Mastodon

Hahahaha, pont Felcsúton vártuk volna el az egyenlő feltételeket?!?!? Az év Irreális Elvárása nagydíjat kapja: a Kispest-szurkoló

Felcsút – Honvéd 3-1

Tegnap még lehet, az ital beszélt belőlem, azonban közben aludtam egyet a meccsre, viszont a véleményem nem változott: Feri szerintem jól meccselt. Amióta Kispesten van, talán először.

Jó szerkezetű kezdőt rakott fel, jól reagált a meccs eseményeire, tényleg nem lehet vele bajom. Arról nem tehet, hogy a VAR-on szinte csak azt látják, amit látni szeretnének. (Vajon lesz nyilvános értékelése a bevezetett technológiának a klubok, a szövetség, vagy a játékvezetői bizottság részéről? Ugye, nyilván nem. Hiszen úgy tökéletes, ahogy van.)

(Az idióta) Nagy Dominik fojtogat – piros. Nagy Dominikot fojtogatják (l. a Honvéd fotóján, az NSO anyagában, vagy az M4 Sport kérdésében) – nem piros. Hiába volt VAR, a spori hiába ment ki megnézni, valahogy nem látta. Miközben Nagy Geri kezezését igen, egy olyan felvételen, ahol egyébként képtelenek voltak normálisan kikockázni a jelenetet. Valószínűleg tizenegyes volt, mert egy ilyesmit fújtak be ellenünk a Debrecen ellen is, vagyis úgy látszik, utaznak a hasonló szituációkra. Különösen felemelő volt látni, hogy aki egyszer sasszem, máskor a nyilvánvalót sem veszi észre.

A VAR nem megoldotta a futball problémáit, hanem egyszerűen máshova helyezte azokat. A pályáról egy kamionba.


Az ötlet jó volt

Baráth Botival valamiféle furcsa ötvédős rendszert próbáltunk ki úgy, hogy a kezdőben nem volt igazi védekező középpályás, vagy szűrő, vagy mifene. Sőt, a poszton eddig sztenderdnek tűnű Pantelic még a keretben sem volt. Boti valamivel előrébb, mint a védősor, Nono valamivel hátrébb, Zsótér is bent, vagyis ők hárman próbálták beszűkíteni a területet, és szétkapni a Felcsútot középen, miközben a széleket jóval szabadabban játszhatták be a szélsőhátvédeink. Nem volt rossz ötlet, és

működött rendesen a kiállításig, és a kiállítás után is. Annyira működött, hogy a félidő végén kapott gólunk talán szintén pont ebből az új lendületből származott. Mezghrani labdát veszít fent, és ott a baj.

Félidőben sejteni lehetett, hogy a leggyengébb láncszem, Machach helyett érkezik vagy Hidi, vagy Nagy Geri, mert labda nélkül tíz emberrel reménytelen lesz kihúzni egy félidőt Felcsúton. Geri jött.

Klemenz kényszerű csere, Lukic helyére Balogh viszont közel tökéletes. Az isteni Lukicnak addigra már sansza sem volt valamiféle csapatjátékra, felépített támadásra, viszont Balogh bármikor behúzhat egy reménytelen labdát, bármikor megindulhat, neki jobban fekszik ez a fajta játék (hiánya). Ráadásul labdatartásban erősebb, és húsz perccel a vége előtt az sem utolsó szempont.

A végére, 2-1-nél, amikor már közel minden mindegy, viszont pont mi tapasztaltuk, mert ellenünk bejött (l. Mezőkövesd), hogy még menthető a dolog, ezért ismét cseréltünk egy jót, és jött Eppel (Boti helyett, vagyis beáldoztunk egy főt a védelemből) és Hidi Zsótér helyett nagyjából posztra, vagyis átálltunk 4-3-2-re, hátha. Labdát, labdát, labdát középen, és elől Eppel vagy Balogh hátha megoldja. És majdnem bejött, megvoltak a helyzetek, lőttünk egy lesgólt és

kaptunk egyet hátul, mert hogy ez is benne van az ilyen meccsekben. Lovric és Batik akkora benézést és bénázást produkált egy egyszerű labdánál, ami kiabál a bennyhillesítésért.


Az elmúlt meccsekért egyértelműen Ferit hibáztattam, mert a kétezres években már nem lehet hatvan méter hosszú csapattal, teljesen szétszakadva játszani, és mindent feltenni a szerencsénkre, hogy és hátha, majd a játékosaink megoldják. Egyszerűen az ilyenfajta hozzáállás már a magyar futballban is édeskevés.

Viszont most meg kell védeni Ferit, mert végre képes volt az eredményességért, és a körülötte lévő kegyetlen valóságra reagálva szinte szembeköpni magát, és dobni a 4-1-4-1-et, dobni a mániáját, hogy fent védekezünk, hogy fent szerezzünk labdát, és végre összehúzta a csapatot. Egyrészt felvitte a nyugalmat a pályára (túlbiztosított hátsó rész), másrészt felvitte a küzdést is a pályára, mert egy Baráth Boti és egy Batik meg fog dögleni az eredményért, és ha ők együtt nem tudnak hatni a csapat mentális állapotára, akkor tényleg senki.


Konteo vs ötvédős rendszer

Rossi 2017-es öröksége az ötvédős rendszer Kispesten. Azóta szinte az összes edzőnk próbált szabadulni tőle, viszont amint szorult a hurok, amint gebasz volt, habitustól függően szinte mindenki visszatért hozzá. Lehet, nem véglegesen, de egy-egy meccsre mindenképp.

  • EvdM ragaszkodott a négy védőhöz, és sokáig Bobált égette balhátvédben, majd amikor lebetegedett, Balmazújvárosban a csapat felállt öt védővel, és örömfocit játszott. EvdM pár meccs múlva távozott.
  • Supka végigtolta a felkészülést négy védővel, az első pár bajnokin is ragaszkodott hozzá, majd ahogy nem jöttek az eredmények, visszaváltott ötre. A bajnoki címvédő végül negyedik lett, a következő évben szintén, és kupadöntőt játszott.
  • Sannino eleve ötvédős rendszert játszatott.
  • Pisont az MTK ellen a kupában négy védővel játszik, a bajnokságban azonban már öttel.
  • Bódog újra négy védővel indít, majd amikor állítólag kap valami pármeccses ultimátumot, akkor feladva az elveit, öt védővel áll ki az MTK ellen.
  • Pisont ezúttal nem szarozik, öt védővel játszik.
  • Februárban azonban már Feri az edző, és újra négy védő a pályán – egészen tegnapig.

Szóval elmondom a konteóm: a következő forduló (Debrecen) után szünet jön, és szerintem rászóltak valahonnan fentről Ferire, mert mikor, ha nem most, hogy ez édeskevés, és ha státuszban szeretne maradni, akkor kellenek a pontok, vagy valami hasonló.

Mellékes, de Debrecenben tuti nem Feri ül a padon, ugyanis begyűjtötte az ötödik sárgáját.


Egyébként tavasszal, amikor a kieséstől kellett megmenteni a Honvédot, akkor Feri meccsenként 1,25 pontot csinált. Ősszel, amikor már az ő kerete, az ő játékával próbál játszani, akkor 1,18-at, vagyis kevesebbet sikerül jelenleg összehozni, mint pár hónappal korábban. Márpedig ez finoman szólva is kurva nagy baj.


Osztályozókönyv


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||