértek, hogy jelentős változások a fociban csak 1 radikális szakmai, szervezeti átalakulás után indulnának el.

       2. Egy dolgot látok, hogy míg pl. a sógorok egy ki-ki mérkőzést játszanak a LPoollal, úgy, hogy 10-15 éve simán velünk voltak egy szinten, addig ma, 7-8 :0 lenne a javukra ellenünk! Tutkó!
        Míg a magyar bajnokság egy LASSÍTOTT felvétel,addig ott mennek mint a mérgezett egér…
        Nálunk max Eppel, ott Halland… ENNYI.
        10 év múlva /10 a nézőszám? CSAK /10???

    2. + Moutari is nagy kedvencem, de unásig gyakoroltatnám vele a befejezéseket…, ha képes lenne abban fejlődni, hamar nyugati klubban találná magát. Emlékeim szerint Abraham is így kezdte, majd lehúzott pár szezont a Francia 1 ben.
     Szenzációsan kerül helyzetbe, robbanékony, dehát az a fránya pont az I-n…

  7. Marcival nyilván nem csak darabra lennénk többen, én nagyon örülnék neki. Azt hiszem, ő még megpróbálja “idegenben”, hátha valami összejön, de ha nem, akkor sokan szívesen látnánk a csapatban! Nálam ő igazi kispesti lett.

  1. tartok tőle, h N’Gog… több esélyt adtam volna neki mint nb3 csepel.
   talán már ez a BH off is Eppel előjel, végülis leginkább támadóként szerepeltették.

 13. kicsit off ill. a mindig visszatérő téma…#magyaredzők, #magyarfoci
  ST [VLOG] – Bódog Tamás “Gegenpressing” MLSZ edzőképzés beszámoló

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.