Mastodon

Promóvideó vs összefoglaló

Én tényleg nem értem. Szombaton játszottunk egy zártkapus felkészülési meccset az MTK-val. Nyertünk 1-0-ra, majd kikerült róla ez a videó:

Mindeközben az 1-0-ás vereséget szenvedő MTK a mérkőzésről az igazi meccsvideót, az ún. összefoglalót rakta ki:

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én annyira unom már a modern promóvideókként megkomponált, lassításokkal, irreális szögű vágóképekkel teli, egyébként szép, viszont semmitmondó anyagainkat, hogy egyszerűen meg sem kattintom őket, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy semmi, de tényleg semmi tartalom nem lesz bennük a hivatkozott meccsekkel kapcsolatban. Arra ugyanis még mindig egy klasszikus műfaj szolgál: az összefoglaló.

Ha már futballklubosdit játszunk, akkor. De mindegy.


[01.18. 10:00] Mindkét videó január 17-én délután került ki a Youtubera. A közbeszédben nem éppen szurkolói tömegével azonosított MTK összefoglalóját azóta 461-en nézték meg, míg a Nagy Honvéd videóját 172-en. Feltételezem az lenne a magyarázat, hogy a Honvédnál a Facebook az elsődleges platform. Ott egyébként 1900 megtekintés körül jár a videó, míg az MTK-nál 8200 fölött(!!!) az összefoglaló. Nincs itt semmi látnivaló kérem.


A múlt szerdai, Újpest elleni 3-2-ről is két videó került ki: a Honvédé egy promóvideó újfent, amibe belevágták a góljainkat, valamint az Újpesté, ahol a Honvédtól kapott felvételekből összevágtak egy tisztességes összefoglalót.


Balogh Norbi gólja a Honvéd videóján //

Lassítás, láb, lassítás, passz, becsúszó ember, lassítás, gól.

Balogh Norbi gólja az MTK videóján //

Boubacar szerez labdát a tizenhatosunk előtt, közel az oldalvonalhoz. Kihozza két ember mellett, majd röviden középre passzol Kambernak. Kamber kissé suta mozdulattal Zsótérnak. Zsótér a kezdőkörben körülnéz, majd indítja a balszélen Tamást. Tamás nyugodtan vezeti a tizenhatosig, felnéz, majd laposan beadja az érkező Baloghnak. Balogh becsúszva Somodi mellett a hálóba lő.
Érdemes megfigyelni, hogy az akció indulásának pillanatában Balogh még a saját térfelünk közepén védekezett, miközben az akció a másik csatár, Boubacar labdaszerzéséből indult.

Direkt nem teszek ki szavazást.


Bréking //

Izraeli klubja bejelentette Bardea átigazolását.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||